Coppa Italia 14/15 (1/8): JUVENTUS 6-1 Hellas Verona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 stycznia 2015, 23:09

Mamy dobrą drabinke, wystarczy pokonać teraz Hellas i w 1/4 kogoś z pary Cagilari-Parma. Dawno tak dobrej drabinki do półfinału nie było !!

Rok temu jak odpadliśmy z Roma w 1/4 to powiedziałem sobie, że za rok to nawet nie przeżywam tego pucharu bo Juve i tak odpuści, ale jakoś się łudzę, że może wygramy ten puchar! Fajnie by było mieć dublet na koniec sezonu i 1/4 LM ;)

Ciekawy jestem też Hellasu jak zagrają na przestrzeni 3 dni z Juve dwa razy. Jaka taktyka, jaki skład, podejście itp.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 16:00

A ja myślę, że warto spróbować wygrać w tym roku CI ;) Teraz Hellas a potem Parma/Cagliari więc do półfinału możemy dojść grając połowicznie rezerwowym składzie;) W półfinale trafiamy na kogoś z czwórki Viola/Atalanta/Empoli/Roma więc najprawdopodobniej Roma albo Viola, tu będzie trzeba zagrać pełniejszym składem, ale na tym etapie już nie wolno rezygnować z pucharu :D W finale wiadomo, Inter, Milan, Napoli albo Lazio, lekko ich pykamy i mamy wreszcie srebrną gwiazdkę 8)

Ja bym w czwartek wyszedł tak :
-------------Storari
Caceres--Bonucci-Ogbonna-Mattiello
--------Padoin-Pirlo--Pereyra
--------------Giovnco
--------Morata---Coman

Liczę na łatwe 3:0.

FORZA JUVE!!

trayor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 19:42

Oficjalna strona Juventusu podaje, że bilety na mecz z Hellasem w Coppa Italia zostały wyprzedane ;o chyba nieczęsto się to zdarza na tym etapie rozgrywek.

Chicałbym zobaczyć Comana od pierwszej minuty, fajnie by było gdyby Giovinco także dostał trochę czasu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 19:57

trayor pisze:Oficjalna strona Juventusu podaje, że bilety na mecz z Hellasem w Coppa Italia zostały wyprzedane ;o chyba nieczęsto się to zdarza na tym etapie rozgrywek.
Zapewnie noworoczny głód po przerwie zimowej.

Zwisa mi ten puchar, niech łapią formę nasi ławkowicze, co i tak powinno skutkowac minimum półfinałem.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 20:41

Cabrini_idol pisze:Zwisa mi ten puchar
Każdemu zwisa, a potem lamenty na forum, że odpadamy.
Tak samo, jak po meczu z Napoli mieliśmy stracić lidera. :angry:
Cabrini, to nie było do Ciebie :-D

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 21:12

trayor pisze:Oficjalna strona Juventusu podaje, że bilety na mecz z Hellasem w Coppa Italia zostały wyprzedane ;o chyba nieczęsto się to zdarza na tym etapie rozgrywek.
Często czytam o tym, że wszystkie bilety zostały wyprzedane, a potem widzę puste krzesełka :whistle: Dlaczego tak się dzieje?

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 21:18

Wojtek pisze:
Często czytam o tym, że wszystkie bilety zostały wyprzedane, a potem widzę puste krzesełka :whistle: Dlaczego tak się dzieje?
Bo nie wszyscy co maja karnety pojawiają się na meczu i dlatego ogólnie są luki.

Co do meczu liczę na zwycięstwo, choć wiem że będzie ciężko, będzie kopanina i pewnie słaba gra, a Hellas się pewnie zmotywuje, bo dla nich to życiowa szansa. Za nami przemawia atut własnego boiska i mam nadzieje doping dobry kibiców. Skład pewnie będzie w połowie rezerwowy więc superaśnie tak jak pisałem nie będzie, chyba że się rezerwowi zmotywują na 100% i np. Giovinco zagra mecz życia.

Forza Juve!

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 21:21

Wojtek pisze:

bo jesli bilety kosztuja 10 euro to dla nich jak 10 zl, wiec poszedłbys na mecz gdyby pizgalo - 10 st. C, i do tego sypal ostry wiatr, jakby bilet na druzyne ktora lubisz kosztowal 10 zł?
Pewnie nie, wiele osob kupuje bilet na Puchar Włoch, ale czesc nie pojdzie z powodów atmosferycznych, mniejsza czesc bo cos im wypadlo, a inna bo ma karnety i chodzi na mecze serie a, ale nie chce im sie isc na CI z Veroną, jesli za 3 dni taki sam mecz w cenie.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 11:32

Robaku pisze:
Wojtek pisze:

bo jesli bilety kosztuja 10 euro to dla nich jak 10 zl, wiec poszedłbys na mecz gdyby pizgalo - 10 st. C, i do tego sypal ostry wiatr, jakby bilet na druzyne ktora lubisz kosztowal 10 zł?
Miesiac temu wracajac do domu ok. 20:00 padal deszcz i bylo jakies 5stopni - na Orliku graly ziomki. Wszystko zalezy od podejscia :lol:

Kilka osob chce Sebka w podstawie. Ja mysle, ze w calej Italii nie ma osoby, ktora ma bardziej wy...walone na ten pucharowy mecz, bo wiadomka ze i tak odchodzi, tylko podoi kaske do czerwca, wiec szkoda zabierac miejsca perspektywicznemu Comanowi.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 18:08

STORARI

LICHTSTEINER - OGBONNA - BONUCCI - MATTIELLO

PEREYRA - MARCHISIO - PADOIN

COMAN

GIOVINCO - MORATA

Taki skład awizuje jedna z Włoskich stron. Dla mnie bomba.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 20:30

Biorąc pod uwagę sytuację Gio to jak dla mnie wystawienie go w podstawie zamiast kogoś z dwójki Morata - Coman to będzie nieporozumienie. Ewentualnie jeszcze zrozumiem, jeśli będzie ustawiony za nimi, ale tu bym wolał z kolei Pereyre.

blonde

Juventina
Juventina

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 20:32

musi zagrac Giovinco i Morata <3

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 21:00

90% ludzi na forum nie wymieni wszystkich zawodników
Tak, to oni...19 lat temu zdobyli ostatni PW, trzeba coś dodawać? To tyle czasu jak urodzić się i doczekać wieku pełnoletności (+ 1 rok) :-D

To jest klątwa i inaczej sobie nie potrafię tego wytłumaczyć. Fajnie jutro można pokombinować ze składem, żeby dać odpocząć kluczowym zawodnikom. Drabinka do 1/2 nie jest zła. Tam pewnie roma, ale już z rewanżem. Na pewno w 1/4 czeka już Parma. Wymęczymy jutro ten awans, oby bez dogrywki.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 13:19

mrozzi pisze:Może zagra Giovinco, Pumi? :smile:
No właśnie wg doniesień krasnal ma spore szanse na partnerowanie Moracie. Co ciekawe jeden z dziennikarzy La Stampy twierdzi, że dostał pewne info o grze Pepe od pierwszych minut.

To byłby dwa totalnie absurdalne pomysły Maxa, biorąc pod uwagę wielce prawdopodobną przyszłość Giovinco i Pepe, dlatego liczę na ich pominięcie przy ustalaniu składu i zmian w trakcie meczu.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 14:49

dziś idziemy po zwyciestwo rezerwami ale jakimi ;) liczę na popis Giovinco i mam nadzieje że pokażę to co potrafi czyli światową klasę może mu to pomóc w poszukaniu sobie dobrego klubu oby za granicą licze na Hiszpanie tam by nieźle szarpał, ponoć Arsenal sie interesuje też naszą perełką i wychowankiem godnym następcą ADP' szkoda będzie jednak jakby GIO odszedł :x

Juve 3-1 Verona

Morata,Giovinco Giovinco. ;)

i mm pytanko czy POLSAT NEWS pokaże ten mecz?? :P

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
Zablokowany