Serie A 15/16 (7): JUVENTUS 3-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 14:08

Maxiu potwierdził na konfie, że Sami jutro zaczyna od pierwszej minuty. Pięknie, za chwilę wróci Claudio, potem Asa i wtedy zaczniemy nasze flow.
Właśnie Allegri podal, że Markiz wraca po przerwie na repry, ale za to wypada Perreyra.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 14:38

Wyjściowa jedenastka ma być taka sama jak na Sevillę, powiedział Allegri. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale mój team w fantasy na tym kiepsko wychodzi, bo Alex Sandro i Lichtsteiner znowu bezużyteczni.

Obrazek
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 15:18

Vimes pisze:Wyjściowa jedenastka ma być taka sama jak na Sevillę, powiedział Allegri. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale mój team w fantasy na tym kiepsko wychodzi, bo Alex Sandro i Lichtsteiner znowu bezużyteczni.
No i ok, niech to wreszcie zaskoczy, chłopaki wrócą do formy (taki Pogba na przykład) i do zdrowia (Marchisio, Mandżu, Lichy) i jedziemy.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 16:31

Ponoć 3-5-2, szkoda, że Evra, a nie Sandro. Mimo wszystko do meczu jeszcze ponad 24 godziny i wszystko może się zmienić.
Obrazek

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
namelessKING

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 16:51

Jeszcze się Alex Sandro zdąży nagrać. Teraz najistotniejsze są 3 punkty, a do tego potrzebni są sprawdzeni w systemie piłkarze. Bardzo podoba mi się awizowany skład. Wreszcie można wierzyć, że wygramy w lidze pokazując jednocześnie dominację od 1 do 90 minuty.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 17:37

Przykro mi panowie, ale zagrają Padoin i Asamoah...

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... wygrac.php

EDIT: błędne tłumaczenie na SJ, "11" identyczna co w meczu z Sevillą
Ostatnio zmieniony 03 października 2015, 18:20 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 18:00

Asamoaha i Padoin to samobójstwo !!! ( kto wie o co chodzi, to wie, że wygramy :prochno: )

A tak na poważnie, fajnie byłoby jakbyśmy w końcu zaczęli zgrywać pierwszą najmocniejszą jedenastkę. Tym bardziej, że zaraz przerwa na repre i rotacja jest bez sensu w tym momencie.
Ostatnio zmieniony 03 października 2015, 18:06 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 18:03

Bez jaj z tym Padoinem...znowu zaczynają się rotacje bez sensu ?

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 18:10

Vimes pisze:Wyjściowa jedenastka ma być taka sama jak na Sevillę, powiedział Allegri. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale mój team w fantasy na tym kiepsko wychodzi, bo Alex Sandro i Lichtsteiner znowu bezużyteczni.
Jak wygramy to jakoś to przebolejesz :prochno:

Jeśli jednak zagramy z Padoinem i Asamoahem to może byc różnie...

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 18:13

Dobra, jednak bez paniki. Wyjdzie identyczny skład co na Sevillę. Zobaczyłem właśnie filmik na FB Juventusu i Max powiedział na koniec, że ostatnio dał dziennikarzom 10 nazwisk, a teraz da 11, bo wyjdzie ten sam skład co w Lidze Mistrzów.

Na SJ pojawiło się błędne tłumaczenie. To, że są DOSTĘPNI i ZDROWI nie oznacza, że wyjdą w pierwszej "11".

Sorry za zamieszanie :)

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 18:25

A jednak nie przewidziało mi się, że kiedyś rozgrzewał się Asamoah w przerwie w jednym z ostatnich meczy. No nic zobaczymy, oby nic mu się nie stało, miejmy nadzieję, że będzie miał tak dobry powrót po kontuzji jak Khedira.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 22:25

albertcamus pisze:Za Evrę świeży Sandro i jedziemy.
Przychylam sie do tego. Wydaje mi sie, ze z Brazylijczykiem w skladzie nasza gra bylaby szybsza, natomiast nie wiem, jak by wypadl stricte w obronie :think: Tak, jak nie przepadam za 3-5-2, tak z tymi personaliami w miare dobrze to wyglada.
Robaku pisze:ale za to wypada Perreyra.
A co z nim zas?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 22:43

Jacky pisze:
Robaku pisze:ale za to wypada Perreyra.
A co z nim zas?
Jakieś problemy z mięśniami, ale podobno nic poważnego.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2015, 23:23

Allegri poszedł po rozum do głowy i postawi w meczu ligowym na możliwie najmocniejszy skład. :ok: W końcu chyba zrozumiał, że naszym piłkarzom jest potrzebny jakiś przekonywujący wynik także na krajowym podwórku, naturalnie by podnieść morale i wrócić do walki o najwyższe cele we Włoszech. Dotychczasowe mecze pokazały, że teoretycznie powinniśmy się obawiać każdego i drżeć o punkty, ale przed Bologną jestem dziwnie spokojny, pewnie mając w głowie rzeczony skład i pewne zwycięstwo z Sevillą w LM.

Szkoda, że po tym meczu czeka nas przerwa na reprezentacje, bo można by było złapać serię zwycięstw, które dodałyby zespołowi pewności siebie i motywacji przed kolejnymi starciami w lidze.

Świetnie, że do składu wraca Asamoah, po meczach reprezentacji będziemy mieć już pewnie całą kadrę (rzecz jasna z wyłączeniem Lichtsteinera) z Marchisio oraz Mandżukiciem. Na inter ma też zostać powołany Caceres (zastanawiam się tylko, czy taka decyzja może świadczyć o tym, że w oczach zarządu swoje już przecierpiał, czy też zdajemy sobie sprawę z ułomności prawej strony defensywy pod nieobecność Stephana).

Mecz z Sevillą pokazał, że ten zespół ma spory potencjał i mimo rozczarowujących wyników (Serie A) liczę na to, że skutecznie ruszymy w pościg i kto wie, gdzie się możemy znaleźć w okolicach świąt. :whistle:

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2015, 00:08

Terminarz ligowy do końca pierwszej rundy spotkań wygląda tak:
2015-10-04 FC Bologna (dom)
2015-10-18 Internazionale FC (wyjazd)
2015-10-25 Atalanta Bergamo (dom)
2015-10-28 US Sassuolo (wyjazd)
2015-10-31 Torino FC (dom)
2015-11-08 Empoli FC (wyjazd)
2015-11-21 AC Milan (dom)
2015-11-29 US Citta di Palermo (wyjazd)
2015-12-04 SS Lazio (wyjazd)
2015-12-13 ACF Fiorentina (dom)
2015-12-20 Carpi FC (wyjazd)
2016-01-06 Hellas Verona FC (dom)
2016-01-10 UC Sampdoria (wyjazd)

Pogrubiłem te trudniejsze (moim zdaniem) mecze.

Wniosek? Trochę za dużo punktów pogubiliśmy. Wyjazd na Romę czy Napoli można przeboleć, ale oby nam nie brakło tych paru oczek straconych z Frosinone czy Udine.
Teraz jest ten czas, coś musi wreszcie zaskoczyć. MUSIMY złapać tą ciągłość. Jeśli w styczniu będzie ponad 6 pkt. do lidera, zostanie nam tylko wiara... biorąc na rozkład grę w LM oraz PW (dla Juve wystartuje gdzieś w styczniu) to może być za mało.

Co do meczu, chcę widzieć deteminację. 3 punkty jak tlen, za pasem przerwa. Ma się kurzyć! Allegri potwierdził poprzedni skład - super. Teraz największy problem Juve może mieć samo ze sobą. Czy obejrzymy kolejny festiwal frustracji i nieskuteczności? Ja jestem optymistą. Razem z Khedirą odzyskaliśmy środek pola. A razem ze środkiem pola przyszedł spokój, kontrola i zabezpieczenie tyłów. Nie jest to komfortowa sytuacja, że znów znów znów jesteśmy w dużej mierze zależni od jednego piłkarza... mam na myśli Khedirę. Ale jest to co jest i trzeba rzeźbić. Oby Sami się nie połamał. Nie zadowoli mnie 1-0.

BTW wg słów Allegriego Pereyra i Sturaro drobne problemy mięśniowe ( :facepalm: ) - mają wrócić na Inter.

Zablokowany