Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 19:19

Zahor wlasnie hernanes takie rzeczy robi.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 19:25

Pozbyliśmy się 2 największych indywidualności, czyli Pirlo i Teveza. To byli gracze, którzy 1 genialnym dotknięciem piłki potrafili potrafili nam wygrywać mecze.

Na pewno nasza kadra jest szersza i mamy dużo więcej możliwości. Od kiedy wróciliśmy, nie mieliśmy tylu ciekawych graczy na ławce (Rugani, A.Sandro, Asamoah, Lemina, Sturaro, Pereyra, Cuadrado, Mandżukić).

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 19:32

Z jednej strony jestem niemal przekonany, że te transfery wyjdą nam na dobre, jak tylko trener przestanie odstawiać lipę, a z drugiej śniło mi się, że przez te transfery przewaliliśmy pierwsze 5 meczy i spadamy z ligi (tak, już po 5 meczach).
Ostatnio zmieniony 01 września 2015, 19:37 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 19:37

Cabrini_idol pisze:Dybała jedynym kreatywnym zawodnikiem - to żem się uśmiał. Pogba to niby niekreatywny?? Pereyra, Cuadrado ???
Myślę, że ludziom piszącym o braku kreatywności chodzi o umiejętność zdobywania asyst (a przynajmniej tak jest w moim przypadku). Pereyra, Cuadrado to piłkarze potrafiący zrobić przewagę w pewnym momentach, jakimś zwodem czy sprintem zyskać dodatkową przestrzeń i faktycznie to w pewien sposób czyni ich zawodnikami kreatywnymi. Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie. Właśnie na topowego asystenta najbardziej liczyłem podczas mercato, bo ani Argentyńczyk ani Kolumbijczyk takowym nie jest.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 19:48

pumex pisze:Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie
U nas czasami w ostatnich dwóch sezonach najlepszy nie był w tym elemencie.. Lichtsteiner ? :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 19:49

wagner pisze:
pumex pisze:Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie
U nas czasami w ostatnich dwóch sezonach najlepszy nie był w tym elemencie.. Lichtsteiner ? :prochno:
Tak, dwa lata temu. Ostatnio pod tym względem prym wiódł Tevez.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:07

pumex pisze:
Cabrini_idol pisze:Dybała jedynym kreatywnym zawodnikiem - to żem się uśmiał. Pogba to niby niekreatywny?? Pereyra, Cuadrado ???
Myślę, że ludziom piszącym o braku kreatywności chodzi o umiejętność zdobywania asyst (a przynajmniej tak jest w moim przypadku). Pereyra, Cuadrado to piłkarze potrafiący zrobić przewagę w pewnym momentach, jakimś zwodem czy sprintem zyskać dodatkową przestrzeń i faktycznie to w pewien sposób czyni ich zawodnikami kreatywnymi. Gorzej u nas z ilością zawodników, którzy umieją wykonać genialne ostatnie podanie. Właśnie na topowego asystenta najbardziej liczyłem podczas mercato, bo ani Argentyńczyk ani Kolumbijczyk takowym nie jest.
pumex, Pereyra ma problem z wykończeniem, ale przypomnij sobie ile genialnych piłek dał w w drugiej połówce zeszłego sezonu, w LM równiez. Wydaje mi się, że jemu właśnie wychodzi lepiej dogrywanie ostatniego podania niż wykończenie, z czym zresztą miałeś problem dosyć długo ;)

Obrazek
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:11

Na ten moment z takich zawodników mamy tylko Dybalę (?) i Marchisio. Bonuca nie liczę. Natomiast wciąż mnie intryguje Asamoah. Gość, który praktycznie w ogóle nie grał na środku pomocy odkąd do nas przyszedł (czyli od trzech lat), w dodatku ostatni rok trapiony przez kontuzje. Wydawałoby się, że na środku pomocy już się może nie odnaleźć, jednak wciąż za niego trzymam kciuki. Technikę ma, trochę meczów na najwyższym poziomie zagrał, więc doświadczenie też jest. Tylko, jak będzie się spisywał po powrocie? Bo np. tego, jaki ma przegląd pola stwierdzić nie można, bo na LO to sami wiecie, rozegranie tylko z najbliższym pomocnikiem/napastnikiem + wrzutki.
Kwadwo, grający na swojej NOMINALNEJ pozycji, w swojej optymalnej formie, może być prawdziwym wzmocnieniem. Prawdę powiedziawszy, bardziej wolałbym zobaczyć w Juve Kwadwo w formie na środku pomocy niż transfer Draxlera. Chciałbym też (jeśli Ghańczyk wypali), żeby Max spróbował go na AM. :snackgy:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:12

Cabrini_idol pisze:
pumex pisze:
pumex, Pereyra ma problem z wykończeniem, ale przypomnij sobie ile genialnych piłek dał w w drugiej połówce zeszłego sezonu, w LM równiez.
No właśnie, ile? Tyle, że w całym sezonie wystarczyło na raptem 4 asysty (ostatnia asysta zanotowana w marcu). Ja szczerze mówiąc Pereyrę dużo bardziej kojarzę z zaprzepaszczania okazji do złapania asysty, niż odwrotnie.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:25

A nasz "regista" MArchisio jego statystyki asyst,kluczowych podań i długich piłek radzę prześledzić :papa:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:28

Oj pumex pumex, ale ile z jego podań zmarnował Morata czy Tevez ? Spokojnie powinien mieć 10-12 asyst. Pamiętam jak wszedł z BVB i dał 3 piłki idealne , z czego tylko Tevez strzelił. Pamiętam jak dał piłe Pogbie który huknął bodajże z Lazio ( wtedy co położył Marchettiego). Dużo tego było. Chodzi mi o to, że Pereyra ma ten dryg niekonwencjonalnego zagrania, rozrzucenia piły przed polem karnym prostopadłym podaniem lub zgrania na klepe, gorzej z wykończeniem.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:34

@Cabrini
Czyli sytuacja podobna jak z Giovinco - wredni koledzy się na niego uwzięli, by ten nie mógł sobie dopisywać do statystyk kolejnych asyst ;)

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:36

Nie. po prostu widzisz u niego same wady a nie zauważasz jego zalet. WG mnie to lepsza opcja niż Hernanes na treqa. Pereyra mam nadzieję dojrzał w Juve przez rok, zaaklimatyzował się i da jeszcze dużo drużynie, bo technicznie jest bardzo dobry szybki ( nie nie wywraca się jak Giovinco po lekkim zderzeniu ;) )

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:41

Hernanes z 11-tką, Lemina z 18-tką.

Zgłosiliśmy skład do LM!
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... squad-.php

TheWitcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2015, 20:42

Chciałoby się komuś porównać jaką obecnie mamy średnią wieku w LM w porównaniu do poprzedniej edycji. Gdzie byliśmy chyba jedną ze starszych ekip. Numer 11 ostatnio ośmieszał Deczelie to Hernanes dobrze się wpisuję :D

Zablokowany