Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 14:35

Laudisa przedwczoraj też się zbłaźnił i mówił, że nie ma żadnych rozmów w sprawie Sandro, po czym jak GDM zaczął coraz pewniejsze info rzucać, przyznał się do błędu i teraz próbuje trochę dogryźć Di MArzio. Takie wojenki między guru ;p

Obrazek
Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 14:37

jakku1 pisze: Jest teraz mowa o tym, ze Schalke chce troche wiekszej kwoty bazowej. Tj. 22-23m. Reszta moze byc uzalezniona od wystepow Draxlera. Alex Sandro ma sie pojawic jeszcze dzisiaj w Turynie.
To chyba bliżej niż dalej :oops:

Już samo przyjście Sandro & Draxlera będzie :ok:
Nie wiem co z tym Cuadrado. Wydawałoby się to mało realne choć w kontekście kupna Pedro, Mou może zechce się go pozbyć.

Wbiłem sobie z ciekawości na https://www.reddit.com/r/Juve/
Ale widzę że w porównianiu do np reddita CFC trochę biednie z informacjami tutaj :think:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 14:45

Odejscie Cuadrado bylo niemal pewne jeszcze przed przybyciem Pedro do Londynu, a obecnie nie ma juz nawet o czym pisac. Niektorzy twierdza, ze transfer Kolumbijczyka mial byc swego rodzaju zabezpieczeniem na koniec okienka, ale w obliczu nowych faktow dotyczacych postawy Schalke nie widze zadnego powodu, dla ktorego nie mielibysmy uderzyc po obu. Oczywiscie mam na mysli opcje z pozyskaniem Cuadrado na zasadach wypozyczenia, na co ponoc otworzyla sie Chelsea, chcaca sie gracza pozbyc.

Ewentualne przyjcie Cuadrado to pewny rozbrat z Isla. Jeszcze "tylko" odpalic Llorente, bo jego pobyt w Turynie sie przedluza.

Sandro bedzie najdrozszym obronca pozyskanym po Thuramie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 14:54

Czyli jednak Draxler. Do pełni szczęścia trzeba tylko rozwiązać sprawę klauzuli wykupienia Moraty przez Real i mamy skład pełen młodych, cholernie zdolnych zawodników. Jeśli wygramy teraz mistrzostwo, to wygramy przez 3 następne sezony.

Wyobrażam sobie właśnie jak Marotta pierwszego września odpala cygaro, nalewa drinka, wchodzi na Juvepoland, czyta komentarze począwszy od 1 lipca i śmieje się cały dzień z tych co właśnie wrócili do szkoły.

Obrazek
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:00

Jeśli Draxler wypali to będzie to zadośćuczynienie po stracie Vidala i Pirlo, a nie żadne wzmocnienie.

Choć to bardzo perspektywiczny i dobry transfer, ale obarczony ryzykiem kontuzji czy braku w rozwoju piłkarza.

Moim zdaniem powinien przyjść jeszcze (prócz Cuadrado, który by był idealny na prawą stronę obok lichego) środkowy pomocnik.

Taki Pastore czy Isco... :lol:

Obecnie nie dałbym sobie ręki uciąć , czy mamy wzmocniony środek pola.
Chociaż jesli Asa i Khedira wrócą...
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:21 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:17

O ile zwolennikiem Draxlera nie jestem to jednak Sandro rozłożył mnie na łopatki...młody, świetny obrońca, który nie jest żadnym odpadem tylko interesują się nim więksi i bogatsi...ale przyjdzie do Juve i co najważniejsze - nie jest to żaden półśrodek tylko zawodnik z górnej półki na lata...
Zobaczymy co z tego Draxlera będzie ale trio w postaci Sandro - Draxler- Cuadrado przynajmniej na papierze wymiata...zresztą, sam transfer Sandro spowodował, że o stracie Vidala już nie pamiętam mimo, że to dwaj różni zawodnicy grający na innych pozycjach... :ok:

Można powiedzieć jedno - prestiż Serie A wzrasta skoro do Juve, Romy, Milanu i interu przychodzą zawodnicy z nazwiskami...
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:19 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:18

Cuadrado + Draxler + Sandro to byłoby coś nierealnego !

Mielibyśmy naprawdę skład mogący walczyć praktycznie z każdym jak równy z równym. A całe zbrojenie Serie A wypadłoby blado przy nas.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:20

Cieszę się z transferów ,ale nie popadam w ekstazę, bo wiem, że wcześniej straciliśmy cennych graczy, a ci przychodzą tylko w ich miejsce (poza sandro). I o tym też trzeba PAMIĘTAĆ.

To tak jak z cenami benzyny. Jak tanieje o 50 gr na litrze to wielka euforia w mediach, ale już nikt nie pamięta, że wcześniej przez 2 lata wzrosła o 1,8 zł.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:25

Czlowieku Pirlo był wypalony, Vidal nie miał motywacji a Tevez chciał do domu. Jestem nawet pewny, że jakby nikt nie odszedł to byśmy nie zdobyli mistrzostwa, bo pewien cykl się skończył i trzeba co 4-5 lat robić remanent w zespole.

Obrazek
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:28

Ale niektórzy są zachłanni.

Khedira przyszedł w miejsce Pirlo, a Draxler w miejsce Vidala (oczywiscie to gracze o zupełnie innej charakterystyce, ale chyba lepiej pasujący do systemu gry Maxa).

Za Teveza Dybala, za Llorente Mandzukic, a za Matriego Zaza.

+ za Ogbonnę Rugani
+ za Asamoaha (przesuniętego do środka) Sandro.

Naprawdę źle Wam?

To okienko jest fantastyczne. Za rok kogoś na miejsce Lichego i wsio.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:30

Cabrini_idol pisze:Vidal nie miał motywacji
Po Tobie takich słów się nie spodziewałem... :wink:
Końcówka mercato chyba nie tylko mi przegnała Vidala z głowy... :lol:

Obrazek
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:38

Za lichego to teraz za darmo, czy za grosze możemy mieć Cuadrado. Do 3-5-2 idealny gracz, lepszy niż Lichy. Do 4-4-2 ,mamy Caceresa i Padoina. Myślę że Cuadrado też by się nadawał. Taki nowoczesny ofensywny prawy obrońca.
Przy 4-3-1-2 mógłby grać na prawej stronie obok Pogby i Marchisio.
Jeśliby się odnalazł w Juve , to byłoby to mega wzmocnienie za 22mln dopiero za rok.
Jestem bardziej napalony na Cuadrado niż na Draxlera, bo znam jego potencjał, a lichy często irytuje
:D
Po za tym można dać szanse Isli, który należy do lepszych prawych obrońców w Serie A.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:45

alessandro77

Kocham Vidala, mój ulubiony zawodnik Juve ostatnich 4 lat, ale jeśli już nie miał motywacji i chciał odejść to lepiej, że odszedł. Serce mi pęka, ale czas goi rany a w szczególności Sandro i Draxler :twisted:

A ten Sandro jest gejem (homoseksualistą, żeby nie było bo to różnie w tych czasach bywa :P ), taka luźna ciekawostka :prochno:
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:51 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:47

albertcamus pisze:Ale niektórzy są zachłanni.

Khedira przyszedł w miejsce Pirlo, a Draxler w miejsce Vidala
Fajnie że Julian przyszedł do nas, tylko jakoś nie mogę znaleźć oficjalnego newsa na jego temat.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:47 przez Piotrekmmz, łącznie zmieniany 1 raz.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 15:47

Jak nabędziemy trio Sandro-Draxler-Cuadrado to będzie bajka. Już sobie wyobrażam ile to odblokuje Maxowi możliwości taktycznych. 4-4-2, 3-5-2, 4-3-1-2, 4-2-3-1, 4-3-3
Ktoś taki jak Max mając do dyspozycji takich piłkarzy, może taktycznie rozklepać każdego :D

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Zablokowany