Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino

Laudisa przedwczoraj też się zbłaźnił i mówił, że nie ma żadnych rozmów w sprawie Sandro, po czym jak GDM zaczął coraz pewniejsze info rzucać, przyznał się do błędu i teraz próbuje trochę dogryźć Di MArzio. Takie wojenki między guru ;p

- Krzychu89
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
To chyba bliżej niż dalej :oops:jakku1 pisze: Jest teraz mowa o tym, ze Schalke chce troche wiekszej kwoty bazowej. Tj. 22-23m. Reszta moze byc uzalezniona od wystepow Draxlera. Alex Sandro ma sie pojawic jeszcze dzisiaj w Turynie.
Już samo przyjście Sandro & Draxlera będzie
Nie wiem co z tym Cuadrado. Wydawałoby się to mało realne choć w kontekście kupna Pedro, Mou może zechce się go pozbyć.
Wbiłem sobie z ciekawości na https://www.reddit.com/r/Juve/
Ale widzę że w porównianiu do np reddita CFC trochę biednie z informacjami tutaj
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Odejscie Cuadrado bylo niemal pewne jeszcze przed przybyciem Pedro do Londynu, a obecnie nie ma juz nawet o czym pisac. Niektorzy twierdza, ze transfer Kolumbijczyka mial byc swego rodzaju zabezpieczeniem na koniec okienka, ale w obliczu nowych faktow dotyczacych postawy Schalke nie widze zadnego powodu, dla ktorego nie mielibysmy uderzyc po obu. Oczywiscie mam na mysli opcje z pozyskaniem Cuadrado na zasadach wypozyczenia, na co ponoc otworzyla sie Chelsea, chcaca sie gracza pozbyc.
Ewentualne przyjcie Cuadrado to pewny rozbrat z Isla. Jeszcze "tylko" odpalic Llorente, bo jego pobyt w Turynie sie przedluza.
Sandro bedzie najdrozszym obronca pozyskanym po Thuramie.
Ewentualne przyjcie Cuadrado to pewny rozbrat z Isla. Jeszcze "tylko" odpalic Llorente, bo jego pobyt w Turynie sie przedluza.
Sandro bedzie najdrozszym obronca pozyskanym po Thuramie.
- blackadder
- Juventino

Czyli jednak Draxler. Do pełni szczęścia trzeba tylko rozwiązać sprawę klauzuli wykupienia Moraty przez Real i mamy skład pełen młodych, cholernie zdolnych zawodników. Jeśli wygramy teraz mistrzostwo, to wygramy przez 3 następne sezony.
Wyobrażam sobie właśnie jak Marotta pierwszego września odpala cygaro, nalewa drinka, wchodzi na Juvepoland, czyta komentarze począwszy od 1 lipca i śmieje się cały dzień z tych co właśnie wrócili do szkoły.
Wyobrażam sobie właśnie jak Marotta pierwszego września odpala cygaro, nalewa drinka, wchodzi na Juvepoland, czyta komentarze począwszy od 1 lipca i śmieje się cały dzień z tych co właśnie wrócili do szkoły.

- aras
- Juventino

Jeśli Draxler wypali to będzie to zadośćuczynienie po stracie Vidala i Pirlo, a nie żadne wzmocnienie.
Choć to bardzo perspektywiczny i dobry transfer, ale obarczony ryzykiem kontuzji czy braku w rozwoju piłkarza.
Moim zdaniem powinien przyjść jeszcze (prócz Cuadrado, który by był idealny na prawą stronę obok lichego) środkowy pomocnik.
Taki Pastore czy Isco... :lol:
Obecnie nie dałbym sobie ręki uciąć , czy mamy wzmocniony środek pola.
Chociaż jesli Asa i Khedira wrócą...
Choć to bardzo perspektywiczny i dobry transfer, ale obarczony ryzykiem kontuzji czy braku w rozwoju piłkarza.
Moim zdaniem powinien przyjść jeszcze (prócz Cuadrado, który by był idealny na prawą stronę obok lichego) środkowy pomocnik.
Taki Pastore czy Isco... :lol:
Obecnie nie dałbym sobie ręki uciąć , czy mamy wzmocniony środek pola.
Chociaż jesli Asa i Khedira wrócą...
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:21 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
O ile zwolennikiem Draxlera nie jestem to jednak Sandro rozłożył mnie na łopatki...młody, świetny obrońca, który nie jest żadnym odpadem tylko interesują się nim więksi i bogatsi...ale przyjdzie do Juve i co najważniejsze - nie jest to żaden półśrodek tylko zawodnik z górnej półki na lata...
Zobaczymy co z tego Draxlera będzie ale trio w postaci Sandro - Draxler- Cuadrado przynajmniej na papierze wymiata...zresztą, sam transfer Sandro spowodował, że o stracie Vidala już nie pamiętam mimo, że to dwaj różni zawodnicy grający na innych pozycjach...
Można powiedzieć jedno - prestiż Serie A wzrasta skoro do Juve, Romy, Milanu i interu przychodzą zawodnicy z nazwiskami...
Zobaczymy co z tego Draxlera będzie ale trio w postaci Sandro - Draxler- Cuadrado przynajmniej na papierze wymiata...zresztą, sam transfer Sandro spowodował, że o stracie Vidala już nie pamiętam mimo, że to dwaj różni zawodnicy grający na innych pozycjach...
Można powiedzieć jedno - prestiż Serie A wzrasta skoro do Juve, Romy, Milanu i interu przychodzą zawodnicy z nazwiskami...
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:19 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- aras
- Juventino

Cieszę się z transferów ,ale nie popadam w ekstazę, bo wiem, że wcześniej straciliśmy cennych graczy, a ci przychodzą tylko w ich miejsce (poza sandro). I o tym też trzeba PAMIĘTAĆ.
To tak jak z cenami benzyny. Jak tanieje o 50 gr na litrze to wielka euforia w mediach, ale już nikt nie pamięta, że wcześniej przez 2 lata wzrosła o 1,8 zł.
To tak jak z cenami benzyny. Jak tanieje o 50 gr na litrze to wielka euforia w mediach, ale już nikt nie pamięta, że wcześniej przez 2 lata wzrosła o 1,8 zł.
- Cabrini_idol
- Juventino

Czlowieku Pirlo był wypalony, Vidal nie miał motywacji a Tevez chciał do domu. Jestem nawet pewny, że jakby nikt nie odszedł to byśmy nie zdobyli mistrzostwa, bo pewien cykl się skończył i trzeba co 4-5 lat robić remanent w zespole.

- albertcamus
- Juventino

Ale niektórzy są zachłanni.
Khedira przyszedł w miejsce Pirlo, a Draxler w miejsce Vidala (oczywiscie to gracze o zupełnie innej charakterystyce, ale chyba lepiej pasujący do systemu gry Maxa).
Za Teveza Dybala, za Llorente Mandzukic, a za Matriego Zaza.
+ za Ogbonnę Rugani
+ za Asamoaha (przesuniętego do środka) Sandro.
Naprawdę źle Wam?
To okienko jest fantastyczne. Za rok kogoś na miejsce Lichego i wsio.
Khedira przyszedł w miejsce Pirlo, a Draxler w miejsce Vidala (oczywiscie to gracze o zupełnie innej charakterystyce, ale chyba lepiej pasujący do systemu gry Maxa).
Za Teveza Dybala, za Llorente Mandzukic, a za Matriego Zaza.
+ za Ogbonnę Rugani
+ za Asamoaha (przesuniętego do środka) Sandro.
Naprawdę źle Wam?
To okienko jest fantastyczne. Za rok kogoś na miejsce Lichego i wsio.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Po Tobie takich słów się nie spodziewałem...Cabrini_idol pisze:Vidal nie miał motywacji
Końcówka mercato chyba nie tylko mi przegnała Vidala z głowy... :lol:

- aras
- Juventino

Za lichego to teraz za darmo, czy za grosze możemy mieć Cuadrado. Do 3-5-2 idealny gracz, lepszy niż Lichy. Do 4-4-2 ,mamy Caceresa i Padoina. Myślę że Cuadrado też by się nadawał. Taki nowoczesny ofensywny prawy obrońca.
Przy 4-3-1-2 mógłby grać na prawej stronie obok Pogby i Marchisio.
Jeśliby się odnalazł w Juve , to byłoby to mega wzmocnienie za 22mln dopiero za rok.
Jestem bardziej napalony na Cuadrado niż na Draxlera, bo znam jego potencjał, a lichy często irytuje
:D
Po za tym można dać szanse Isli, który należy do lepszych prawych obrońców w Serie A.
Przy 4-3-1-2 mógłby grać na prawej stronie obok Pogby i Marchisio.
Jeśliby się odnalazł w Juve , to byłoby to mega wzmocnienie za 22mln dopiero za rok.
Jestem bardziej napalony na Cuadrado niż na Draxlera, bo znam jego potencjał, a lichy często irytuje
:D
Po za tym można dać szanse Isli, który należy do lepszych prawych obrońców w Serie A.
- Cabrini_idol
- Juventino

alessandro77
Kocham Vidala, mój ulubiony zawodnik Juve ostatnich 4 lat, ale jeśli już nie miał motywacji i chciał odejść to lepiej, że odszedł. Serce mi pęka, ale czas goi rany a w szczególności Sandro i Draxler :twisted:
A ten Sandro jest gejem (homoseksualistą, żeby nie było bo to różnie w tych czasach bywa
), taka luźna ciekawostka 
Kocham Vidala, mój ulubiony zawodnik Juve ostatnich 4 lat, ale jeśli już nie miał motywacji i chciał odejść to lepiej, że odszedł. Serce mi pęka, ale czas goi rany a w szczególności Sandro i Draxler :twisted:
A ten Sandro jest gejem (homoseksualistą, żeby nie było bo to różnie w tych czasach bywa
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:51 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Piotrekmmz
- Juventino

Fajnie że Julian przyszedł do nas, tylko jakoś nie mogę znaleźć oficjalnego newsa na jego temat.albertcamus pisze:Ale niektórzy są zachłanni.
Khedira przyszedł w miejsce Pirlo, a Draxler w miejsce Vidala
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2015, 15:47 przez Piotrekmmz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Haris
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jak nabędziemy trio Sandro-Draxler-Cuadrado to będzie bajka. Już sobie wyobrażam ile to odblokuje Maxowi możliwości taktycznych. 4-4-2, 3-5-2, 4-3-1-2, 4-2-3-1, 4-3-3
Ktoś taki jak Max mając do dyspozycji takich piłkarzy, może taktycznie rozklepać każdego
Ktoś taki jak Max mając do dyspozycji takich piłkarzy, może taktycznie rozklepać każdego
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3