Mercato (Lato 2015)
- eastsider
- Juventino
źle spojrzałem. Moim zdaniem żdanych przesłanek przeciwko graniu na Vidala też nie ma.Harni10 pisze:Chodziło Ci o Vidala :-D Akurat na Pogbę dają 1.90, że zostanie w Juve, za to aż 11.50 że przeniesie się do Realueastsider pisze: Betsson daje kurs 2.75, że Pogba w tym okienku zostanie w Juventusie. Chyba tysiaka zainwestuję. 1.65, że pójdzie do Realu Madryt
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Właśnie na pewnej Włoskiej stronie przeczytałem o naszych dalszych planach na marceto. Włoskiego nie ogarniam ale mniej więcej wiem o co chodzi 8)
Alla Juve è tempo di cessioni. Dopo i blasonati arrivi in casa Juventus la dirigenza starebbe pensando di piazzare qualche calciatore in esubero. L’arrivo di Rugani, e forse anche di Nastasic ( leggi qui l’articolo ) libererebbero Angelo Ogbonna. Per il difensore italiano la Juve dovrebbe incassare circa 12 milioni di euro ( leggi qui l’articolo ), mentre altri 14 dovrebbero arrivare dall’imminente cessione di Llorente, e altri 12 dalla cessione di Isla, che bene ha fatto con la maglia della nazionale nella coppa America. Insomma un tesoretto di 38 milioni idi euro. Tale cifra, potrebbe essere destinata per l’acquisto di un top player, un giocatore che potrebbe far fare il salto di qualità definitivo a questa squadra già competitiva. L’obbiettivo numero uno potrebbe essere Cuadrado del Chelsea, accostato più volte alla Juventus.
Mniej więcej chodzi o to, że ze sprzedaży Ogbonny, Llorente i Isli co da nam około 38 mln, więc możemy pozwolić sobie na Cuadrado
Alla Juve è tempo di cessioni. Dopo i blasonati arrivi in casa Juventus la dirigenza starebbe pensando di piazzare qualche calciatore in esubero. L’arrivo di Rugani, e forse anche di Nastasic ( leggi qui l’articolo ) libererebbero Angelo Ogbonna. Per il difensore italiano la Juve dovrebbe incassare circa 12 milioni di euro ( leggi qui l’articolo ), mentre altri 14 dovrebbero arrivare dall’imminente cessione di Llorente, e altri 12 dalla cessione di Isla, che bene ha fatto con la maglia della nazionale nella coppa America. Insomma un tesoretto di 38 milioni idi euro. Tale cifra, potrebbe essere destinata per l’acquisto di un top player, un giocatore che potrebbe far fare il salto di qualità definitivo a questa squadra già competitiva. L’obbiettivo numero uno potrebbe essere Cuadrado del Chelsea, accostato più volte alla Juventus.
Mniej więcej chodzi o to, że ze sprzedaży Ogbonny, Llorente i Isli co da nam około 38 mln, więc możemy pozwolić sobie na Cuadrado

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wątpię w to bo uzyskana kwota ze sprzedaży pójdzie raczej na trequartistę...jeśli chodzi o Cuadrado to zarząd ma raczej w planach wypożyczenie go z opcja obowiązkowego wykupu i chyba żaden inny typ transakcji nie wchodzi w rachubę...to oczywiście wnioskuję po dotychczasowych doniesieniach ale być może się mylę...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
AS powoluje sie na rzekome slowa agenta Vidala, ktory ponoc nie chcial jednoznacznie odpowiedziec na pytanie odnosnie przyszlosci Arturo... Juz mi bokiem wychodza doniesienia tych komicznych pismakow, ktorych nikt wiarygodny nie potwierdza. Nasze stanowisko wobec pilkarza jest jasne - nie chcemy go oddac.
TMW przywoluje slowa agenta Cuadrado, wedlug ktorego podejmie ze swoim podopiecznym decyzje odnosnie przyszlosci Kolumbijczyka, ale bardzo mozliwe, ze pozostanie on w Chelsea, bo Mourinho rzekomo w niego wierzy. Sam pilkarz jest szczesliwy w obecnym klubie.
TMW przywoluje slowa agenta Cuadrado, wedlug ktorego podejmie ze swoim podopiecznym decyzje odnosnie przyszlosci Kolumbijczyka, ale bardzo mozliwe, ze pozostanie on w Chelsea, bo Mourinho rzekomo w niego wierzy. Sam pilkarz jest szczesliwy w obecnym klubie.
- Robaku
- Juventino
Marrone blisko Bologni. Wszystko na to wskazuje, że Luca przeniesie się do beniaminka Serie A. Zapewne to będzie wypożyczenie.
A Mrozzi co do Cuadrado to czasem nie chodzi o Mou? Podobno jest on przeciwny wzmacnianiu Juve?
Coraz więcej słyszy się o klopatach Goetze w Bayernie, no chętnie bym go powitał w Juve, nie powiem, że nie. Khedira działaj!
A Mrozzi co do Cuadrado to czasem nie chodzi o Mou? Podobno jest on przeciwny wzmacnianiu Juve?
Coraz więcej słyszy się o klopatach Goetze w Bayernie, no chętnie bym go powitał w Juve, nie powiem, że nie. Khedira działaj!
- gucio_juve
- Juventino
Ktokolwiek myślał, że po zimowym transferze, ściągniemy sobie Cuadrado na wypożyczenie za 4-5 milionów + ewentualne 20 latem?? :oops:
- MRN
- Juventino
Narzekać nie zamierzam w żadnym wypadku ale coraz to mniej możliwości pozostaje...Isco, Oscar, Cuadrado, Jovetić, Gerson nie są dla nas dostępni to niedobrze...Salaha tutaj nie wymieniam bo wzbudza mojego zainteresowania i to jeden z ostatnich zawodników, których chciałbym w Juve...
Robaku...Oscar, Isco, Willian poza naszym zasięgiem a Ty tutaj o Goetze ? No proszę Cię...
Robaku...Oscar, Isco, Willian poza naszym zasięgiem a Ty tutaj o Goetze ? No proszę Cię...

- Cabrini_idol
- Juventino
Gotze, wolałbym już grać Padoinem
Tak jak mówiłem, Niemiec to najbardziej przereklamowany piłkarz ostatnich lat.

Tak jak mówiłem, Niemiec to najbardziej przereklamowany piłkarz ostatnich lat.

- Robaku
- Juventino
Tylko, że Oscar, Isco, Willian nie mają problemów w klubie. To są zawodnicy, parafrazując Marotte mocno związani ze swoim klubem przez kontrakt. A co do Mario, to wygląda na to, że ma nie po drodze z Guardiolą jak i samym Bayernem i w tym bym upatrywał szansy podobnie jak w Cuadrado, Joveticiu czy Salahu.
- MRN
- Juventino
Z tym, że w przypadku tego zawodnika mam podobne odczucia co Cabrini...nie wiedzę go jakoś jako tego, który jest w stanie podnieść jakość zespołu a pieniądze, które trzeba byłoby wydać na niego są ogromne...myślę, że lepiej byłoby powalczyć o Jovetica, który kiedy jest w formie, wciąga Niemca nosem...

- pumex
- Juventino
Możnamrozzi pisze:Nie wiem, jak mozna psioczyc na Cuadrado![]()

- kdzr
- Juventino
Tak czytam komentarze o newsie odnośnie Isli i zastanawiam się dlaczego 3/4 ludzi jest przeciwna, aby temu gościowi dać chociaż pół roku na próbę odbudowania swojej marki w Juve? W CA zagrał rewelacyjnie, Juventus ma aktualnie nowego trenera, bardziej, według mnie, elastycznego taktycznie, więc? Argument o tym, że cena spadnie łołoło jest śmieszny.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- YaSq
- Juventino
Różnica jest taka, że Isla w formie z Copa America był by najlepszy na tej pozycji w Juve. Natomiast osoby które wymieniłeś, pokazują ze Lech Poznań, to za wysokie progi. Może problemem była taktyka Conte ? Ja bym mu dał szanse, jak okaże się znów niewypałem to w zimę sprzedamy go za 10 mln zamiast 12 mln, ryzyko małe.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri