Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 12:58

Nie jest źle, bo mogło byc naprawdę ciężko. Szkoda tylko, że pierwszy mecz gramy w siebie... Mam nadzieję, że do Lutego nasza forma strzelecka poprawi się diametralnie, a Borussia nadal nie wyjdzie z dołka ligowego...

Ehhh tylko teraz to czekanie... :|

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 13:03

pumex pisze: Na szybko:
- Chelsea ogra PSG, nie widzę innej możliwości
- Barca ogra City, --||--

- Atletico ogra Bayer, --||--
- Real ogra Schalke, --||--
- Bayern ogra Szachtar, --||--
- Arsenal ogra Monaco, --||--

Tak naprawdę jedynie wyniki dwóch dwumeczów (naszego i Porto vs Basel) są ciężkie do przewidzenia. Inne wyniki niż powyższe będą kosmo-sensacją.
Pierwszych dwóch par tak bardzo bym nie przesądzał. Moim zdaniem mają one faworytów (Barca, Chelsea), ale nie tak zdecydowanych, jak w przypadku reszty.

Obstawiam niespodziankę w przynajmniej jednej z tych potyczek.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 13:21

Dobre losowanie.

Faworytem jest BVB, ale nieznacznym. Nasze szanse określiłbym na 45%.

PS. Ale numer... 10lat i 6 dni na JuvePoland :D

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 13:53

Terminarz 1/8 LM

Pierwszy mecz - wtorek 24 lutego, rewanż - środa 18 marca.

Co do meczu w TVP to jestem bardzo ciekaw czy wybiorą nasz mecz czy Barca-City :whistle: Niby w pierwszej kolejności mieli puszczać Polaków, ale Barca to zawsze Barca...

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 13:57

Pytanie z innej beczki. Skoro gramy we wtorek, to mecz z Atalantą będzie pewno rozgrywane w sobotę, czy już nawet może w piątek?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:00

bramek pisze:Pytanie z innej beczki. Skoro gramy we wtorek, to mecz z Atalantą będzie pewno rozgrywane w sobotę, czy już nawet może w piątek?
Zapewne w piątek ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:01

Niemcy szanse na awans niemieckich druzyn oceniaja nastepujaco:

- Schalke i Bayer leca na zbity;
- Bayern awansuje bez zadnych problemow;
- wyzwanie BVB postrzegaja jako machbar, czyli do zrobienia, choc niektorzy sa przekonani, ze ekipa Kloppa musi drzec o ten awans

Coraz glosniej sie pisze o tym, ze juz w zimie moze sie do nas przeniesc Zaza, wiec mialby kto strzelac. :wink:

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:10

Losowanie spokojnie do zrobienia. Trzeba pamiętać tylko, że Borussia w LM nie gra takiej kupy jak w lidze, więc nie ferowałbym wyroków przed meczem.
Mam nadzieję, że nie będzie (jak wspomniał pumex) domowego 0:0.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:23

Wojtek pisze:Terminarz 1/8 LM

Pierwszy mecz - wtorek 24 lutego, rewanż - środa 18 marca.

Co do meczu w TVP to jestem bardzo ciekaw czy wybiorą nasz mecz czy Barca-City :whistle: Niby w pierwszej kolejności mieli puszczać Polaków, ale Barca to zawsze Barca...
Pewnie dużo zależy od wyników pierwszego mecz:) Choć myślę,ze jednak puszczą BvB no chyba,że Piszczek i Kuba nie będą grali to wtedy Barca-City :)
Losowanie na pewno było dla nas łaskawe:)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:34

Losowanie dobre, aczkolwiek jak będziemy dalej tak grali to z takim Monaco bylyby problemy.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:37

Chciałem BVB i mam to co chciałem. Wszystko zdarzyć się może, ale jestem daleki od ferowania rozstrzygnięcia tej potyczki już teraz.
Przynajmniej nie murują bramki jak Atletico, więc kilka bramek po jednej, czy po drugiej stronie wpadnie.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 14:50

Sory ale jak zagramy w napadzie Lorkiem i Giovinco jak wczoraj to to będzie parodia.
Zobaczcie jak Bvb gra w Lm, to jest inny zespół niż Bvb z bundeskopanki.

Marotta pewnie uzna że po co mają sprowadzać kogoś dobrego za kase jeżeli nie gramy z Realem czy Bayernem tylko z Bvb.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 15:03

sebatiaen pisze: Marotta pewnie uzna że po co mają sprowadzać kogoś dobrego za kase jeżeli nie gramy z Realem czy Bayernem tylko z Bvb.
Gilardino to kolejny mistrz, który dołączył do naszej drużyny. Jestem pewien, że gdy nadejdzie na niego pora, da z siebie wszystko i zaprezentuje DNA Juventusu.

Zawsze mnie to bawi :prochno:
Samowystarczalny mateelv

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 15:14

Morgesztern pisze:Losowanie spokojnie do zrobienia. Trzeba pamiętać tylko, że Borussia w LM nie gra takiej kupy jak w lidze, więc nie ferowałbym wyroków przed meczem.
Dwa ostatnie spotkania BVB w Lidze Mistrzów to porażka 2-0 z Arsenalem na wyjeździe i zaledwie remis u siebie z Anderlechtem, więc nawet w tych rozgrywkach nie byli non-stop takimi mega kozakami za jakich się ich uważa. Do dwumeczu jeszcze sporo czasu i wiele może się zmienić ale nie stoimy na straconej pozycji.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2014, 15:17

Dla mnie wymarzone losowanie. Rywal z dużymi kłopotami w lidze, więc raczej nie będą kalkulować ale grać na dwa fronty pełną parą. Poza tym to chyba najsłabszy klub, który wygrał grupę (może na równi z Monaco, ale ich styl gry sprawia, że dla nas byłby to gorszy rywal). Jeśli zagramy na 100% możliwości i potencjału to jesteśmy zdecydowanym faworytem. Choć oczywiście nie można zakładać, że na ten dwumecz wyjdziemy z Vidalem, Pogbą, Tevezem, Llorente i Pirlo w optymalnej dyspozycji. Tak więc realnie to 55 do 45 dla nas.

Zablokowany