Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2016, 22:05

Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś! Generalnie można teraz w mediach odnieść wrażenie, że Lewy jest męczennikiem w Bayernie i trzymany tam na siłę, bo nie chcą go puścić do Realu. To trochę w ich stylu, bo to samo miało miejsce w czasie ostatniego sezonu w Borussi - głupie niedopowiedzonka w mediach, które sugerowały, że Robert jest już myślami w Bayernie.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2016, 22:08

Crunny pisze:Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś!
Na pewno dokładnie tak było? Z tego co czytałem to zapytany co z Realem, Kucharski powiedział, że najchętniej odpowiedziałby 'pomidor'. Ale generalnie 'jest coś na rzeczy'. Czyli może było zapytanie od Realu, cokolwiek. Tym bardziej, że Kucharski już dwa razy był fotografowany w loży VIP na Bernabeu.
Nawet pomijając to co wyżej napisałem - agenci już tak działają. Może pójdzie Lewy do Realu, a może to gra, żeby dostać tę podwyżkę.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2016, 22:14

Szikit pisze:
Crunny pisze:Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś!
Na pewno dokładnie tak było? Z tego co czytałem to zapytany co z Realem, Kucharski powiedział, że najchętniej odpowiedziałby 'pomidor'. Ale generalnie 'jest coś na rzeczy'. Czyli może było zapytanie od Realu, cokolwiek. Tym bardziej, że Kucharski już dwa razy był fotografowany w loży VIP na Bernabeu.
Nawet pomijając to co wyżej napisałem - agenci już tak działają. Może pójdzie Lewy do Realu, a może to gra, żeby dostać tę podwyżkę.
Nie pamiętam, jak odpowiedział dokładnie, ale z pomidorem wyszedł chyba Iwanow, że "najchętniej odpowiedziałbyś pewnie na to pytanie pomidor" i wtedy chyba Kucharski pociągnął to, mówiąc: "tak, najchętniej odpowiedziałbym pomidor, ALE mogę stwierdzić, że jest coś w temacie (nie pamiętam czy użył sformułowania "w temacie" czy "na rzeczy"), ale to nie ma znaczenia.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2016, 22:22

Alexinhio-10 pisze:
Sorek21 pisze:Lewandowski czyli najemnik który najpierw zmienił BVB na największego wroga Bayern a teraz pod wpływem rzekomej oferty Realu chce z niego wydusić 18mln pensji zamuast 10.
A co to ma wspólnego z tym co napisał Cabrini ? :facepalm2:
To, że przez jego zarobki jest absolutnie poza zasięgiem Juve.Poza tym zgadzam się z Cabrinim w ocenie jego zdolności pilkarskich.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 10:40

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... nie/gw6692

Już niech lepiej Higuaina sobie weźmie a od Dybali wara

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 11:39

Nie stresuj się, nikt normalny go nie sprzeda a przynajmniej nie w najbliższych latach...transfer i marzenia z rodzaju s-f...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 11:45

Otóz to. Im bliżej Igła, ze względu jednak na dłużo większą renomę klubu z Bawarii nix Neapolu, ze względu na możliwe sukcesy i zarobki, a pozA tym Igła jest bliski fizycznie Lewemu, a mniemam,że jesli Carlo nie będzie chciał zrezygnować ze skrzydeł w postaci Costa - Coman ( a po co rezygnować z czegoś co świetnie funkcjonuje) to bardziej Bayernowi potrzeba Igły niż Dybałe.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2016, 12:02 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

shaggy1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 11:58

Spokojnie, Dybala zostaje u nas ! Jeśli Lewy odejdzie do Realu, to za niego pewnie przyjdzie Gonzalo !

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 12:46

Crunny pisze:Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś! Generalnie można teraz w mediach odnieść wrażenie, że Lewy jest męczennikiem w Bayernie i trzymany tam na siłę, bo nie chcą go puścić do Realu. To trochę w ich stylu, bo to samo miało miejsce w czasie ostatniego sezonu w Borussi - głupie niedopowiedzonka w mediach, które sugerowały, że Robert jest już myślami w Bayernie.
Kucharski już przy transferze Lewego do Bayernu pokazał, że chlapie co chce i kiedy chce, nie przejmując się żadnymi zasadami czy dobrym smakiem. Jak wyczuje kasę, to od razu zaczyna szarżować. Niemniej faktycznie "może być coś na rzeczy".

Nie sądzę jednak, by miało to jakieś skutki dla nas, bo, tak jak kilka osób przede mną napisało, Dybala nie jest typem zawodnika w miejsce Lewego. Chyba że Carlo planowałby zmianę taktyki. A nawet jeśli, to mówimy o kwocie, która nawet Bayern mogłaby pogonić.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 16:46

Pitolicie o tym Dybali bo nie macie innego tematu. Skoro trzymają takiego Pogbe od kilku dobrych lat, to tym bardziej nie sprzedadzą po roku Dybali. Myśleć

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 17:05

Juventus to nie jest supermarket i Dybala jest postrzegany w klubie jako ktoś, kto ma być naszym punktem odniesienia przez wiele lat. Takie talenty jak Dybala to w futbolu rzadkość i trzeba mieć na uwadze, ile Argentyńczyk może nam wygrać (spójrzcie na to, ile wygrał Barcelonie Messi). Dlatego też już dziś pisze się o tym, że Marotta odrzuci każdą ofertę za Dybalę, niezależnie od tego, na ile miałaby ona opiewać. Mając w klubie takie gwiazdy jak Pogba oraz Dybala jesteśmy w stanie pokonać kogokolwiek.

Podbijam - myśleć.

Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2016, 18:50

Nikt nie sprzeda Dybcia po jednym dobrym sezonie, poza tym Bayernu nie stać na wydatek rzędu 80-100 mln, bo o takiej kasie się mówi w kontekście transferu Pawła. Znaczy może stać, ale Bayern takiej kasy nie wydaje to nie szejki tylko klub budowany z głową. Dybala, jeśli już odejdzie to za jakieś 2-3 lata i nie do Niemiec lecz do Barcy czy Realu. :think:

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 10 lutego 2016, 00:48

Ani nikt nie będzie chciał sprzedawać Dybaly, ani też raczej nie będzie chętnych na wykładanie tak potężnej kasy za gościa, który jeszcze ma sporo do udowodnienia, a już na pewno nie wyobrażam sobie, żeby na taki ruch porywał się klub typu Bayernu. Poza tym najpierw musiałby odejść Lewandowski, a właściwie to już jest science-fiction, więc możecie spać spokojnie. :)
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2016, 00:49 przez mzm, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2016, 08:28

Prawdą jest że Bayern jest tak bogatym klubem, bo między innymi nie szasta gotówką jak inne topowe kluby. Cena za Dybale jest astronomiczna więc ten klub raczej odpada. W przypadku transferu Roberta, zastąpi go raczej Igła, którego transfer w ostatecznym rozrachunku chyba będzie tańszy, i bardziej pasujący do uzupełnienia szpicy. Dybala to taki SS, a tą funkcję może pełnić Thomas.

Krążą plotki że Juve interesuje się Boufalem. Jeśli cena 20 mln jest prawdziwa to Beppe nie da nigdy tyle za kogoś nie sprawdzonego ani w Europie ani w poważnej lidze (L1 do takich nie zaliczam). Sensownie można wykorzystać dobre kontakty z Marseillią i wypożyczyć/kupić dorzucając Islę N'Koudou. Boufal na rozgrywającego się średnio nadaje, ostatnio grywa na prawym skrzydle, a tam mamy Juana który go zjada na śniadanie. To dobry zawodnik ale za takie pieniądze Beppe nawet na niego nie spojrzy.

Ciekawe ie po tym sezonie będzie wart Felipe Anderson ? :think:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2016, 09:06

Zapewne mniej jak dotychczas, ale Brazyl gdzies sie zatrzymal w rozwoju.

La fidanzata d'Italia
Zablokowany