LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 16:43

PD nie da się już oglądać a szczególnie meczów Barcy...wyjaśnij mi jedno - skąd u Was wzięło się pompowanie balonika z tym Pogbą ? Marotta swoje, Juve swoje ale Wy i tak wiecie najlepiej... :smile:

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 16:47

alessandro1977 pisze:PD nie da się już oglądać a szczególnie meczów Barcy...wyjaśnij mi jedno - skąd u Was wzięło się pompowanie balonika z tym Pogbą ? Marotta swoje, Juve swoje ale Wy i tak wiecie najlepiej... :smile:
Pomocy nie jeden klub nam zazdrości. Barcelona nie jest wyjątkiem.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 19:01

Tak, z pewnością ale przeczytałem którymś razem news u nich, że transfer Pogby jest na ostatniej prostej a Visca el dzieci zasypały news setkami komentarzy...z Braidą już chcieli kontrakt przedłużać... :smile:

"@BB4everbarca: oczywiście no chyba że płaci grubo ponad wartość rynkową. patrz neymar, suarez. Ale myślę, że na pogbę jest szansa z racji na przyjacielskie stosunki braidy z juve oraz na fakt że barcelona to klub marzenie z dzieciństwa pogby. Suarez też pewnie by do nas nie zawitał gdyby jego żona nie była rodowitą barcelonką"

Tylko przypał mógł coś takiego napisać... :-D

Obrazek
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 22:33

Wytłumaczenie jest proste. Pogba jest teraz modny, a pismaki muszą o czymś pisać :wink:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 22:38

Dtmiu pisze:Wytłumaczenie jest proste. Pogba jest teraz modny, a pismaki muszą o czymś pisać :wink:
Pogba by się tam czuł jak słoń w składzie porcelany. Chyba tylko Messi trzyma się na nogach i nie nurkuje. Lubię na YT oglądać Hala Dzieci (chociaż zmienił nazwę kanału). Koleś tam sam śmieje się z Neymara i tych płaczków. Co do transferu Pogby to chyba on sam nie chce odchodzić.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 00:39

Dtmiu pisze:Wytłumaczenie jest proste. Pogba jest teraz modny, a pismaki muszą o czymś pisać :wink:
Nom. Podobnie jak temat Vidala był męczone większość poprzedniego roku. Spadł z formą to ucichło, a on już był widziany w Manchesterze, jak podpisał kontrakt, nosił koszulkę manusów, jak mówił, że kocha manus itp.

Teraz Pogba. Jeśli on serio miałby odejść to po Euro '14, bo wtedy będzie szansa na to, że będzie najwięcej warty.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 01:17

tak czytam sobie komentarze pod newsem o Pogbie na stronie fcbarca.com i jeden naprawdę mnie rozbawił, a mianowicie ' Ten Braida obserwuje włoską ligę, a ja nie wiem czy to dobry pomysł. Boję się, że "gwiazda" tamtej ligi mogła by u nas okazać się zwykłym przeciętniakiem... '. Dla mnie 'mistrzowski', ale jedynie poziom znajomości lig przez użytkownika xD

Star

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 10:06

alessandro1977 pisze:PD nie da się już oglądać a szczególnie meczów Barcy...wyjaśnij mi jedno - skąd u Was wzięło się pompowanie balonika z tym Pogbą ? Marotta swoje, Juve swoje ale Wy i tak wiecie najlepiej... :smile:
Barcelone ewidentnie czeka przebudowa środka pomocy, a Pogba to wyróżniający się gracz. Łatwo te dwie rzeczy ze sobą połączyć. Inna sprawa, że sam Nedved przyznał, że Barca jest zainteresowana Pogbą, więc chyba nie jest to temat prosto z dupy i coś na rzeczy może być.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 10:14

Na rzeczy pewnie coś jest, ale informacje typu uzgodniony kontrakt należy wsadzić raczej między bajki. Aczkolwiek tak jak ktoś wyżej napisał - jest pewne niemal na 100%, że Barcelona sprowadzi pomocnika światowego formatu. Pytanie kogo i kiedy. Drugimi transferami w kolejności są napastnik i prawy obrońca. Reszta pozycji jest całkiem dobrze obsadzona. Inna sprawa to to, że Pogba będzie na pewno łakomym kąskiem dla innych klubów, a jak pewnie wiecie Francuz musiałby pójść na trochę ustępstw by dołączyć do nas już w roku 2015.

Pożyjemy, zobaczymy, póki co są rzeczy ważniejsze, jak chociażby przetrwać morderczy maraton meczów (Sevilla, PSG, Valencia, PSG) :angry:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 10:47

To pewne, że Pogba odejdzie ale chyba nie do Barcelony raczej...Juve wie, że czas działa na ich korzyść...kontrakt Pogby obowiązuje do 2019 roku a po ME będzie wart jeszcze więcej...kontakty Braidy nie mają tu znaczenia ( dobre układy miał z Moggim, nie z Marottą ) i cena dla Barcelony może być zaporowa. Barcelona nigdy nie ułatwiała pozyskania Juve swego zawodnika ( Sanchez, Montoya ) więc uważam, że i Juve będzie bardzo uparte...myślę, że tutaj dojdzie do licytacji i pójdzie tam kto sypnie większym sianem a w starciu z Realem, PSG czy Chelsea Barca prawdopodobnie nie ma szans...jak pomyślę sobie, że Barcelona za Montoyę chciała 30 baniek to zastanawiam się ile trzeba zawołać za Pogbę... :D

Obrazek
Star

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 11:16

Często najważniejsze są preferencje samego zawodnika. Jeśli Pogba uprze się na odejście tylko do jednego klubu i nie będzie przy tym równie zainteresowany innym kierunkiem, to nie bedzie żadnej licytacji. Co nie oznacza oczwyiście, że odejdzie za pół darmo.

Co do Barcelony, to transfer Francuza do nich wchodzi w grę chyba tylko w 2016r. Nie wcześniej. Ponad 100 za Neymara byli w stanie wyłożyć, 80 na Suareza to i myślę, że i na Pogbe byłoby ich stać.

Chelsea i PSG niby mają studnie bez dna, ale oni muszą się pilnować przed karami za nieprzestrzeganie reguł finansowego fair play. Zwlaszcza Paryżanie, którzy już jedną sankcję za to dostali. I na dzień dzisiejszy na jednego zawodnika mogą wyłożyć max 60 mln- tak jak City.

Montoya ma klauzule odejścia 20 mln euro, więc ta kwota o 10 mln większa raczej z dupy...

Co do Sancheza, to wg doniesień prasowych Juve dawało coś koło 20 baniek o ile dobrze pamiętam. Jeśli prawda, to chyba nie ma się co dziwić, że nie został puszczony, tym bardziej, że tyle przyszedł ostatecznie gorszy na tamten czas bez dwóch zdań Morata. A Sanchez odszedł do Arsenalu za dwa razy tyle.

Inna sprawa, że Chilijczyk chyba nie był nastawiony na odejście tylko do jednego klubu (Juventus).

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 11:37

Jovetić podobno chciał tylko do Juve ale 30 baniek wyłożyło MC... :wink:

Poza tym, nie wiem czy Pogba pasowałby do tego teatru jakim można nazwać Barcelonę...w ostatnim meczu znowu miał miejsce niesamowity spektakl z udziałem Bus coś tam...jak nie ten to Neymar, jak nie tamten to Alba...same nurki i symulanci...

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 12:23

Star pisze:Inna sprawa, że sam Nedved przyznał, że Barca jest zainteresowana Pogbą
Nedved mówił o wielu klubach.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 12:36

A mi jest obojętne gdzie przejdzie Pogba. Jak ktoś da 100 milinów i Nasz grajek będzie chciał tam grać to dla mnie może iść nawet do Pogoni Szczecin.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 13:01

Smok-u pisze:A mi jest obojętne gdzie przejdzie Pogba. Jak ktoś da 100 milinów i Nasz grajek będzie chciał tam grać to dla mnie może iść nawet do Pogoni Szczecin.
Racja. Byle nie do innego klubu Serie A :C

FORZA JUVE!!!
ODPOWIEDZ