Bundesliga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2015, 22:02

Po tym, co dziś zobaczyłem trudno mi uwierzyć, że możemy odpaść z tak beznadziejną drużyną. Kilka tygodni temu spadek BvB uważałem za science fiction, dziś to realny scenariusz.

Możni futbolowego świata zacierają ręce, era Kloppa w Dortmundzie ewidentnie dobiega końca.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2015, 22:05

Nie zapominajcie, że Juventusowi w rozgrywkach europejskich włącza się zespół downa i prezentujemy momentami zagrania z zaplecza polskiej ekstraklasy. Dortmund odwrotnie.

Niemniej przeraża mnie perspektywa odpadnięcia z ostatnią druzyną Bundesligi. Dawno żadnego meczu się tak nie bałem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2015, 22:17

Obawiałem się, że po świętach zaskoczą, ale nic się nie zmienia. Motywacja, koncentracja i sportowa złość na możliwie beznadziejnym poziomie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 03:08

Crunny pisze:Polecam obejrzeć gola Augsburga:
http://www.livesports.pl/mecz/pvBPhnje/#wideo

Pogba i Tevez kontra ich obrona :lol:
Też mnie to intryguje. W takie coś się wchodzi jak w masło. Niby powinniśmy ich roznieść, ale doświadczenie mówi mi, że nie uwierzę póki nie zobaczę. Mecz dopiero za 19 dni.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 10:56

http://www.livesports.pl/mecz/pvBPhnje/#wideoPogba i Tevez kontra ich obrona :lol:
Oprócz Pereyry Juve nie ma dynamicznego dryblera, a gdyby ktoś wskazał na Pogbe, to podkreślam słowo klucz: dynamiczny. Btw, przy stracie bramki szczególnie rzuciła mi się w oczy postawa "8" - człapacza. Kto to?
Edit
Teveza nie liczyłem bo odnosiłem się do pomocników. Zresztą, jak Tevez gra w polu, to nie ma kto go zastąpić przed bramką.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2015, 11:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 11:08

Tevez nie jest dynamiczny, czy nie ma dryblingu?
8 to Gundogan.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 11:12

Tylko gdzie tam jakiś drybling? Przecież gościu biegł sobie prosto, na końcu się pogubił,ale od czego są obrońcy BvB :)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 11:13

Wojttek pisze:Trza przestać żyć w sferze marzeń, Juventus Augsburgowi nie dorasta do pięt, taka jest różnica między Bundesligą i Serie A! Nie awansujemy!
Przez ostatnie dni obserwowałem twoje posty i nie byłem do końca pewien czy piszesz na serio czy grasz trolla. Teraz już jestem pewien. To jest jakiś eksperyment społeczny? Chcesz zobaczyć jak reagują ludzie i czy dają się nabrać? Każdy twój post to trollowanie, zbierasz materiały do pracy na uczelni czy jak? :prochno:

Poczytałem trochę opinii kibiców BVB na temat naszego Ciro i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że jego sprzedaż była doskonałą decyzją. A pamiętam jak hejterzy pod newsem o transferze tego piłkarza krytykowali Marottę, że oddaje króla strzelców za bezcen. Facet to typowy jednosezonowiec, bardzo możliwe, że czeka go taki sam los jak Borriello, Amauriego czy Pazziniego.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 12:10

annihilator1988 pisze:
http://www.livesports.pl/mecz/pvBPhnje/#wideoPogba i Tevez kontra ich obrona :lol:
Oprócz Pereyry Juve nie ma dynamicznego dryblera, a gdyby ktoś wskazał na Pogbe, to podkreślam słowo klucz: dynamiczny. Btw, przy stracie bramki szczególnie rzuciła mi się w oczy postawa "8" - człapacza. Kto to?
Edit
Teveza nie liczyłem bo odnosiłem się do pomocników. Zresztą, jak Tevez gra w polu, to nie ma kto go zastąpić przed bramką.
Bo Altintop, który wykonał ten rajd, to król dynamiki...

Z 8-ką w BvB gra Gundogan, zdaje się.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 12:41

ewerthon pisze:
Wojttek pisze:Trza przestać żyć w sferze marzeń, Juventus Augsburgowi nie dorasta do pięt, taka jest różnica między Bundesligą i Serie A! Nie awansujemy!
Przez ostatnie dni obserwowałem twoje posty i nie byłem do końca pewien czy piszesz na serio czy grasz trolla. Teraz już jestem pewien. To jest jakiś eksperyment społeczny? Chcesz zobaczyć jak reagują ludzie i czy dają się nabrać? Każdy twój post to trollowanie, zbierasz materiały do pracy na uczelni czy jak? :prochno:
Nie no, dostosowałem się po prostu do poziomu narzekania na wszystko jaki panuje na caluuuutkim forum.
Gdzie tam na uczelnie poza tym, obróbka skrawaniem to jest to.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 13:20

annihilator1988 pisze:Oprócz Pereyry Juve nie ma dynamicznego dryblera
To Pereyra jest dryblerem? Nigdy bym tak o nim nie pomyślał.
Push3k pisze:Niby powinniśmy ich roznieść, ale doświadczenie mówi mi, że nie uwierzę póki nie zobaczę.
Mam podobnie. Jakoś trudno mi uwierzyć w łatwą i przyjemną przeprawę, choćby nie wiem jaka Borussia była słaba. Nasze europejskie rozciapcianie da o sobie znać.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 14:35

Troszkę mi przykro, że musimy obawiać sie każdego meczu w LM, nawet z przeciwnikiem rozbitym mentalnie, który walczy o utrzymanie w średniej bundeslidze ( Wloska jest jeszcze slabsza), bo jednak jakoś mi się wydaje, że bundesliga troszke obnizyla loty co do poprzednich sezonów. Rosla w sile od 2008 do tak mniej wiecej 2013, a teraz znowu zalicza regres. A może sie mylę, nie wiem takie moje odczucia. Co nie zmienia faktu, ze odpadniecie z tak slabą OBECNIE druzyną bedzie bardziej bolalo niz porazka z Galata rok temu.

Mam nadzieję, że nasz trener troszke otworzy oczy i zacznie regularnie w wiekszosci meczów wystawiac na regiscie Marchisio, która jak tam gra to nasza gra jest tak o 2 tempa szybsza i mniej przewidywalna.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 14:44

Bundesliga to lada moment i przeskoczy w rankingu lige angielska, wiec nigdy w zyciu nie nazwalbym jej "srednia" ;-).

Poza tym, przestrzegam przed lekcewazeniem Borussi. Gra w lidze a w pucharach to zupelnie inna bajka. Po drugie, jesli jakies sily pilkarze BVB z siebie zdolaja wykrzesac to tylko i wylacznie na 1/8 i dalsze fazy (ewentualnie) LM. W lidze i tak sie utrzymaja. Psychicznie, ciezko znosi sie takie zjazdy - z walki o mistrzostwo rok temu do co najwyzej srodka tabeli w tym sezonie. Stad wyglada to tak, jak wyglada. Brak zaangazowania, proste bledy, walenie glowa w mur, koslawa obrona.

W LM to bedzie zupelnie inna Borussia, Borussia biegajaca, walczaca, grajaca skladnie i szybko.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 14:59

jakku1 pisze: W lidze i tak sie utrzymaja.
Słyszę to od jakiś 5-6 kolejek. A jak narazie nie zanosi sie na to. Kazda ekipa która podejmuje BVB wychodzi na boisko z mysla o 3 pkt. Poza tym, jesli nie wyskocza w ciagu 2-3 kolejek ze spadkowej pozycji, to jestem przekonany, że pojawią się już oficjalne negocjacje transferu Hummelsa Reusa czy Gundogana a moze i wszystkoch na raz z innymi klubami, A wtedy jeszcze bardziej uderzy to w ich pewnośc siebie, która już teraz jest na poziomie Parmy.
jakku1 pisze:W LM to bedzie zupelnie inna Borussia, Borussia biegajaca, walczaca, grajaca skladnie i szybko.
Być może tak, ale nie liczylbym że nagle 11 zawodników wystrzeli z formą, bo tutaj nie chodzi o to, że slabo wyglada gra 3-4 zawodników, tam kazdy, doslownie kazdy jest pod formą i prawdopodobienstwo , że cala kadra nagle wskoczy na poziom chocby z przed roku jest rownie prawdopodobne co awans Interu do LM.

Nie chodzi o to, że juz mozemy sobie dopisac awans, bo trzeba go wywalczyc na boisku, ale jestesmy na pole position i okeslilbym szanse awansu w stosunku 80 % do 20% dla nas.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2015, 15:04

pablo1503 pisze:Tutaj konkretnie mam na myśli strzał Włocha z 90m.
z 90 metrów :?: po co strzelać z takiej odległości... :shock: :wink:

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ