Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2015, 16:53

Czemu niby mieli by nie mieć?Mogą zainwestować tak jak w Zazę rzucili w sumie coś koło 10 baniek a teraz spokojnie moga na nim zarobić.Verona też nie było stać na Iturbe a dali za niego 15 baniek. Ich nie stać na zatrzymanie Domenico ale stać ich na wykup tej karty od Juve z tym,że zapewne o 15 bańkach mowy nie będzie no bo jak Juve uzna,ze nie warto za 15 to siłą rzeczy Sassuolo tyle nie da.

Bobeknaklo pisze: Właśnie dlatego dziwi mnie, że jesteśmy terroryzowani tak wysoką kwotą wykupu za połowę karty. Nie jestem pewien czy cała karta jest tyle warta.
Że co?Przy dzisiejszych cenach to za takiego gracza jak Berardi 25-30 baniek przy dobrym nagłośnieniu sprawy idzie ugrać patrz Iturbe czy pewnie teraz Dybala.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2015, 17:17

Bobeknaklo pisze:W ogóle się to nie kalkuluje.
A mi się coś tak wydaje, że biorąc pod uwagę wszystkie niedawne deale z Sassuolo to póki co my jesteśmy na małym plusie.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 02:56

Jestem podobnego zdania co Arbuzini. Pierwsze połówka Berardiego została tak na prawdę pozyskana za 3 piłki i koszulkę z autografem Pirlo... Juventus zaklepał sobie mega talent, bez ryzyka pojawienia się szejków jak to miało miejsce z Verattim. Gość potem tylko potwierdzał swoją klasę i dziś jest wart więcej niż to 15 milionów. A że włodarze boczą się na ten transfer ( wg, plotek oczywiście ), to już inna sprawa.

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 14:04

Ja pragnę zwrócić uwagę na coś jeszcze. Zakładając (czysto hipotetycznie, że Berardi jednak do Juve nie przyjdzie - nie chciałbym tego, ale to nie mnie decydować), ktoś będzie musiał rzucić ~15 baniek za jego połówkę, albo Sassuolo, albo jakiś szejk, albo inna marka. Mamy typka, który nie rozegrał w Juve ani minuty, został kupiony za śmieszne pieniądze, a zostaną zwrócone lepsze pieniądze. Podobne deale jak z Immobile i Zazą (do tej pory i mam nadzieje ,że do Juve nie zawita). mamy za dwóch chłopa ~18-19baniek (jednego Moratę), za Berardiego hipotetycznie też 15 baniek. Choć mam nadzieję, że Domenico się ogarnie, nasi z Łysym na czele się i młodego ogarną i będzie w Juve :pray:

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 15:41

coś nowego o Gignacu - "Kilka tygodni temu informowaliśmy, że wszystko wskazuje na przyjęcie przezeń propozycji Dynama Moskwa, wedle mediów opiewającej na 300 tysięcy euro miesięcznie."

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 16:41

PrzemasJuve pisze:coś nowego o Gignacu - "Kilka tygodni temu informowaliśmy, że wszystko wskazuje na przyjęcie przezeń propozycji Dynama Moskwa, wedle mediów opiewającej na 300 tysięcy euro miesięcznie."
Piłkarz jednego sezonu, okrzyknięty niegdyś największą wtopą transferową we francuskiej lidze. Znany z tego, że nigdy nie spełnił pokładanych w nim nadziei (podobnie jak ten czarny murzyn z OL, co był brzydki jak listopadowa noc i tak słaby, że w pamięci została mi jedynie jego durnowata fryzura - niedomyte dredy. Co się z nim dzieje, nie wiem).
Edit
Tak, Gomis. Dzięki za podpowiedź
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2015, 17:14 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 17:02

hmm Drogba!? hehe

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 17:12

annihilator1988 pisze:
PrzemasJuve pisze:coś nowego o Gignacu - "Kilka tygodni temu informowaliśmy, że wszystko wskazuje na przyjęcie przezeń propozycji Dynama Moskwa, wedle mediów opiewającej na 300 tysięcy euro miesięcznie."
Piłkarz jednego sezonu, okrzyknięty niegdyś największą wtopą transferową we francuskiej lidze. Znany z tego, że nigdy nie spełnił pokładanych w nim nadziei (podobnie jak ten czarny murzyn z OL, co był brzydki jak listopadowa noc i tak słaby, że w pamięci została mi jedynie jego durnowata fryzura - niedomyte dredy. Co się z nim dzieje, nie wiem).
Czy chodzi o Gomisa?
Szkoda, że tak wyszło z Llorente. Miałem nadzieje, że przynajmniej 3-4 lata będziemy mieć podstawowego gracza, a tu lipa. Gignac nie lepszy.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 17:32

Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu. To byłby bardzo dobry gracz i jest dosyć uniwersalny. Naturalny skrzydłowy do 4-3-3, może grać też jako napastnik bądź trequartista. No i ma 20 lat. Szkoda tylko, że pewnie jego pensja będzie zaporowa, oraz nie do końca będzie chciał się ruszać z Anglii...

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 18:52

MCL pisze:Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu.
Ciekawe gdzieś to wyczytał...Sterling tylko powiedział, że nie przedłuży kontraktu z LFC bo chce odejść by zdobywać trofea, a kontrakt mu się kończy w 2017 roku.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 18:58

Wojtek pisze:
MCL pisze:Gignac Gignaciem, ale ponoć Sterlingowi z Liverpoolu kończy się kontrakt w czerwcu.
Ciekawe gdzieś to wyczytał...Sterling tylko powiedział, że nie przedłuży kontraktu z LFC bo chce odejść by zdobywać trofea, a kontrakt mu się kończy w 2017 roku.
Serio tak powiedział czy się zgrywasz :-D? przecież takie coś powinno nieźle podciąć skrzydła całemu zespołowi.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2015, 19:15

Principino pisze:
Wojtek pisze:
Serio tak powiedział czy się zgrywasz :-D? przecież takie coś powinno nieźle podciąć skrzydła całemu zespołowi.
serio serio ;)
Sterling stwierdził także, że z radością podpisałby nową umowę, gdyby Liverpool zaprosił go do rozmów w zeszłym sezonie, kiedy the Reds walczyli o mistrzostwo Anglii. &#8211; Jeśli dostałbym wówczas kontrakt, bez zastanowienia bym go podpisał. Niewykluczone, że tygodniówka byłaby znacznie mniejsza niż kwoty, o których się teraz mówi. Myślę, że klub nie do końca wybrał właściwy moment &#8211; powiedział Sterling. &#8211; Nie chodzi o pieniądze i nigdy nie chodziło o to.

&#8211; Raczej o zdobywanie trofeów. Tylko to mnie interesuje. Nie to, jakim będę jeździł samochodem, czy ile będę miał domów. Chcę po prostu być tak dobry jak to tylko możliwe. Nie chcę aby przylgnęła do mnie łatka myślącego tylko o pieniądzach 20-latka.
LINK

ps. Veratti przyznał, że marzy mu się gra razem z Pogbą, teraz pytanie czy w Juve czy PSG :D Zapraszamy Marco!

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 23:10

Faktycznie błąd jak... :prochno: Myślałem, że skoro mówi o nieprzedłużaniu kontraktu to mu się kończy za niedługo. Mua Culpa.

Swoją drogą mam coś dla zwolenników transferu Falcao. i . Przypatrzcie się co robi Falcao. Z jednej strony to smutne co się dzieje z piłkarzem po takiej kontuzji, z drugiej... koleś za takie kaleczenie zbiera w dwa tygodnie tyle hajsu ile ja nie zarobię w ciągu 15 lat więc niech sobie gra, byle z dala od nas :roll:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 08:49

Jakichś wielce ciekawych nazwisk nie było ostatnio, ale pojawił się "predestinato" - lewy obrońca/lewoskrzydłowy Manuel Nicoletti (Crotone): http://www.calciomercato.com/news/focus ... -se-169679

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2015, 16:28

Większych bredni jak to już dawno nie czytałem...oni mają coś nie tak z głowami ?
Irytuje mnie środowisko tego zadufanego w sobie klubu...

Obrazek
Zablokowany