Coppa Italia 14/15 (1/4): Parma 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 22:40

Dwa celne strzały i dwa Moraty.. :prochno: Allegri powinien wyjechać z Turynu na taczkach za trzymanie Llorente cały mecz.. :prochno:
Luudzie co za tragedia..

przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 22:41

Fakt, że Llorente prawidłowo przyjął i odegrał piłkę wprawiło liniowego w takie osłupienie, że zapomniał podnieść chorągiewki :C Niemniej jednak Morata przyzwoicie to wykończył.
Zapominamy o tym meczu, oby z Udinese to inaczej już wyglądało.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Llorente, Vidal, Pirlo tragedia. Marchisio, Pepe bardzo słabo. Lichtsteiner się ośmieszył tym symulowaniem. Cieszy tylko ważny gol Moraty.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brak dobrywki i ważny gol Moraty - jedyne dwa pozytywy dzisiejszego meczu. Resztę kalectwa lepiej przemilczeć.

PS. pajacowanie Lichtsteinera jest słabe jak kompot ze ścierki.

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Oczy mi krwawią jak widzę jak gra Pirlo i LL;/

Pirlo niech już siedzi ma tej ławce bo teraz nawet podań nie ma;/ wszystkie do przeciwnika. Pogba Vidal Markiz i Pereyra, a w ataku Tevez Coman/Morata i tyle

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 22:42

Za wcześnie skrytykowałem Llorente. To jest jednak klasa napastnik. Cały mecz podawał do przeciwnika, przewracał się i tracił, żeby uśpić czujność rywala. W 89 minucie, kiedy wszyscy myśleli, że odkopnął byle dalej - okazało się, że był to noł-luk-pas w stylu Ronaldinho. MISZCZ! :prochno:

Radzę zamknąć ten temat i jak najszybciej zapomnieć o tym, co widzieliśmy. Tak będzie lepiej dla wszystkich ;)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Allegri jest całkowicie pozbawionym jaj trenerem. Gra tym Pirlo byle tylko nie powtórzyć kłótni z Milanu, zmienia Comana za Moratę, zamiast Llorente zdjąć bo boi się że ten zacznie narzekać... Samo wystawienie LL w tym meczu to żart jakich mało, ten gość stracił kompletnie formę z tamtego roku.

Osobno jeszcze o dwóch piłkarzach:
- Coman, niezły drybler ale tak samolubnego gracza nie widziałem dawno. Ktoś mu musi w tym łbie poukładać najwidoczniej bo w sytuacji gdy ma do kogo podać on na siłę drybluje i uderza, żenada.
- Lichy, sytuacja gdy leżał a gość go dotknął w tył głowy by mu pomóc to pokaz frajerstwa boiskowego. Jeszcze te jego rajdy bokiem zamiast zagrać piłkę do Pepe. Zachowywał się jakby był obrażony za to że nie jest wahadłem i nie gra na tym boku jako jedyny...

kubus1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Czy jest na sali dentysta? Bo aż mnie zęby bolą od tego. Boisko boiskiem ale liczyłem na 2-3 gole a tu nawet dobrej sytuacji strzeleckiej nie było. Trzeba chyba zapomnieć o tym meczu, nie ma wyjścia. W lidze sobie chłopaki odbiją. Wydawało mi się, że Vidal schodząc z boiska strzelił focha i nie podał ręki trenerowi. Oby nie, ale czuje mały konflikt w powietrzu, bo to w przeciągu kilku dni druga taka sytuacja, kiedy Vidal kręci nosem po zmianie.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2015, 22:43 przez kubus1, łącznie zmieniany 1 raz.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 22:43

Oglądałem jednym okiem bo egzamin w piątek i dobrze bo te fragmenty, które widziałem powodowały odruch wymiotny. Straszna padaka, jednak wygrali (mimo spalonego przy bramce) i nie było dogrywki, więc jakieś pozytywy są.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Fatalny Llorente uratował się jedynym podaniem, które z drugiej strony nie bylo aż takie dobre. Morata ladnie się zabral mimo podania pod nogi i wreszcie skutecznie wykończył, ogólnie robiąc na boisku więcej przez te 15 min niż Llorente przez cały mecz. Bardzo słaby Pepe, liczyłem na jakieś bardziej przebojowe akcje Włocha. Coman jak dla mnie na plus, widać, że trochę jeździ bez głowy, ale technika i odejście na paru metrach rewelacja, zostawał też często bez wsparcia i także z tego powodu próbował akcji 1 na 1. Marchisio jakiś taki nieskoncentrowany, jak zwykle powolny Pirlo. Plusy za to dla Ogbonny i Kielona. Ogólne mecz do zapomnienia, przybliżający nas do awansu gol z ostatnich minut cieszy.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2015, 22:45 przez Urbi27, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tragedia. Mogli chociaż udawać, że im się chce.
Llorente i Morata dają zwycięstwo, ale to i tak w żadnej sposób nie usprawiedliwi tego pierwszego za to co robił przez cały mecz. Chyba najgorszy mecz w barwach Juventusu. :whistle:
PS. Ten mecz nie jest żadnym wyznacznikiem i jak ktoś ma zamiar wchodzić tu i wypisywać głupoty w stylu, że nie mamy po co wychodzić na mecz z Borussią, to nie lepiej się nawet nie loguje.

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przeszliśmy po włosku najmniejszym nakładem sił. Dobrze, że się to nie zemściło i nie skończyło na dogrywce, bo szkoda byłoby tracić dodatkowe siły w takim meczu. Fajnie, że strzelił Morata, na plus jeszcze aktywny Pepe, który mógłby poprawić wrzutki i to by było na tyle. Najważniejszy awans i brak kontuzji. Meczu i żałosnego stylu nie ma co rozpamiętywać. Lecim dalej.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Chyba wyślę kwiaty Moracie, że oszczędził mi oglądania dogrywki i mogę się wyspać przed pójściem do roboty. O ile w lidze z ogórami zazwyczaj jedziemy na trzecim biegu, tak dzisiaj nie wrzuciliśmy nawet jedynki i człapaliśmy na sprzęgle.

Nie wyróżnię nikogo, bo wszyscy zagrali jednakowy kał, jedynie obrona bez większych zarzutów, ale też z wirtuozami futbolu nie musieli się zmierzyć.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 22:44

Awansowaliśmy niskim nakładem sił. Brawo Morata może wreszcie będzie strzelać w miarę regularnie. Jak zwykle wszyscy narzekają po wygranym meczu w Pucharze, co roku gramy to samo. Beka :rotfl: bez odbioru.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2015, 22:47

Kiepski mecz. Na tle Parmy wcale nie byliśmy lepszą drużyną. Całe szczęście jest zwycięstwo.

Generalnie lepiej byłoby zobaczyć obszerny skrót niż marnować ponad 1,5 h na takie "widowisko".

Cieszy gol Moraty, smuci brak gola Comana - nasz kocurek był w tym spotkaniu mało widoczny.

Zablokowany