Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 23:44

alessandro1977 pisze:Szjestem zaskoczony, że sprawy z Gersonem przybrały dla nas tak niekorzystny obrót...nagle odrzucają naszą ofertę, która podobno wcześniej ich satysfakcjonowała ?
Czy to oznacza, że Barcelona po prostu przebiła naszą ofertę ?
Myślę, że Barca ma deal z Fluminense ws. Gersona cos a'la Neymar, Oficjalnie tyle a nieoficjalnie tyle i tyle i tyle.
Ale to mnie wcale nie dziwi bo... Sassuolo zablokowalo Vrsaljko, mniemam, ze z tych samych powodow co Barca Gersona.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 23:48

Wobec tego nie rozumiem tego ultimatum, które Brazylijczycy podobno postawili Barcelonie...
A JoJo wynika z tego pójdzie do Interu, który już będzie miał solidną ekipę...jestem zdziwiony, że Inter tak łatwo pozyskuje naprawdę dobrych zawodników nie napotykając przy tym żadnych przeszkód...kogo chcą to mają... :shock:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 23:56

Barcelona nie musiala nas przebijac - wystarczy, ze wyrownala oferte (taki przywilej zwiazany z tym ich wartym 3 mln pierwszenstwem). Juz w ostatnich dniach pisalo sie o tym, ze leca dopiac Brazylijczyka, ale szczerze nie spodziewalem sie jakichkolwiek decyzji przed wyborami i w tym upatrywalem naszej szansy. Szkoda, bo liczylem na gracza... Barca moze zapomniec w przyszlym roku o Pogbie (choc kandydaci na stanowisko prezydenta prowadza jakze ciekawa gre poliyczna, obiecujac podpis Francuza tuz po wygranej...Tja...). :wink:

Marotta podkreslil takze, ze bedziemy odrzucac kazda oferte za Paula. Pytanie tylko, na ile jest to bullshit majacy na celu podbicie ceny, a na ile rzeczywista chec budowania przyszlosci wokol pomocnika. On sam udzielil dzisiaj bardzo obszernego wywiadu, w ktorym podkreslil, ze choc przypisuje sie go raz Barcelonie, raz PSG, to nikt tak naprawde nie ma pojecia, co przakazal zarzadowi.

Chelsea i tak ma minusa, bo jesli chcieliby miec realna szanse na Pogbe, musieliby pojsc nam na reke z Oscarem. Wyglada jednak na to, ze my faktycznie nie chcemy go oddac (jako jedyny klub we Wloszech jestesmy sie w stanie oprzec tak ogromnym ofertom).

Ogbonna z kolei jest coraz blizej rozbratu z nami i na chwile obecna to West Ham jest na prowadzeniu w wyscigu po jego podpis. Oferuje 10 mln + 2 w bonusach. :ok: Tylko brac i przyklasnac Marotcie.

A Jovetic? Na pewno jest cos, o czym poki co nie wiemy, skoro tak latwo go odpuscilismy. Byc moze ma to zwiazek z forma jego zatrudnienia, a my caly czas mielismy przeciez watpliwosci co do jego stanu zdrowia.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 00:03

W programie Di Marzio o JoJo zostało powiedziane, że deal z Interem to wypożyczenie z obowiązkiem wykupu więc pewnie o to się rozeszło.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 00:29

RICTOR pisze:W programie Di Marzio o JoJo zostało powiedziane, że deal z Interem to wypożyczenie z obowiązkiem wykupu więc pewnie o to się rozeszło.
Wszystko w temacie. Marotta podjal kolejna sluszna, przemyslana decyzje. Podczas gdy inni dyrektorzy dzialaja chaotycznie, po omacku, czesto "na pale", on bierze pod uwage wszelkie "za" i "przeciw". Owszem - moze sie nagle okazac, ze Jojo rozegra caly sezon bez kontuzji (patrzac teraz obiektywnie jest to raczej malo prawdopodobne) i inter trafi tym transferem w dyche. Moze byc tez jednak tak, ze wezma sobie na plecy kolejny wysoki kontrakt (mowi sie nawet o 5 mln za sezon gry) i beda w pupie - jak zawsze.

Cuadrado w formie to przekozak, ale jak chec jego sprowadzenia ma sie do checi pozyskania trequartisty? :think: Chyba, ze rzeczywiscie pozyskalibysmy go na zasadzie wypozyczenia i na te konkretna pozycje sprowadzilibysmy kogos jeszcze.. Tylko lista potencjalnych wzmocnien robi sie coraz krotsza. Ten Praet jest rzekomo bardzo bliski przenosin do Anglii, Jojo w interze, Salah aka Krasic 2.0 prawdopodobnie tez. Transfer Oscara badz Isco to z kolei utopia. Oby sie nie okazalo, ze ostatecznie nikogo na te pozycje nie sprowadzimy - wowczas Marotta dostalby sporego minusa. Nie, nie dlatego, ze ja takiego pilkarza oczekuje, tylko od samego poczatku o takowego prosi Allegri. Z jednej strony Marotta zapewnia, ze wiekszosc transakcji juz przeprowadzilismy i w gruncie rzeczy jestesmy w komplecie, z drugiej zas przebakuje o wykorzystywaniu slawetnych okazji na rynku.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 00:58

Tylko, że tych okazji w stosunku do trequartisty nie ma więc bez wybulenia dużego hajsu nie obyłoby się w przypadku sprowadzenia kogoś sensownego na tę pozycję...jeżeli inter ma zamiar wypożyczyć JoJo z obowiązkiem jego wykupu to rzeczywiście dobrze, że Marotta odpuścił...zastanawiałem się tylko czy grając w Italii JoJo sporo czasu odpoczywał przez kontuzje i chyba tak nie był a jego problemy pojawiły się w Anglii...
Mam nadzieję, że Barcelona przez tego Gersona całkowicie przekreśliła swoje szanse na Pogbę ale z drugiej strony - wiedziałem, że Barcelona drugi raz nie odpuści talentu i zwiną go...byliście jednak tak przekonujący, że Wam uwierzyłem... :oops:

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 01:02

mrozzi pisze:Oby sie nie okazalo, ze ostatecznie nikogo na te pozycje nie sprowadzimy - wowczas Marotta dostalby sporego minusa. Nie, nie dlatego, ze ja takiego pilkarza oczekuje, tylko od samego poczatku o takowego prosi Allegri.
Jeśli Beppe miałby nam na siłę sprowadzić jakiś ćwierć-środek w postaci np. Saponary, to wolałbym obyć się bez takich "wzmocnień" ;)

Jestem pewien, że Maks zrozumie ewentualny brak okazji (:D), choć te mogą się przez najbliższe 2 miesiące nadarzyć niejednokrotnie. Oficjalnie mercato otwarte jest dopiero 3 dni, więc jak co roku wyczuwam poważne zawirowania kiedy możni finansowo tego sportu rozbiją świnki skarbonki.

Ewentualnie zostaniemy z tym co jest, a na pozycji ofensywnego pomocnika występować będą Vidal/Pereyra. Oznaczałoby to pierwszą 11stkę dla Khediry i krótszą drogę z ławki na murawę dla Sturaro i Padoina. Przy okazji już wyobrażam sobie te nagłówki w Tutto: "Pogba i Vidal zostali. Ależ prezent od Dyrektora!" :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 09:32

Po tych wypowiedziach Beppe, to myśle, że już można Cuadrado próbować ustawiać w naszej taktyce. Jeśli odpuszczamy Salaha i Joveticia to według mnie na 85 % mamy Kolumbijczyka.
I jeszcze mnie zastanawia czy bierzemy Vrsaljko teraz, czy jednak później. Bo z jeden strony Sassuolo zablokowal deal Napoli co może oznaczać, że jest nam przeznaczony ale pytanie czy weźmiemy Chorwata teraz czy np. w zimowe okienko na wypadek jakichś braków itp Bo na razie cisza w temacie.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 09:35

Przecież Cuadrado w Fiorentinie grał z powodzeniem na bokach obrony np. w 3-5-2 / 5-3-2, myślę że i u nas najlepiej byłoby sprawdzić go w tamtych strefach boiska, bo bida na tych pozycjach.
Już widzę minę Conte.. :P

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 09:40

Conte akurat popisał się niecierpliwością bo jestem pewny, że jakby został to w tym roku dostalby i Cuadrado i Joveticia.
Tuttosport właśnie podalo, że oprócz naszego zainteresowania Abdennourem, przyglądamy się Nastasiciowi.
No i to West Ham wygrał batalię o Ogbonne, więc wygląda na to, że żegnamy się z Angelo. Z jednej strony spoko, z drugiej przykro, bo podobnie jak Gacka, bardzo lubię zawodnika i wydawał się być rozsądną opcją na rezerwę. Barza przecież nie młodnieje, a tutaj się okazuje, że będziemy mieli 2 parę stoperów w postaci hiper doświadczenie z hiper młodością.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 09:54

To byłoby dla nas hiper korzystne, ale nie wydaje mi się, żeby to się zdarzyło a szkoda. Ferdek i tak na wylocie, zapewne najbardziej pasowalby mu powrót do Hiszpanii. Obecnie w grze niby jest Sewilla, ale oni nam nie moga zaproponować mega hajsów, a RM może dać jakiś upust na Isco, więc win win. Ew. będzie potrzebny telefon od Moraty, celem przekonania Isco, że tutaj jest dobra koniunkturą na piłkę, i ze warto.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 10:07

Nie wiem, jak mozna psioczyc na Cuadrado, :whistle: Bardzo bym chcial tego goscia. Chcialem go juz za czasow Conte; wowczas byl postrzegany jako jeden z top playerow, ktorzy wyraznie podniesliby jakosc w zespole. Wowczas tez te oczekiwania Antonio wydawaly sie byc z kosmosu, teraz z kolei to realny cel. :ok: Skoro go chcemy, to Allegri musi miec w glowie jakis pomysl na jego ustawienie. We Wloszech gral swietnie i chialo go pol Europy, a w Anglii sie po prostu nie sprawdzil (stad moze gotowosc oddania gracza na wypozyczenie z opcja wykupu). Ile to juz jednak bylo takich przykladow? Kluby petrodolarowe/szejkowe/z bogatym wlascicielem sa niecierpliwe i stawiaja na "sukcesy juz teraz". Podobnie jest z Realem, ktory marnowal tylko potencjal kilku swietnych Holendrow... Nikt nie mysli o tym, by byc moze jednak dac jakiemus pilkarzowi jeszcze jedna szanse, troche zaufania, ktore niebawem by sie pewnie splacilo z nawiazka.

Mysle tez, ze choc Marotta jest zazwyczaj z nami szczery, to ten fragment wypowiedzi o rzeczonych okazjach cos w sobie kryje. On zdaje sobie tez sprawe z faktu, ze po odejsciu Teveza zrobila sie wyrwa, a brakuje kogos z wysokiej polki, kto z powodzeniem przejalby role trequartisty. Vidal na tej pozycji? Owszem, ale w meczach z bardziej wymagajacymi rywalami, kiedy to w duzej mierze skupiamy sie zadaniach defensywnych. Pereyra mial naprawde dobry sezon i imponowal swoimi umiejetnosciami, ale wrzucenie go do pierwszego skladu to wrzucenie do glebokiej wody i jednak dosc spore ryzyko.

Ciekawe, czy Chelsea zgodzi sie na rozwiazanie, ktore oferujemy... Rzadko jednak dochodzi do wypozyczen tak wartosciowych graczy i po prostu preferuje sie pieniadz... :think:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 10:11

jeziu89 pisze:Tuttosport podaje info o transferze - wymianie piłkarzy pomiędzy Juventusem a Realem. Co o tym myślicie?
Że w Madrycie będzie miał kto mu podać na głowę :prochno: Sama transakcja z korzyścią dla obu klubów: Real dostaje piłkarza, który wygrywa pojedynki główkowe w polu karnym (czego chyba nie doświadczyli w meczu z Juve) + 20 mln(lub więcej), a Stara Dama kreatywnego zawodnika.
Do tego jednak nigdy nie dojdzie. Moim zdaniem Szalonooki wybierze się do Manchesteru, by podkraść kogoś z City

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 10:43

Robaku pisze:Po tych wypowiedziach Beppe, to myśle, że już można Cuadrado próbować ustawiać w naszej taktyce. Jeśli odpuszczamy Salaha i Joveticia to według mnie na 85 % mamy Kolumbijczyka.
Nie zawsze fakt, że jakiś zawodnik idzie do Mediolanu oznacza, że to my odpuściliśmy. Być może Salah i Jovetić nie chcą się pakować w tłoczny atak Juventusu, tylko chcą być alfą i omegą w innej drużynie :D Zwłaszcza jeśli Inter czy Milan szybciej przeszli do konkretów i wyłożyli pieniądze na stół, kiedy Marotta raczej myślał o wypożyczeniu bez obowiązkowego wykupu i jeszcze z jakimiś klauzulami dotyczącymi kontuzji JoJo.
Albo faktycznie wybraliśmy Cuadrado, co mi się osobiście bardzo podoba, bo to świetny piłkarz, który może szybko wrócić do formy w takim środowisku jakie oferuje Juventus. Obecnie nie jest w stanie przejść pierwszego lepszego obrońcy z Peru.
jarmel pisze:Przecież Cuadrado w Fiorentinie grał z powodzeniem na bokach obrony np. w 3-5-2 / 5-3-2, myślę że i u nas najlepiej byłoby sprawdzić go w tamtych strefach boiska, bo bida na tych pozycjach.
On właściwie grał wszędzie u Montelli :D i na skrzydle i bliżej środka, za napastnikiem, jako napastnik...
jackop pisze:Oznaczałoby to pierwszą 11stkę dla Khediry i krótszą drogę z ławki na murawę dla Sturaro i Padoina.
Szkoda że wciąż daleko do boiska ma Sturaro. Chłopak pokazał, że ma papiery na wielkie granie, a jeśli przyjdzie ofensywny pomocnik, to nie będzie nawet pierwszym wchodzącym :|
Swoją drogą ewolucja Markiza jest niesamowita. Chłop przez pięć lat przeszedł od lewego skrzydłowego do środka, na trequartistę, na prawe skrzydło czasem, do środka na box-boxa i teraz będzie registą :dance: Jeszcze jest czas, żeby wypróbować go na boku obrony...
mrozzi pisze:Podobnie jest z Realem, ktory marnowal tylko potencjal kilku swietnych Holendrow...
Nieodżałowany Royston Drenthe!

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2015, 10:50

A na stronie Realu mają hala dzieci kisiel w majtach bo Chilijskie szmatławce podały, że Vidal jest o krok od Realu... :smile:
Podziwiam ich, że z uporem maniaka wciskają na Arturo koszulki MU, Arsenalu i Realu...

Obrazek
Zablokowany