Serie A: Mercato - zima 2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 12:27

Czysto hipotetycznie, jedenastka Neto - Caceres, Barzagli, Rugani, Alex Sandro - Padoin, Sturaro, Asamoah - Pereyra - Zaza, Coman wygląda imo całkiem smokowicie i miałaby szanse w tej lidze walczyć o puchary 8)

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 12:31

Szczególnie ofensywa tej jedenastki wygląda "smakowicie"

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 12:33

Co do takiego Sturaro albo Pereyry to właściwie nie wiadomo, czy ich zaliczać do ławki. Roberto jest przez wszystkich postrzegany jako rezerwowy, ale chłopak w poprzednim sezonie 27 meczów w Serie A zaczął w pierwszym składzie. W LM tylko trzy, ale wiemy, że Allegri ustawiał drużynę bardziej defensywnie.

Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy Milanowi :prochno: Do kontuzji Caceres grał naprawdę sporo, teraz wrócił i Max znowu chętnie na niego stawia.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2015, 12:34 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 12:34

Biorąc pod uwagę jakich kosmitów forsowała w tamtym sezonie druga drużyna Serie A (Destro, Iturbe, Ibarbo, Doumbia) to tak, mimo tych wszystkich fekaliów wylewanych w stronę Zazy i Comana uważam, że nie wygląda to źle. Ale dobra, uwzględniając trequartistę w wyjściowej jedenastce atak drugiej w takim razie byłby Dybala/Morata, Zaza. Teraz lepiej?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 12:43

Ouh_yeah pisze:Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy Milanowi :prochno: Do kontuzji Caceres grał naprawdę sporo, teraz wrócił i Max znowu chętnie na niego stawia.
Martin wskoczył niemalże od razu do pierwszego składu, gdy tylko wrócił po kontuzji w ubiegłym sezonie. Jest to naprawdę dobry defensor, ale potrzebuje on gry. Gdy gra sporadycznie, to taka troszku tykająca bomba. Natomiast, jak zagra kilka meczów pod rząd, to staje się mocnym ogniwem.
Caceres zdrowy wygryzłby Lichtsteinera ze składu.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 14:04

A propos szerokich ławek. Strootman wraca najwcześniej w połowie października. Widmo gry De Rossiego w pierwszym składzie co raz to większe.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2015, 16:14

pablo1503 pisze:
Ouh_yeah pisze:Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy Milanowi :prochno: Do kontuzji Caceres grał naprawdę sporo, teraz wrócił i Max znowu chętnie na niego stawia.
Martin wskoczył niemalże od razu do pierwszego składu, gdy tylko wrócił po kontuzji w ubiegłym sezonie. Jest to naprawdę dobry defensor, ale potrzebuje on gry. Gdy gra sporadycznie, to taka troszku tykająca bomba. Natomiast, jak zagra kilka meczów pod rząd, to staje się mocnym ogniwem.
Caceres zdrowy wygryzłby Lichtsteinera ze składu.
Owszem i byłoby to lepsze dla Juventusu, czas Lichiego nieubłaganie się kończy, jest pewnym w swoich poczynaniach, ale nie widzicie w nim że jest tak stabilny, że aż po prostu nie wychodzi po za własne ramy. Caceres ma lepsze dogranie piłki, przyśpieszenie. Motorycznie lepszy jest Lichy, w obronie również, ale dla mnie Martin jest bardziej zbilansowany i gdy gra często jest pewny, gdy nie to drugi Ogbonna, ale myślę, że każdy zawodnik tak ma że potrzebuje gry, a szczególnie ten w obronie, gdzie ryzyko utraty bramki (co jest istotą piłki nożnej) ciąży psychicznie na nie rozegranym organizmie piłkarskim.

Podobno Melo przechodzi do Milanu.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 13:06

Wojtek pisze:
Cabrini_idol pisze:Taka dobra ekipę, ze znowu będzie plus 15 pkt do Juve :smile:

Sam Dybała Rugani i Mandzu to już klasa wyżej od ich zakupów. Wieczny ławkowicz Dzeko, jakies murzyny z ligue one i arabski Krasic :prochno:
Dokładnie;) Cudze chwalicie, swego nie znacie ;) Ktoś wyżej napisał, że Dzeko jest lepszy od Mandzu, śmiechłem :D

Na papierze może i Roma jest jakimś tam dla nas rywalem, ale jestem pewny, że nie stać ich na scudetto, bo zwyciężanie nie jest w ich DNA.
i obstaje przy swoim nadal uważam że Dzeko jest lepszym skuteczniejszym piłkarzem... rozumiem że oglądałeś BPL i BL i widziałeś go w akcji, a nie skróty na tvn ?

Juve, storia di un grande amore
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 13:15

Oglądałem mecze raz na jakiś czas BPL, i wiem, że Dzeko zawsze był tylko rezerwowym. Nawet po przyjściu Negredo, był w hierarchii za nim. Nie mówię, że to słaba 9, bardzo fajna. Ale w momencie kiedy Mandzu wygrywał LM i walczył o koronę w Bayernie a później strzelał w AM Dzeko siedział na ławce. Dzeko to podobna klasa co Mandzu. Tyle, że Mandzu bardzo dużo daje gdy przeciwnik ma piłkę, choćby pamiętne mecze nasze z Bayernem, gdzie sam pressował naszą parę stoperów przez cały mecz.

W BL to on grał 5 lat temu, dzisiaj ma 30 na karku i 4 sezony na ławce w MC. Grał czasami w podstawie, ale nigdy na dłużej w niej nie zakotwiczył.

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 13:32

Cabrini_idol pisze: W BL to on grał 5 lat temu, dzisiaj ma 30 na karku i 4 sezony na ławce w MC. Grał czasami w podstawie, ale nigdy na dłużej w niej nie zakotwiczył.
Też jestem zdania ze Dżeko troszeczkę zmarnował się w BPL, bo tam grał Aguero albo Negredo/Bony. Dżeko to bardzo dobry zawodnik ale za dużo lat spędził na ławce marnując swój potencjał.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2015, 19:29

Ten Sikejra ponoć zagra w interze :prochno:

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2015, 12:12

ja nadal niedowierzam ze real dal 30k za Kovacicia, Pan Gangnam chyba zrobil swój taniec radości ;)

Juve, storia di un grande amore
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 11:00

Od wczorajszej nocy mówi się o możliwym powrocie Mariusza Balotellego do Milanu. Balo vs Sinisa - to ma potencjał, oczywiście nie piłkarski, wiadomo jaki :C

Trafiłem przy okazji na ciekawy tekst:
Później w godzinach popołudniowych Balotelli strzelił zdumiewającą bramkę mniej więcej ze środka boiska. Świadkowie stali z otwartymi ustami: piłkarze z drużyny seniorów kręcili głowami z niedowierzaniem, młodsi gracze uśmiechali się nerwowo po ujrzeniu przebłysku genialności. Był jeden problem: Balotelli strzelił do niewłaściwej bramki.

Przy wyniku 1:1 w trakcie meczu 10 na 10, gdy Balotelli grał w słabszej drużynie, złożonej z graczy, którzy najprawdopodobniej odegrają rolę rezerwowych w sobotnim, wyjazdowym spotkaniu z Arsenalem, a także z młodszych zawodników wywodzących się z akademii, uznał za stosowne, żeby odwrócić się i oddać strzał w kierunku Brada Jonesa. Bramkarz był bezradny. Balotelli myślał, że to zabawne, śmiejąc się do rozpuku w kole środkowym boiska.

http://www.lfc.pl/Artykuly/1219

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 13:53

Barwuah na 99% w Milanie. Przynajmniej tak podaje jeden gość ze Sky Sports. Nie wiem co powiedzieć, gość jest bardziej leniwy od Vucinicia, a chamstwem dorównuje Tottiemu. Z czystym sumieniem piszę, że Milan sprowadza szrot

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2015, 14:08

Smiechowa sytuacja. Jablko, ktorego nikt nie chce, ktore nawet Lazio odrzucilo (jakis czasu temu, tuz przed Superpucharem Wloch, zaoferowano rzymianom uslugi sympatycznego Mario), o Liverpoolu nie wspominajac. Koles, ktory ma potencjal na top 4 na swiecie, ktory jednak majac siano we lbie nie robi z tego uzytku.

Chcieli Ibre, bedzie Super Mario. :smile:

ODPOWIEDZ