Inter 2:2 Juve

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 13:57

Alexa Del Piero pisze:Kiedy finał :?:
Mecze finałowe odbędą się 17 marca i 12 maja. Niewiem kto będzie gospodarzem 1 meczu. Ale chyba Lazio... wkońcu pierwsze weszło do finału...albo będzie poprostu losowanie gospodarza.
wojtom11 pisze:
gandalf pisze:No to będzie 3 gwiazdka jak Lippi wyprowadzi podstawowy skład juve a co do meczu to był bardzo dobry i wygraliśmy zasłużenie
nie no jest kolo z ciebie !!!jaka 3 gwiazdka?????? jakos mi sie wydaje :D ze gwiazdki przybywają od zdobywania Scudetto !!! i jak bedzie 30 Scudetto to bedzie 3 gwiazdka a nie przez wygranie Coppa Italia................ LOL 8)
Dobrze mówi. Widać, że nie czytasz dokładnie newsów na stronie czy tematów dotyczących meczy.
Wszyscy byliśmy zdziwieni, ale to prawda. Za 10 PW a mamy ich oczywiscie 9, na naszej koszulce pojawi sie 3 gwiazdka. Co prawda może ona się różnić od 2 co już mamy. Ale to się okarze :wink:
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2004, 19:47 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 14:03

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Alexa Del Piero pisze:Kiedy finał :?:
Mecze finałowe odbędą się 17 marca i 12 maja. Niewiem kto będzie gospodarzem 1 meczu. Ale chyba Lazio... wkońcu pierwsze weszło do finału...albo będzie poprostu losowanie gospodarza.
wojtom11 pisze:
gandalf pisze:No to będzie 3 gwiazdka jak Lippi wyprowadzi podstawowy skład juve a co do meczu to był bardzo dobry i wygraliśmy zasłużenie
nie no jest kolo z ciebie !!!jaka 3 gwiazdka?????? jakos mi sie wydaje :D ze gwiazdki przybywają od zdobywania Scudetto !!! i jak bedzie 30 Scudetto to bedzie 3 gwiazdka a nie przez wygranie Coppa Italia................ LOL 8)
Dobrze mówi. Widać, że nie czytasz dokładnie newsów na stronie czy tematów dotyczących meczy.
Wszyscy byliśmy zdziwieni, ale to prawda. Za 10 PW a mamy ich oczywiscie 10, na naszej koszulce pojawi sie 3 gwiazdka. Co prawda może ona się różnić od 2 co już mamy. Ale to się okarze :wink:

no to mnie zaskoczyłeś .........ale miło !!! :D spoko !! własnie nie wiedziałem , myslełem ze gandalfowi chodzi o to ze jak 1 Puchar wygramy to od razu gwiazdka !!1 a tu takie buty !! no i znow trzeba bedzie niebawem nową koszulke kupować... :D :D p.s zwracam honor :P

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 15:01

Nie dawno wróciłem od kuzyna z meczu. Patrząc na ten mecz z perspektywy neutralnego kibica, to był to wspaniały mecz. Ogólnie, dwumecz - jeden z najpiękniejszych jakie kiedykolwiek widziałem. Po takich meczach Puchar Włoch spokojnie może odzyskać renomę! Jednak spogląjąc na mecz okiem kibica Juve, to nie sposób nie wytknąć katastrofalnych błędów...

Od samego początku do ataku ruszył Juventus. Jednak to Inter po szybkiej kontrze i nieudanej płapce ofsajdowej bianconerich objął prowadzenie. Po golu jednak piłkarze Juve nie załamali się i cały czas grali swoje. Inter absolutnie nie wykorzystał atutu własnego boiska - a wręcz przeciwnie, piłarze bianconerich grali jakby u Siebie. Inter się bronił i groźnie kontratakował. A Juve napierało, napierało i aż płakać się chciało oglądając piłkę ciągle mijającą bramkę Fontany. Pod koniec pierwszej połowy jednak się przełamali i po mocnym strzale Miccoliego piłka odbiła się od jednego z obrońców Interu i trafiła pod nogi Tudora. Nie dało się tego nie wbić. Druga połowa to dalsza dominacja Juventusu. Inter od czasu do czasu kontratakował co dwukrotnie niesamowicie zagroziło bramce Chimentiego - najpierw słupek Vieriego, potem poprzeczka Kily'ego. Po wejściu Nedveda i Del PieroJuve grało jeszcze pewniej. Po czerwnej kartce Cordoby (całkowicie zasłużonej) było po prostu niemożliwym nie zobaczyć bramki w wykonaniu Juve. I tak się stało. Róg i gol z główki Alexa. I gdy wydawało się, że już nic nie zmieni rezultatu, 10 sekund przed zakończeniem meczu Adani strzela bramkę... W dogrywce nie było zbyt wielu okazji do strzelenia bramki i o wszystkim zadecydowały karne. Na nasze szczęście presji nie wytrzymał Vieri i to my jesteśmy w finale.

A teraz czas troche ponarzekać. Obrona po raz kolejny zagrała bardzo słabo. Głównymi synami sukcesu są pomocnicy i napastnicy - gdy ciągle atakowali odciągali obronę od przymusu bronienia się. Widać było jednak wśród oborny ogromną presję. Często gdy dostawali piłkę w ich oczach zalęgała się panika, tak jakby nie wiedzili co z piłką zrobić... Popełnili przez to kilka kiksów. Gra Chimentiego momenami przypominała parodie piłki nożnej :( Gdyby Inter wykożystał choć jeden z kiksów lub innych ryzykownych i nie przemyślanych zagrań Chimentiego mielibyśmy po meczu. Obrońcy wogóle nie kryli Adriano. Stał sobie sam a oni nie udolnie łapali go na spalonym, co czasem się udawało a czasem sprzyjał nam siędzia. Tuż po drugiej bramce dla Juve, Montero bez pardonowo zfaulował bodajrze Emre w polu karnym. Rigore należał się bez wątpienia, jednak sędzia puścił grę.

Czas na pochwały :) Świetny mecz rozegrał Maresca i Miccoli. Cały czas ciągnęli grę. Maresca biegał jak szalony za każdą piłką! Świetnie rozkręcał grę także Del Piero, gdy pojawił się na boisku. Nedved także bardzo dzielnie i twardo walczył. Podobała mi się także gra Appiaha. Nie zawsze mu wychodziło, ale się bardzo starał i bym jedną z najbardziej widocznych postaci na boisku. Troszke słabiej zagrał Di Vaio i z wejściem za niego Alexa, to był dobry ruch Lippiego. W przeciwieństwie do wpuszczenia Trezegueta, który kompletnie nic nie pokazał, podobniej zresztą jak w meczu z Romą.

Teraz czeka nas ciężki dwumecz z Lazio. Myśle, że na nich nie starczy nam taka gra jak z Interem. Trzeba się będzie postarać bardziej. Dziękuje Juventusowi za awans i Interowi za stworzenie wraz z bianconerimi wspaniałego widowiska! dawno się tak nie emocjonowałem!! No i nareszcie jakiś happyend :)

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 15:32

Alexxxxx pisze:Powiem wam tak:

:arrow: Po pierwsze obrona mogła starcić te dwie bramki bo graliśmy 3 z tyłu :!:
:arrow: Wszyscy, którzy wieszali już się nna Legro Natychmiast macie go przeprosić :!: Zagrał fenomenalny mecz, tego dnia nawet cały Real Madryt na niego nie miałby sznas :!: Gral fantastico, wczesnie przerwy
najechali na niego kamera w jego oczach była złość, wszyscys ie rozciagali pili, a ten chyba był nabuzowany na maxa. Gdy podtrzedł do karnego pomyśłałem : " O mój Boże..." A on wykorzystał karnego najlepeij ze wszystkich. Myśle, że To byłi będzie prawdziwy Legro. Więc nie boje się powiedzieć : : "Wczorajszego dnia narodziła się nowa gwiazda Juventusu Turyn"
:
To ja dziekuje za takie gwiazdy. Chyba chlopczyku nie ogladales tego meczu. Jezeli Legro gral dobrze to ja jestem ksiedzem! Fenomenalny mecz? Real nie dalby sobie rady? Gbyby w ataku nerazzurrich gral Ronaldo a nie kloc Vieri, to moglibysmy pomarzyc o finale. Ten czlowiek gral jak chodzaca katatrofa! Genialne podania do napastnikow Interu i dziecinne kiksy. A do tego zamiast grac, machal do sedziego.

łyziu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 16:00

SPOX! Dobrze, że piłkarze JUVE nie załamali się kompletnie i zremisowali ten mecz, oby trzymali się ciepło i dobrze, niech wygrywają.

blues is the colour, football is the game
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 16:20

Bardzo sie z ciesze z wyeliminowania Interu i awansu do fianlu Pucharu wloch. Licze, ze wkoncu uda sie zdobyc ten 10. O meczu sie rozpisywac nie bede bo wszytsko zostalo juz chyba napisane. Jedyne co moge napisac to to, iz w pelni zasluzylismy na wygrana. Moze ktos powiedziec, ze Interowi sie nalezal karny. Niech jednak zauwazy ze wtedy sedzia by nie doliczyl az 5 minut, bo nie bylo by przerw spowodowanych zamieszaniem jakie wyniklo po nie przyznaniu jedynastki. A wiec Adani nie mial by kiedy strzelic swojego gola

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
fighter_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 16:37

spoko narezcie!!!bardzo sie ciesze!!JUve zasluzyl na ta wygrane.!tylko ze szkoda ze nie dali rady dotrzymac wyniku do 90 minuty tylko musielismy sie martwic do karnych, no nic przeszlo i teraz dobrze sie czuje!!!dziekuje JUVENTUS !!!!!!

JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 16:56

Dzieki El_chico za bramki ja meczu nie ogladalem bo nie mialem gdzie to przynajmniej bramki obejrze.Sledzilem relacje live przez neta ale nerwowka.Juz myslalem ze wygralismy po 90 min. a tu brama ale sie wkurzylem pozniej jeszcze czekalem cala dogrywke i..........karne co minute zmiana wyniku ale jak Inter nie strzelil wiedzialem ze wygramy teraz jeszcze Lazio ograc i trzecia gwiazdka nasza :D :D :D

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 17:14

Inter dostał w tyłek, a potem przjdzie czas na Lazio i znowu będzie płacz drużyny z Rzymu. FORZA JJJUUUVVVEEE!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

fighter_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 17:22

dzieki za gole, wdzialem w telewizji ale chcialem je jeszcze raz zobaczyc

JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
Przemyś(L)ak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 17:39

Juventus w finale!!!!Karne strzelone bezbłędnie!!!!Alex wszedł i strzelił bramkę!!!!Czy może być cuś piękniejszego???!!!Jeszcze żeby nie te głupie błędy w obronie........I PRZEDEWSZYSTKIM STRACONY GOL W (95 MINUCIE!!!!!!!!!!!!!!Ja w to nie wierzyłem......Ale jest dobrze!!!!!!

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 17:39

przypomnialem sobie jedna wazna rzecz ze przed meczem z Interem mialem sen ale nie o tym ze wygramy z Interem tylko widzialem jak Juve wygrywa z Lazio nie wiem dlaczego akurat to mi sie przysnilo ale wiecie ile wygralismy 4-0!!!Nie oszukuje tak mi sie snilo i miejmy nadzieje ze wygramy z Lazio stac nas na to!!!
Forza Juve!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:07

kouba pisze:normalnie ten Inter ma więcej szczęscia niż rozumu. 16 sek. dzieliło Nas od awansu bez dogrywki
Powiem, ze to straszny pech. Tak nie wiele brakowało, abyśmy oszczędzili sobie nerwówki i tych karnych. Na dodatek mnie też brakło 16 sek. aby objąć prowadzenie w typuj wynik z 2 pkt. przewagi, a tak mam 4 straty do lidera :? Pomimo to jestem bardzo zadowolony z awansu Juve do finału i mojego w klasyfikacji typerów :D

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:38

Jeśli teraz nie wygramy PW to cały trud na marne. A co do meczu to niestety nie moglem zobaczyc

Zablokowany