Bundesliga
- mcsqrczybyk
- Juventino
Po tym, co dziś zobaczyłem trudno mi uwierzyć, że możemy odpaść z tak beznadziejną drużyną. Kilka tygodni temu spadek BvB uważałem za science fiction, dziś to realny scenariusz.
Możni futbolowego świata zacierają ręce, era Kloppa w Dortmundzie ewidentnie dobiega końca.
Możni futbolowego świata zacierają ręce, era Kloppa w Dortmundzie ewidentnie dobiega końca.
- Vincitore
- Juventino
Nie zapominajcie, że Juventusowi w rozgrywkach europejskich włącza się zespół downa i prezentujemy momentami zagrania z zaplecza polskiej ekstraklasy. Dortmund odwrotnie.
Niemniej przeraża mnie perspektywa odpadnięcia z ostatnią druzyną Bundesligi. Dawno żadnego meczu się tak nie bałem.
Niemniej przeraża mnie perspektywa odpadnięcia z ostatnią druzyną Bundesligi. Dawno żadnego meczu się tak nie bałem.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Też mnie to intryguje. W takie coś się wchodzi jak w masło. Niby powinniśmy ich roznieść, ale doświadczenie mówi mi, że nie uwierzę póki nie zobaczę. Mecz dopiero za 19 dni.Crunny pisze:Polecam obejrzeć gola Augsburga:
http://www.livesports.pl/mecz/pvBPhnje/#wideo
Pogba i Tevez kontra ich obrona :lol:
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- annihilator1988
- Juventino
Oprócz Pereyry Juve nie ma dynamicznego dryblera, a gdyby ktoś wskazał na Pogbe, to podkreślam słowo klucz: dynamiczny. Btw, przy stracie bramki szczególnie rzuciła mi się w oczy postawa "8" - człapacza. Kto to?Crunny pisze:Polecam obejrzeć gola Augsburga:
http://www.livesports.pl/mecz/pvBPhnje/#wideoPogba i Tevez kontra ich obrona :lol:
Edit
Teveza nie liczyłem bo odnosiłem się do pomocników. Zresztą, jak Tevez gra w polu, to nie ma kto go zastąpić przed bramką.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2015, 11:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- ewerthon
- Juventino
Przez ostatnie dni obserwowałem twoje posty i nie byłem do końca pewien czy piszesz na serio czy grasz trolla. Teraz już jestem pewien. To jest jakiś eksperyment społeczny? Chcesz zobaczyć jak reagują ludzie i czy dają się nabrać? Każdy twój post to trollowanie, zbierasz materiały do pracy na uczelni czy jak?Wojttek pisze:Trza przestać żyć w sferze marzeń, Juventus Augsburgowi nie dorasta do pięt, taka jest różnica między Bundesligą i Serie A! Nie awansujemy!

Poczytałem trochę opinii kibiców BVB na temat naszego Ciro i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że jego sprzedaż była doskonałą decyzją. A pamiętam jak hejterzy pod newsem o transferze tego piłkarza krytykowali Marottę, że oddaje króla strzelców za bezcen. Facet to typowy jednosezonowiec, bardzo możliwe, że czeka go taki sam los jak Borriello, Amauriego czy Pazziniego.
- wojczech7
- Juventino
Bo Altintop, który wykonał ten rajd, to król dynamiki...annihilator1988 pisze:Oprócz Pereyry Juve nie ma dynamicznego dryblera, a gdyby ktoś wskazał na Pogbe, to podkreślam słowo klucz: dynamiczny. Btw, przy stracie bramki szczególnie rzuciła mi się w oczy postawa "8" - człapacza. Kto to?Crunny pisze:Polecam obejrzeć gola Augsburga:
http://www.livesports.pl/mecz/pvBPhnje/#wideoPogba i Tevez kontra ich obrona :lol:
Edit
Teveza nie liczyłem bo odnosiłem się do pomocników. Zresztą, jak Tevez gra w polu, to nie ma kto go zastąpić przed bramką.
Z 8-ką w BvB gra Gundogan, zdaje się.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Wojttek
- Juventino
Nie no, dostosowałem się po prostu do poziomu narzekania na wszystko jaki panuje na caluuuutkim forum.ewerthon pisze:Przez ostatnie dni obserwowałem twoje posty i nie byłem do końca pewien czy piszesz na serio czy grasz trolla. Teraz już jestem pewien. To jest jakiś eksperyment społeczny? Chcesz zobaczyć jak reagują ludzie i czy dają się nabrać? Każdy twój post to trollowanie, zbierasz materiały do pracy na uczelni czy jak?Wojttek pisze:Trza przestać żyć w sferze marzeń, Juventus Augsburgowi nie dorasta do pięt, taka jest różnica między Bundesligą i Serie A! Nie awansujemy!![]()
Gdzie tam na uczelnie poza tym, obróbka skrawaniem to jest to.
- pumex
- Juventino
To Pereyra jest dryblerem? Nigdy bym tak o nim nie pomyślał.annihilator1988 pisze:Oprócz Pereyry Juve nie ma dynamicznego dryblera
Mam podobnie. Jakoś trudno mi uwierzyć w łatwą i przyjemną przeprawę, choćby nie wiem jaka Borussia była słaba. Nasze europejskie rozciapcianie da o sobie znać.Push3k pisze:Niby powinniśmy ich roznieść, ale doświadczenie mówi mi, że nie uwierzę póki nie zobaczę.

- Cabrini_idol
- Juventino
Troszkę mi przykro, że musimy obawiać sie każdego meczu w LM, nawet z przeciwnikiem rozbitym mentalnie, który walczy o utrzymanie w średniej bundeslidze ( Wloska jest jeszcze slabsza), bo jednak jakoś mi się wydaje, że bundesliga troszke obnizyla loty co do poprzednich sezonów. Rosla w sile od 2008 do tak mniej wiecej 2013, a teraz znowu zalicza regres. A może sie mylę, nie wiem takie moje odczucia. Co nie zmienia faktu, ze odpadniecie z tak slabą OBECNIE druzyną bedzie bardziej bolalo niz porazka z Galata rok temu.
Mam nadzieję, że nasz trener troszke otworzy oczy i zacznie regularnie w wiekszosci meczów wystawiac na regiscie Marchisio, która jak tam gra to nasza gra jest tak o 2 tempa szybsza i mniej przewidywalna.
Mam nadzieję, że nasz trener troszke otworzy oczy i zacznie regularnie w wiekszosci meczów wystawiac na regiscie Marchisio, która jak tam gra to nasza gra jest tak o 2 tempa szybsza i mniej przewidywalna.

- jakku1
- Juventino
Bundesliga to lada moment i przeskoczy w rankingu lige angielska, wiec nigdy w zyciu nie nazwalbym jej "srednia" ;-).
Poza tym, przestrzegam przed lekcewazeniem Borussi. Gra w lidze a w pucharach to zupelnie inna bajka. Po drugie, jesli jakies sily pilkarze BVB z siebie zdolaja wykrzesac to tylko i wylacznie na 1/8 i dalsze fazy (ewentualnie) LM. W lidze i tak sie utrzymaja. Psychicznie, ciezko znosi sie takie zjazdy - z walki o mistrzostwo rok temu do co najwyzej srodka tabeli w tym sezonie. Stad wyglada to tak, jak wyglada. Brak zaangazowania, proste bledy, walenie glowa w mur, koslawa obrona.
W LM to bedzie zupelnie inna Borussia, Borussia biegajaca, walczaca, grajaca skladnie i szybko.
Poza tym, przestrzegam przed lekcewazeniem Borussi. Gra w lidze a w pucharach to zupelnie inna bajka. Po drugie, jesli jakies sily pilkarze BVB z siebie zdolaja wykrzesac to tylko i wylacznie na 1/8 i dalsze fazy (ewentualnie) LM. W lidze i tak sie utrzymaja. Psychicznie, ciezko znosi sie takie zjazdy - z walki o mistrzostwo rok temu do co najwyzej srodka tabeli w tym sezonie. Stad wyglada to tak, jak wyglada. Brak zaangazowania, proste bledy, walenie glowa w mur, koslawa obrona.
W LM to bedzie zupelnie inna Borussia, Borussia biegajaca, walczaca, grajaca skladnie i szybko.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Cabrini_idol
- Juventino
Słyszę to od jakiś 5-6 kolejek. A jak narazie nie zanosi sie na to. Kazda ekipa która podejmuje BVB wychodzi na boisko z mysla o 3 pkt. Poza tym, jesli nie wyskocza w ciagu 2-3 kolejek ze spadkowej pozycji, to jestem przekonany, że pojawią się już oficjalne negocjacje transferu Hummelsa Reusa czy Gundogana a moze i wszystkoch na raz z innymi klubami, A wtedy jeszcze bardziej uderzy to w ich pewnośc siebie, która już teraz jest na poziomie Parmy.jakku1 pisze: W lidze i tak sie utrzymaja.
Być może tak, ale nie liczylbym że nagle 11 zawodników wystrzeli z formą, bo tutaj nie chodzi o to, że slabo wyglada gra 3-4 zawodników, tam kazdy, doslownie kazdy jest pod formą i prawdopodobienstwo , że cala kadra nagle wskoczy na poziom chocby z przed roku jest rownie prawdopodobne co awans Interu do LM.jakku1 pisze:W LM to bedzie zupelnie inna Borussia, Borussia biegajaca, walczaca, grajaca skladnie i szybko.
Nie chodzi o to, że juz mozemy sobie dopisac awans, bo trzeba go wywalczyc na boisku, ale jestesmy na pole position i okeslilbym szanse awansu w stosunku 80 % do 20% dla nas.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
z 90 metrówpablo1503 pisze:Tutaj konkretnie mam na myśli strzał Włocha z 90m.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?