ITI przejmuje władzę nad Legią !!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 12:20

Klamka zapadła. Grupa ITI kupi 70 procent akcji Legii SSA. Pol-Mot Holding zostawi sobie 10 procent akcji. ITI zatrudnił już Edwarda Sochę w roli konsultanta ds. sportowych. Prezesem Legii będzie Jerzy Engel - pisze Życie Warszawy.

Część funkcji w przyszłej Legii, zarządzanej przez ITI, została już rozdzielona. Świadczy to także, że medialny holding już podjął działania zmierzające do przejęcia władzy w klubie. Były dyrektor reprezentacji Polski, a ostatnio menedżer Odry Wodzisław Edward Socha podpisał kontrakt z ITI do końca marca na stanowisko konsultanta ds. sportowych. Po nominacji Engela na prezesa Socha zastąpi w przyszłości byłego selekcjonera w roli dyrektora sportowego Legii.

- Po zatrudnieniu Edka Sochy jestem w stu procentach pewien, że ITI kupi pakiet kontrolny udziałów w Legii - skomentował Engel.

Więcej w Życiu Warszawy...

juz wczesniej była o tym mowa !! mianowicie niebawem na antenie telewizji TVN bedzie magazyn ( podobny do tego który bedzie od marca w Tvp ) tylko ze bedzie on bardziej skupiony na Legii ponieważ Grupa ITI wykupiła większość aukcji !! mysle ze to jest fajne ponieważ znowu powstanie kolejny program o piłce nożnej .... wiec jest nadzieja ze w niedługiej przyszłosci TVN zainteresuje sie innymi ligami i zacznie puszczać bramki i skróty meczów w telewizji!!! !! :D :D oby wlasnie tak sie stało !!!

8)

źródło : http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=16106

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 15:51

Pięknie, nareszcie, ale się bardzo cieszę, teraz LEGIA pokaże wszystkim wiślakom jaką jest wielką potęgą !!!!!!!!!!

Rasi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 15:59

Marcin-IRONEK pisze:Pięknie, nareszcie, ale się bardzo cieszę, teraz LEGIA pokaże wszystkim wiślakom jaką jest wielką potęgą !!!!!!!!!!
Zrozum, że Legia NIE JEST potęgą. Wisła zreszta też nie. Wogóle to okreslenie jest jakby przeciwieństwem "polskiej piłki". Legia ma dopiero szanse stać się silną drużyną ( jak narazie wygląda mizernie przy Wiśle ). Ale żeby zbudować silny klub potrzeba nie tylko sponsora. Podstawą na całym świecie są kibice - a jak kibice to stadion. Dopóki Legia nie bedzie miała stadionu na miare Europejską to i poziom gry taki nie bedzie

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 16:17

Chyab coraz lepiej dzieje siew polskiej piłce Wisła po ostatnich transferach jest bardzo silan ma duze zaplecze szeroką kadre i świetnego trenera Groclin - dorby prezes zarządzanie tearz Legia , Górnik Zabrze robi wokół siebei dużo szumu , Amica też bardzo solidny klub W pryszłości sukcesy napewno przyjdą 8)

Zawsze Wierni ! ! !
Kamil de Lellias

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 16:25

Cieszę się że Legi zaczyna się wreszcie układać bo z polskiej ligi jest to jedyny klub który lubie i darze szacunkiem (oprócz oczywiście mojego ukochanego Rakowa :)

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 16:35

No wkońc\u podpisali ten kontrakt , może teraz legia ściągnie jakiś paru dobrych graczy i tk jak powiedzial Marcin-IRONEK pokazę wiślakom kto jest potęgą . Legia najlepsza jeeeeesssstttt , legia CWKS , nananannanananan :D

Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 16:36

Rasi pisze: Dopóki Legia nie bedzie miała stadionu na miare Europejską to i poziom gry taki nie bedzie
A czy wisla ma stadion na miare europejska??? bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionu

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 16:56

No ja sie bardzo z tego ciesze. Legia bedzie miala wreszcie stadion i moze cos sie ozywi w polskiej pilce. Ale oprocz legii wiusly i groclinu jest jeszcze 11 druzyn.....

Rasi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 23:52

Mario_166 pisze:
Rasi pisze: Dopóki Legia nie bedzie miała stadionu na miare Europejską to i poziom gry taki nie bedzie
A czy wisla ma stadion na miare europejska??? bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionu
No właśnie nie ma i o to chodzi. Obecnie Wiśle też daleko do poziomu Europejskiego ( choć bliżej niż Legii ). Dopuki w Warszawie i Krakowie nie bedzie dobrych stadionów nie bedzie tam dobtych drużyn

Tomusmc

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2004, 23:55

Ja tam Legii nie lubie i dla mnie moze zbankrutowac! :P Rasi widze ze jestes za Arką Gdynia! Ja jestem z Gdanska i kocham Lechie :D ! Widzisz teraz widac ze Arke i Lechie łączy JUVENTUS!!

<-=JuventuS=->OldSchool!! Kochamy Cie i na zawsze bedziesz w naszych sercah :D
ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2004, 00:02

wreszcie cos sportowego bedzie na tym TVNie poza minutowym sportem po faktach i strong menach ale ja raczej tego do sportu nie zaliczam 8)

we believe.
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 18 lutego 2004, 17:21

Rasi ma racje. Legia nie jest potęgą. Przy Wiśle wygląda marnie. Powiem szczerze, ze niecierpie Legii, ale jak graja w pucharach to kibicuje Im równo. Tak jak Juve :D Wisła na dzień dzisiejszy jest absolutnym faworytem do mistrza i śmiesza wypowiedzi, w których ktoś pisze, że jeszcze w tym roku Legia zdobedzie mistrza :shock: Trzeba umieć patrzeć trzeźwo na świat :wink: Ja myśle, ze Legia zacznie lepiej grać w przyszłosci i będzie dobrym klubem, bo w Polsce takich brakuje...niestety...
Mario_166 pisze:bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionu
Nie mów 'chop' póki nie przeskoczysz. Życze powodzenia

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2004, 16:46

kouba pisze:Rasi ma racje. Legia nie jest potęgą. Przy Wiśle wygląda marnie. Powiem szczerze, ze niecierpie Legii, ale jak graja w pucharach to kibicuje Im równo. Tak jak Juve :D Wisła na dzień dzisiejszy jest absolutnym faworytem do mistrza i śmiesza wypowiedzi, w których ktoś pisze, że jeszcze w tym roku Legia zdobedzie mistrza :shock: Trzeba umieć patrzeć trzeźwo na świat :wink: Ja myśle, ze Legia zacznie lepiej grać w przyszłosci i będzie dobrym klubem, bo w Polsce takich brakuje...niestety...
Mario_166 pisze:bardzo dabrze ze w koncu legia bedzie miala lepszego sponsora i moze cos sie ruszy wakol stadionu
Nie mów 'chop' póki nie przeskoczysz. Życze powodzenia
Co do mistrza to nie badz taki pewny ze Legia nie ma szans 8) 8) 8) Jeszce nasza Legiunia was wszystkich zaskoczy ,a z ITI bedzie nowy stadion i nowi zawodnicy.Legia wcale nie wyglada prz Wisle mizernie.Jeszcze zobaczymy!!!Mecz Legia-Wisla juz niedlugo! :D Ostatnio bylo 4-1!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2004, 16:57

DjJuve pisze:Co do mistrza to nie badz taki pewny ze Legia nie ma szans 8) 8) 8)
z takim składem Wisła jest w lidze polskiem teraz niedozatrzymania
DjJuve pisze:a z ITI bedzie nowy stadion i nowi zawodnicy.
jeszcze stadionu nie ma, zawodników też nie, więc jak Ich kupią, albo stadionik wybuduja to pogadamy, bo narazie to nie ma oczym.
DjJuve pisze:Legia wcale nie wyglada prz Wisle mizernie.Jeszcze zobaczymy!!!Mecz Legia-Wisla juz niedlugo! :D Ostatnio bylo 4-1!!!
owszem, Legia wtedy dobrze zagrała, ale w innych meczach nie błyszczeli :!: i mecz ten był w W-wie, a rewanż będzie w Krakowie i wątpie, żeby tam Legia wygrała tak gładko :!: wątpie w to, że wogóle wygralą ten mecz. Nie bądz taki pewnie tej twojej Ligiunii, bo sie przejedziesz chłopcze. Obudź sie :!:

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2004, 17:38

DjJuve pisze:Co do mistrza to nie badz taki pewny ze Legia nie ma szans 8) 8) 8) Jeszce nasza Legiunia was wszystkich zaskoczy ,a z ITI bedzie nowy stadion i nowi zawodnicy.Legia wcale nie wyglada prz Wisle mizernie.Jeszcze zobaczymy!!!Mecz Legia-Wisla juz niedlugo! :D Ostatnio bylo 4-1!!!
1. Szanse teoretycznie ma każdy...
2.Niech nas zaskoczy i przyzna się że w 1994 kupili tytuł.
3.Za Dewoo (nie jestem pewien pisowni) też byli zawodnicy. Ale to wszystko :P
4.Widzę że u Legionistów posucha. Wciąż musicie się chełpić tym zwycięstwem. Zagraliście dobry mecz, by potem wtopić kilka innych.
Nie jestem fanem Wisły ani Groclinu

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
ODPOWIEDZ