Pre-season sparing (29.07.2015): Lechia 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 11:33

Marian. pisze:Odradzam pokazywać się w barwach Juve w Gdańsku. Polska to taki specyficzny kraj, że za byle co można dostać w zęby. Tym bardziej jeśli chodzi o sprawy kibicowskie. To nie Berlin, Turyn czy Mediolan, gdzie można się bujać w barwach Juve i nikt nic złego nam nie zrobi.
Dlatego tam nie jadę. Polscy kibice to w większości dzikie zwierzęta. Nie chciałbym wrócić pokiereszowany do domu bo jakiś narodowiec (patriota w mordę kopany) uzna, że nie jestem wystarczająco biały. Albo zobaczy coś tęczowego na ubraniu i dostanie ataku furii.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 11:47

CavAllano pisze:
Marian. pisze:Odradzam pokazywać się w barwach Juve w Gdańsku. Polska to taki specyficzny kraj, że za byle co można dostać w zęby. Tym bardziej jeśli chodzi o sprawy kibicowskie. To nie Berlin, Turyn czy Mediolan, gdzie można się bujać w barwach Juve i nikt nic złego nam nie zrobi. Ci, którzy mają ambitne plany zwiedzania Gdańska w koszulce Juve niech dobrze to przemyślą.
Podbijam. Szalik do torby albo koszulka do przebrania, w przeciwnym razie może być różnie. Towarzyski nie towarzyski, ale kibice w Polsce wyjątkowo lubią akcje w postaci krojenia barw.
Mrozzi ja tam lece z wrocka już w barwach :D
Ale jestem duży więc mi wolno :D:D
Dla bezpieczeństwa wezmę jednak szalik Śląska ;)

Żartuje oczywiście. Potwierdzam, że lepiej trzymać barwy w torbie. Juz się nie mogę doczekać.

PS. mój pierwszy post od kilku miesięcy :-/
rufi8 pisze: Ja bym tak nie panikował. Jakiś czas temu byłem w stolicy na meczu Legia-Arsenal. Ja tylko jako turysta, nie posiadający żadnych barw, ale kolega z którym się wybrałem na ten mecz, paradował sobie w koszulce Arsenalu. Spacerowaliśmy sobie spokojnie ulicami Warszawy i żadnych przejawów agresji ze strony tubylców nie uświadczyliśmy. Także pod stadionem, przed i po meczu.
Tyle, że Lechia ma Kosę z Legią, a w głowach łysych młotków Legia lubi się z Juve (co kiedyś zresztą było prawdą niestety)...
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2015, 11:49 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 11:48

Też macie na biletach, że mecz jest o 20:45?

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 11:52

na e bilet zmienili ja mam normalnie 17.00

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 12:01

rufi8 pisze:
CavAllano pisze:
Marian. pisze:Odradzam pokazywać się w barwach Juve w Gdańsku. Polska to taki specyficzny kraj, że za byle co można dostać w zęby. Tym bardziej jeśli chodzi o sprawy kibicowskie. To nie Berlin, Turyn czy Mediolan, gdzie można się bujać w barwach Juve i nikt nic złego nam nie zrobi. Ci, którzy mają ambitne plany zwiedzania Gdańska w koszulce Juve niech dobrze to przemyślą.
Podbijam. Szalik do torby albo koszulka do przebrania, w przeciwnym razie może być różnie. Towarzyski nie towarzyski, ale kibice w Polsce wyjątkowo lubią akcje w postaci krojenia barw.
Ja bym tak nie panikował. Jakiś czas temu byłem w stolicy na meczu Legia-Arsenal. Ja tylko jako turysta, nie posiadający żadnych barw, ale kolega z którym się wybrałem na ten mecz, paradował sobie w koszulce Arsenalu. Spacerowaliśmy sobie spokojnie ulicami Warszawy i żadnych przejawów agresji ze strony tubylców nie uświadczyliśmy. Także pod stadionem, przed i po meczu.
Dokladnie, kilka lat temu bylem na meczu Legia - BVB i rownie dobrze moglem zalozyc zwykla koszulke bo ta Borussii nie robila na nikim wrazenia ^^ Ogolnie wiadomo jakiego rodzaju kibice przychodza na takie mecze(tata zabierze syna, jakies mlokosy bo fajny mecz z Juve itp). Ci fanatyczni maja takie spotkania gdzies. Choc zawsze moze cos sie zdarzyc, nie znam sie xd

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 12:20

Paniki nasiejecie, najlepiej to w ogóle nie jechać na mecz bo zabiją za to że za Juve jesteś.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 12:26

yanquez pisze:
rufi8 pisze: Ja bym tak nie panikował. Jakiś czas temu byłem w stolicy na meczu Legia-Arsenal. Ja tylko jako turysta, nie posiadający żadnych barw, ale kolega z którym się wybrałem na ten mecz, paradował sobie w koszulce Arsenalu. Spacerowaliśmy sobie spokojnie ulicami Warszawy i żadnych przejawów agresji ze strony tubylców nie uświadczyliśmy. Także pod stadionem, przed i po meczu.
Tyle, że Lechia ma Kosę z Legią, a w głowach łysych młotków Legia lubi się z Juve (co kiedyś zresztą było prawdą niestety)...
No ale co ma piernik do wiatraka. Przecież to był mecz Legia- Arsenal. Tak jak napisałem, ja bylem ubrany zwyczajnie, bo nie jestem fanem ani Arsenalu ani Legii, a mój ziomek w barwy Arsenalu.
No ale nie wiem w sumie jakie "zwyczaje" panują w Gdańsku, więc nikogo nie namawiam na noszenie barw Juve.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 12:31

rufi8 pisze:
yanquez pisze:
No ale co ma piernik do wiatraka. Przecież to był mecz Legia- Arsenal.
???
Jak piernik do wiatraka? Przecież pokazałem Ci, że Mecz Legia-Arsenal czy Legia-Borussia to zupełnie coś innego niż Lechia-Juve. Przy tamtych dwóch nie wchodzą w grę żadne kosy i przyjaźnie między klubami... To chyba nie jest trudne...
Oczywiście mecz towarzysko-piknikowy więc nie powinno to być aż tak widoczne...

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 13:49

Pewnie co miejsce to onaczej, ale we Wrocławiu się czepiali o barwy Juve, nawet długo po upadku zgody.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:00

Panowie, co do wejścia na stadion - muszę drukować bilet czy mogę pokazać na telefonie?

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:21

Kimi pisze:Panowie, co do wejścia na stadion - muszę drukować bilet czy mogę pokazać na telefonie?
włożysz telefon żeby odczytał kod na bramce? hehe

co do relacji kibicowskich może być różnie, sianie paniki jest śmieszne, ale wielce kozaczyć w koszulce, a tym bardziej z szalami czy flagami nie polecam

pamiętajcie, że Wisła Kraków ma od jakiegoś czasu zgodę z Lazio, kto wie czy oni (szczególnie Sharksi) nie będą chcieli się pokazać ;)

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:28

Panowie a jak z parkingiem? Jest płatny, strzeżony? jak to wygląda i od której godziny najlepiej wjeżdżać? Bramki otwarte są chyba od 15:00. Po za tym do ktorego wejscia na sektor G? :prochno:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:38

PrzemasJuve pisze:
Kimi pisze:Panowie, co do wejścia na stadion - muszę drukować bilet czy mogę pokazać na telefonie?
Miałem nadzieję, że skoro konduktor w pkp może zeskanować kod z biletu pokazywanego mu na telefonie, to wielki stadion nie będzie bardziej zacofany. :think:

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:41

Kimi pisze:
PrzemasJuve pisze:
Miałem nadzieję, że skoro konduktor w pkp może zeskanować kod z biletu pokazywanego mu na telefonie, to wielki stadion nie będzie bardziej zacofany. :think:
może jeszcze smsem chciałbyś wysłać bilet? bez przesady, widać wszystkie stadiony są "zacofane"

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Wujekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2015, 14:47

rufi8 pisze: No ale co ma piernik do wiatraka.
tyle samo liter :P

Zablokowany