Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Czemu niby mieli by nie mieć?Mogą zainwestować tak jak w Zazę rzucili w sumie coś koło 10 baniek a teraz spokojnie moga na nim zarobić.Verona też nie było stać na Iturbe a dali za niego 15 baniek. Ich nie stać na zatrzymanie Domenico ale stać ich na wykup tej karty od Juve z tym,że zapewne o 15 bańkach mowy nie będzie no bo jak Juve uzna,ze nie warto za 15 to siłą rzeczy Sassuolo tyle nie da.
Że co?Przy dzisiejszych cenach to za takiego gracza jak Berardi 25-30 baniek przy dobrym nagłośnieniu sprawy idzie ugrać patrz Iturbe czy pewnie teraz Dybala.Bobeknaklo pisze: Właśnie dlatego dziwi mnie, że jesteśmy terroryzowani tak wysoką kwotą wykupu za połowę karty. Nie jestem pewien czy cała karta jest tyle warta.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Jestem podobnego zdania co Arbuzini. Pierwsze połówka Berardiego została tak na prawdę pozyskana za 3 piłki i koszulkę z autografem Pirlo... Juventus zaklepał sobie mega talent, bez ryzyka pojawienia się szejków jak to miało miejsce z Verattim. Gość potem tylko potwierdzał swoją klasę i dziś jest wart więcej niż to 15 milionów. A że włodarze boczą się na ten transfer ( wg, plotek oczywiście ), to już inna sprawa.
- Tobor
- Juventino
Ja pragnę zwrócić uwagę na coś jeszcze. Zakładając (czysto hipotetycznie, że Berardi jednak do Juve nie przyjdzie - nie chciałbym tego, ale to nie mnie decydować), ktoś będzie musiał rzucić ~15 baniek za jego połówkę, albo Sassuolo, albo jakiś szejk, albo inna marka. Mamy typka, który nie rozegrał w Juve ani minuty, został kupiony za śmieszne pieniądze, a zostaną zwrócone lepsze pieniądze. Podobne deale jak z Immobile i Zazą (do tej pory i mam nadzieje ,że do Juve nie zawita). mamy za dwóch chłopa ~18-19baniek (jednego Moratę), za Berardiego hipotetycznie też 15 baniek. Choć mam nadzieję, że Domenico się ogarnie, nasi z Łysym na czele się i młodego ogarną i będzie w Juve 

- PrzemasJuve
- Juventino
coś nowego o Gignacu - "Kilka tygodni temu informowaliśmy, że wszystko wskazuje na przyjęcie przezeń propozycji Dynama Moskwa, wedle mediów opiewającej na 300 tysięcy euro miesięcznie."
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- annihilator1988
- Juventino
Piłkarz jednego sezonu, okrzyknięty niegdyś największą wtopą transferową we francuskiej lidze. Znany z tego, że nigdy nie spełnił pokładanych w nim nadziei (podobnie jak ten czarny murzyn z OL, co był brzydki jak listopadowa noc i tak słaby, że w pamięci została mi jedynie jego durnowata fryzura - niedomyte dredy. Co się z nim dzieje, nie wiem).PrzemasJuve pisze:coś nowego o Gignacu - "Kilka tygodni temu informowaliśmy, że wszystko wskazuje na przyjęcie przezeń propozycji Dynama Moskwa, wedle mediów opiewającej na 300 tysięcy euro miesięcznie."
Edit
Tak, Gomis. Dzięki za podpowiedź
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2015, 17:14 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- PrzemasJuve
- Juventino
hmm Drogba!? hehe
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Shadow Marshall
- Juventino
Czy chodzi o Gomisa?annihilator1988 pisze:Piłkarz jednego sezonu, okrzyknięty niegdyś największą wtopą transferową we francuskiej lidze. Znany z tego, że nigdy nie spełnił pokładanych w nim nadziei (podobnie jak ten czarny murzyn z OL, co był brzydki jak listopadowa noc i tak słaby, że w pamięci została mi jedynie jego durnowata fryzura - niedomyte dredy. Co się z nim dzieje, nie wiem).PrzemasJuve pisze:coś nowego o Gignacu - "Kilka tygodni temu informowaliśmy, że wszystko wskazuje na przyjęcie przezeń propozycji Dynama Moskwa, wedle mediów opiewającej na 300 tysięcy euro miesięcznie."
Szkoda, że tak wyszło z Llorente. Miałem nadzieje, że przynajmniej 3-4 lata będziemy mieć podstawowego gracza, a tu lipa. Gignac nie lepszy.
- MCL
- Juventino
Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu. To byłby bardzo dobry gracz i jest dosyć uniwersalny. Naturalny skrzydłowy do 4-3-3, może grać też jako napastnik bądź trequartista. No i ma 20 lat. Szkoda tylko, że pewnie jego pensja będzie zaporowa, oraz nie do końca będzie chciał się ruszać z Anglii...
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Wojtek
- Juventino
Ciekawe gdzieś to wyczytał...Sterling tylko powiedział, że nie przedłuży kontraktu z LFC bo chce odejść by zdobywać trofea, a kontrakt mu się kończy w 2017 roku.MCL pisze:Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu.
- Principino
- Juventino
Serio tak powiedział czy się zgrywasz :-D? przecież takie coś powinno nieźle podciąć skrzydła całemu zespołowi.Wojtek pisze:Ciekawe gdzieś to wyczytał...Sterling tylko powiedział, że nie przedłuży kontraktu z LFC bo chce odejść by zdobywać trofea, a kontrakt mu się kończy w 2017 roku.MCL pisze:Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu.
- Wojtek
- Juventino
serio serioPrincipino pisze:Serio tak powiedział czy się zgrywasz :-D? przecież takie coś powinno nieźle podciąć skrzydła całemu zespołowi.Wojtek pisze:Ciekawe gdzieś to wyczytał...Sterling tylko powiedział, że nie przedłuży kontraktu z LFC bo chce odejść by zdobywać trofea, a kontrakt mu się kończy w 2017 roku.MCL pisze:Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu.

LINKSterling stwierdził także, że z radością podpisałby nową umowę, gdyby Liverpool zaprosił go do rozmów w zeszłym sezonie, kiedy the Reds walczyli o mistrzostwo Anglii. – Jeśli dostałbym wówczas kontrakt, bez zastanowienia bym go podpisał. Niewykluczone, że tygodniówka byłaby znacznie mniejsza niż kwoty, o których się teraz mówi. Myślę, że klub nie do końca wybrał właściwy moment – powiedział Sterling. – Nie chodzi o pieniądze i nigdy nie chodziło o to.
– Raczej o zdobywanie trofeów. Tylko to mnie interesuje. Nie to, jakim będę jeździł samochodem, czy ile będę miał domów. Chcę po prostu być tak dobry jak to tylko możliwe. Nie chcę aby przylgnęła do mnie łatka myślącego tylko o pieniądzach 20-latka.
ps. Veratti przyznał, że marzy mu się gra razem z Pogbą, teraz pytanie czy w Juve czy PSG

- MCL
- Juventino
Faktycznie błąd jak...
Myślałem, że skoro mówi o nieprzedłużaniu kontraktu to mu się kończy za niedługo. Mua Culpa.
Swoją drogą mam coś dla zwolenników transferu Falcao. i . Przypatrzcie się co robi Falcao. Z jednej strony to smutne co się dzieje z piłkarzem po takiej kontuzji, z drugiej... koleś za takie kaleczenie zbiera w dwa tygodnie tyle hajsu ile ja nie zarobię w ciągu 15 lat więc niech sobie gra, byle z dala od nas :roll:

Swoją drogą mam coś dla zwolenników transferu Falcao. i . Przypatrzcie się co robi Falcao. Z jednej strony to smutne co się dzieje z piłkarzem po takiej kontuzji, z drugiej... koleś za takie kaleczenie zbiera w dwa tygodnie tyle hajsu ile ja nie zarobię w ciągu 15 lat więc niech sobie gra, byle z dala od nas :roll:
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Karowiew
- Juventino
Jakichś wielce ciekawych nazwisk nie było ostatnio, ale pojawił się "predestinato" - lewy obrońca/lewoskrzydłowy Manuel Nicoletti (Crotone): http://www.calciomercato.com/news/focus ... -se-169679
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski