# 10 Paul Pogba
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
taka ciekawostka:
http://www.bbc.com/sport/0/football/35280253Florentin Pogba voted for Messi, Ronaldo and Neuer
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Kamex22
- Juventino
Maly pisze:taka ciekawostka:http://www.bbc.com/sport/0/football/35280253Florentin Pogba voted for Messi, Ronaldo and Neuer
I dobrze. Przynajmniej jeden, który głosował wg umiejętności, a nie sympatii/wspólnej drużyny/bo tak powinien.
Szlag człowieka trafia jak widzi kolesiowstwo w tych plebiscytach...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Pogba niby powiedział, że marzeniem byłaby gra z Messim i już kibice Barcelony podchwycili temat...nie ma piłkarzy niezastąpionych ale niech tutaj jeszcze trochę pogra...

- pumex
- Juventino
Sądzę, że nie uda nam się zatrzymać Pogby na kolejny sezon, skoro kwoty rzędu 80-100 milionów za jego kartę już są ponoć nieaktualne i w grę wchodzą jeszcze wyższe pieniądze, a sam Francuz mógłby liczyć na przeskok płacowy z 4,5 do nawet 12 milionów euro rocznie. To już nie są żarty, nikt - ani klub, ani piłkarz, ani Raiola - nie oprze się takiej ilości papierów, a chyba nie ulega wątpliwości, że zainteresowanie Pogbą jest ciągłe i realne, więc na pewno znajdą się bogacze marzący o jego sprowadzeniu, zwłaszcza że podczas letniego mercato równolegle będzie toczyć się Euro'16.
Trzeba po prostu modlić się, żeby nasi nie roztrwonili środków ze sprzedaży Paula na jakichś kolejnych Cuadradów, Pereyrów etc.
Trzeba po prostu modlić się, żeby nasi nie roztrwonili środków ze sprzedaży Paula na jakichś kolejnych Cuadradów, Pereyrów etc.

- MRN
- Juventino
:lol:pumex pisze:Trzeba po prostu modlić się, żeby nasi nie roztrwonili środków ze sprzedaży Paula na jakichś kolejnych Cuadradów, Pereyrów etc.
Dlatego nie chciałbym aby odchodził bo obawiam się jakiś Draxlerów na jego miejsce...Pogba jakiś poziom jednak gwarantuje dlatego nie mogą zastąpić go półśrodki...

- CzeczenCZN
- Juventino
Gdyby on miał inny charakter, pewnie by tak było. Znaczy, już by nie było tego "problemu", za ile, gdzie - bo od dwóch sezonów by już u nas nie grał. :cwaniak: Ja jestem tego zdania, że on będzie u nas na lata, zaś z każdym sezonem, będzie rosło napięcie związane z jego rzekomym odejściem do innego klubu - "Teraz już na pewno", "Nie, no ten sezon już na bank ostatni"
Nie zapominajmy, że jego marzeniem jest Złota Piłka - a tu ma łatwiejszą drogę do tego. Ma swój świetny klub - tak jak Messi i C.Ronaldo (no jeszcze) - którego jest centralną gwiazdą. Oni mają ich, my mamy Pogbe. To jest nasza największa gwiazda i na nią trzeba chuchać i dmuchać!

:juve:
Nie zapominajmy, że jego marzeniem jest Złota Piłka - a tu ma łatwiejszą drogę do tego. Ma swój świetny klub - tak jak Messi i C.Ronaldo (no jeszcze) - którego jest centralną gwiazdą. Oni mają ich, my mamy Pogbe. To jest nasza największa gwiazda i na nią trzeba chuchać i dmuchać!

- "Dzwonią, ale nie wiadomo w którym kościele" Powiedział że z Messim, nie powiedział gdzie. Vide Dybalaalessandro1977 pisze:Pogba niby powiedział, że marzeniem byłaby gra z Messim

- MRN
- Juventino
Jasne, że tak ale nikt nie napisał, że na pewno odejdzie...to tylko czyste spekulacje opierające się na doniesieniach medialnych bo przecież sam Pogba też nie powiedział, że zostanie tutaj do końca kariery... 

- pablo1503
- Juventino
No nie wiem. Ja tam kiedyś czytałem z nim wywiad(na ile autentyczny, tego nie wiem), w którym powiedział, że do Barcelony popłynąłby wpław. To było jeszcze za czasów gry w Palermo.ForzaItanimulli3vujcm pisze:"Dzwonią, ale nie wiadomo w którym kościele" Powiedział że z Messim, nie powiedział gdzie. Vide Dybala
Chociaż tak naprawdę nie ma się co dziwić, że marzy im się gra w Barcelonie. Gdy w 2008r Pep objął stery i zrobił z Barcy potęgę, to Dybsi i Paul byli jeszcze dziećmi i co najwyżej mogli marzyć o grze w 'dumie Katalonii' Dziś, niestety, te marzenia mogą realizować.
A co do Francuza, to jakiś spokojny jesteś. Myślałem, że rok temu odjedzie. Myślałem, że 2 lata temu odejdzie. Teraz myślę, że zostanie. No chyba, że będzie MVP Mistrzostw i rzucaliby za niego >100mln. W jego miejsce Gundogan, Isco, kozacki prawy obrońca i Lukaku. Nie wyobrażam sobie, żeby w miejsce Pogby przyszło 6 zawodników po ~20 baniek. Jakoś, a nie ilość.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
pumex pisze:
Idac Twoim tokiem rozumowania już lepiej było by otrzymać Isco + gotówke niżeli gotówkę, bo to gwarantowało by chociaż jednego świetnego grajka..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wagner
- Juventino
Zawsze, gdy czytam posty odnośnie Pogby i jego ewentualnego odejścia, przypominają się komentarze, Vidal ala "serduszka wam pokazuje love u Juve". Nic nie jest pewne w tej materii. A szanse pozostania i odejścia Francuza to 50% na 50%. Bo co do tego nie ma wątpliwości, że rok temu wszyscy zapytani kto pierwszy opuści Juventus z dwójki Vidal, Pogba wskazali by Francuza.
Odnośnie gdyby już jego sprzedaż stała się faktem, nawet za 80 mln, wszyscy na rynku transferowym będą chcieli nas dymać na tej kwocie. A Marotta jak to on będzie oglądał każdy milion dwadzieścia razy. Może być ciekawie.
Odnośnie gdyby już jego sprzedaż stała się faktem, nawet za 80 mln, wszyscy na rynku transferowym będą chcieli nas dymać na tej kwocie. A Marotta jak to on będzie oglądał każdy milion dwadzieścia razy. Może być ciekawie.
- CzeczenCZN
- Juventino
To było wczoraj, teraz mówi co innego. Pogba kiedyś mówił, że marzyła mu się gra w Arsenalu, zresztą nie dziwne - młody Francuz + Wenger = wiadomo.pablo1503 pisze:No nie wiem. Ja tam kiedyś czytałem z nim wywiad(na ile autentyczny, tego nie wiem), w którym powiedział, że do Barcelony popłynąłby wpław.
Może jeszcze James, Lewandowski i frytki do tegopablo1503 pisze:Gundogan, Isco, kozacki prawy obrońca i Lukaku.

To jest tak wyświechtane powiedzenie jak "#peperobiswietnaatmosfere. O to chodzi by tak się wzmocnić, by nie przepłacić. Drużyna piłkarska trochę ludzi w kadrze wymaga...pablo1503 pisze:Jakoś, a nie ilość.
Amen - Vide Totenham i Bale...wagner pisze:Odnośnie gdyby już jego sprzedaż stała się faktem, nawet za 80 mln, wszyscy na rynku transferowym będą chcieli nas dymać na tej kwocie..
Mówię, po tym jak wziął 10 - jestem jeszcze bardziej spokojny - niby to tylko numer, ale to symbol który wiele mówi...
- pablo1503
- Juventino
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Może jeszcze James i Lewandowski i frytki do tego- za 100 baniek taka czwórka - za 200? może i tak...Musieli byśmy 2 takich Pogbów sprzedać
Może mnie poniosło z tymi nazwiskami, ale wiadomo o co chodziło.

ForzaItanimulli3vujcm pisze:To jest tak wyświechtane powiedzenie (...)
No nie wiem czy takie wyświechtane. Prawda jest taka, że mamy jakieś tam powody, żeby sądzić, że Marotta ściągnąłby do klubu piłkarzy zupełnie niepotrzebnych. Ot tak, bo mogę. Po stokroć wolę Isco + Gundogan niż Mertnes, Pjanić, Guarin, Acerbi, Menez + jakiś młody talent.

- juveman7
- Juventino
Pogba wyraźnie powiedział, że marzeniem "byłaby" gra z Messim,
BYŁABY, a nie że będzie grał !!!
Każdy z nas by chciał grać u boku Messiego, a ilu z nas zagra ?
Chyba rozwiałem wszystkie wątpliwości
Pogba zostaje
Juve do przodu
Ide na kawe
Pogba zostaje
Juve do przodu
Ide na kawe
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- zahor
- Juventino
Genialne rozumowanie. Idac dalej tym tropem, gdyby Pogba powiedzial "moim najwiekszym marzeniem jest gra w Barcelonie, zrobie wszystko zeby dolaczyc do zespolu z Katalonii" to rowniez w zaden sposob nie powinno nas to niepokoic. Wszak chyba kazdy za nas tutaj na forum moglby dokladnie to samo powiedziec to samo o grze w Juventusie, a w rzeczywistosci zaden tego marzenia nie zrealizowal i nie zrealizuje.juveman7 pisze:Pogba wyraźnie powiedział, że marzeniem "byłaby" gra z Messim,
Pogba zostaje
Juve do przodu
Ide na kawe
Ani Pogba, ani Raiola ani nikt inny w tym momencie nie ma zielonego pojecia gdzie Francuz bedzie grac za dwa czy trzy lata. Potwierdzone info.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pójdzie, to pójdzie, taka kolej rzeczy. Na tę chwilę 100 baniek brałbym w ciemno, bo z całą pewnością nie jest tyle wart. Wątpliwości i niepokój można mieć co najwyżej do faktu, czy będziemy mądrze tą kasą operować.
Jednak na tą chwilę, nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. Paul czuje sie tu dobrze, ma ważny kontrakt, więc bez sensu polemika - co ja bym kupił za te pieniadze?
Jednak na tą chwilę, nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. Paul czuje sie tu dobrze, ma ważny kontrakt, więc bez sensu polemika - co ja bym kupił za te pieniadze?