LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 18:13

mateo369 pisze:Swoją drogą jak to możliwe, że oni w TVP tego nie puszczają? Było jakieś głosowanie? Pomijam fakt, że w meczu Barcelony z gorszą stroną Manchesteru wszystko jest już pozamiatane, to przecież dawniej mecze BvB puszczali ciągle (nawet jeśli grali z ogórkami i pierwszy mecz wygrali 5-0) a z tego co mi wiadomo, to w BvB ciągle gra jeszcze 2 Polaków a to jest dla nich głównym wyznacznikiem przy doborze transmisji. To już nie ma "polskiej" Borussi?
A może postawili już krzyżyk na Dortmundzie i nie chcą pokazywać w tvp porażki "polskiej" Borussi i liczą na to, że Barcelonka ich nie zawiedzie a komentatorzy będą mogli się wesoło spuszczać nad bandą aktorów?

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 18:44

pumex pisze:Taki skład prognozuje dzisiejsze wydanie LGDS:

Obrazek
Dla mnie to też chyba najlepszy z możliwych w tej chwili skład i cieszyłbym się gdyby to się sprawdziło. Jednak Max po meczu z Cagliari coś wspominał, że prawdopodobnie w Dortmundzie Juventus zagra czwórką z tyłu. I tu nasuwało by się pytanie czy Pirlo wygra z czasem i zdąży się wykurować na środę. Gdyby tak się stało może mogłoby to oznaczać, że Juve prawdopodobnie by zagrał w ustawieniu 4-4-2, a Pirlo prawdopodobnie zagrałby kosztem chyba Evry.

A tak w ogóle to nikt nic nie wie jak tam z naszym maestro? Piszą coś na jego temat odnośnie gry w środowym spotkaniu? Wcześniej był jakiś news, że podobno niewykluczony jest jego występ.

Odnośnie meczu to jak zwykle jestem optymistą i nie wyobrażam sobie aby Juventus mógł odpaść z dalszej rywalizacji. Też mi się wydaje, że w tym meczu raczej nie będzie bezbramkowego remisu. Nie wiadomo czy Borussia nie rzuci się do ataku od samego początku i trzeba będzie uważać aby szybko nie stracić bramki a po kontrach mam nadzieję, że szybcy Morata i Tevez coś ukłują. Nie wiem, ale ten awans może dać Juventusowi tzw. powera co może mogłoby się przełożyć na pozytywniejszą postawę w kolejnej rundzie i sprawienie jakiejś niespodzianki z jednym z faworytów. Także jeszcze raz, sprawcie prezenta kibicom i awansujcie panowie.

FORZA JUVE!!!!

mateo369 pisze: Swoją drogą jak to możliwe, że oni w TVP tego nie puszczają? Było jakieś głosowanie?
Jakie głosowanie, od razu po środowych meczach trzy tygodnie temu już zapowiedzieli, że Barsę puszczają. Cyrk w bani ktoś tam chyba ma. Do dupy z takimi kryteriami. Jedno słowo cisnęło by się na usta, ale wiadomo człowiek się powstrzymuje. A potem na Mś w biathlonie polscy komentatorzy dziwią się, że Polek nie pokazują na strzelnicy jak sami nie wiadomo jakie kryteria mają u siebie.

grande amore pisze:
Shadow Marshall pisze:
Ciekawe co zaserwuje nam kloc Chiellini..
Gola. Ze specjalna dedykacja dla ciebie i wszystkich niedowiarkow twojego pokroju Wink Prochno
:bravo: :) Dobrze to koleżanka ujęła. Swoją drogą ostatnimi czasy coraz więcej tu różnych docinków w stosunku do piłkarzy. A ten to taki, a tamten cienki, a inny znowu nie potrafi się utrzymać na nogach. Zgadzam się, można krytykować, ale już żeby aż takie przydomki przypisywać zawodnikom klubu któremu się kibicuje. A tym bardziej przed ważnym meczem. Dobrze przynajmniej, że Chiellini o tym nie wie bo na pewno otuchy by mu to nie dodało przed ważnym starciem.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2015, 19:28 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 18:58

Shadow Marshall pisze:Ciekawe co zaserwuje nam kloc Chiellini..
Gola. Ze specjalna dedykacja dla ciebie i wszystkich niedowiarkow twojego pokroju :wink: :prochno:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 21:50

Ponoć ma grać Błaszczykowski od 1. minuty co uważam za dobrą wiadomość dla nas. Gorsza jest taka, że na ławce ma zasiąść nasz "wychowanek", który tak pięknie (nie) zagrażał naszej bramce w pierwszym meczu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:02

Sky informuje, ze Pogba zszedł z jakimś urazem mięśniowym z treningu

:prochno:
Na szczęscie ,, JUVENTUS, POGBA HA LASCIATO L'ALLENAMENTO IN ANTICIPO
PER IL FRANCESE LEGGERO AFFATICAMENTO, MA NESSUN ALLARME''

nie ma paniki, ale dmuchają na zimne.

Nie prezyje Marchisio, Vidal ,,without form'' i Pereyra ,,without any goal and assist''

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:16

Przed chwilą podczas meczu Romy z Sampdorią gościu na c+ family powiedział, że najnowsze doniesienia z Italii mówią, że z Borussią nie zagra Alessandro Del Piero :prochno: :doh: :angry:

Jeśli to 3-5-2 zagramy tak dobrze jak przez pierwsze 70 minut z Romą to ja jestem spokojny o awans :)

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:37

Makiavel pisze:Ponoć ma grać Błaszczykowski od 1. minuty co uważam za dobrą wiadomość dla nas. Gorsza jest taka, że na ławce ma zasiąść nasz "wychowanek", który tak pięknie (nie) zagrażał naszej bramce w pierwszym meczu.
Naprawdę uważasz Kubę za słabego gracza? Nie wiem, dawno go już nie widziałem w akcji (no, może poza występem w pierwszym meczu w Turynie), ale mi się wydaje, że jednak jest to zła wiadomość. Kuba na pewno ma swoje atuty z szybkością włącznie. Co w zestawieniu z szybkimi Aubemayangiem i Reusem niekoniecznie może nam wyjść na dobre. Raczej już wolałbym Immobile zamiast niego w pierwszym składzie.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 23:20

Wojtek pisze:Przed chwilą podczas meczu Romy z Sampdorią gościu na c+ family powiedział, że najnowsze doniesienia z Italii mówią, że z Borussią nie zagra Alessandro Del Piero :prochno: :doh: :angry:
No i co tutaj złego powiedział? Przecież nie zagra :(

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 23:29

gucio_juve pisze:
Wojtek pisze:Przed chwilą podczas meczu Romy z Sampdorią gościu na c+ family powiedział, że najnowsze doniesienia z Italii mówią, że z Borussią nie zagra Alessandro Del Piero :prochno: :doh: :angry:
No i co tutaj złego powiedział? Przecież nie zagra :(
hah :D oczywiście jego kolega zaraz poprawił, że chodzi o Pirlo, no ale taki błąd to trochę amatorka w ich wykonaniu...

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 00:41

3-5-2, czyli de facto 5-3-2 i murarka od początku, która zapewne zakończy się stratą golą i rozpaczliwą zmianą taktyki. A jak się otworzymy, to narazimy się na kontry, do których Borussia ma nieco lepszych wykonawców niż my.

Gdybyśmy mieli chociaż jednego skrzydłowego na europejskim poziomie, to byłbym spokojny awans. Mam złe przeczucia. Obym się mylił.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 01:48

zbysioJuve pisze:
Makiavel pisze:Ponoć ma grać Błaszczykowski od 1. minuty co uważam za dobrą wiadomość dla nas. Gorsza jest taka, że na ławce ma zasiąść nasz "wychowanek", który tak pięknie (nie) zagrażał naszej bramce w pierwszym meczu.
Naprawdę uważasz Kubę za słabego gracza? Nie wiem, dawno go już nie widziałem w akcji (no, może poza występem w pierwszym meczu w Turynie), ale mi się wydaje, że jednak jest to zła wiadomość. Kuba na pewno ma swoje atuty z szybkością włącznie. Co w zestawieniu z szybkimi Aubemayangiem i Reusem niekoniecznie może nam wyjść na dobre. Raczej już wolałbym Immobile zamiast niego w pierwszym składzie.
W tym sezonie nie łatwo było go zobaczyć na murawie a tym bardziej jego dobre mecze. Po 1. szansa na to, że go zniosą z murawy po kwadransie albo dwóch jest spora, po 2. to cień samego siebie sprzed dwóch-trzech lat, totalnie brakuje mu w tym sezonie ogrania, po 3. przy tak małej liczbie gier trudno mówić o jakimkolwiek zgraniu Błaszczykowskiego ze swoim bocznym obrońcą, którym nie będzie Piszczek, po 4. BVB będzie musiała liczyć na grę w ataku pozycyjnym a to nie jest atut Kuby i last but not least będzie musiał wracać za kontrami a po jego stronie będzie Pogba i często też Morata, obaj o dekadę młodsi prawie i w pełnej dyspozycji fizycznej, czego o Błaszczykowskim powiedzieć nie można. Nie darmo trener go do kadry nie powołał.

bladzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 05:16

Swider10 pisze:Jestem po raz kolejny zawiedziony jeżeli chodzi o transmisje! Na głównym Canale nc+ (Canal+ Sport) pokazuja Barce z City to samo w TVP1..., to jakaś hańba! Jak można pokazać mecz w którym na 80% jest już wszysto przesądzone, a starcie gdzie o awans będą walczyć dwie wielkie firmy pokazują na "bocznej" stacji to takie troche zepchnięcie tego meczu na drugi tor, bo przecież jak można nie pokaza wielkiej Barcelony..., kabaret !
No właśnie też sie lekko zdenerwowałem, jestem w delegacji i miałem nadzieje że puszcza Juve, a tu zonk... Pozdrawiam

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 11:30

Boli też trochę to, że mamy 5 zagrozonych zóltymi kartkami.

Pogba,Vidal,Pereyra,Lichy,Morata.

Czyli praktycznie cala nasza pomoc, a jak Morata dostanie zoltko to z Barcą lub z Realem z Llorente :prochno:
Ostatnio zmieniony 17 marca 2015, 11:30 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 11:41

Cabrini_idol pisze:Boli też trochę to, że mamy 5 zagrozonych zóltymi kartkami.

Pogba,Vidal,Pereyra,Lichy,Morata.
ja p-ole. Sami kosiarze. To ze Vidal, Lichy i Pereyra dostana zolta to pewne

forumowy ujadacz
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 12:09

Martwić żółtymi kartkami będziemy sie mogli jak przejdziemy BVB, tak samo jak liczyć zyski. Póki co jest zbyt wiele HOP, a jeszcze nie przeskoczyliśmy do kolejnego etapu.

Zablokowany