Mercato (Lato 2015)
- Robaku
- Juventino
Myślę, że Barca ma deal z Fluminense ws. Gersona cos a'la Neymar, Oficjalnie tyle a nieoficjalnie tyle i tyle i tyle.alessandro1977 pisze:Szjestem zaskoczony, że sprawy z Gersonem przybrały dla nas tak niekorzystny obrót...nagle odrzucają naszą ofertę, która podobno wcześniej ich satysfakcjonowała ?
Czy to oznacza, że Barcelona po prostu przebiła naszą ofertę ?
Ale to mnie wcale nie dziwi bo... Sassuolo zablokowalo Vrsaljko, mniemam, ze z tych samych powodow co Barca Gersona.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wobec tego nie rozumiem tego ultimatum, które Brazylijczycy podobno postawili Barcelonie...
A JoJo wynika z tego pójdzie do Interu, który już będzie miał solidną ekipę...jestem zdziwiony, że Inter tak łatwo pozyskuje naprawdę dobrych zawodników nie napotykając przy tym żadnych przeszkód...kogo chcą to mają... :shock:
A JoJo wynika z tego pójdzie do Interu, który już będzie miał solidną ekipę...jestem zdziwiony, że Inter tak łatwo pozyskuje naprawdę dobrych zawodników nie napotykając przy tym żadnych przeszkód...kogo chcą to mają... :shock:

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Barcelona nie musiala nas przebijac - wystarczy, ze wyrownala oferte (taki przywilej zwiazany z tym ich wartym 3 mln pierwszenstwem). Juz w ostatnich dniach pisalo sie o tym, ze leca dopiac Brazylijczyka, ale szczerze nie spodziewalem sie jakichkolwiek decyzji przed wyborami i w tym upatrywalem naszej szansy. Szkoda, bo liczylem na gracza... Barca moze zapomniec w przyszlym roku o Pogbie (choc kandydaci na stanowisko prezydenta prowadza jakze ciekawa gre poliyczna, obiecujac podpis Francuza tuz po wygranej...Tja...).
Marotta podkreslil takze, ze bedziemy odrzucac kazda oferte za Paula. Pytanie tylko, na ile jest to bullshit majacy na celu podbicie ceny, a na ile rzeczywista chec budowania przyszlosci wokol pomocnika. On sam udzielil dzisiaj bardzo obszernego wywiadu, w ktorym podkreslil, ze choc przypisuje sie go raz Barcelonie, raz PSG, to nikt tak naprawde nie ma pojecia, co przakazal zarzadowi.
Chelsea i tak ma minusa, bo jesli chcieliby miec realna szanse na Pogbe, musieliby pojsc nam na reke z Oscarem. Wyglada jednak na to, ze my faktycznie nie chcemy go oddac (jako jedyny klub we Wloszech jestesmy sie w stanie oprzec tak ogromnym ofertom).
Ogbonna z kolei jest coraz blizej rozbratu z nami i na chwile obecna to West Ham jest na prowadzeniu w wyscigu po jego podpis. Oferuje 10 mln + 2 w bonusach.
Tylko brac i przyklasnac Marotcie.
A Jovetic? Na pewno jest cos, o czym poki co nie wiemy, skoro tak latwo go odpuscilismy. Byc moze ma to zwiazek z forma jego zatrudnienia, a my caly czas mielismy przeciez watpliwosci co do jego stanu zdrowia.
Marotta podkreslil takze, ze bedziemy odrzucac kazda oferte za Paula. Pytanie tylko, na ile jest to bullshit majacy na celu podbicie ceny, a na ile rzeczywista chec budowania przyszlosci wokol pomocnika. On sam udzielil dzisiaj bardzo obszernego wywiadu, w ktorym podkreslil, ze choc przypisuje sie go raz Barcelonie, raz PSG, to nikt tak naprawde nie ma pojecia, co przakazal zarzadowi.
Chelsea i tak ma minusa, bo jesli chcieliby miec realna szanse na Pogbe, musieliby pojsc nam na reke z Oscarem. Wyglada jednak na to, ze my faktycznie nie chcemy go oddac (jako jedyny klub we Wloszech jestesmy sie w stanie oprzec tak ogromnym ofertom).
Ogbonna z kolei jest coraz blizej rozbratu z nami i na chwile obecna to West Ham jest na prowadzeniu w wyscigu po jego podpis. Oferuje 10 mln + 2 w bonusach.

A Jovetic? Na pewno jest cos, o czym poki co nie wiemy, skoro tak latwo go odpuscilismy. Byc moze ma to zwiazek z forma jego zatrudnienia, a my caly czas mielismy przeciez watpliwosci co do jego stanu zdrowia.
- mrozzi
- Juventino
Wszystko w temacie. Marotta podjal kolejna sluszna, przemyslana decyzje. Podczas gdy inni dyrektorzy dzialaja chaotycznie, po omacku, czesto "na pale", on bierze pod uwage wszelkie "za" i "przeciw". Owszem - moze sie nagle okazac, ze Jojo rozegra caly sezon bez kontuzji (patrzac teraz obiektywnie jest to raczej malo prawdopodobne) i inter trafi tym transferem w dyche. Moze byc tez jednak tak, ze wezma sobie na plecy kolejny wysoki kontrakt (mowi sie nawet o 5 mln za sezon gry) i beda w pupie - jak zawsze.RICTOR pisze:W programie Di Marzio o JoJo zostało powiedziane, że deal z Interem to wypożyczenie z obowiązkiem wykupu więc pewnie o to się rozeszło.
Cuadrado w formie to przekozak, ale jak chec jego sprowadzenia ma sie do checi pozyskania trequartisty?

- MRN
- Juventino
Tylko, że tych okazji w stosunku do trequartisty nie ma więc bez wybulenia dużego hajsu nie obyłoby się w przypadku sprowadzenia kogoś sensownego na tę pozycję...jeżeli inter ma zamiar wypożyczyć JoJo z obowiązkiem jego wykupu to rzeczywiście dobrze, że Marotta odpuścił...zastanawiałem się tylko czy grając w Italii JoJo sporo czasu odpoczywał przez kontuzje i chyba tak nie był a jego problemy pojawiły się w Anglii...
Mam nadzieję, że Barcelona przez tego Gersona całkowicie przekreśliła swoje szanse na Pogbę ale z drugiej strony - wiedziałem, że Barcelona drugi raz nie odpuści talentu i zwiną go...byliście jednak tak przekonujący, że Wam uwierzyłem... :oops:
Mam nadzieję, że Barcelona przez tego Gersona całkowicie przekreśliła swoje szanse na Pogbę ale z drugiej strony - wiedziałem, że Barcelona drugi raz nie odpuści talentu i zwiną go...byliście jednak tak przekonujący, że Wam uwierzyłem... :oops:

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jeśli Beppe miałby nam na siłę sprowadzić jakiś ćwierć-środek w postaci np. Saponary, to wolałbym obyć się bez takich "wzmocnień"mrozzi pisze:Oby sie nie okazalo, ze ostatecznie nikogo na te pozycje nie sprowadzimy - wowczas Marotta dostalby sporego minusa. Nie, nie dlatego, ze ja takiego pilkarza oczekuje, tylko od samego poczatku o takowego prosi Allegri.

Jestem pewien, że Maks zrozumie ewentualny brak okazji (:D), choć te mogą się przez najbliższe 2 miesiące nadarzyć niejednokrotnie. Oficjalnie mercato otwarte jest dopiero 3 dni, więc jak co roku wyczuwam poważne zawirowania kiedy możni finansowo tego sportu rozbiją świnki skarbonki.
Ewentualnie zostaniemy z tym co jest, a na pozycji ofensywnego pomocnika występować będą Vidal/Pereyra. Oznaczałoby to pierwszą 11stkę dla Khediry i krótszą drogę z ławki na murawę dla Sturaro i Padoina. Przy okazji już wyobrażam sobie te nagłówki w Tutto: "Pogba i Vidal zostali. Ależ prezent od Dyrektora!"

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Robaku
- Juventino
Po tych wypowiedziach Beppe, to myśle, że już można Cuadrado próbować ustawiać w naszej taktyce. Jeśli odpuszczamy Salaha i Joveticia to według mnie na 85 % mamy Kolumbijczyka.
I jeszcze mnie zastanawia czy bierzemy Vrsaljko teraz, czy jednak później. Bo z jeden strony Sassuolo zablokowal deal Napoli co może oznaczać, że jest nam przeznaczony ale pytanie czy weźmiemy Chorwata teraz czy np. w zimowe okienko na wypadek jakichś braków itp Bo na razie cisza w temacie.
I jeszcze mnie zastanawia czy bierzemy Vrsaljko teraz, czy jednak później. Bo z jeden strony Sassuolo zablokowal deal Napoli co może oznaczać, że jest nam przeznaczony ale pytanie czy weźmiemy Chorwata teraz czy np. w zimowe okienko na wypadek jakichś braków itp Bo na razie cisza w temacie.
- jarmel
- Redaktor
Przecież Cuadrado w Fiorentinie grał z powodzeniem na bokach obrony np. w 3-5-2 / 5-3-2, myślę że i u nas najlepiej byłoby sprawdzić go w tamtych strefach boiska, bo bida na tych pozycjach.
Już widzę minę Conte..
Już widzę minę Conte..

- Robaku
- Juventino
Conte akurat popisał się niecierpliwością bo jestem pewny, że jakby został to w tym roku dostalby i Cuadrado i Joveticia.
Tuttosport właśnie podalo, że oprócz naszego zainteresowania Abdennourem, przyglądamy się Nastasiciowi.
No i to West Ham wygrał batalię o Ogbonne, więc wygląda na to, że żegnamy się z Angelo. Z jednej strony spoko, z drugiej przykro, bo podobnie jak Gacka, bardzo lubię zawodnika i wydawał się być rozsądną opcją na rezerwę. Barza przecież nie młodnieje, a tutaj się okazuje, że będziemy mieli 2 parę stoperów w postaci hiper doświadczenie z hiper młodością.
Tuttosport właśnie podalo, że oprócz naszego zainteresowania Abdennourem, przyglądamy się Nastasiciowi.
No i to West Ham wygrał batalię o Ogbonne, więc wygląda na to, że żegnamy się z Angelo. Z jednej strony spoko, z drugiej przykro, bo podobnie jak Gacka, bardzo lubię zawodnika i wydawał się być rozsądną opcją na rezerwę. Barza przecież nie młodnieje, a tutaj się okazuje, że będziemy mieli 2 parę stoperów w postaci hiper doświadczenie z hiper młodością.
- Robaku
- Juventino
To byłoby dla nas hiper korzystne, ale nie wydaje mi się, żeby to się zdarzyło a szkoda. Ferdek i tak na wylocie, zapewne najbardziej pasowalby mu powrót do Hiszpanii. Obecnie w grze niby jest Sewilla, ale oni nam nie moga zaproponować mega hajsów, a RM może dać jakiś upust na Isco, więc win win. Ew. będzie potrzebny telefon od Moraty, celem przekonania Isco, że tutaj jest dobra koniunkturą na piłkę, i ze warto.
- mrozzi
- Juventino
Nie wiem, jak mozna psioczyc na Cuadrado,
Bardzo bym chcial tego goscia. Chcialem go juz za czasow Conte; wowczas byl postrzegany jako jeden z top playerow, ktorzy wyraznie podniesliby jakosc w zespole. Wowczas tez te oczekiwania Antonio wydawaly sie byc z kosmosu, teraz z kolei to realny cel.
Skoro go chcemy, to Allegri musi miec w glowie jakis pomysl na jego ustawienie. We Wloszech gral swietnie i chialo go pol Europy, a w Anglii sie po prostu nie sprawdzil (stad moze gotowosc oddania gracza na wypozyczenie z opcja wykupu). Ile to juz jednak bylo takich przykladow? Kluby petrodolarowe/szejkowe/z bogatym wlascicielem sa niecierpliwe i stawiaja na "sukcesy juz teraz". Podobnie jest z Realem, ktory marnowal tylko potencjal kilku swietnych Holendrow... Nikt nie mysli o tym, by byc moze jednak dac jakiemus pilkarzowi jeszcze jedna szanse, troche zaufania, ktore niebawem by sie pewnie splacilo z nawiazka.
Mysle tez, ze choc Marotta jest zazwyczaj z nami szczery, to ten fragment wypowiedzi o rzeczonych okazjach cos w sobie kryje. On zdaje sobie tez sprawe z faktu, ze po odejsciu Teveza zrobila sie wyrwa, a brakuje kogos z wysokiej polki, kto z powodzeniem przejalby role trequartisty. Vidal na tej pozycji? Owszem, ale w meczach z bardziej wymagajacymi rywalami, kiedy to w duzej mierze skupiamy sie zadaniach defensywnych. Pereyra mial naprawde dobry sezon i imponowal swoimi umiejetnosciami, ale wrzucenie go do pierwszego skladu to wrzucenie do glebokiej wody i jednak dosc spore ryzyko.
Ciekawe, czy Chelsea zgodzi sie na rozwiazanie, ktore oferujemy... Rzadko jednak dochodzi do wypozyczen tak wartosciowych graczy i po prostu preferuje sie pieniadz...

Mysle tez, ze choc Marotta jest zazwyczaj z nami szczery, to ten fragment wypowiedzi o rzeczonych okazjach cos w sobie kryje. On zdaje sobie tez sprawe z faktu, ze po odejsciu Teveza zrobila sie wyrwa, a brakuje kogos z wysokiej polki, kto z powodzeniem przejalby role trequartisty. Vidal na tej pozycji? Owszem, ale w meczach z bardziej wymagajacymi rywalami, kiedy to w duzej mierze skupiamy sie zadaniach defensywnych. Pereyra mial naprawde dobry sezon i imponowal swoimi umiejetnosciami, ale wrzucenie go do pierwszego skladu to wrzucenie do glebokiej wody i jednak dosc spore ryzyko.
Ciekawe, czy Chelsea zgodzi sie na rozwiazanie, ktore oferujemy... Rzadko jednak dochodzi do wypozyczen tak wartosciowych graczy i po prostu preferuje sie pieniadz...

- annihilator1988
- Juventino
Że w Madrycie będzie miał kto mu podać na głowęjeziu89 pisze:Tuttosport podaje info o transferze - wymianie piłkarzy pomiędzy Juventusem a Realem. Co o tym myślicie?

Do tego jednak nigdy nie dojdzie. Moim zdaniem Szalonooki wybierze się do Manchesteru, by podkraść kogoś z City
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie zawsze fakt, że jakiś zawodnik idzie do Mediolanu oznacza, że to my odpuściliśmy. Być może Salah i Jovetić nie chcą się pakować w tłoczny atak Juventusu, tylko chcą być alfą i omegą w innej drużynieRobaku pisze:Po tych wypowiedziach Beppe, to myśle, że już można Cuadrado próbować ustawiać w naszej taktyce. Jeśli odpuszczamy Salaha i Joveticia to według mnie na 85 % mamy Kolumbijczyka.

Albo faktycznie wybraliśmy Cuadrado, co mi się osobiście bardzo podoba, bo to świetny piłkarz, który może szybko wrócić do formy w takim środowisku jakie oferuje Juventus. Obecnie nie jest w stanie przejść pierwszego lepszego obrońcy z Peru.
On właściwie grał wszędzie u Montellijarmel pisze:Przecież Cuadrado w Fiorentinie grał z powodzeniem na bokach obrony np. w 3-5-2 / 5-3-2, myślę że i u nas najlepiej byłoby sprawdzić go w tamtych strefach boiska, bo bida na tych pozycjach.

Szkoda że wciąż daleko do boiska ma Sturaro. Chłopak pokazał, że ma papiery na wielkie granie, a jeśli przyjdzie ofensywny pomocnik, to nie będzie nawet pierwszym wchodzącymjackop pisze:Oznaczałoby to pierwszą 11stkę dla Khediry i krótszą drogę z ławki na murawę dla Sturaro i Padoina.

Swoją drogą ewolucja Markiza jest niesamowita. Chłop przez pięć lat przeszedł od lewego skrzydłowego do środka, na trequartistę, na prawe skrzydło czasem, do środka na box-boxa i teraz będzie registą

Nieodżałowany Royston Drenthe!mrozzi pisze:Podobnie jest z Realem, ktory marnowal tylko potencjal kilku swietnych Holendrow...
- MRN
- Juventino
A na stronie Realu mają hala dzieci kisiel w majtach bo Chilijskie szmatławce podały, że Vidal jest o krok od Realu...
Podziwiam ich, że z uporem maniaka wciskają na Arturo koszulki MU, Arsenalu i Realu...
Podziwiam ich, że z uporem maniaka wciskają na Arturo koszulki MU, Arsenalu i Realu...