Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 18:49

Harni10 pisze:
eastsider pisze: Betsson daje kurs 2.75, że Pogba w tym okienku zostanie w Juventusie. Chyba tysiaka zainwestuję. 1.65, że pójdzie do Realu Madryt
Chodziło Ci o Vidala :-D Akurat na Pogbę dają 1.90, że zostanie w Juve, za to aż 11.50 że przeniesie się do Realu ;)
źle spojrzałem. Moim zdaniem żdanych przesłanek przeciwko graniu na Vidala też nie ma.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 20:45

Właśnie na pewnej Włoskiej stronie przeczytałem o naszych dalszych planach na marceto. Włoskiego nie ogarniam ale mniej więcej wiem o co chodzi 8)

Alla Juve è tempo di cessioni. Dopo i blasonati arrivi in casa Juventus la dirigenza starebbe pensando di piazzare qualche calciatore in esubero. L’arrivo di Rugani, e forse anche di Nastasic ( leggi qui l’articolo ) libererebbero Angelo Ogbonna. Per il difensore italiano la Juve dovrebbe incassare circa 12 milioni di euro ( leggi qui l’articolo ), mentre altri 14 dovrebbero arrivare dall’imminente cessione di Llorente, e altri 12 dalla cessione di Isla, che bene ha fatto con la maglia della nazionale nella coppa America. Insomma un tesoretto di 38 milioni idi euro. Tale cifra, potrebbe essere destinata per l’acquisto di un top player, un giocatore che potrebbe far fare il salto di qualità definitivo a questa squadra già competitiva. L’obbiettivo numero uno potrebbe essere Cuadrado del Chelsea, accostato più volte alla Juventus.

Mniej więcej chodzi o to, że ze sprzedaży Ogbonny, Llorente i Isli co da nam około 38 mln, więc możemy pozwolić sobie na Cuadrado :bravo:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 20:48

Wątpię w to bo uzyskana kwota ze sprzedaży pójdzie raczej na trequartistę...jeśli chodzi o Cuadrado to zarząd ma raczej w planach wypożyczenie go z opcja obowiązkowego wykupu i chyba żaden inny typ transakcji nie wchodzi w rachubę...to oczywiście wnioskuję po dotychczasowych doniesieniach ale być może się mylę...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 15:57

AS powoluje sie na rzekome slowa agenta Vidala, ktory ponoc nie chcial jednoznacznie odpowiedziec na pytanie odnosnie przyszlosci Arturo... Juz mi bokiem wychodza doniesienia tych komicznych pismakow, ktorych nikt wiarygodny nie potwierdza. Nasze stanowisko wobec pilkarza jest jasne - nie chcemy go oddac.

TMW przywoluje slowa agenta Cuadrado, wedlug ktorego podejmie ze swoim podopiecznym decyzje odnosnie przyszlosci Kolumbijczyka, ale bardzo mozliwe, ze pozostanie on w Chelsea, bo Mourinho rzekomo w niego wierzy. Sam pilkarz jest szczesliwy w obecnym klubie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:00

Marrone blisko Bologni. Wszystko na to wskazuje, że Luca przeniesie się do beniaminka Serie A. Zapewne to będzie wypożyczenie.

A Mrozzi co do Cuadrado to czasem nie chodzi o Mou? Podobno jest on przeciwny wzmacnianiu Juve?
Coraz więcej słyszy się o klopatach Goetze w Bayernie, no chętnie bym go powitał w Juve, nie powiem, że nie. Khedira działaj!

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:07

Ktokolwiek myślał, że po zimowym transferze, ściągniemy sobie Cuadrado na wypożyczenie za 4-5 milionów + ewentualne 20 latem?? :oops:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:07

Narzekać nie zamierzam w żadnym wypadku ale coraz to mniej możliwości pozostaje...Isco, Oscar, Cuadrado, Jovetić, Gerson nie są dla nas dostępni to niedobrze...Salaha tutaj nie wymieniam bo wzbudza mojego zainteresowania i to jeden z ostatnich zawodników, których chciałbym w Juve...
Robaku...Oscar, Isco, Willian poza naszym zasięgiem a Ty tutaj o Goetze ? No proszę Cię...

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:09

Gotze, wolałbym już grać Padoinem :prochno:

Tak jak mówiłem, Niemiec to najbardziej przereklamowany piłkarz ostatnich lat.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:10

Tylko, że Oscar, Isco, Willian nie mają problemów w klubie. To są zawodnicy, parafrazując Marotte mocno związani ze swoim klubem przez kontrakt. A co do Mario, to wygląda na to, że ma nie po drodze z Guardiolą jak i samym Bayernem i w tym bym upatrywał szansy podobnie jak w Cuadrado, Joveticiu czy Salahu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:16

Z tym, że w przypadku tego zawodnika mam podobne odczucia co Cabrini...nie wiedzę go jakoś jako tego, który jest w stanie podnieść jakość zespołu a pieniądze, które trzeba byłoby wydać na niego są ogromne...myślę, że lepiej byłoby powalczyć o Jovetica, który kiedy jest w formie, wciąga Niemca nosem...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 16:24

Zainteresowanie tyloma zawodnikami i zaden dla nas? :whistle:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 17:47

mrozzi pisze:Nie wiem, jak mozna psioczyc na Cuadrado :whistle:
Można :wink: Jasne, potrzebujemy ofensywnego zawodnika, który potrafi błysnąć i wykreować coś z niczego, ale przede wszystkim potrzebujemy kogoś, kto gra za napastnikami, kto dużo widzi, kto gra dobrze na małej przestrzeni, kto odnajdzie się w ataku pozycyjnym. Krótko mówiąc przydałby się ktoś zgoła inny niż Cuadrado. Kolumbijczyk był zacnym celem transferowym w czasach gry 3-5-2, gdy na wahadle potrzebowaliśmy odrobiny szaleństwa, dryblingu i nieprzewidywalności. Nie dziwota, że wówczas wielu jarało się możliwością jego pozyskania. Naprawdę nie kieruję się obecną mizerną formą piłkarza, po prostu uważam, że na darmo jest nam tego typu zawodnik. Zresztą zawsze twierdziłem, że w lepszym klubie Cuadrado nigdy nie będzie bocznym napastnikiem wysokich lotów, bo na tejże pozycji, nierzadko grając przeciwko autobusom, trzeba myśleć, a nie lecieć przed siebie na złamanie karku wymachując nogami. Co innego, gdy akcje zaczyna się bardziej z głębi pola, a co innego kiedy gra się bliżej linii końcowej.

Obrazek
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 17:48

Tak czytam komentarze o newsie odnośnie Isli i zastanawiam się dlaczego 3/4 ludzi jest przeciwna, aby temu gościowi dać chociaż pół roku na próbę odbudowania swojej marki w Juve? W CA zagrał rewelacyjnie, Juventus ma aktualnie nowego trenera, bardziej, według mnie, elastycznego taktycznie, więc? Argument o tym, że cena spadnie łołoło jest śmieszny.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 17:57

Isla już miał nie jedną okazję żeby w Juve zaistnieć.
Anelke i Boriello też zakontraktujmy bo się 50 szans należy co?
Skrzydła śmierci też co?:) Motta-Grygera;)

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2015, 18:58

Różnica jest taka, że Isla w formie z Copa America był by najlepszy na tej pozycji w Juve. Natomiast osoby które wymieniłeś, pokazują ze Lech Poznań, to za wysokie progi. Może problemem była taktyka Conte ? Ja bym mu dał szanse, jak okaże się znów niewypałem to w zimę sprzedamy go za 10 mln zamiast 12 mln, ryzyko małe.

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Zablokowany