LM 14/15 (1/8): JUVENTUS 2-1 Borussia

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:07

bendzamin pisze:
naros pisze:Nie oglądałem dlatego pytam. Zawsze stawiam na rosyjski stream na sopcascie jakoś hd ale nie zawsze działa. Na dzisiejszy mecz wole mieć pewność dlatego pytam jak to wygląda. :-)
Wygląda bardzo dobrze, w fazie grupowej kupowałem wtedy, gdy nie miałem możliwości obejrzenia w TV i ani razu się nie zawiodłem. Teraz też planuję kupno. Na dość słabym internecie (6-8Mbps) nie ma problemów z płynnością, najwyżej chwilami zbija jakość w dół.

Cóż, odliczamy... :D Za jakieś 8h będziemy już wiedzieli, czy jest w ogóle po co lecieć do Niemiec. Na trybunach z kartonów tym razem ma być ułożone hasło Fino alla fine.
ok ale czy jakoś jest porównywalna z tą na sopcascie?

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:12

naros pisze:
bendzamin pisze:
naros pisze:Nie oglądałem dlatego pytam. Zawsze stawiam na rosyjski stream na sopcascie jakoś hd ale nie zawsze działa. Na dzisiejszy mecz wole mieć pewność dlatego pytam jak to wygląda. :-)
Wygląda bardzo dobrze, w fazie grupowej kupowałem wtedy, gdy nie miałem możliwości obejrzenia w TV i ani razu się nie zawiodłem. Teraz też planuję kupno. Na dość słabym internecie (6-8Mbps) nie ma problemów z płynnością, najwyżej chwilami zbija jakość w dół.

Cóż, odliczamy... :D Za jakieś 8h będziemy już wiedzieli, czy jest w ogóle po co lecieć do Niemiec. Na trybunach z kartonów tym razem ma być ułożone hasło Fino alla fine.
ok ale czy jakoś jest porównywalna z tą na sopcascie?
Jak masz szybkie łącze to jakość masz żyleta. Ja kiedyś rzucałem obraz z komputera na 40 calowy ekran telewizora i wyglądało jak normalna transmisja TV

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:13

naros pisze:
Paweljuve2006 pisze:
naros pisze:http://sport.vod.pl/liga-mistrzow/juven ... nd/ghms5#c

Co o tym myślicie? Nigdy nie kupowałem i teraz się zastanawiam. Może ktoś się wypowie kto korzysta? Nie ma jakiś lagów i sytuacji że zwiesza transmisje?
Też już mam bilet na mecz z tego portalu :wink:
To jest tak jakbyś oglądał na onecie, oglądałeś kiedyś? Pewna jakość.
Nie oglądałem dlatego pytam. Zawsze stawiam na rosyjski stream na sopcascie jakoś hd ale nie zawsze działa. Na dzisiejszy mecz wole mieć pewność dlatego pytam jak to wygląda. :-)
Oglądałem tam na onecie 3 mecze Juve i jestem zadowolony. Wczoraj już bilet na dziś wykupiłem bo w dzień meczu 9 zł sms a przed 6 zł. Polecam a jak ktoś nie ma pewności jest tam film testowydla sprawdzenia.

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:18

Zhx123 pisze:
grande amore pisze:
jarmel pisze:Dzisiaj ponoć zamiast Kampla ma zagrać Kuba, bo ten pierwszy cały lot spędził w toalecie i nawet zemdlał.
Moze jego dolegliwosci sa wynikiem silnego stresu, ale media wola jednak mowic o tzw. grypie zoladkowej.
Nie wysuwajmy dziwnych teorii xD Jeszcze kilka dni temu problem z grypa mieli Kuba i Hummels, dopiero co wyzdrowieli. A mowi sie juz ze Kampl nie zagra tez w derbach z Schalke.
Czyli wygląda na to, że część Borussi jest posrana przed meczem z nami :lol: :C

auman

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:18

emzet91 pisze: A teraz wersja optymistyczna. Borussia gra pod presją, ma coś do udowodnienia, a to jest nasza szansa.
Borussia pod żadną presją nie gra. Pod presją gra tylko i wyłącznie Juventus. Juventus musi, Borussia chce. O wiele ważniejszy jest mecz z Schalke w sobote niż ten dzisiejszy.
naros pisze: Cóż, odliczamy... :D Za jakieś 8h będziemy już wiedzieli, czy jest w ogóle po co lecieć do Niemiec.
Właśnie. Jeżeli dzisiaj dostaniecie kilka brameczek, to nie ma po co Juve do Dortmundu lecieć :D :D
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2015, 15:22 przez auman, łącznie zmieniany 1 raz.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:27

Będzie dobrze, ostatnim meczem na kuponie jest Atleti.
Przedostatni to ten, więc o wynik jestem spokojny :prochno:

Morata w ataku, pięknie.
Udowodnijmy coś w Europie !

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:31

Przydałoby się, aby Pogba jakąś kolejną kosmiczną bramkę strzelił w LM 8) Potrzebujemy fejmu, on może być naszą dźwignią marketingową, z tym, że musi coś odpalić w LM na którą cały świat patrzy, nie tylko w serie a.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 15:44

Makiavel pisze:
Zhx123 pisze:
grande amore pisze: Moze jego dolegliwosci sa wynikiem silnego stresu, ale media wola jednak mowic o tzw. grypie zoladkowej.
Nie wysuwajmy dziwnych teorii xD Jeszcze kilka dni temu problem z grypa mieli Kuba i Hummels, dopiero co wyzdrowieli. A mowi sie juz ze Kampl nie zagra tez w derbach z Schalke.
Czyli wygląda na to, że część Borussi jest posrana przed meczem z nami :lol: :C
Tak :C Najbardziej mi imponuje Kuba, niby taki doswiadczony a juz przed Freiburgiem sie "obsral" :C

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 16:20

Bardzo obawiam się tego meczu, nie ma co pisać o tym że BvB ma jakiś kryzys bo w LM wszyscy widzieli jak grali, to inna bajka. Najbardziej boje się głupich strat i stałych fragmentów gry (czyt. Hummels).
Cieszy fakt, że zagra od 1 minuty Moratta. Oby Pogba i Tevez mieli swój dzień, do tego dobra dyspozycja Pirlo i Vidala i brak głupich błędów w obronię i liczę na 2-0, 2-1

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
emzet91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 16:45

auman pisze:
emzet91 pisze: A teraz wersja optymistyczna. Borussia gra pod presją, ma coś do udowodnienia, a to jest nasza szansa.
Borussia pod żadną presją nie gra. Pod presją gra tylko i wyłącznie Juventus. Juventus musi, Borussia chce. O wiele ważniejszy jest mecz z Schalke w sobote niż ten dzisiejszy.
Borussia musi, Juve chce. Borussia ma wiele do udowodnienia, w lidze im nie idzie, w LM będą chcieli pokazać, że to jest nadal wielka drużyna. Juventus chce w końcu coś zdziałać w LM, ale wcale tego nie musi. Odpadnięcie Juve w dwumeczu będzie wpadką, odpadnięcie Borussi będzie dla nich ciosem mentalnym i klapą marketingową. Chodzi głównie o pieniążki, które LM zapewnia, a strefa spadkowa Bundesligi - nie.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2015, 16:46 przez emzet91, łącznie zmieniany 1 raz.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 16:46

pumex pisze:Sky Sport potwierdza prawdopodobny skład Juve:

Obrazek
Generalnie KAŻDY z naszych obroncow moze sprezentowac brame BVB. Do tego wesolego towarzystwa dochodzi jeszcze Pyrlo.
Z Vidala na treqa... pozytku tyle, co z motocykla zimą.
Osobiscie ciekaw jestem, jak wyszloby 4-3-2-1 bez Pirlo, z Vidalem na swojej nominalnej pozycji oraz z (olaboga :angry: ) Llorente na szpicy, a za nim Morata und Tevez.
Makiavel pisze:Skład podany wyżej dla mnie ma jedną wątpliwość Pirlo czy Pereyra. U siebie jednak postawiłbym na Peryere i wycofał Vidala.
Rowniez lepsza propozycja, niz to, co na grafice.
Wojtek pisze:Jedyne co bym zmienił to Caceres>Lichy.
Urus nie ma czasem znowu jakiejs kontuzji?
jareckik pisze:Ja bym tam postawil na LL, pomimo tego, że się kopie po czole to pewnie prędzej strzeli bramkę w LM niz Morata...
Chcialem Ci zaproponowac zaklad, ze Morata dzisiaj odpali, ale znajac zycie synek sie zepnie, spali, zestresuje i tej brameczki moze nie wsadzic, wiec odpuszczam.
szczypek pisze:
Shadow Marshall pisze:Pirlo - bez komentarza.
Właśnie nie, właśnie z komentarzem. Jego doświadczenie może być w tym meczu kluczowe.
Doswiadczenie podstarzalego Wlocha polega na tym, ze wykonuje setki niepotrzebnych bączków z pilka i wycofuje ją do obroncow. Przydatne jak wuj :ok:

Nie ma co dygac przed tym meczem, tylko robic spaghetti/pizze i czekac na 20:30 oraz na transmisje z jakiegos rusa :prochno:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 16:57

Jacky pisze:
jareckik pisze:Ja bym tam postawil na LL, pomimo tego, że się kopie po czole to pewnie prędzej strzeli bramkę w LM niz Morata...
Chcialem Ci zaproponowac zaklad, ze Morata dzisiaj odpali, ale znajac zycie synek sie zepnie, spali, zestresuje i tej brameczki moze nie wsadzic, wiec odpuszczam.
Morata dzisiaj 2 gole, sprawdzone info :D.

Jestem w stanie się założyć, że Hiszpan coś dzisiaj ukąsi (o ile wystąpi od pierwszej minuty, chociaż dużo wskazuje, że tak właśnie będzie). Więc jak ktoś jest zainteresowany zakładem to śmiało ;-). Aczkolwiek ostrzegam, że póki co moje zakłady na forum kończyły się zdecydowaną wygraną mojej skromnej osoby a kolejną prawie pewną ofiarą jest Cabrini :prochno:.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2015, 17:01 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 17:00

Ja natomiast czuję bramkę Pirlo, po strzale z wolnego pod murkiem. I będzie to drugi wolny meczu z okolic pola karnego (pierwszy trafi w mur).

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 17:03

A ja bym przemeblował linię pomocy nieco, taki eksperyment:
Pogba - Pirlo - Vidal a przed nimi Pereyra. Dlaczego? Pogby komentował nie będę. Zacznę od Pirlo. Dlaczego nie Markiz? Bo Andrea jest mimo wszystko lepszym technikiem i pomimo tego, że jest wolny i czasem potrafi nieźle dograć do przeciwnika to moim zdaniem znacznie lepiej radzi sobie z rywalem na plecach. Nigdy nie panikuje i zawsze stara się dograć do kolegi, a nie dzida do przodu, choć oczywiście nie zawsze mu to wychodzi. No i można liczyć na kolejny fenomenalny rzut wolny. Zakładając, że BVB zagra mega pressingiem tak, jak ma to w zwyczaju, Pirlo wydaje się być lepszym rozwiązaniem. Markiz wprowadziłbym na boisko koło 65. minuty na podmęczonego rywala, a im bliżej końca tym więcej przestrzeni na boisku. Vidala cofnąłbym z oczywistych powodów: dużo biega, walczy od jednego pola karnego do drugiego, ale trequartista z niego żaden, o czym każdy mógł się przekonać oglądając choćby jeden mecz Juventusu w jego wykonaniu na tej pozycji. Natomiast jedynym rozsądnym rozwiązaniem w roli ofensywnego pomocnika wydaje się Pereyra. Często potrafi zrobić dużo wiatru, minąć rywala itp. Jedyną bolączką jest niestety jego brak skuteczności, a jego próby często wyglądają jak walenie głową w mur. Tak czy inaczej, chłopak nieraz pokazał, że przebłyski ma i dałbym mu szansę.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2015, 17:08

Nie mam czym postraszyć w ofensywie więc będziemy grać uważnie z rozwagą.
To będzie taktycznie taki sam mecz jak z Athletico, oni nam dadzą grać i będziemy tylko procentowo nabijać posiadanie piłki i nic ztego nie wyjdzie.
0-0
w rewanżu w tyłek i poza LM.

Zablokowany