ITI przejmuje władzę nad Legią !!
- Wojtom
- Juventino
Klamka zapadła. Grupa ITI kupi 70 procent akcji Legii SSA. Pol-Mot Holding zostawi sobie 10 procent akcji. ITI zatrudnił już Edwarda Sochę w roli konsultanta ds. sportowych. Prezesem Legii będzie Jerzy Engel - pisze Życie Warszawy.
Część funkcji w przyszłej Legii, zarządzanej przez ITI, została już rozdzielona. Świadczy to także, że medialny holding już podjął działania zmierzające do przejęcia władzy w klubie. Były dyrektor reprezentacji Polski, a ostatnio menedżer Odry Wodzisław Edward Socha podpisał kontrakt z ITI do końca marca na stanowisko konsultanta ds. sportowych. Po nominacji Engela na prezesa Socha zastąpi w przyszłości byłego selekcjonera w roli dyrektora sportowego Legii.
- Po zatrudnieniu Edka Sochy jestem w stu procentach pewien, że ITI kupi pakiet kontrolny udziałów w Legii - skomentował Engel.
Więcej w Życiu Warszawy...
juz wczesniej była o tym mowa !! mianowicie niebawem na antenie telewizji TVN bedzie magazyn ( podobny do tego który bedzie od marca w Tvp ) tylko ze bedzie on bardziej skupiony na Legii ponieważ Grupa ITI wykupiła większość aukcji !! mysle ze to jest fajne ponieważ znowu powstanie kolejny program o piłce nożnej .... wiec jest nadzieja ze w niedługiej przyszłosci TVN zainteresuje sie innymi ligami i zacznie puszczać bramki i skróty meczów w telewizji!!! !!
oby wlasnie tak sie stało !!!
8)
źródło : http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=16106
Część funkcji w przyszłej Legii, zarządzanej przez ITI, została już rozdzielona. Świadczy to także, że medialny holding już podjął działania zmierzające do przejęcia władzy w klubie. Były dyrektor reprezentacji Polski, a ostatnio menedżer Odry Wodzisław Edward Socha podpisał kontrakt z ITI do końca marca na stanowisko konsultanta ds. sportowych. Po nominacji Engela na prezesa Socha zastąpi w przyszłości byłego selekcjonera w roli dyrektora sportowego Legii.
- Po zatrudnieniu Edka Sochy jestem w stu procentach pewien, że ITI kupi pakiet kontrolny udziałów w Legii - skomentował Engel.
Więcej w Życiu Warszawy...
juz wczesniej była o tym mowa !! mianowicie niebawem na antenie telewizji TVN bedzie magazyn ( podobny do tego który bedzie od marca w Tvp ) tylko ze bedzie on bardziej skupiony na Legii ponieważ Grupa ITI wykupiła większość aukcji !! mysle ze to jest fajne ponieważ znowu powstanie kolejny program o piłce nożnej .... wiec jest nadzieja ze w niedługiej przyszłosci TVN zainteresuje sie innymi ligami i zacznie puszczać bramki i skróty meczów w telewizji!!! !!

8)
źródło : http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=16106
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Rasi
- Qualità Juventino
Zrozum, że Legia NIE JEST potęgą. Wisła zreszta też nie. Wogóle to okreslenie jest jakby przeciwieństwem "polskiej piłki". Legia ma dopiero szanse stać się silną drużyną ( jak narazie wygląda mizernie przy Wiśle ). Ale żeby zbudować silny klub potrzeba nie tylko sponsora. Podstawą na całym świecie są kibice - a jak kibice to stadion. Dopóki Legia nie bedzie miała stadionu na miare Europejską to i poziom gry taki nie bedzieMarcin-IRONEK pisze:Pięknie, nareszcie, ale się bardzo cieszę, teraz LEGIA pokaże wszystkim wiślakom jaką jest wielką potęgą !!!!!!!!!!
- Olszan
- Juventino
Chyab coraz lepiej dzieje siew polskiej piłce Wisła po ostatnich transferach jest bardzo silan ma duze zaplecze szeroką kadre i świetnego trenera Groclin - dorby prezes zarządzanie tearz Legia , Górnik Zabrze robi wokół siebei dużo szumu , Amica też bardzo solidny klub W pryszłości sukcesy napewno przyjdą 8)
Zawsze Wierni ! ! !
- Kamil de Lellias
- Juventino
Cieszę się że Legi zaczyna się wreszcie układać bo z polskiej ligi jest to jedyny klub który lubie i darze szacunkiem (oprócz oczywiście mojego ukochanego Rakowa 

- x_men_1988
- Juventino
No wkońc\u podpisali ten kontrakt , może teraz legia ściągnie jakiś paru dobrych graczy i tk jak powiedzial Marcin-IRONEK pokazę wiślakom kto jest potęgą . Legia najlepsza jeeeeesssstttt , legia CWKS , nananannanananan 

- Mario_166
- Juventino
A czy wisla ma stadion na miare europejska??? bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionuRasi pisze: Dopóki Legia nie bedzie miała stadionu na miare Europejską to i poziom gry taki nie bedzie
- Rasi
- Qualità Juventino
No właśnie nie ma i o to chodzi. Obecnie Wiśle też daleko do poziomu Europejskiego ( choć bliżej niż Legii ). Dopuki w Warszawie i Krakowie nie bedzie dobrych stadionów nie bedzie tam dobtych drużynMario_166 pisze:A czy wisla ma stadion na miare europejska??? bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionuRasi pisze: Dopóki Legia nie bedzie miała stadionu na miare Europejską to i poziom gry taki nie bedzie
- Tomusmc
- Juventino
Ja tam Legii nie lubie i dla mnie moze zbankrutowac!
Rasi widze ze jestes za Arką Gdynia! Ja jestem z Gdanska i kocham Lechie
! Widzisz teraz widac ze Arke i Lechie łączy JUVENTUS!!

<-=JuventuS=->OldSchool!! Kochamy Cie i na zawsze bedziesz w naszych sercah 

- kouba
- Qualità Juventino
Rasi ma racje. Legia nie jest potęgą. Przy Wiśle wygląda marnie. Powiem szczerze, ze niecierpie Legii, ale jak graja w pucharach to kibicuje Im równo. Tak jak Juve
Wisła na dzień dzisiejszy jest absolutnym faworytem do mistrza i śmiesza wypowiedzi, w których ktoś pisze, że jeszcze w tym roku Legia zdobedzie mistrza :shock: Trzeba umieć patrzeć trzeźwo na świat
Ja myśle, ze Legia zacznie lepiej grać w przyszłosci i będzie dobrym klubem, bo w Polsce takich brakuje...niestety...

Nie mów 'chop' póki nie przeskoczysz. Życze powodzeniaMario_166 pisze:bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionu
- Lypsky
- Juventino
Co do mistrza to nie badz taki pewny ze Legia nie ma szans 8) 8) 8) Jeszce nasza Legiunia was wszystkich zaskoczy ,a z ITI bedzie nowy stadion i nowi zawodnicy.Legia wcale nie wyglada prz Wisle mizernie.Jeszcze zobaczymy!!!Mecz Legia-Wisla juz niedlugo!kouba pisze:Rasi ma racje. Legia nie jest potęgą. Przy Wiśle wygląda marnie. Powiem szczerze, ze niecierpie Legii, ale jak graja w pucharach to kibicuje Im równo. Tak jak JuveWisła na dzień dzisiejszy jest absolutnym faworytem do mistrza i śmiesza wypowiedzi, w których ktoś pisze, że jeszcze w tym roku Legia zdobedzie mistrza :shock: Trzeba umieć patrzeć trzeźwo na świat
Ja myśle, ze Legia zacznie lepiej grać w przyszłosci i będzie dobrym klubem, bo w Polsce takich brakuje...niestety...
Nie mów 'chop' póki nie przeskoczysz. Życze powodzeniaMario_166 pisze:bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionu

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- kouba
- Qualità Juventino
z takim składem Wisła jest w lidze polskiem teraz niedozatrzymaniaDjJuve pisze:Co do mistrza to nie badz taki pewny ze Legia nie ma szans 8) 8) 8)
jeszcze stadionu nie ma, zawodników też nie, więc jak Ich kupią, albo stadionik wybuduja to pogadamy, bo narazie to nie ma oczym.DjJuve pisze:a z ITI bedzie nowy stadion i nowi zawodnicy.
owszem, Legia wtedy dobrze zagrała, ale w innych meczach nie błyszczeli :!: i mecz ten był w W-wie, a rewanż będzie w Krakowie i wątpie, żeby tam Legia wygrała tak gładko :!: wątpie w to, że wogóle wygralą ten mecz. Nie bądz taki pewnie tej twojej Ligiunii, bo sie przejedziesz chłopcze. Obudź sie :!:DjJuve pisze:Legia wcale nie wyglada prz Wisle mizernie.Jeszcze zobaczymy!!!Mecz Legia-Wisla juz niedlugo!Ostatnio bylo 4-1!!!
- Rybeq
- Juventino
1. Szanse teoretycznie ma każdy...DjJuve pisze:Co do mistrza to nie badz taki pewny ze Legia nie ma szans 8) 8) 8) Jeszce nasza Legiunia was wszystkich zaskoczy ,a z ITI bedzie nowy stadion i nowi zawodnicy.Legia wcale nie wyglada prz Wisle mizernie.Jeszcze zobaczymy!!!Mecz Legia-Wisla juz niedlugo!Ostatnio bylo 4-1!!!
2.Niech nas zaskoczy i przyzna się że w 1994 kupili tytuł.
3.Za Dewoo (nie jestem pewien pisowni) też byli zawodnicy. Ale to wszystko

4.Widzę że u Legionistów posucha. Wciąż musicie się chełpić tym zwycięstwem. Zagraliście dobry mecz, by potem wtopić kilka innych.
Nie jestem fanem Wisły ani Groclinu
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.