Mercato (Lato 2016)
- jakku1
- Juventino
Widziałeś chociaż raz mecz Banegi w Sevilli, żeby posługiwać się taką narracją? Bo po tym, co pisałeś w pierwszym poście na jego temat, mogę się założyć, ze nie. To znaczy, ja nie wykluczam tego, że faktycznie "wpakujemy" się w trudna "relacje" z Argentynczykiem, wiadomo z jakich powodow, ale pytanie jest inne: jaki sens ma ocenianie danych piłkarzy, ich umiejetnosci czysto pilkarskich, kiedy się nie ogląda meczów? A co za tym idzie, jaki ma sens krytyka ruchów transferowych lub chociazby planow, na podstawie:pumex pisze:Co tu ugrać? Pakowanie się w długoterminowy kontrakt z Banegą nazywasz 'ugraniem'?
a) filmow z YT
b) wikipedii
To jest sytuacja podobna do tej jak, dajmy na to, ze Strorarim. Kiedy przychodził wszyscy płakali, kiedy odchodził było... to samo

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
1. Sam pisałeś przecież o zainteresowaniu Barcelony DybaląForzaItanimulli3vujcm pisze: To tak samo ktoś mógł pisać o Dybali, kiedy mniej grał, a jak grał to zawodził trochę. Po za tym Benitez jest na wylocie, do czego pewnie dojdzie niedługo i tak i tak. Zmieni się trener, to i sytuacja Danilo też się zmieni. Poza tym ile byśmy musieli za niego dać 40 mln? Zarobić też by coś chcieli.

2. Na chwilę obecną Benitez nie jest na wylocie, a przynajmniej nie według słów Pereza
3. Jak pisałem, na prawą stronę Real ma Carvajala w dużo lepszej dyspozycji, także jego sytuacja może sie zmienić... na gorsze

4. Taaa... na Illaramendim też chcieli zarobić i popatrz jak wyszło. Przed przyjściem Evry była dyskusja o Coentrao i 30 bańkach, a siedzi w Monaco na wypożyczeniu.
Piłkarzy w formie Real nauczył się sprzedawać za dobrą cenę (Ozil, Di Maria, Higuain), ale z niewypałami mają problem jak Marotta. Także jeśli jest cień szansy, zawalczyłbym. Podobnie z Isco.
jakku a ile ty ich widziałeś?jakku1 pisze:Widziałeś chociaż raz mecz Banegi w Sevilli, żeby posługiwać się taką narracją? Bo po tym, co pisałeś w pierwszym poście na jego temat, mogę się założyć, ze nie.

Podzielam zdanie pumexa, także się wtrącę. Sevillę oglądałem w tym sezonie kilkukrotnie głównie ze względu na Krychowiaka. Superpuchar, Liga Mistrzów i ligowe przeciwko Atletico i Realowi (jedyny porządny występ). Swego czasu obejrzało się kilka spotkań Valencii. Ostatniego CA nie śledziłem dokładnie, ale pamiętam, że komentowaliśmy ten z 2011 roku:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ega#558973
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ega#557562
Argentyńczyk w kadrze, jeśli już gra, to słabiutko. Po dyskusji w innym dziale widzę, że ma to dla ciebie duże znaczenie ;p
Także zdania nie zmieniam. Gość marnuje wszystkie szanse jakie dostaje. W jego umiejętnościach następuje raczej regres niż postęp. Pozasportowe wybryki to tylko wisienka na torcie. Zdziwię się, jeśli zaistnieje na europejskich salonach. Byłby to kolejny z mitycznych transferów Beppe typu wykup Marco Motty.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 22:15 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- CzeczenCZN
- Juventino
1. No dlatego mówię że gadać sobie mogą - choć trochę irytujące to!jackop pisze: 1.2.3.4. +
BTW. Czytałem gdzieś że Obatele chcą Alexa Sandro... Oczywiste były takie newsy po jego meczu środowym
2. Pożyjemy zobaczymy
3. U nas Alex Sandro właśnie też siedział na ławce, a grał Evra - może tam jest kwestia formy.Spokojnie nawet pół sezonu nie minęło. Zresztą Carvajal gra dłużej w RM. Oni też swoje problemy mają. No u nas np Rugani siedzi.
4. Nazywanie Danilo niewypałem/równanie do niewypałów - póki co - to spore nadużycie.
Bez kitu - kochasz piłkarzy z Realu M. No ale masz racje zawalczyć trzeba, jeżeli były by ku temu szanse. No ale wątpię w to by serio potraktowali naszą ofertę typu 15 mln + bonusy np.
Po mojemu, dobrym kierunkiem jest też Monaco - Fabinho ! Sądzę że byłby tańszy, realniejszy i co najważniejsze gra!
- jakku1
- Juventino
Szcerze, to widziałem jedno spotkanie Sevilli w tym sezonie - z nami w LM (akurat Banega nie grał). Ale w zeszlym sezonie widziałem ich w sumie pewnie gdzieś 10 razy, zwlaszcza w LE (chociaż nie zawsze w całości od deski do deski). Banega we wszystkich tych spotkaniach dał się poznać jako piłkarz przede wszystkim bardzo dobrze operujący piłką, rzadko tracący futbolówkę i potrafiący zagrać kluczową piłkę. Takiego go pamiętam, po spotkaniach z ostatniego sezonu.jackop pisze: jakku a ile ty ich widziałeś?
Podzielam zdanie pumexa, także się wtrącę. Sevillę oglądałem w tym sezonie kilkukrotnie głównie ze względu na Krychowiaka. Superpuchar, Liga Mistrzów i ligowe przeciwko Atletico i Realowi (jedyny porządny występ). Swego czasu obejrzało się kilka spotkań Valencii. Ostatniego CA nie śledziłem dokładnie, ale pamiętam, że komentowaliśmy ten z 2011 roku:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ega#558973
Także zdania nie zmieniam. Gość marnuje wszystkie szanse jakie dostaje i zdziwię się, jeśli zaistnieje na europejskich salonach.
Natomiast moje pytanie skierowane do Pumiego odnosiło się bezpośrednio do tego, co napisał. Jeśli argumentem za totalnym skreśleniem Banegi ma być to, że grał w paru klubach, to troche słabe jest to uzasadnienie, prawda? To znaczy, od kogoś kto oglądałby Argentynczyka w akcji, spodziewałbym się raczej bardziej rzeczowej argumentacji.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jackop
- Juventino
Za pumexa tłumaczył się nie będęjakku1 pisze:Jeśli argumentem za totalnym skreśleniem Banegi ma być to, że grał w paru klubach, to troche słabe jest to uzasadnienie, prawda? To znaczy, od kogoś kto oglądałby Argentynczyka w akcji, spodziewałbym się raczej bardziej rzeczowej argumentacji.

Jeśli znajdująca się w trudnej sytuacji Sevilla zdecyduje się go oddać komukolwiek/nie przedłuży z nim kontraktu, to ta decyzja sama w sobie będzie sygnałem alarmowym.
Jak chcemy ratować upadłe talenty, to weźmy Hatema Ben Arfę. Ten sam rocznik, również rok do końca umowy. Piłkarz swego czasu z olbrzymim potencjałem, o umiejętnościach (imo) wyższych niż Argentyńczyk + znacznie więcej sukcesów na koncie. Miałem przyjemność oglądać go w Mistrzowskim OL i Newcastle gdzie niestety miał tylko momenty. Z tego co widzę, jak na razie 7 bramek 2 asysty w 14 spotkaniach (za transfermarkt).
Dlaczego nikt o nim nie wspomniał? Za mało chwytliwe nazwisko?

- CzeczenCZN
- Juventino
No Borussia też nie zdecydowała się przedłużyć kontraktu z Lewandowskim, dlatego teraz cieniuje w Bayernie, ale nie czekaj zaraz...jackop pisze:Jeśli znajdująca się w trudnej sytuacji Sevilla zdecyduje się go oddać komukolwiek/nie przedłuży z nim kontraktu, to ta decyzja sama w sobie będzie sygnałem alarmowym.

Serio to już z Twojej strony takie puste oponowanie. Przecież wola zawodnika, jest najważniejsza w sytuacji kończącej się umowy. Alex Sandro też to że jest u nas, to kwestia tego że nie chciał przedłużać kontraktu z Porto - Więc kupiliśmy go taniej - bo musieli sprzedać, a on chciał do Juve. O to chodzi żeby w takiej sytuacji namówić zawodnika, do nie przedłużania - normalna praca DS - Wybacz ale nie rozumiem tego argumentu.Dziwi mnie że coś takiego mogłeś napisać.
- jackop
- Juventino
Aż nie wiem jak to skomentować. :head:
Ostatni raz ci tłumaczę prostą rzecz i na tym kończę, bo mnie osłabiasz:
1. Sevilla ma możliwość przedłużenia jego kontraktu o rok, jeśli ceniliby Argentyńczyka, rozsądny DS aktywowałby klauzulę i sprzedał drożej, o ile piłkarz uprze się na zmianę klubu
2. Wyraźnie jest mowa o wymianie za Caceresa. Jeżeli Hiszpanie pójdą na taki deal, to jak słaby musi być Banega, że prędzej przyjmą naszego będącego w dołku Urusa?
3. Chodzi o transfer przeprowadzony zimą, jaki klub oddaje wtedy swoich najlepszych zawodników? Szczególnie w sytuacji, gdy ma ciężką sytuację w ligowej tabeli jak Sevilla. Toż nawet Sassuolo twardo i jasno stawia sprawę, Berardiego w styczniu nie puszczą.
0 analogii do sytuacji zarówno z Lewym jak i Sandro, ale fajnie, że próbowałeś.
Ostatni raz ci tłumaczę prostą rzecz i na tym kończę, bo mnie osłabiasz:
1. Sevilla ma możliwość przedłużenia jego kontraktu o rok, jeśli ceniliby Argentyńczyka, rozsądny DS aktywowałby klauzulę i sprzedał drożej, o ile piłkarz uprze się na zmianę klubu
2. Wyraźnie jest mowa o wymianie za Caceresa. Jeżeli Hiszpanie pójdą na taki deal, to jak słaby musi być Banega, że prędzej przyjmą naszego będącego w dołku Urusa?
3. Chodzi o transfer przeprowadzony zimą, jaki klub oddaje wtedy swoich najlepszych zawodników? Szczególnie w sytuacji, gdy ma ciężką sytuację w ligowej tabeli jak Sevilla. Toż nawet Sassuolo twardo i jasno stawia sprawę, Berardiego w styczniu nie puszczą.
0 analogii do sytuacji zarówno z Lewym jak i Sandro, ale fajnie, że próbowałeś.
O popatrz, a mnie się wydawało, że Pirlo przyszedł w letnim mercatoCabrini_idol pisze:Barzagliego wypchali z VFL za 300 tys, Pirlo za darmo

Ostatnio zmieniony 28 listopada 2015, 00:07 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

- Cabrini_idol
- Juventino
Barzagliego wypchali z VFL za 300 tys
, Pirlo za darmo
Żaden klub nie może przewidzieć co się dalej stanie z zawodnikiem którego sie sprzeda, tym bardziej o takich umiejętnościach jak Barzagli Pirlo Banega itd, za których kluby chcą grosze lub nic.

Żaden klub nie może przewidzieć co się dalej stanie z zawodnikiem którego sie sprzeda, tym bardziej o takich umiejętnościach jak Barzagli Pirlo Banega itd, za których kluby chcą grosze lub nic.

- CzeczenCZN
- Juventino
jackop pisze:1230
1. Jak mogą aktywować klauzule bez jego podpisu? Poza tym, nie wiemy wszystkiego co się dzieje za kulisami - przecież Ever może być już po słowie z nami i nie zgodzić się - by nam nie utrudniać? hmm
2. I tak i tak, się skończy na jakiejś dopłacie z naszej strony. Banega jest w formie, Caceres kontuzja, obydwaj mają pół roku do końca kontraktu. Gdyby mieli długoterminowe umowy obaj, sądzę że dysproporcje by były sporę - na stronę Banegi
3. Właśnie wola zawodnika - dla niego samego wizja gra w CL może być ciekawa - ostatnia szansa na zwojowanie czegoś i może już naciskać. Sądzisz że po wtopię z Hernanesem - póki co, to wtopa - znów by pakowali się nasi na minę?
Berardi - Nie wiemy co by było, gdyby Domenico naciskał na transfer do nas - nie wiadomo czy by Sassuolo nie było zmuszone zmięknąć.
Z Lewym i Sandro jak wyżej
Nie jestem ultra zwolennikiem Banegi, żeby nie było! To nie jest moje marzenie i nie mam zamiaru argumentować, jaki on to kozak nie jest. Wolał bym Teixeire albo Isco jak ty wiadomo. Ale nie skreślam gracza od razu! Zwłaszcza ze jest porywczy, a sam wariat jestem - więc wiem jak to tacy mają. Pewne poczucie wspólnoty mam :C
- sebatiaen
- Juventino
W dobrze funkcjonującej maszynce łatwiej wpasować każdego a tym bardziej takich inteligentnych doświadczonych graczy jak Pirlo czy Barzagli;)
Oni byli do wzięcia bo byli nie chciani w klubach i chwała Beppe że ich sprowadził, w innych zespołach wcale nie musieli by wymiatać;)
Co do Teixeiry zdążył się już wypowiedzieć Pedulla.
Agent Brazylijczyka dzisiaj powiedział że otrzymał ofertę od Juve, on z chęcią u nas zagra ale cała operacja była by bardzo kosztowna, wykorzystaliśmy też limit graczy spoza Unii - Cuadrado i Sandro dlatego jedyna opcja to okienko letnie.
On może dużo kosztować, Douglas poszedł za ogromne pieniądze do Bayernu, tu może być podobnie.
Lucasa Moure już nawet L'Equpie atakuje;), chłopak nie zrobił żadnego progresu od momentu przybycia do Psg, nie znam jego sytuacji w PSG bo mnie to nie intersowało, ktoś się orientuje? gra ten chłopak tam? chociaż ogony?
może nasi się zainteresują?
Oni byli do wzięcia bo byli nie chciani w klubach i chwała Beppe że ich sprowadził, w innych zespołach wcale nie musieli by wymiatać;)
Co do Teixeiry zdążył się już wypowiedzieć Pedulla.
Agent Brazylijczyka dzisiaj powiedział że otrzymał ofertę od Juve, on z chęcią u nas zagra ale cała operacja była by bardzo kosztowna, wykorzystaliśmy też limit graczy spoza Unii - Cuadrado i Sandro dlatego jedyna opcja to okienko letnie.
On może dużo kosztować, Douglas poszedł za ogromne pieniądze do Bayernu, tu może być podobnie.
Lucasa Moure już nawet L'Equpie atakuje;), chłopak nie zrobił żadnego progresu od momentu przybycia do Psg, nie znam jego sytuacji w PSG bo mnie to nie intersowało, ktoś się orientuje? gra ten chłopak tam? chociaż ogony?
może nasi się zainteresują?
- sebastian10
- Juventino
Banega isco Teixeiry kazdy z nich by był wzmocnieniem z kazdego bym sie cieszył jak by przyszedł, ograni zawodnicy na wysokim poziomie i sprawdzeni troche nam brakuje takiego w srodku niech pogba złapie kontuzje i nie bedzie komu kreować gry robic przewagi magicznymi piłkami
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Powiem tak. Lepszy Banega niż Valdifiori i jakieś szemrane interesy z De Lamentiisem z Ruganim w jednej z ról. Jakkolwiek, ja gry Evera nie śledziłem a z tego co widzę zdania na jego temat są podzielone nie tylko na tym forum więc się i też nie wypowiem na temat jego realnej przydatności.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Watpie czy on kiedykolwiek bedzie mial gotowa glowe, ale to koles dostepny za free, a w pomocy moze sie przydac. To nie transfer do pierwszej "11", takim bedzie Witsel.jakku1 o Banedze pisze:Szukamy Ma 28 lat, jeśli jego "głowa" jest juz gotowa na wielki klub, to o nogi się nie martwie.
Kilka dni temu przemknal mi gdzies news, ze Szachcior odrzucil oferte 30mln. funciakow od Londynczykow. Poza zasiegiem, jak dla nas.sebatiaen pisze:Agent Alexa Texeiry dzisiaj powiedział że ma oferty gry z Psg, Chelsea i Juve.
Mozesz nam pokazac jakies zdjecia brzuszka Gundogana z wrzesnia... a co tam, z urlopu (zeby byl pod forma) - z sierpnia tego roku? Natomiast zgodze sie, ze 40kółek nie jest wart.jackop pisze:Każdy... umysłowo chory. Masz dzisiaj zły dzień jakku? 40 melonów :shock: Zobacz za ile poszedł Vidal, podziel to przez 2 i wyjdzie kwota, za jaką Marotta mógłby zrobić BvB przysługę wykupując "Niemca".jakku1 pisze:Wiadomo, że każdy wolałby Gundogana za 40mJak nisko upadliśmy... :facepalm2:fazzi pisze:Gundogan to marzenie
Ze niby malo gra?PrzemasJuve pisze:tak, tak dlatego gra tyle ile gra dla Realu hehepumex pisze:Isco to kawał zawodnika z realnym potencjałem na jeszcze coś więcej. Genialne podania penetrujące obronę przeciwnika, duża ruchliwość, umiejętność trzymania piłki krótko, co ułatwia mu odnalezienie się w tłoku, wbrew pozorom w defensywie gra lepiej niż przyzwoicie, dlatego poza trequartistą może z powodzeniem pełnić rolę środkowego pomocnika w typie Di Marii z czasów Ancelottiego.
Piszesz to drugi raz w ciagu trzech stron tematu. Kto to sa ci Obatele?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Czytałem gdzieś że Obatele chcą Alexa Sandro...
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- annihilator1988
- Juventino
Nasri :roll: Ponoć to on jest rozpatrywany jako of.pomocnik w 4-3-1-2.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Robaku
- Juventino
Dzisiaj w mediach przewineło się kilku:
a) Gundogan według Tuttosportu dajemy coś pomidzy 20 a 30 baniek,
b) bodajże Agent Alexa T. wspomniał, iż złożylismy konkretną ofertę
c) tutaj MOŻE tylko nas dotyczyć pośrednio - podobno Garcia na wylocie i od przyszłego sezonu ma zastapić go DiFransceco, wiadomo, mamy z Sassuolo deal, ale nie chciałbym, żeby Domenico poszedł za trenerem, a powiedzmy sobie szczerze nie jest to niemożliwe.
d) m.in. Tancredi (ale tez dużo hiszpańskich mediach) mówi o banie transferowym dla RM, dzięki czemu mamy zatrzymać Moratę.
a) Gundogan według Tuttosportu dajemy coś pomidzy 20 a 30 baniek,
b) bodajże Agent Alexa T. wspomniał, iż złożylismy konkretną ofertę
c) tutaj MOŻE tylko nas dotyczyć pośrednio - podobno Garcia na wylocie i od przyszłego sezonu ma zastapić go DiFransceco, wiadomo, mamy z Sassuolo deal, ale nie chciałbym, żeby Domenico poszedł za trenerem, a powiedzmy sobie szczerze nie jest to niemożliwe.
d) m.in. Tancredi (ale tez dużo hiszpańskich mediach) mówi o banie transferowym dla RM, dzięki czemu mamy zatrzymać Moratę.