Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 21:08

pumex pisze:Co tu ugrać? Pakowanie się w długoterminowy kontrakt z Banegą nazywasz 'ugraniem'?
Widziałeś chociaż raz mecz Banegi w Sevilli, żeby posługiwać się taką narracją? Bo po tym, co pisałeś w pierwszym poście na jego temat, mogę się założyć, ze nie. To znaczy, ja nie wykluczam tego, że faktycznie "wpakujemy" się w trudna "relacje" z Argentynczykiem, wiadomo z jakich powodow, ale pytanie jest inne: jaki sens ma ocenianie danych piłkarzy, ich umiejetnosci czysto pilkarskich, kiedy się nie ogląda meczów? A co za tym idzie, jaki ma sens krytyka ruchów transferowych lub chociazby planow, na podstawie:

a) filmow z YT
b) wikipedii

To jest sytuacja podobna do tej jak, dajmy na to, ze Strorarim. Kiedy przychodził wszyscy płakali, kiedy odchodził było... to samo :prochno:. I w drugą stronę działa podobna zasada, vide Elia, Krasić, etc.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 21:42

ForzaItanimulli3vujcm pisze: To tak samo ktoś mógł pisać o Dybali, kiedy mniej grał, a jak grał to zawodził trochę. Po za tym Benitez jest na wylocie, do czego pewnie dojdzie niedługo i tak i tak. Zmieni się trener, to i sytuacja Danilo też się zmieni. Poza tym ile byśmy musieli za niego dać 40 mln? Zarobić też by coś chcieli.
1. Sam pisałeś przecież o zainteresowaniu Barcelony Dybalą :D
2. Na chwilę obecną Benitez nie jest na wylocie, a przynajmniej nie według słów Pereza
3. Jak pisałem, na prawą stronę Real ma Carvajala w dużo lepszej dyspozycji, także jego sytuacja może sie zmienić... na gorsze ;) patrz Casemiro, Lucas Silva. Gdyby miał pewny pierwszy skład, nawet bym o nim nie wspominał
4. Taaa... na Illaramendim też chcieli zarobić i popatrz jak wyszło. Przed przyjściem Evry była dyskusja o Coentrao i 30 bańkach, a siedzi w Monaco na wypożyczeniu.

Piłkarzy w formie Real nauczył się sprzedawać za dobrą cenę (Ozil, Di Maria, Higuain), ale z niewypałami mają problem jak Marotta. Także jeśli jest cień szansy, zawalczyłbym. Podobnie z Isco.
jakku1 pisze:Widziałeś chociaż raz mecz Banegi w Sevilli, żeby posługiwać się taką narracją? Bo po tym, co pisałeś w pierwszym poście na jego temat, mogę się założyć, ze nie.
jakku a ile ty ich widziałeś? :P

Podzielam zdanie pumexa, także się wtrącę. Sevillę oglądałem w tym sezonie kilkukrotnie głównie ze względu na Krychowiaka. Superpuchar, Liga Mistrzów i ligowe przeciwko Atletico i Realowi (jedyny porządny występ). Swego czasu obejrzało się kilka spotkań Valencii. Ostatniego CA nie śledziłem dokładnie, ale pamiętam, że komentowaliśmy ten z 2011 roku:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ega#558973
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ega#557562
Argentyńczyk w kadrze, jeśli już gra, to słabiutko. Po dyskusji w innym dziale widzę, że ma to dla ciebie duże znaczenie ;p

Także zdania nie zmieniam. Gość marnuje wszystkie szanse jakie dostaje. W jego umiejętnościach następuje raczej regres niż postęp. Pozasportowe wybryki to tylko wisienka na torcie. Zdziwię się, jeśli zaistnieje na europejskich salonach. Byłby to kolejny z mitycznych transferów Beppe typu wykup Marco Motty.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2015, 22:15 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 22:04

jackop pisze: 1.2.3.4. +
1. No dlatego mówię że gadać sobie mogą - choć trochę irytujące to!
BTW. Czytałem gdzieś że Obatele chcą Alexa Sandro... Oczywiste były takie newsy po jego meczu środowym
2. Pożyjemy zobaczymy
3. U nas Alex Sandro właśnie też siedział na ławce, a grał Evra - może tam jest kwestia formy.Spokojnie nawet pół sezonu nie minęło. Zresztą Carvajal gra dłużej w RM. Oni też swoje problemy mają. No u nas np Rugani siedzi.
4. Nazywanie Danilo niewypałem/równanie do niewypałów - póki co - to spore nadużycie.

Bez kitu - kochasz piłkarzy z Realu M. No ale masz racje zawalczyć trzeba, jeżeli były by ku temu szanse. No ale wątpię w to by serio potraktowali naszą ofertę typu 15 mln + bonusy np.
Po mojemu, dobrym kierunkiem jest też Monaco - Fabinho ! Sądzę że byłby tańszy, realniejszy i co najważniejsze gra!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 22:18

jackop pisze: jakku a ile ty ich widziałeś? :P

Podzielam zdanie pumexa, także się wtrącę. Sevillę oglądałem w tym sezonie kilkukrotnie głównie ze względu na Krychowiaka. Superpuchar, Liga Mistrzów i ligowe przeciwko Atletico i Realowi (jedyny porządny występ). Swego czasu obejrzało się kilka spotkań Valencii. Ostatniego CA nie śledziłem dokładnie, ale pamiętam, że komentowaliśmy ten z 2011 roku:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ega#558973

Także zdania nie zmieniam. Gość marnuje wszystkie szanse jakie dostaje i zdziwię się, jeśli zaistnieje na europejskich salonach.
Szcerze, to widziałem jedno spotkanie Sevilli w tym sezonie - z nami w LM (akurat Banega nie grał). Ale w zeszlym sezonie widziałem ich w sumie pewnie gdzieś 10 razy, zwlaszcza w LE (chociaż nie zawsze w całości od deski do deski). Banega we wszystkich tych spotkaniach dał się poznać jako piłkarz przede wszystkim bardzo dobrze operujący piłką, rzadko tracący futbolówkę i potrafiący zagrać kluczową piłkę. Takiego go pamiętam, po spotkaniach z ostatniego sezonu.

Natomiast moje pytanie skierowane do Pumiego odnosiło się bezpośrednio do tego, co napisał. Jeśli argumentem za totalnym skreśleniem Banegi ma być to, że grał w paru klubach, to troche słabe jest to uzasadnienie, prawda? To znaczy, od kogoś kto oglądałby Argentynczyka w akcji, spodziewałbym się raczej bardziej rzeczowej argumentacji.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 22:37

jakku1 pisze:Jeśli argumentem za totalnym skreśleniem Banegi ma być to, że grał w paru klubach, to troche słabe jest to uzasadnienie, prawda? To znaczy, od kogoś kto oglądałby Argentynczyka w akcji, spodziewałbym się raczej bardziej rzeczowej argumentacji.
Za pumexa tłumaczył się nie będę :prochno: Aczkolwiek samo prześledzenie ostatnich wypożyczeń jest wymowne i pokazuje na jakim etapie kariery znajduje się zawodnik. Wypchnijmy i zapomnijmy, 100% Tiago.

Jeśli znajdująca się w trudnej sytuacji Sevilla zdecyduje się go oddać komukolwiek/nie przedłuży z nim kontraktu, to ta decyzja sama w sobie będzie sygnałem alarmowym.

Jak chcemy ratować upadłe talenty, to weźmy Hatema Ben Arfę. Ten sam rocznik, również rok do końca umowy. Piłkarz swego czasu z olbrzymim potencjałem, o umiejętnościach (imo) wyższych niż Argentyńczyk + znacznie więcej sukcesów na koncie. Miałem przyjemność oglądać go w Mistrzowskim OL i Newcastle gdzie niestety miał tylko momenty. Z tego co widzę, jak na razie 7 bramek 2 asysty w 14 spotkaniach (za transfermarkt).

Dlaczego nikt o nim nie wspomniał? Za mało chwytliwe nazwisko? :think:

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 23:00

jackop pisze:Jeśli znajdująca się w trudnej sytuacji Sevilla zdecyduje się go oddać komukolwiek/nie przedłuży z nim kontraktu, to ta decyzja sama w sobie będzie sygnałem alarmowym.
No Borussia też nie zdecydowała się przedłużyć kontraktu z Lewandowskim, dlatego teraz cieniuje w Bayernie, ale nie czekaj zaraz... :ahsisi:

Serio to już z Twojej strony takie puste oponowanie. Przecież wola zawodnika, jest najważniejsza w sytuacji kończącej się umowy. Alex Sandro też to że jest u nas, to kwestia tego że nie chciał przedłużać kontraktu z Porto - Więc kupiliśmy go taniej - bo musieli sprzedać, a on chciał do Juve. O to chodzi żeby w takiej sytuacji namówić zawodnika, do nie przedłużania - normalna praca DS - Wybacz ale nie rozumiem tego argumentu.Dziwi mnie że coś takiego mogłeś napisać.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 23:24

Aż nie wiem jak to skomentować. :head:

Ostatni raz ci tłumaczę prostą rzecz i na tym kończę, bo mnie osłabiasz:

1. Sevilla ma możliwość przedłużenia jego kontraktu o rok, jeśli ceniliby Argentyńczyka, rozsądny DS aktywowałby klauzulę i sprzedał drożej, o ile piłkarz uprze się na zmianę klubu
2. Wyraźnie jest mowa o wymianie za Caceresa. Jeżeli Hiszpanie pójdą na taki deal, to jak słaby musi być Banega, że prędzej przyjmą naszego będącego w dołku Urusa?
3. Chodzi o transfer przeprowadzony zimą, jaki klub oddaje wtedy swoich najlepszych zawodników? Szczególnie w sytuacji, gdy ma ciężką sytuację w ligowej tabeli jak Sevilla. Toż nawet Sassuolo twardo i jasno stawia sprawę, Berardiego w styczniu nie puszczą.

0 analogii do sytuacji zarówno z Lewym jak i Sandro, ale fajnie, że próbowałeś.
Cabrini_idol pisze:Barzagliego wypchali z VFL za 300 tys :prochno:, Pirlo za darmo ;)
O popatrz, a mnie się wydawało, że Pirlo przyszedł w letnim mercato :P
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2015, 00:07 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 23:35

Barzagliego wypchali z VFL za 300 tys :prochno:, Pirlo za darmo ;)

Żaden klub nie może przewidzieć co się dalej stanie z zawodnikiem którego sie sprzeda, tym bardziej o takich umiejętnościach jak Barzagli Pirlo Banega itd, za których kluby chcą grosze lub nic.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 23:49

jackop pisze:1230

1. Jak mogą aktywować klauzule bez jego podpisu? Poza tym, nie wiemy wszystkiego co się dzieje za kulisami - przecież Ever może być już po słowie z nami i nie zgodzić się - by nam nie utrudniać? hmm
2. I tak i tak, się skończy na jakiejś dopłacie z naszej strony. Banega jest w formie, Caceres kontuzja, obydwaj mają pół roku do końca kontraktu. Gdyby mieli długoterminowe umowy obaj, sądzę że dysproporcje by były sporę - na stronę Banegi
3. Właśnie wola zawodnika - dla niego samego wizja gra w CL może być ciekawa - ostatnia szansa na zwojowanie czegoś i może już naciskać. Sądzisz że po wtopię z Hernanesem - póki co, to wtopa - znów by pakowali się nasi na minę?
Berardi - Nie wiemy co by było, gdyby Domenico naciskał na transfer do nas - nie wiadomo czy by Sassuolo nie było zmuszone zmięknąć.
Z Lewym i Sandro jak wyżej

Nie jestem ultra zwolennikiem Banegi, żeby nie było! To nie jest moje marzenie i nie mam zamiaru argumentować, jaki on to kozak nie jest. Wolał bym Teixeire albo Isco jak ty wiadomo. Ale nie skreślam gracza od razu! Zwłaszcza ze jest porywczy, a sam wariat jestem - więc wiem jak to tacy mają. Pewne poczucie wspólnoty mam :C

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 listopada 2015, 23:52

W dobrze funkcjonującej maszynce łatwiej wpasować każdego a tym bardziej takich inteligentnych doświadczonych graczy jak Pirlo czy Barzagli;)
Oni byli do wzięcia bo byli nie chciani w klubach i chwała Beppe że ich sprowadził, w innych zespołach wcale nie musieli by wymiatać;)

Co do Teixeiry zdążył się już wypowiedzieć Pedulla.
Agent Brazylijczyka dzisiaj powiedział że otrzymał ofertę od Juve, on z chęcią u nas zagra ale cała operacja była by bardzo kosztowna, wykorzystaliśmy też limit graczy spoza Unii - Cuadrado i Sandro dlatego jedyna opcja to okienko letnie.
On może dużo kosztować, Douglas poszedł za ogromne pieniądze do Bayernu, tu może być podobnie.

Lucasa Moure już nawet L'Equpie atakuje;), chłopak nie zrobił żadnego progresu od momentu przybycia do Psg, nie znam jego sytuacji w PSG bo mnie to nie intersowało, ktoś się orientuje? gra ten chłopak tam? chociaż ogony?
może nasi się zainteresują?

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 listopada 2015, 00:00

Banega isco Teixeiry kazdy z nich by był wzmocnieniem z kazdego bym sie cieszył jak by przyszedł, ograni zawodnicy na wysokim poziomie i sprawdzeni troche nam brakuje takiego w srodku niech pogba złapie kontuzje i nie bedzie komu kreować gry robic przewagi magicznymi piłkami

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 listopada 2015, 00:15

Powiem tak. Lepszy Banega niż Valdifiori i jakieś szemrane interesy z De Lamentiisem z Ruganim w jednej z ról. Jakkolwiek, ja gry Evera nie śledziłem a z tego co widzę zdania na jego temat są podzielone nie tylko na tym forum więc się i też nie wypowiem na temat jego realnej przydatności.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 listopada 2015, 00:16

jakku1 o Banedze pisze:Szukamy Ma 28 lat, jeśli jego "głowa" jest juz gotowa na wielki klub, to o nogi się nie martwie.
Watpie czy on kiedykolwiek bedzie mial gotowa glowe, ale to koles dostepny za free, a w pomocy moze sie przydac. To nie transfer do pierwszej "11", takim bedzie Witsel.
sebatiaen pisze:Agent Alexa Texeiry dzisiaj powiedział że ma oferty gry z Psg, Chelsea i Juve.
Kilka dni temu przemknal mi gdzies news, ze Szachcior odrzucil oferte 30mln. funciakow od Londynczykow. Poza zasiegiem, jak dla nas.
jackop pisze:
jakku1 pisze:Wiadomo, że każdy wolałby Gundogana za 40m
Każdy... umysłowo chory. Masz dzisiaj zły dzień jakku? 40 melonów :shock: Zobacz za ile poszedł Vidal, podziel to przez 2 i wyjdzie kwota, za jaką Marotta mógłby zrobić BvB przysługę wykupując "Niemca".
fazzi pisze:Gundogan to marzenie
Jak nisko upadliśmy... :facepalm2:

Obrazek
Mozesz nam pokazac jakies zdjecia brzuszka Gundogana z wrzesnia... a co tam, z urlopu (zeby byl pod forma) - z sierpnia tego roku? Natomiast zgodze sie, ze 40kółek nie jest wart.
PrzemasJuve pisze:
pumex pisze:Isco to kawał zawodnika z realnym potencjałem na jeszcze coś więcej. Genialne podania penetrujące obronę przeciwnika, duża ruchliwość, umiejętność trzymania piłki krótko, co ułatwia mu odnalezienie się w tłoku, wbrew pozorom w defensywie gra lepiej niż przyzwoicie, dlatego poza trequartistą może z powodzeniem pełnić rolę środkowego pomocnika w typie Di Marii z czasów Ancelottiego.
tak, tak dlatego gra tyle ile gra dla Realu hehe
Ze niby malo gra?
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Czytałem gdzieś że Obatele chcą Alexa Sandro...
Piszesz to drugi raz w ciagu trzech stron tematu. Kto to sa ci Obatele?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2015, 11:35

Nasri :roll: Ponoć to on jest rozpatrywany jako of.pomocnik w 4-3-1-2.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2015, 11:44

Dzisiaj w mediach przewineło się kilku:
a) Gundogan według Tuttosportu dajemy coś pomidzy 20 a 30 baniek,
b) bodajże Agent Alexa T. wspomniał, iż złożylismy konkretną ofertę
c) tutaj MOŻE tylko nas dotyczyć pośrednio - podobno Garcia na wylocie i od przyszłego sezonu ma zastapić go DiFransceco, wiadomo, mamy z Sassuolo deal, ale nie chciałbym, żeby Domenico poszedł za trenerem, a powiedzmy sobie szczerze nie jest to niemożliwe.
d) m.in. Tancredi (ale tez dużo hiszpańskich mediach) mówi o banie transferowym dla RM, dzięki czemu mamy zatrzymać Moratę.

Zablokowany