Serie A 14/15 (17): JUVENTUS 1-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:22

kuba2424 pisze: Mam nieco inne zdanie na ten temat, ale ok, zakładam twoją wersję. Nie zmienia to faktu, a sam osobiście bardzo cenisz fakty, że Morata był faulowany. O czym tu dyskutować?
Ja interpretuję to w ten sposób, że Morata był faulowany ale kontynuował grę, sędzia pozwolił na to stosując przywilej korzyści, po czym popełnił przewinienie polegające na symulacji. Jest to dokładnie taka sama sytuacja, jak gdyby faulowany Hiszpan utrzymał się przy piłce po czym sam popełnił faul w ataku. Koniec końców pożytek z całej akcji dla zespołu jest zerowy z jego winy. Nijak nie można tego zestawić z sytuacją, w której Llorente jest wycięty w polu karnym i tylko ewidentny błąd arbitra sprawia, że nie ma jedenastki.
Makiavel pisze: Kto mi wytłumaczy dlaczego lepiej mieć na boisku Llorente, którzy przez 60 minut nie zrobił nic
Polecam oglądać mecze od pierwszej minuty, tak żeby nie przegapiać akcji bramkowych.
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2015, 23:27 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

AdiJuve pisze: Ławkę to mamy tragiczną
No jak - Pereyra, Morata, Coman, Giovinco, Padoin...nazwiska zwalają z nóg :smile:

A Inter wypożycza Shaqira za 3 a na koniec sezonu dopłaca 11 czyli suma transferu = 14 mln. Ale Marotta więcej chyba za Pereyrę zabuli w sumie... :rotfl:

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

AdiJuve pisze: Ławkę to mamy tragiczną
Od x czasu widać, że trzeba dryblera, ale co tam, potargujmy się o kolejnych 8 środkowych pomocników
Vincitore pisze:może ktoś sobie da w ryja w szatni
Btw, Icardi dryluje Osvaldo wybrankę, że tak na niego naskoczył? :wink:
zabekmj23 pisze:
alessandro1977 pisze:
pumex pisze:Przy całym szacunku do Gigiego, chłopina chyba lekko zwariował.
Do tego - bramka obciąża jego konto...tylko i wyłącznie jego !
100% racji
40 dla Bufona, 55 dla Chielliniego vel. Drewniany Chłopiec i 5 dla Bonucciego, bo to on przebiegł z prawej do lewej (gdzie powinien być właśnie Giorgio, by podjąć próbę zatrzymania akcji). Co zaś się tyczy Drewnianego Chłopca, to swoją nieporadnością przy podaniach, wyprowadzeniach akcji, prowokuje równie wiele strat co Leo u szczytu swojej ciapowatości. Dziś chyba 2. Radze przyjrzeć sobie, jak gra, bo jest totalnym zaprzeczeniem dzisiejszego stopera. Zwrotność belki, technik nie ma, uzależnienie od jednej nogi jest tragikomiczne, walka z rywalem na pograniczu faulu. Mam gdzieś, że może być kolejną legendą, jego błędy kosztują Juventus zbyt dużo i na miejscu zarządu spieniężyłbym go jeszcze tego lata. Poldi ma u mnie plusa, przecież nie będzie strzelał swoim :prochno:

Jest mi wstyd za drużynę
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2015, 23:27 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:23

Słabo. Remis z drużyną pokroju Cagliari, gdzie po pierwszej połowie powinniśmy im wcisnąć ze cztery bramy. Przy takiej grze z Napoli będzie bardzo ciężko, a z Borussią może być kompromitacja.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:24

Jak naszym nie chce się grać to może niech Max sięgnie po Pepe . 2 lata nie grał , pewnie chęci ma wielkie.Zaangażowania nigdy odmówić mu nie można.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:24

Szok ! Tylko tyle :angry:

Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:27

Na trzeźwo się nie dało. Zdrówko.
Niech przychodzi ten Sneijder, może on narobi wiatru przed napastnikami, a Pirlo uda się na zasłużony odpoczynek, którego to zastąpi Markiz... do kiedy nasz il maestro, pan "not impressed" w ogóle ma kontrakt? Nie żebym coś sugerował...
Jak go ustawia praktycznie na ŚO to nic dziwnego że gra gówno.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:31

annihilator1988@
A cała ta akcja zaczęła się od Pogby,który zgrał piłkę Guarinowi gdy nawet tamten o nią nie prosił.Bardziej bym winił Pogbę, który chyba na chwilę stracił orientacje na boisku i szybkie podanie a potem to już dalsza część akcji.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:32

Pessos pisze: Jak go ustawia praktycznie na ŚO to nic dziwnego że gra gówno.
Pirlo gra na swojej "nominalnej" pozycji w Juve, czyli cofniętego rozgrywającego... a to że nie ma już sił gonić dłużej niż 45 minut to materiał na osobną dysputę. Ktoś na czacie live strony o ManU napisał
pirlo w prem 30 minut i respirator
I tego się trzymajmy.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:35

AdiJuve pisze:annihilator1988@
A cała ta akcja zaczęła się od Pogby,który zgrał piłkę Guarinowi gdy nawet tamten o nią nie prosił.Bardziej bym winił Pogbę, który chyba na chwilę stracił orientacje na boisku i szybkie podanie a potem to już dalsza część akcji.
Ale cała rzecz działa się na lewej, a Kielon zniknął. Na atak pobiegł? Takie rzeczy to widziałem jedynie pod szkołą. Ciekawe czy dostaną dzień wolnego? Giorgio kazałbym biec za autobusem
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2015, 23:40 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:38

zahor pisze:
kuba2424 pisze: Mam nieco inne zdanie na ten temat, ale ok, zakładam twoją wersję. Nie zmienia to faktu, a sam osobiście bardzo cenisz fakty, że Morata był faulowany. O czym tu dyskutować?
Ja interpretuję to w ten sposób, że Morata był faulowany ale kontynuował grę,
...i dalej nie czytałem. Szczerze, oglądałeś powtórkę? Bo nie sądzę.Według twojej def. kontynuowanie gry można byłoby nazwać sam upadek.W sumie też kontynuacja gry w pewnym sensie...

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:40

annihilator1988 pisze: Ale cała rzecz działa się na lewej, a Kielon zniknął. Na atak pobiegł? Takie rzeczy to widziałem jedynie pod szkołą.
:naughty:

To norma u naszych mistrzow :D Tylko u nas obronca moze nagle zniknac z pola widzenia, bo zapedzil sie do ataku. Bez asekuracji Kiedys, robil tak jedynie Lucio, czasami Puyol, dzisiaj w Juve wszyscy atakuja, a bronic nie ma komu. Od dluzszego czasu mowie znajomym Juventini z towarzystwa, ze poza wypierniczeniem Pirlo TRZEBA pozbyc sie Kielona. Ogu jest duzo lepszy od niego na ten moment, a Kielon po prostu nie bedzie progresowal. Juz od dawna nie jest dobrym obronca, walczakiem, powolnym taranem, a robi sie fajtłapą, czołokopaczem i parodysta-symulantem. Dramat chłopa. :stop:
Czemu Coman nie wszedl po stracie bramki to kolejna zagadka dla mnie.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:41

Jesteśmy niczym Eastwood z westernu " Dobry, zły i brzydki". Jesteśmy tym dobrym, który już kilka razy brzydkiemu pozwolił ujść z życiem. Vide Genoa Sassuolo Sampdoria, a teraz inter. Po prostu jedno wielkie frajerstwo. Za tydzień czeka nas mecz z Napoli, który w ogóle nie widzi mi się w naszym wykonaniu. Nawet z Conte jak śrubowaliśmy rekord punktów ponieśliśmy tam porażkę, remis przy takim graniu będzie sukcesem. Także ten tego...... Brutto Anno....

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:41

annihilator1988 pisze:
AdiJuve pisze:annihilator1988@
Ale cała rzecz działa się na lewej, a Kielon zniknął. Na atak pobiegł? Takie rzeczy to widziałem jedynie pod szkołą. Ciekawe czy dostaną dzień wolnego? Giorgio kazałbym biec za autobusem
Fakt Chiellini najlepiej się nie zachował, ale jego bym na pewno nie obwinił najbardziej za tego gola,Bonu został i Icardi jemu uciekł.Obejrzyj jeszcze raz co zrobił Pogba, zamiast do boku, to zgrał do Guarina a potem zaczął machać łapami a akcja poszła i gol;/

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2015, 23:45

zahor pisze:
Ja interpretuję to w ten sposób, że Morata był faulowany ale kontynuował grę, sędzia pozwolił na to stosując przywilej korzyści, po czym popełnił przewinienie polegające na symulacji. Jest to dokładnie taka sama sytuacja, jak gdyby faulowany Hiszpan utrzymał się przy piłce po czym sam popełnił faul w ataku. Koniec końców pożytek z całej akcji dla zespołu jest zerowy z jego winy. Nijak nie można tego zestawić z sytuacją, w której Llorente jest wycięty w polu karnym i tylko ewidentny błąd arbitra sprawia, że nie ma jedenastki.
Jest progres - z poczatku twierdziles, ze to symulka roku... Wychwalasz tez Llorente za kluczowe podanie przy golu, a to po prostu posrednia asysta, a chyba nie od posrednich asyst on tutaj jest. Natomiast nic i nikt nie zmienia faktu, ze poza Tevezem, to my ataku nie mamy. W tym momencie Luiz Adriano z Szachtiora bylby sporym wzmocnieniem.
kacopys pisze:Pereyra ^^
Giovinco, Coman niech grają po do dawać czas komuś kto po sezonie odchodzi do Udinese. Bo chyba nie myślimy na poważnie nad wykupem tego wyrobu islopodobnego?
Przeciez wujek Beppe juz go (slownie) wykupil.

Ile mozemy za Kielona wyciagnac? :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany