Serie A 15/16 (7): JUVENTUS 3-1 Bologna
- Robaku
- Juventino
Maxiu potwierdził na konfie, że Sami jutro zaczyna od pierwszej minuty. Pięknie, za chwilę wróci Claudio, potem Asa i wtedy zaczniemy nasze flow.
Właśnie Allegri podal, że Markiz wraca po przerwie na repry, ale za to wypada Perreyra.
Właśnie Allegri podal, że Markiz wraca po przerwie na repry, ale za to wypada Perreyra.
- albertcamus
- Juventino
No i ok, niech to wreszcie zaskoczy, chłopaki wrócą do formy (taki Pogba na przykład) i do zdrowia (Marchisio, Mandżu, Lichy) i jedziemy.Vimes pisze:Wyjściowa jedenastka ma być taka sama jak na Sevillę, powiedział Allegri. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale mój team w fantasy na tym kiepsko wychodzi, bo Alex Sandro i Lichtsteiner znowu bezużyteczni.
- namelessKING
- Juventino
Jeszcze się Alex Sandro zdąży nagrać. Teraz najistotniejsze są 3 punkty, a do tego potrzebni są sprawdzeni w systemie piłkarze. Bardzo podoba mi się awizowany skład. Wreszcie można wierzyć, że wygramy w lidze pokazując jednocześnie dominację od 1 do 90 minuty.
- albertcamus
- Juventino
Przykro mi panowie, ale zagrają Padoin i Asamoah...
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... wygrac.php
EDIT: błędne tłumaczenie na SJ, "11" identyczna co w meczu z Sevillą
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... wygrac.php
EDIT: błędne tłumaczenie na SJ, "11" identyczna co w meczu z Sevillą
Ostatnio zmieniony 03 października 2015, 18:20 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Asamoaha i Padoin to samobójstwo !!! ( kto wie o co chodzi, to wie, że wygramy
)
A tak na poważnie, fajnie byłoby jakbyśmy w końcu zaczęli zgrywać pierwszą najmocniejszą jedenastkę. Tym bardziej, że zaraz przerwa na repre i rotacja jest bez sensu w tym momencie.

A tak na poważnie, fajnie byłoby jakbyśmy w końcu zaczęli zgrywać pierwszą najmocniejszą jedenastkę. Tym bardziej, że zaraz przerwa na repre i rotacja jest bez sensu w tym momencie.
Ostatnio zmieniony 03 października 2015, 18:06 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Makiavel
- Juventino
Jak wygramy to jakoś to przebolejeszVimes pisze:Wyjściowa jedenastka ma być taka sama jak na Sevillę, powiedział Allegri. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale mój team w fantasy na tym kiepsko wychodzi, bo Alex Sandro i Lichtsteiner znowu bezużyteczni.

Jeśli jednak zagramy z Padoinem i Asamoahem to może byc różnie...
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- albertcamus
- Juventino
Dobra, jednak bez paniki. Wyjdzie identyczny skład co na Sevillę. Zobaczyłem właśnie filmik na FB Juventusu i Max powiedział na koniec, że ostatnio dał dziennikarzom 10 nazwisk, a teraz da 11, bo wyjdzie ten sam skład co w Lidze Mistrzów.
Na SJ pojawiło się błędne tłumaczenie. To, że są DOSTĘPNI i ZDROWI nie oznacza, że wyjdą w pierwszej "11".
Sorry za zamieszanie
Na SJ pojawiło się błędne tłumaczenie. To, że są DOSTĘPNI i ZDROWI nie oznacza, że wyjdą w pierwszej "11".
Sorry za zamieszanie

- cooler
- Juventino
A jednak nie przewidziało mi się, że kiedyś rozgrzewał się Asamoah w przerwie w jednym z ostatnich meczy. No nic zobaczymy, oby nic mu się nie stało, miejmy nadzieję, że będzie miał tak dobry powrót po kontuzji jak Khedira.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Przychylam sie do tego. Wydaje mi sie, ze z Brazylijczykiem w skladzie nasza gra bylaby szybsza, natomiast nie wiem, jak by wypadl stricte w obroniealbertcamus pisze:Za Evrę świeży Sandro i jedziemy.

A co z nim zas?Robaku pisze:ale za to wypada Perreyra.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Allegri poszedł po rozum do głowy i postawi w meczu ligowym na możliwie najmocniejszy skład.
W końcu chyba zrozumiał, że naszym piłkarzom jest potrzebny jakiś przekonywujący wynik także na krajowym podwórku, naturalnie by podnieść morale i wrócić do walki o najwyższe cele we Włoszech. Dotychczasowe mecze pokazały, że teoretycznie powinniśmy się obawiać każdego i drżeć o punkty, ale przed Bologną jestem dziwnie spokojny, pewnie mając w głowie rzeczony skład i pewne zwycięstwo z Sevillą w LM.
Szkoda, że po tym meczu czeka nas przerwa na reprezentacje, bo można by było złapać serię zwycięstw, które dodałyby zespołowi pewności siebie i motywacji przed kolejnymi starciami w lidze.
Świetnie, że do składu wraca Asamoah, po meczach reprezentacji będziemy mieć już pewnie całą kadrę (rzecz jasna z wyłączeniem Lichtsteinera) z Marchisio oraz Mandżukiciem. Na inter ma też zostać powołany Caceres (zastanawiam się tylko, czy taka decyzja może świadczyć o tym, że w oczach zarządu swoje już przecierpiał, czy też zdajemy sobie sprawę z ułomności prawej strony defensywy pod nieobecność Stephana).
Mecz z Sevillą pokazał, że ten zespół ma spory potencjał i mimo rozczarowujących wyników (Serie A) liczę na to, że skutecznie ruszymy w pościg i kto wie, gdzie się możemy znaleźć w okolicach świąt.

Szkoda, że po tym meczu czeka nas przerwa na reprezentacje, bo można by było złapać serię zwycięstw, które dodałyby zespołowi pewności siebie i motywacji przed kolejnymi starciami w lidze.
Świetnie, że do składu wraca Asamoah, po meczach reprezentacji będziemy mieć już pewnie całą kadrę (rzecz jasna z wyłączeniem Lichtsteinera) z Marchisio oraz Mandżukiciem. Na inter ma też zostać powołany Caceres (zastanawiam się tylko, czy taka decyzja może świadczyć o tym, że w oczach zarządu swoje już przecierpiał, czy też zdajemy sobie sprawę z ułomności prawej strony defensywy pod nieobecność Stephana).
Mecz z Sevillą pokazał, że ten zespół ma spory potencjał i mimo rozczarowujących wyników (Serie A) liczę na to, że skutecznie ruszymy w pościg i kto wie, gdzie się możemy znaleźć w okolicach świąt.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Terminarz ligowy do końca pierwszej rundy spotkań wygląda tak:
2015-10-04 FC Bologna (dom)
2015-10-18 Internazionale FC (wyjazd)
2015-10-25 Atalanta Bergamo (dom)
2015-10-28 US Sassuolo (wyjazd)
2015-10-31 Torino FC (dom)
2015-11-08 Empoli FC (wyjazd)
2015-11-21 AC Milan (dom)
2015-11-29 US Citta di Palermo (wyjazd)
2015-12-04 SS Lazio (wyjazd)
2015-12-13 ACF Fiorentina (dom)
2015-12-20 Carpi FC (wyjazd)
2016-01-06 Hellas Verona FC (dom)
2016-01-10 UC Sampdoria (wyjazd)
Pogrubiłem te trudniejsze (moim zdaniem) mecze.
Wniosek? Trochę za dużo punktów pogubiliśmy. Wyjazd na Romę czy Napoli można przeboleć, ale oby nam nie brakło tych paru oczek straconych z Frosinone czy Udine.
Teraz jest ten czas, coś musi wreszcie zaskoczyć. MUSIMY złapać tą ciągłość. Jeśli w styczniu będzie ponad 6 pkt. do lidera, zostanie nam tylko wiara... biorąc na rozkład grę w LM oraz PW (dla Juve wystartuje gdzieś w styczniu) to może być za mało.
Co do meczu, chcę widzieć deteminację. 3 punkty jak tlen, za pasem przerwa. Ma się kurzyć! Allegri potwierdził poprzedni skład - super. Teraz największy problem Juve może mieć samo ze sobą. Czy obejrzymy kolejny festiwal frustracji i nieskuteczności? Ja jestem optymistą. Razem z Khedirą odzyskaliśmy środek pola. A razem ze środkiem pola przyszedł spokój, kontrola i zabezpieczenie tyłów. Nie jest to komfortowa sytuacja, że znów znów znów jesteśmy w dużej mierze zależni od jednego piłkarza... mam na myśli Khedirę. Ale jest to co jest i trzeba rzeźbić. Oby Sami się nie połamał. Nie zadowoli mnie 1-0.
BTW wg słów Allegriego Pereyra i Sturaro drobne problemy mięśniowe (
) - mają wrócić na Inter.
2015-10-04 FC Bologna (dom)
2015-10-18 Internazionale FC (wyjazd)
2015-10-25 Atalanta Bergamo (dom)
2015-10-28 US Sassuolo (wyjazd)
2015-10-31 Torino FC (dom)
2015-11-08 Empoli FC (wyjazd)
2015-11-21 AC Milan (dom)
2015-11-29 US Citta di Palermo (wyjazd)
2015-12-04 SS Lazio (wyjazd)
2015-12-13 ACF Fiorentina (dom)
2015-12-20 Carpi FC (wyjazd)
2016-01-06 Hellas Verona FC (dom)
2016-01-10 UC Sampdoria (wyjazd)
Pogrubiłem te trudniejsze (moim zdaniem) mecze.
Wniosek? Trochę za dużo punktów pogubiliśmy. Wyjazd na Romę czy Napoli można przeboleć, ale oby nam nie brakło tych paru oczek straconych z Frosinone czy Udine.
Teraz jest ten czas, coś musi wreszcie zaskoczyć. MUSIMY złapać tą ciągłość. Jeśli w styczniu będzie ponad 6 pkt. do lidera, zostanie nam tylko wiara... biorąc na rozkład grę w LM oraz PW (dla Juve wystartuje gdzieś w styczniu) to może być za mało.
Co do meczu, chcę widzieć deteminację. 3 punkty jak tlen, za pasem przerwa. Ma się kurzyć! Allegri potwierdził poprzedni skład - super. Teraz największy problem Juve może mieć samo ze sobą. Czy obejrzymy kolejny festiwal frustracji i nieskuteczności? Ja jestem optymistą. Razem z Khedirą odzyskaliśmy środek pola. A razem ze środkiem pola przyszedł spokój, kontrola i zabezpieczenie tyłów. Nie jest to komfortowa sytuacja, że znów znów znów jesteśmy w dużej mierze zależni od jednego piłkarza... mam na myśli Khedirę. Ale jest to co jest i trzeba rzeźbić. Oby Sami się nie połamał. Nie zadowoli mnie 1-0.
BTW wg słów Allegriego Pereyra i Sturaro drobne problemy mięśniowe (