LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
A może postawili już krzyżyk na Dortmundzie i nie chcą pokazywać w tvp porażki "polskiej" Borussi i liczą na to, że Barcelonka ich nie zawiedzie a komentatorzy będą mogli się wesoło spuszczać nad bandą aktorów?mateo369 pisze:Swoją drogą jak to możliwe, że oni w TVP tego nie puszczają? Było jakieś głosowanie? Pomijam fakt, że w meczu Barcelony z gorszą stroną Manchesteru wszystko jest już pozamiatane, to przecież dawniej mecze BvB puszczali ciągle (nawet jeśli grali z ogórkami i pierwszy mecz wygrali 5-0) a z tego co mi wiadomo, to w BvB ciągle gra jeszcze 2 Polaków a to jest dla nich głównym wyznacznikiem przy doborze transmisji. To już nie ma "polskiej" Borussi?
- zbysioJuve
- Juventino
Dla mnie to też chyba najlepszy z możliwych w tej chwili skład i cieszyłbym się gdyby to się sprawdziło. Jednak Max po meczu z Cagliari coś wspominał, że prawdopodobnie w Dortmundzie Juventus zagra czwórką z tyłu. I tu nasuwało by się pytanie czy Pirlo wygra z czasem i zdąży się wykurować na środę. Gdyby tak się stało może mogłoby to oznaczać, że Juve prawdopodobnie by zagrał w ustawieniu 4-4-2, a Pirlo prawdopodobnie zagrałby kosztem chyba Evry.pumex pisze:Taki skład prognozuje dzisiejsze wydanie LGDS:
A tak w ogóle to nikt nic nie wie jak tam z naszym maestro? Piszą coś na jego temat odnośnie gry w środowym spotkaniu? Wcześniej był jakiś news, że podobno niewykluczony jest jego występ.
Odnośnie meczu to jak zwykle jestem optymistą i nie wyobrażam sobie aby Juventus mógł odpaść z dalszej rywalizacji. Też mi się wydaje, że w tym meczu raczej nie będzie bezbramkowego remisu. Nie wiadomo czy Borussia nie rzuci się do ataku od samego początku i trzeba będzie uważać aby szybko nie stracić bramki a po kontrach mam nadzieję, że szybcy Morata i Tevez coś ukłują. Nie wiem, ale ten awans może dać Juventusowi tzw. powera co może mogłoby się przełożyć na pozytywniejszą postawę w kolejnej rundzie i sprawienie jakiejś niespodzianki z jednym z faworytów. Także jeszcze raz, sprawcie prezenta kibicom i awansujcie panowie.
FORZA JUVE!!!!
Jakie głosowanie, od razu po środowych meczach trzy tygodnie temu już zapowiedzieli, że Barsę puszczają. Cyrk w bani ktoś tam chyba ma. Do dupy z takimi kryteriami. Jedno słowo cisnęło by się na usta, ale wiadomo człowiek się powstrzymuje. A potem na Mś w biathlonie polscy komentatorzy dziwią się, że Polek nie pokazują na strzelnicy jak sami nie wiadomo jakie kryteria mają u siebie.mateo369 pisze: Swoją drogą jak to możliwe, że oni w TVP tego nie puszczają? Było jakieś głosowanie?
grande amore pisze:Gola. Ze specjalna dedykacja dla ciebie i wszystkich niedowiarkow twojego pokroju Wink ProchnoShadow Marshall pisze:
Ciekawe co zaserwuje nam kloc Chiellini..

Ostatnio zmieniony 16 marca 2015, 19:28 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- grande amore
- Juventino
Gola. Ze specjalna dedykacja dla ciebie i wszystkich niedowiarkow twojego pokrojuShadow Marshall pisze:Ciekawe co zaserwuje nam kloc Chiellini..

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Makiavel
- Juventino
Ponoć ma grać Błaszczykowski od 1. minuty co uważam za dobrą wiadomość dla nas. Gorsza jest taka, że na ławce ma zasiąść nasz "wychowanek", który tak pięknie (nie) zagrażał naszej bramce w pierwszym meczu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Cabrini_idol
- Juventino
Sky informuje, ze Pogba zszedł z jakimś urazem mięśniowym z treningu

Na szczęscie ,, JUVENTUS, POGBA HA LASCIATO L'ALLENAMENTO IN ANTICIPO
PER IL FRANCESE LEGGERO AFFATICAMENTO, MA NESSUN ALLARME''
nie ma paniki, ale dmuchają na zimne.
Nie prezyje Marchisio, Vidal ,,without form'' i Pereyra ,,without any goal and assist''

Na szczęscie ,, JUVENTUS, POGBA HA LASCIATO L'ALLENAMENTO IN ANTICIPO
PER IL FRANCESE LEGGERO AFFATICAMENTO, MA NESSUN ALLARME''
nie ma paniki, ale dmuchają na zimne.
Nie prezyje Marchisio, Vidal ,,without form'' i Pereyra ,,without any goal and assist''

- Wojtek
- Juventino
Przed chwilą podczas meczu Romy z Sampdorią gościu na c+ family powiedział, że najnowsze doniesienia z Italii mówią, że z Borussią nie zagra Alessandro Del Piero
:doh:
Jeśli to 3-5-2 zagramy tak dobrze jak przez pierwsze 70 minut z Romą to ja jestem spokojny o awans

Jeśli to 3-5-2 zagramy tak dobrze jak przez pierwsze 70 minut z Romą to ja jestem spokojny o awans

- zbysioJuve
- Juventino
Naprawdę uważasz Kubę za słabego gracza? Nie wiem, dawno go już nie widziałem w akcji (no, może poza występem w pierwszym meczu w Turynie), ale mi się wydaje, że jednak jest to zła wiadomość. Kuba na pewno ma swoje atuty z szybkością włącznie. Co w zestawieniu z szybkimi Aubemayangiem i Reusem niekoniecznie może nam wyjść na dobre. Raczej już wolałbym Immobile zamiast niego w pierwszym składzie.Makiavel pisze:Ponoć ma grać Błaszczykowski od 1. minuty co uważam za dobrą wiadomość dla nas. Gorsza jest taka, że na ławce ma zasiąść nasz "wychowanek", który tak pięknie (nie) zagrażał naszej bramce w pierwszym meczu.
- gucio_juve
- Juventino
No i co tutaj złego powiedział? Przecież nie zagraWojtek pisze:Przed chwilą podczas meczu Romy z Sampdorią gościu na c+ family powiedział, że najnowsze doniesienia z Italii mówią, że z Borussią nie zagra Alessandro Del Piero:doh:
![]()

- Wojtek
- Juventino
hahgucio_juve pisze:No i co tutaj złego powiedział? Przecież nie zagraWojtek pisze:Przed chwilą podczas meczu Romy z Sampdorią gościu na c+ family powiedział, że najnowsze doniesienia z Italii mówią, że z Borussią nie zagra Alessandro Del Piero:doh:
![]()

- mcsqrczybyk
- Juventino
3-5-2, czyli de facto 5-3-2 i murarka od początku, która zapewne zakończy się stratą golą i rozpaczliwą zmianą taktyki. A jak się otworzymy, to narazimy się na kontry, do których Borussia ma nieco lepszych wykonawców niż my.
Gdybyśmy mieli chociaż jednego skrzydłowego na europejskim poziomie, to byłbym spokojny awans. Mam złe przeczucia. Obym się mylił.
Gdybyśmy mieli chociaż jednego skrzydłowego na europejskim poziomie, to byłbym spokojny awans. Mam złe przeczucia. Obym się mylił.
- Makiavel
- Juventino
W tym sezonie nie łatwo było go zobaczyć na murawie a tym bardziej jego dobre mecze. Po 1. szansa na to, że go zniosą z murawy po kwadransie albo dwóch jest spora, po 2. to cień samego siebie sprzed dwóch-trzech lat, totalnie brakuje mu w tym sezonie ogrania, po 3. przy tak małej liczbie gier trudno mówić o jakimkolwiek zgraniu Błaszczykowskiego ze swoim bocznym obrońcą, którym nie będzie Piszczek, po 4. BVB będzie musiała liczyć na grę w ataku pozycyjnym a to nie jest atut Kuby i last but not least będzie musiał wracać za kontrami a po jego stronie będzie Pogba i często też Morata, obaj o dekadę młodsi prawie i w pełnej dyspozycji fizycznej, czego o Błaszczykowskim powiedzieć nie można. Nie darmo trener go do kadry nie powołał.zbysioJuve pisze:Naprawdę uważasz Kubę za słabego gracza? Nie wiem, dawno go już nie widziałem w akcji (no, może poza występem w pierwszym meczu w Turynie), ale mi się wydaje, że jednak jest to zła wiadomość. Kuba na pewno ma swoje atuty z szybkością włącznie. Co w zestawieniu z szybkimi Aubemayangiem i Reusem niekoniecznie może nam wyjść na dobre. Raczej już wolałbym Immobile zamiast niego w pierwszym składzie.Makiavel pisze:Ponoć ma grać Błaszczykowski od 1. minuty co uważam za dobrą wiadomość dla nas. Gorsza jest taka, że na ławce ma zasiąść nasz "wychowanek", który tak pięknie (nie) zagrażał naszej bramce w pierwszym meczu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- bladzio
- Juventino
No właśnie też sie lekko zdenerwowałem, jestem w delegacji i miałem nadzieje że puszcza Juve, a tu zonk... PozdrawiamSwider10 pisze:Jestem po raz kolejny zawiedziony jeżeli chodzi o transmisje! Na głównym Canale nc+ (Canal+ Sport) pokazuja Barce z City to samo w TVP1..., to jakaś hańba! Jak można pokazać mecz w którym na 80% jest już wszysto przesądzone, a starcie gdzie o awans będą walczyć dwie wielkie firmy pokazują na "bocznej" stacji to takie troche zepchnięcie tego meczu na drugi tor, bo przecież jak można nie pokaza wielkiej Barcelony..., kabaret !

- Cabrini_idol
- Juventino
Boli też trochę to, że mamy 5 zagrozonych zóltymi kartkami.
Pogba,Vidal,Pereyra,Lichy,Morata.
Czyli praktycznie cala nasza pomoc, a jak Morata dostanie zoltko to z Barcą lub z Realem z Llorente
Czyli praktycznie cala nasza pomoc, a jak Morata dostanie zoltko to z Barcą lub z Realem z Llorente

Ostatnio zmieniony 17 marca 2015, 11:30 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- filippo
- Juventino
ja p-ole. Sami kosiarze. To ze Vidal, Lichy i Pereyra dostana zolta to pewneCabrini_idol pisze:Boli też trochę to, że mamy 5 zagrozonych zóltymi kartkami.
forumowy ujadacz
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Martwić żółtymi kartkami będziemy sie mogli jak przejdziemy BVB, tak samo jak liczyć zyski. Póki co jest zbyt wiele HOP, a jeszcze nie przeskoczyliśmy do kolejnego etapu.