LM 15/16 (gr. D) [4]: Borussia M'Gladbach 1-1 JUVENTUS
- annihilator1988
- Juventino
Z tym trenerem to i tego drugiego nie można być pewnym. Mecze odbywają się na zasadzie: może się uda, a może się nie udaWojtek pisze: Krytykujecie chyba już tylko dla samej krytyki, najlepiej to byście chcieli wygrać w 10tkę...to jest Liga Mistrzów a nie Carpi w Serie A.
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2015, 22:49 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- zbysioJuve
- Juventino
Druga połowa to praktycznie obrona Częstochowy. Wjeżdzali w nas jak w masło, palpitacji serca można było dostać. Dobrze, że znowu Gigi kilka piłek wyjął, w tym tą główkę Stindla. W sumie remis nie jest wcale takim złym wynikiem. Akurat na drugą połowę włączyłem w chwili gdy Hernanes faulował. I nie wiem czy to czerwo dla niego było słuszne? Mi się wydaje, ze była to pochopna decyzja sędziego. Coś podobnego jak w ubiegłym sezonie w 1/8 faul Ibrahimowicia na Stamford Bridge i wyrzucenie go wtedy z boiska. Sędziował wtedy też ten sam sędzia i wielu pisało wtedy, że była to niesłuszna decyzja z tym czerwem. Także i w tym naszym wypadku wydaje mi się, że to była pochopna decyzja sędziego i tutaj nie miał bym wcale pretensji do Brazylijczyka. Dobrze przynajmniej, ze przynajmniej to się skończyło remisem i nie przegraliśmy tego. Następna kolejka wierzę, że już będzie decydująca.
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Chyba mecz z Catania za ery duńczyka co podawał do Treze gdy ten jeszcze nie wszedl na boisko.Ktoś pamięta kiedy ostatnio wygraliśmy w 10 dostając kartkę przy remisie? Chyba w 2003 na Camp Nou...( Zalayeta!)
- matt16
- Juventino
To z tego, że mimo ostatnich wyników wciąż jesteśmy Juventusem? Że gramy tragedię? Że takie mecze trzeba wygrywać, a nie łapać czerwo w tak kretyński sposób?deszczowy pisze:No i co z tego? 1 punkt na trudnym terenie wyrwany, grając w 10. Chyba, że lubisz się tasować statystykami, to ok.matt16 pisze:67% posiadania dla BM. Hernanes i jego sanki. Dwie poprzeczki Gladbach... Juve broniące całą drużyną i rozpaczliwe wykopy "oby dalej".
Oglądam każdy mecz Juve od kilku sezonów, ale w ciągu kilku ostatnich spotkań mam ochotę je wyłączyć, żeby oszczędzić sobie nerwów.
Ciebie punkt satysfakcjonuje - ciesz się nim. Miłego wieczoru.
- rad
- Juventino
Rzeczywiście, to wybijanie było dramatyczne. Było kilka momentów, że aż prosiło się pociągnąć piłkę, próbować wymusić faul, a ci na pałę i byle dalej. Ja rozumiem: chęć utrzymania wyniku i niedopuszczenia do większej tragedii (przegrana), ale to co robili, zwłaszcza po zejsciu Brazylijczyka było słabe piłkarsko. Cuadrado z pewnością kilka razy zostałby faulowany...
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Szczerze nie jestem zaskoczony wynikiem, jaką wartość dalibyście Sturaro i Hernanesowi?
Sturaro 7-9mln ?
Hernanez 10 mln ?
2 z 4 naszych zawodników w pomocy to kompletni średniacy, totalni. Przecież to nie może funkcjonować.
W poprzednich sezonach graliśmy z betonem Conte 3:5:2 i mieliśmy Pirlo-Marchisio-Vidala-Pogbe i nimi rotowaliśmy, od biedy padoin grał, a teraz jak wygląda nasza pomoc :
Hernanez
Lemina/Sturaro/Khedira Marchisio/Padoin Pogba
Pereyry ani Asamoaha nie liczę, bo pół sezonu mają kontuzje, podobnie jak Khedira, no ale z przyzwoitości pasuje kogoś zostawić z nich.
Nasz treneiro powinien sobie zadać pytanie, czy warto jest grać 3:5:2, albo 4:3:1:2, czy po prostu nie lepiej wykorzystać lepiej skrzydła nie wiem 3:4:3, albo 4:2:3:1. Zresztą jaki ma sens rotowanie cały czas składem. Nasz kochany beton Conte potrafił zagrać jednym składem 5 spotkań i jakoś dawaliśmy rady, teraz za Allegriego nie wiem zadyszki dostają ?
Sturaro 7-9mln ?
Hernanez 10 mln ?
2 z 4 naszych zawodników w pomocy to kompletni średniacy, totalni. Przecież to nie może funkcjonować.
W poprzednich sezonach graliśmy z betonem Conte 3:5:2 i mieliśmy Pirlo-Marchisio-Vidala-Pogbe i nimi rotowaliśmy, od biedy padoin grał, a teraz jak wygląda nasza pomoc :
Hernanez
Lemina/Sturaro/Khedira Marchisio/Padoin Pogba
Pereyry ani Asamoaha nie liczę, bo pół sezonu mają kontuzje, podobnie jak Khedira, no ale z przyzwoitości pasuje kogoś zostawić z nich.
Nasz treneiro powinien sobie zadać pytanie, czy warto jest grać 3:5:2, albo 4:3:1:2, czy po prostu nie lepiej wykorzystać lepiej skrzydła nie wiem 3:4:3, albo 4:2:3:1. Zresztą jaki ma sens rotowanie cały czas składem. Nasz kochany beton Conte potrafił zagrać jednym składem 5 spotkań i jakoś dawaliśmy rady, teraz za Allegriego nie wiem zadyszki dostają ?
- wojczech7
- Juventino
Najbardziej w tym wszystkim wkurzające jest to, że człowiek czeka na każdy mecz ze zniecierpliwieniem, przez cały dzień mając w głowie, że "dzisiaj grają!", a potem taka bryndza, że do końca ciężko wytrwać (dzisiaj do 80 min się udało)...
Smutne.
Smutne.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Mówisz o tymDrugo ufficialmente pisze: Chyba mecz z Catania za ery duńczyka co podawał do Treze gdy ten jeszcze nie wszedl na boisko.

Aż się zaśmiałem czytając twój komentarz. Jednak z Juve jeszcze nie jest tak najgorzej, gdy się wspomni ,,te" czasy

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Co do czerwonej, Hernanes atakował agresywnie wyprostowaną nogą... i drugą też. Obie uniesione w powietrzu. Nie ma o czym mówić.
Więcej uwagi należy poświęcić temu, że do całej sytuacji doszło bo nasz wymarzony trequartista-fantasista, joga bonito made in Brazil nie poradził sobie z przyjęciem prostej piłki.
Więcej uwagi należy poświęcić temu, że do całej sytuacji doszło bo nasz wymarzony trequartista-fantasista, joga bonito made in Brazil nie poradził sobie z przyjęciem prostej piłki.

- zahor
- Juventino
Rożnica między tamtym i tym zagraniem jest jak między dniem a nocą. Ibra wykonywał taki wślizg, jaki się normalnie wykonuje z zamiarem odebrania piłki, tyle że trochę się spóźnił i trafił w nogi. Hernanes natomiast zaprezentował klasyczne sanki, zagranie "na koniec kariery", wskoczył wyprostowanymi nogami w rywala w stylu Mortal Combat, na szczęście nie trafił w nogi tylko w piłkę.zbysioJuve pisze: Mi się wydaje, ze była to pochopna decyzja sędziego. Coś podobnego jak w ubiegłym sezonie w 1/8 faul Ibrahimowicia na Stamford Bridge i wyrzucenie go wtedy z boiska. Sędziował wtedy też ten sam sędzia i wielu pisało wtedy, że była to niesłuszna decyzja z tym czerwem.
- Tengen
- Juventino
Pierwsza połowa męcząca kiepską grą i pitoleniem komentatorów jakie to Gladbach uber i jaka tam czary mary (rozumiem, że trener tam fajnie ogarnął i grają spoko, ale bite pół godziny się onanizować?). Druga zaczęła się fajnie, a tu ciach, czerwo i po meczu. Na plus poza Gigim moim zdaniem Pogba.
A tak na marginesie, karma zadziałała. Niemcy dostali to samo co odwalali w pierwszym meczu
A tak na marginesie, karma zadziałała. Niemcy dostali to samo co odwalali w pierwszym meczu
- Danielpiero
- Juventino
Hehe dokładnie. Moim zdaniem to jest koniec jego przygody w Juve, nie ten poziom...Pluto pisze:Co do czerwonej, Hernanes atakował agresywnie wyprostowaną nogą... i drugą też. Obie uniesione w powietrzu. Nie ma o czym mówić.
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- Drugo ufficialmente
- Juventino
A to Siena ja myślałem o tym tu duńczyk był bohateremSila Spokoju pisze:
Aż się zaśmiałem czytając twój komentarz. Jednak z Juve jeszcze nie jest tak najgorzej, gdy się wspomni ,,te" czasy

- Makiavel
- Juventino
Trzeba jasno powiedzieć, że taktycznie gramy w większości meczów tragicznie. Za wolno wyprowadzamy piłkę (i choć Pogbę trzeba chwalić za asystę i kilka innych, dobrych zagrań, on w tym przoduje), Morata operuje za daleko od pola karnego i prawie w ogóle nie wykorzystujemy jego szybkości, bo dostaje piłki tylko "na ścianę", plecami do bramki, nie strzelamy goli po wypracowanych akcjach tylko po indywidualnych zrywach, źle bijemy stałe fragmenty gry i co mecz gramy innym składem w innym ustawieniu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem