Serie A: Mercato - zima 2016
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czysto hipotetycznie, jedenastka Neto - Caceres, Barzagli, Rugani, Alex Sandro - Padoin, Sturaro, Asamoah - Pereyra - Zaza, Coman wygląda imo całkiem smokowicie i miałaby szanse w tej lidze walczyć o puchary 8)
- Piotrekmmz
- Juventino
Szczególnie ofensywa tej jedenastki wygląda "smakowicie"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Co do takiego Sturaro albo Pereyry to właściwie nie wiadomo, czy ich zaliczać do ławki. Roberto jest przez wszystkich postrzegany jako rezerwowy, ale chłopak w poprzednim sezonie 27 meczów w Serie A zaczął w pierwszym składzie. W LM tylko trzy, ale wiemy, że Allegri ustawiał drużynę bardziej defensywnie.
Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy Milanowi
Do kontuzji Caceres grał naprawdę sporo, teraz wrócił i Max znowu chętnie na niego stawia.
Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy Milanowi

Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2015, 12:34 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Biorąc pod uwagę jakich kosmitów forsowała w tamtym sezonie druga drużyna Serie A (Destro, Iturbe, Ibarbo, Doumbia) to tak, mimo tych wszystkich fekaliów wylewanych w stronę Zazy i Comana uważam, że nie wygląda to źle. Ale dobra, uwzględniając trequartistę w wyjściowej jedenastce atak drugiej w takim razie byłby Dybala/Morata, Zaza. Teraz lepiej?
- pablo1503
- Juventino
Martin wskoczył niemalże od razu do pierwszego składu, gdy tylko wrócił po kontuzji w ubiegłym sezonie. Jest to naprawdę dobry defensor, ale potrzebuje on gry. Gdy gra sporadycznie, to taka troszku tykająca bomba. Natomiast, jak zagra kilka meczów pod rząd, to staje się mocnym ogniwem.Ouh_yeah pisze:Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy MilanowiDo kontuzji Caceres grał naprawdę sporo, teraz wrócił i Max znowu chętnie na niego stawia.
Caceres zdrowy wygryzłby Lichtsteinera ze składu.

- wloski
- Juventino
Owszem i byłoby to lepsze dla Juventusu, czas Lichiego nieubłaganie się kończy, jest pewnym w swoich poczynaniach, ale nie widzicie w nim że jest tak stabilny, że aż po prostu nie wychodzi po za własne ramy. Caceres ma lepsze dogranie piłki, przyśpieszenie. Motorycznie lepszy jest Lichy, w obronie również, ale dla mnie Martin jest bardziej zbilansowany i gdy gra często jest pewny, gdy nie to drugi Ogbonna, ale myślę, że każdy zawodnik tak ma że potrzebuje gry, a szczególnie ten w obronie, gdzie ryzyko utraty bramki (co jest istotą piłki nożnej) ciąży psychicznie na nie rozegranym organizmie piłkarskim.pablo1503 pisze:Martin wskoczył niemalże od razu do pierwszego składu, gdy tylko wrócił po kontuzji w ubiegłym sezonie. Jest to naprawdę dobry defensor, ale potrzebuje on gry. Gdy gra sporadycznie, to taka troszku tykająca bomba. Natomiast, jak zagra kilka meczów pod rząd, to staje się mocnym ogniwem.Ouh_yeah pisze:Wydaje mi się też, że Caceres będzie grał zaskakująco dużo, bo Allegri chyba się w nim zakochał w tym meczu Coppa Italia, gdzie Martin puknął dwie bramy MilanowiDo kontuzji Caceres grał naprawdę sporo, teraz wrócił i Max znowu chętnie na niego stawia.
Caceres zdrowy wygryzłby Lichtsteinera ze składu.
Podobno Melo przechodzi do Milanu.
- mibor
- Juventino
i obstaje przy swoim nadal uważam że Dzeko jest lepszym skuteczniejszym piłkarzem... rozumiem że oglądałeś BPL i BL i widziałeś go w akcji, a nie skróty na tvn ?Wojtek pisze:Dokładnie;) Cudze chwalicie, swego nie znacieCabrini_idol pisze:Taka dobra ekipę, ze znowu będzie plus 15 pkt do Juve![]()
Sam Dybała Rugani i Mandzu to już klasa wyżej od ich zakupów. Wieczny ławkowicz Dzeko, jakies murzyny z ligue one i arabski KrasicKtoś wyżej napisał, że Dzeko jest lepszy od Mandzu, śmiechłem
![]()
Na papierze może i Roma jest jakimś tam dla nas rywalem, ale jestem pewny, że nie stać ich na scudetto, bo zwyciężanie nie jest w ich DNA.
Juve, storia di un grande amore
- Cabrini_idol
- Juventino
Oglądałem mecze raz na jakiś czas BPL, i wiem, że Dzeko zawsze był tylko rezerwowym. Nawet po przyjściu Negredo, był w hierarchii za nim. Nie mówię, że to słaba 9, bardzo fajna. Ale w momencie kiedy Mandzu wygrywał LM i walczył o koronę w Bayernie a później strzelał w AM Dzeko siedział na ławce. Dzeko to podobna klasa co Mandzu. Tyle, że Mandzu bardzo dużo daje gdy przeciwnik ma piłkę, choćby pamiętne mecze nasze z Bayernem, gdzie sam pressował naszą parę stoperów przez cały mecz.
W BL to on grał 5 lat temu, dzisiaj ma 30 na karku i 4 sezony na ławce w MC. Grał czasami w podstawie, ale nigdy na dłużej w niej nie zakotwiczył.
W BL to on grał 5 lat temu, dzisiaj ma 30 na karku i 4 sezony na ławce w MC. Grał czasami w podstawie, ale nigdy na dłużej w niej nie zakotwiczył.

- Simi
- Qualità Juventino
Też jestem zdania ze Dżeko troszeczkę zmarnował się w BPL, bo tam grał Aguero albo Negredo/Bony. Dżeko to bardzo dobry zawodnik ale za dużo lat spędził na ławce marnując swój potencjał.Cabrini_idol pisze: W BL to on grał 5 lat temu, dzisiaj ma 30 na karku i 4 sezony na ławce w MC. Grał czasami w podstawie, ale nigdy na dłużej w niej nie zakotwiczył.
- gucio_juve
- Juventino
- bendzamin
- Redaktor
Od wczorajszej nocy mówi się o możliwym powrocie Mariusza Balotellego do Milanu. Balo vs Sinisa - to ma potencjał, oczywiście nie piłkarski, wiadomo jaki :C
Trafiłem przy okazji na ciekawy tekst:
Później w godzinach popołudniowych Balotelli strzelił zdumiewającą bramkę mniej więcej ze środka boiska. Świadkowie stali z otwartymi ustami: piłkarze z drużyny seniorów kręcili głowami z niedowierzaniem, młodsi gracze uśmiechali się nerwowo po ujrzeniu przebłysku genialności. Był jeden problem: Balotelli strzelił do niewłaściwej bramki.
Przy wyniku 1:1 w trakcie meczu 10 na 10, gdy Balotelli grał w słabszej drużynie, złożonej z graczy, którzy najprawdopodobniej odegrają rolę rezerwowych w sobotnim, wyjazdowym spotkaniu z Arsenalem, a także z młodszych zawodników wywodzących się z akademii, uznał za stosowne, żeby odwrócić się i oddać strzał w kierunku Brada Jonesa. Bramkarz był bezradny. Balotelli myślał, że to zabawne, śmiejąc się do rozpuku w kole środkowym boiska.
http://www.lfc.pl/Artykuly/1219
Trafiłem przy okazji na ciekawy tekst:
Później w godzinach popołudniowych Balotelli strzelił zdumiewającą bramkę mniej więcej ze środka boiska. Świadkowie stali z otwartymi ustami: piłkarze z drużyny seniorów kręcili głowami z niedowierzaniem, młodsi gracze uśmiechali się nerwowo po ujrzeniu przebłysku genialności. Był jeden problem: Balotelli strzelił do niewłaściwej bramki.
Przy wyniku 1:1 w trakcie meczu 10 na 10, gdy Balotelli grał w słabszej drużynie, złożonej z graczy, którzy najprawdopodobniej odegrają rolę rezerwowych w sobotnim, wyjazdowym spotkaniu z Arsenalem, a także z młodszych zawodników wywodzących się z akademii, uznał za stosowne, żeby odwrócić się i oddać strzał w kierunku Brada Jonesa. Bramkarz był bezradny. Balotelli myślał, że to zabawne, śmiejąc się do rozpuku w kole środkowym boiska.
http://www.lfc.pl/Artykuly/1219
- annihilator1988
- Juventino
Barwuah na 99% w Milanie. Przynajmniej tak podaje jeden gość ze Sky Sports. Nie wiem co powiedzieć, gość jest bardziej leniwy od Vucinicia, a chamstwem dorównuje Tottiemu. Z czystym sumieniem piszę, że Milan sprowadza szrot
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Smiechowa sytuacja. Jablko, ktorego nikt nie chce, ktore nawet Lazio odrzucilo (jakis czasu temu, tuz przed Superpucharem Wloch, zaoferowano rzymianom uslugi sympatycznego Mario), o Liverpoolu nie wspominajac. Koles, ktory ma potencjal na top 4 na swiecie, ktory jednak majac siano we lbie nie robi z tego uzytku.
Chcieli Ibre, bedzie Super Mario.
Chcieli Ibre, bedzie Super Mario.