Sezon 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 13:23

bendzamin pisze:Po wczorajszym meczu Atalanta - Empoli Cigarini i Denis odwiedzili w szatni Tonellego. Pierwszy trzymał, drugi bił :lol:

http://www.football-italia.net/65697/de ... er-threats
http://football-italia.net/65725/%E2%80 ... i%E2%80%99
To się nazywa praca zespołowa! Jeden asystował, drugi strzelał. Nawet z pozycjami na boisku się zgadza, jeden pomocnik a drugi atakujący.
:D

Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 16:55

AdiJuve pisze:Było już mówione kilka razy,że miejsce w Lm może zgarnąć tylko ekipa,która się nie złapie przez ligę, Napoli będzie 4 to 4 ekipy w LM i 2 w LE, Napoli będzie 3 to po 3 drużyny w LM,LE.
Tego się właśnie obawiałem.Czyli Napoli gra o nic w lidze,już lepiej im się skupić na LE(przynajmniej grać będą od razu w grupie,a nie w eliminacjach).Ale Roma sobie grabi...

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:00

Ale ja się ciesze że Milan trafia w ręce tego całego Bee.
Może wkońcu ruszą, my wygrywamy seriami scudetta i już to się robi nudne, włoskie drużyny muszą się poprawić i piszę tutaj o Milanie i Interze.
Kiedyś Lazio było gigantem, pamiętacie ich skład?
szkoda że komercyjnie ta liga jest taka denna, cała nadzieja teraz w azjatach że chociaż zbliżą się do poziomu Juve, jest finansowe fair play i wielu kibiców przesadnie się podpala na cuda ale miejmy nadzieję że idzie wszystko w dobrym kierunku.
Wiem że to dziwne że kibic Juve to pisze ale my już tak wiele osiągnęliśmy...
Teraz czas na to by jakaś konkurencja się pojawiła bo grozi nam stagnacja i słaby Juventus w europie.
Trochę mieliśmy farta z Monaco i Borussia w kwestii samego losowania, niech się pojawi ktoś kto da Juventusowi trochę więcej stresu i itp.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:18

sebatiaen pisze:Ale ja się ciesze że Milan trafia w ręce tego całego Bee.
Może wkońcu ruszą, my wygrywamy seriami scudetta i już to się robi nudne, włoskie drużyny muszą się poprawić i piszę tutaj o Milanie i Interze.
Kiedyś Lazio było gigantem, pamiętacie ich skład?
szkoda że komercyjnie ta liga jest taka denna, cała nadzieja teraz w azjatach że chociaż zbliżą się do poziomu Juve, jest finansowe fair play i wielu kibiców przesadnie się podpala na cuda ale miejmy nadzieję że idzie wszystko w dobrym kierunku.
Wiem że to dziwne że kibic Juve to pisze ale my już tak wiele osiągnęliśmy...
Teraz czas na to by jakaś konkurencja się pojawiła bo grozi nam stagnacja i słaby Juventus w europie.
Trochę mieliśmy farta z Monaco i Borussia w kwestii samego losowania, niech się pojawi ktoś kto da Juventusowi trochę więcej stresu i itp.
jezeli dla Ciebie wygrywanie 4 raz z rzędu mistrzostwa ligi jest nudne to nie wiem co powiedzieć. Dla mnie nie jest to nudne... powiem wiecej czekałem na ten moment od samego spadku do serie B

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:34

Chyba powinien polecieć bana za takie stwierdzenie
my wygrywamy seriami scudetta i już to się robi nudne, włoskie drużyny muszą się poprawić i piszę tutaj o Milanie i Interze.
No chyba,ze chodziło Ci o to,że lepiej smakuje triumf np. po wygranej w bezpośrednim meczu w ostatniej kolejce to jestem wstanie się zgodzić:)

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:39

Adi lepiej smakuje triumf wyszarpany w ostatniej kolejce ?? mi zdecydowanie lepiej odpowiada dominacja w lidze i że Mediolańczycy wiedzą gdzie ich miejsce ;)

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:47

Chodzi o samą rywalizację.
Z kim my się bijemy o mistrza?
Rok temu pamiętasz tą przepaść pomiędzy Romą a Juve?
W tym roku to samo, praktycznie cały sezon kontrola pierwszej lokaty, cieszę się że tak to wygląda że nasi tak wygrywają te sezony ale nie ma żadnego kontrkandydata do scudetta.
O ile 2 sezony z Milanem biliśmy się to od dwóch lat nie ma rywala i to jest poprostu nudne, ta liga jest nudna.
Po dłuższym czasie takiemu Juventusowi zagrozi stagnacja, to zaczyna przypominać dominacje Lyonu w lidze francuskie, chyba 6/7 sezonów z rzędu wygrane czy Celticu w Szkocji.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:58

Zizou_1989 pisze:Adi lepiej smakuje triumf wyszarpany w ostatniej kolejce ??
Są gusta i guściki, ale jak dla mnie w kibicowaniu chodzi o emocje. Kiedy do samego końca nie wiadomo kto wygra, każda pojedyncza akcja może przesądzić o losach rywalizacji, mi osobiście ostateczny triumf smakuje najlepiej. A ostatnimi czasy w lidze tychże emocji tyleż, co na grzybobraniu, zwłaszcza na wiosnę, kiedy już wszystko jest w oczywisty sposób rozstrzygnięte. Naprawdę przeżywasz cały czas czy Juventus w lidze wygra czy przegra? Balowałeś całą noc po zwycięstwie nad Lazio i rzucałeś czym popadnie ze wściekłości po porażce z Torino? Bo dla mnie jeżeli te spotkania w czymkolwiek były interesujące, to jedynie w kontekście oceny formy poszczególnych graczy przed półfinałem LM - coś jak sparing.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 18:59

:stop:
Nie ma co porównywać do Lyonu czy Celticu, tamte ekipy są co najwyżej przeciętne jeżeli chodzi o Europę i średnio atrakcyjne marketingowo:) Juventus niedługo przychodami będzie tuż za Chelsea czy Arsenalem a dzięki temu że zarząd dalej inwestuje w różne przedsięwzięcia to żadna stagnacja nam nie grozi.
Na dobrą sprawę 4 ekipy w tej chwili w Lm to byłby dla Juve trochę słaby scenariusz bo wpływy z Lm spadłyby wtedy dość drastycznie, Real wygrywając LM zgarnął za wyniki i z market poll niespełna 60 baniek a w tej chwili Jventus ma blisko 80 a wygrywając LM kwota zbliży się do 100.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 19:11

zahor pisze:
Zizou_1989 pisze:Adi lepiej smakuje triumf wyszarpany w ostatniej kolejce ??
Są gusta i guściki, ale jak dla mnie w kibicowaniu chodzi o emocje. Kiedy do samego końca nie wiadomo kto wygra, każda pojedyncza akcja może przesądzić o losach rywalizacji, mi osobiście ostateczny triumf smakuje najlepiej. A ostatnimi czasy w lidze tychże emocji tyleż, co na grzybobraniu, zwłaszcza na wiosnę, kiedy już wszystko jest w oczywisty sposób rozstrzygnięte. Naprawdę przeżywasz cały czas czy Juventus w lidze wygra czy przegra? Balowałeś całą noc po zwycięstwie nad Lazio i rzucałeś czym popadnie ze wściekłości po porażce z Torino? Bo dla mnie jeżeli te spotkania w czymkolwiek były interesujące, to jedynie w kontekście oceny formy poszczególnych graczy przed półfinałem LM - coś jak sparing.
ja przeżywam wyniki w LM a liga na wiosnę właśnie powinna być już rozstrzygnięta tak jak np. Bayern Monachium czym szybciej tym lepiej

Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 21:24

Zwłaszcza,że w następnym sezonie staniemy przed szansą zdobycia 5 Scudetto z rzędu(wrócilibyśmy do historii z lat 30-tych).To są rekordy i ja jestem jak najbardziej za! to nie jest stagnacja,to jest dominacja,i w świetle "Calciopoli"(lata świetności Interu) coś,co przyjmuję z dużą dozą radości.Jeszcze będziesz tęsknił za takimi sezonami.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 21:54

Babinicz pisze:Jeszcze będziesz tęsknił za takimi sezonami.
Póki co tęsknię za sezonami, kiedy w Juventusie grali piłkarze tacy jak Del Piero, Zidane, Peruzzi, Ferrara, Inzaghi czy pózniej Nedved, Trezeguet, Thuram, Zambrotta. Mimo że cztery razy z rzędu scudetto zdobyć się tym asom nie udało. Gdyby ktoś mi zaoferował że Juventus będzie w skali Europy taką siłą jak wtedy, ale za to co drugi sezon będzie przegrywać mistrzostwo kraju, zgodziłbym się bez wahania. Ale jak pisałem wcześniej, co kto woli.

Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 22:34

W latach 90-tych było łatwiej zawojować "LM",bo grali w niej wyłącznie mistrzowie.Czasy Nedveda,Trezegeuta,Thurama,Zambrotty to abstrahując od sezonu 2002/03(notabene porażki z Manchesterem w grupie),to w zasadzie same kompromitacje (rozgrywki grupowe w latach 2000-2002,kolejna porażka z Deportivo w 2004,czy już za ery Capello-dwa ćwierćfinały).Nic wielkiego.Nie umiesz po prostu docenić tego,co masz.A mamy dalej Buffona,świetnych stoperów,klasycznego Pirlo,Pogbę,Vidala,Marchisio,świetny atak.Powtarzam,nie potrafisz tego docenić i dlatego stajesz się nieco "sentymentalny".
ps.będzie dopiero,jak odejdzie Buffon...

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 22:40

Babinicz pisze:W latach 90-tych było łatwiej zawojować "LM",bo grali w niej wyłącznie mistrzowie.Czasy Nedveda,Trezegeuta,Thurama,Zambrotty to abstrahując od sezonu 2002/03(notabene porażki z Manchesterem w grupie),to w zasadzie same kompromitacje (rozgrywki grupowe w latach 2000-2002,kolejna porażka z Deportivo w 2004,czy już za ery Capello-dwa ćwierćfinały).Nic wielkiego.Nie umiesz po prostu docenić tego,co masz.A mamy dalej Buffona,świetnych stoperów,klasycznego Pirlo,Pogbę,Vidala,Marchisio,świetny atak.Powtarzam,nie potrafisz tego docenić i dlatego stajesz się nieco "sentymentalny".
ps.będzie dopiero,jak odejdzie Buffon...
zgadzam sie w 100%, jak odejdzie Buffon, Pirlo na którego wszyscy ostatnio jada jak w Milanie jak odchodził, o Tevezie nie wspominając a też go wszyscy nie chcieli jest jeszcze paru na których ludzie narzekają a jak odejdą to będzie lament.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2015, 22:47

Babinicz pisze:2002/03(notabene porażki z Manchesterem w grupie)
Raczej "w grypie". Jeśli to pamiętasz, to wiesz, że te porażki to tylko i wyłącznie przez grypę. Na pierwszy pojechaliśmy zdziesiątkowani, w drugim graliśmy osłabieni - Conte podawał pod nogi rywalom, Zambrotta przewracał się na piłce.
;)

Z tamtego sezonu chyba tylko zadyszkę w Brescii można wypominać (Markus Schopp)
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2015, 22:51 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany