Mercato (Lato 2016)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Pozbyliśmy się 2 największych indywidualności, czyli Pirlo i Teveza. To byli gracze, którzy 1 genialnym dotknięciem piłki potrafili potrafili nam wygrywać mecze.
Na pewno nasza kadra jest szersza i mamy dużo więcej możliwości. Od kiedy wróciliśmy, nie mieliśmy tylu ciekawych graczy na ławce (Rugani, A.Sandro, Asamoah, Lemina, Sturaro, Pereyra, Cuadrado, Mandżukić).
Na pewno nasza kadra jest szersza i mamy dużo więcej możliwości. Od kiedy wróciliśmy, nie mieliśmy tylu ciekawych graczy na ławce (Rugani, A.Sandro, Asamoah, Lemina, Sturaro, Pereyra, Cuadrado, Mandżukić).
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Z jednej strony jestem niemal przekonany, że te transfery wyjdą nam na dobre, jak tylko trener przestanie odstawiać lipę, a z drugiej śniło mi się, że przez te transfery przewaliliśmy pierwsze 5 meczy i spadamy z ligi (tak, już po 5 meczach).
Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 19:37 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- pumex
- Juventino
Myślę, że ludziom piszącym o braku kreatywności chodzi o umiejętność zdobywania asyst (a przynajmniej tak jest w moim przypadku). Pereyra, Cuadrado to piłkarze potrafiący zrobić przewagę w pewnym momentach, jakimś zwodem czy sprintem zyskać dodatkową przestrzeń i faktycznie to w pewien sposób czyni ich zawodnikami kreatywnymi. Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie. Właśnie na topowego asystenta najbardziej liczyłem podczas mercato, bo ani Argentyńczyk ani Kolumbijczyk takowym nie jest.Cabrini_idol pisze:Dybała jedynym kreatywnym zawodnikiem - to żem się uśmiał. Pogba to niby niekreatywny?? Pereyra, Cuadrado ???

- pumex
- Juventino
Tak, dwa lata temu. Ostatnio pod tym względem prym wiódł Tevez.wagner pisze:U nas czasami w ostatnich dwóch sezonach najlepszy nie był w tym elemencie.. Lichtsteiner ?pumex pisze:Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie

- Cabrini_idol
- Juventino
pumex, Pereyra ma problem z wykończeniem, ale przypomnij sobie ile genialnych piłek dał w w drugiej połówce zeszłego sezonu, w LM równiez. Wydaje mi się, że jemu właśnie wychodzi lepiej dogrywanie ostatniego podania niż wykończenie, z czym zresztą miałeś problem dosyć długopumex pisze:Myślę, że ludziom piszącym o braku kreatywności chodzi o umiejętność zdobywania asyst (a przynajmniej tak jest w moim przypadku). Pereyra, Cuadrado to piłkarze potrafiący zrobić przewagę w pewnym momentach, jakimś zwodem czy sprintem zyskać dodatkową przestrzeń i faktycznie to w pewien sposób czyni ich zawodnikami kreatywnymi. Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie. Właśnie na topowego asystenta najbardziej liczyłem podczas mercato, bo ani Argentyńczyk ani Kolumbijczyk takowym nie jest.Cabrini_idol pisze:Dybała jedynym kreatywnym zawodnikiem - to żem się uśmiał. Pogba to niby niekreatywny?? Pereyra, Cuadrado ???

- Wojtek1207
- Juventino
Na ten moment z takich zawodników mamy tylko Dybalę (?) i Marchisio. Bonuca nie liczę. Natomiast wciąż mnie intryguje Asamoah. Gość, który praktycznie w ogóle nie grał na środku pomocy odkąd do nas przyszedł (czyli od trzech lat), w dodatku ostatni rok trapiony przez kontuzje. Wydawałoby się, że na środku pomocy już się może nie odnaleźć, jednak wciąż za niego trzymam kciuki. Technikę ma, trochę meczów na najwyższym poziomie zagrał, więc doświadczenie też jest. Tylko, jak będzie się spisywał po powrocie? Bo np. tego, jaki ma przegląd pola stwierdzić nie można, bo na LO to sami wiecie, rozegranie tylko z najbliższym pomocnikiem/napastnikiem + wrzutki.
Kwadwo, grający na swojej NOMINALNEJ pozycji, w swojej optymalnej formie, może być prawdziwym wzmocnieniem. Prawdę powiedziawszy, bardziej wolałbym zobaczyć w Juve Kwadwo w formie na środku pomocy niż transfer Draxlera. Chciałbym też (jeśli Ghańczyk wypali), żeby Max spróbował go na AM. :snackgy:
Kwadwo, grający na swojej NOMINALNEJ pozycji, w swojej optymalnej formie, może być prawdziwym wzmocnieniem. Prawdę powiedziawszy, bardziej wolałbym zobaczyć w Juve Kwadwo w formie na środku pomocy niż transfer Draxlera. Chciałbym też (jeśli Ghańczyk wypali), żeby Max spróbował go na AM. :snackgy:
- pumex
- Juventino
No właśnie, ile? Tyle, że w całym sezonie wystarczyło na raptem 4 asysty (ostatnia asysta zanotowana w marcu). Ja szczerze mówiąc Pereyrę dużo bardziej kojarzę z zaprzepaszczania okazji do złapania asysty, niż odwrotnie.Cabrini_idol pisze:pumex, Pereyra ma problem z wykończeniem, ale przypomnij sobie ile genialnych piłek dał w w drugiej połówce zeszłego sezonu, w LM równiez.pumex pisze:Myślę, że ludziom piszącym o braku kreatywności chodzi o umiejętność zdobywania asyst (a przynajmniej tak jest w moim przypadku). Pereyra, Cuadrado to piłkarze potrafiący zrobić przewagę w pewnym momentach, jakimś zwodem czy sprintem zyskać dodatkową przestrzeń i faktycznie to w pewien sposób czyni ich zawodnikami kreatywnymi. Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie. Właśnie na topowego asystenta najbardziej liczyłem podczas mercato, bo ani Argentyńczyk ani Kolumbijczyk takowym nie jest.Cabrini_idol pisze:Dybała jedynym kreatywnym zawodnikiem - to żem się uśmiał. Pogba to niby niekreatywny?? Pereyra, Cuadrado ???

- Cabrini_idol
- Juventino
Oj pumex pumex, ale ile z jego podań zmarnował Morata czy Tevez ? Spokojnie powinien mieć 10-12 asyst. Pamiętam jak wszedł z BVB i dał 3 piłki idealne , z czego tylko Tevez strzelił. Pamiętam jak dał piłe Pogbie który huknął bodajże z Lazio ( wtedy co położył Marchettiego). Dużo tego było. Chodzi mi o to, że Pereyra ma ten dryg niekonwencjonalnego zagrania, rozrzucenia piły przed polem karnym prostopadłym podaniem lub zgrania na klepe, gorzej z wykończeniem.

- Cabrini_idol
- Juventino
Nie. po prostu widzisz u niego same wady a nie zauważasz jego zalet. WG mnie to lepsza opcja niż Hernanes na treqa. Pereyra mam nadzieję dojrzał w Juve przez rok, zaaklimatyzował się i da jeszcze dużo drużynie, bo technicznie jest bardzo dobry szybki ( nie nie wywraca się jak Giovinco po lekkim zderzeniu
)

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Hernanes z 11-tką, Lemina z 18-tką.
Zgłosiliśmy skład do LM!
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... squad-.php
Zgłosiliśmy skład do LM!
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... squad-.php
- TheWitcher
- Juventino
Chciałoby się komuś porównać jaką obecnie mamy średnią wieku w LM w porównaniu do poprzedniej edycji. Gdzie byliśmy chyba jedną ze starszych ekip. Numer 11 ostatnio ośmieszał Deczelie to Hernanes dobrze się wpisuję