LM 14/15 (gr. A) [4]: JUVENTUS 3-2 Olympiakos

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:03

Wszystko się może zdarzyć.
Atletico-Olymiakos x
Malmo-Juve 2

Atletico 10
Juve 9
Olympiakos 7

Juve-Atletico 1
Olympiakos -Malmo 1

Juve 12
Olympiakos 10
Atletico 10

Albo bardziej realnie

Atletico-Olympiakos 1
Malmo-Juve 2
Juve-Atletico x
Olympiakos -Malmo 1

Atletico 13
Juve 10
Olympiakos 9

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:03

Ouh_yeah pisze:
Cobra pisze:Bo waleczności i odbiorów w tym meczu nie miał, prawda?
Dużo przebitek przegrał, odbiory głównie w prostych sytuacjach. O każdym pomocniku Olympiakosu można powiedzieć tyle samo dobrego, co o Vidalu.

http://www.fourfourtwo.com/statszone/5- ... per-anchor

Nie wiem, gdzie Ty widziałeś te przegrane przebitki... Vidal jeśli chodzi o atak, to nie jest jeszcze ten sam gość, co poprzednie 3 sezony, ale jeśli chodzi o obronę to i tak jest to nasz najlepszy piłkarz! Wydaje mi się, że dzięki przesunięciu go do przodu, wreszcie widzieliśmy pressing w tym sezonie....

Nie zakłamujcie rzeczywistości. Z karnym dał dupy, ale dzisiaj zagrał dużo lepiej niż ostatnio :stop:

Najsłabszy na boisku - Buffon.... :whistle:
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2014, 23:04 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:04

Niby są 3 punkty, ale tak naprawdę pozostaje spory niedosyt. W tym meczu widziałem w końcu zaangażowany, skupiony (z kilkoma wyjątkami), ambitny Juventus. Gra naprawdę mi się podobała, ale to co robiliśmy pod obiema bramkami... Mieliśmy chyba z 4 setki, do tego ten karny. [*] Widać było presję, jaka ciąży na naszych. Grecy grali kompletne nic, zamknęli autobus, piłkarsko wyglądali o wiele gorzej, ale co z tego, skoro w 2 lepszych okazjach wpakowali nam takie bramki... Brawa dla defensorów. :whistle: Nie tego się spodziewam po obrońcach Juve.

W tym ustawieniu Juventus wygląda o wiele lepiej. Po powrocie Asamoah, Caceresa mogłoby być przednio.

Fakty są takie, że mamy co prawda gorszy bezpośredni bilans, ale my swój pojedynek z Hiszpanami gramy w Turynie, do tego w ostatniej kolejce. Malmoe trzeba odprawić, bez tego przepuszczamy do 1/8 ogórów z Grecji.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:05

dawid91 pisze:Moim zdaniem techniki ten piłkarz nie miał nigdy
:lol: :-D :) :? :prochno: :angry:
dawid91 pisze:Bramkostrzelny przecinak
:lol: :-D :) :? :prochno: :angry: x2
Technika to tylko i wyłącznie kiwki a'la Ronaldinho?
Ależ to były emocje. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem tak emocjonujący mecz w wykonaniu kopaczy Juventusu. Oby tylko ten karny Nam się nie odbił czkawką.

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:08

pablo1503 pisze: Ależ to były emocje. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem tak emocjonujący mecz w wykonaniu kopaczy Juventusu.
Czyli tylko ja miałem odczucie :prochno:

Obrazek

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:15

AdiJuve pisze:Oglądnijcie jeszcze raz mecz zobaczycie jaką harówę dzisiaj zrobił Vidal, biegał jak natchniony, to głównie dzięki niemu Olympiakos nic nie mógł skonstruować.
Sorry, ale futbol to nie biegi przełajowe. Oczywiście każdy może oceniać danego zawodnika według własnego widzimisię, ale ja nie rozumiem, jak można za ten mecz chwalić Vidala. Arturo zagrał bardzo przeciętnie.

Powiem szczerze, że ten mecz spełnił moje oczekiwania względem wyglądu ofensywnej gry zespołu. Wreszcie nie było tego klepania w miejscu, wreszcie była jakaś dynamika w konstruowaniu akcji i - co najważniejsze - w końcu nie miałem wrażenia, że wszyscy zawodnicy Juve grają tyłem do bramki przeciwnika. W tym meczu zagraliśmy tyle podań nadających konkretne tempo akcji, że można by nimi obdarzyć połowę dotychczasowych pojedynków Juve.

Przykry natomiast jest wynik, bo choć w miarę korzystny, to i tak gorszy niż np u siebie wykręciło Malmo, co powinno dać naszym do myślenia. Cholera, choć gra mogła się podobać, to prawda jest taka, że dalej nie mamy czego szukać w fazie pucharowej, bo takie rezultaty (domowe i wyjazdowe) skazują zespół na porażkę niezależnie od rywala. A ten karny Vidala... no cóż... żeby nie wrócił do nas jak bumernag, choć z drugiej strony, nasi dostaną wiadomość, że ciągle muszą grać o pełną pulę, bez kalkulowania.

Kogo typowałbym do miana najsłabszego zawodnika? Chyba Asamoah - często kompletnie gubił krycie w swojej strefie, a i w ofensywie przez większość czasu był bezpłciowy. Vidala też dołączyłbym do grona kandydatów do tytułu "flop of the match" i to nie ze względu na karnego. Kogo wskazałbym jako najlepszego? Hmm... tu miałbym problem, bo poza wymienionymi, Licht był mocno przeciętny, Pogba bardzo chaotyczny, Morata aktywny ale nieefektywny, Tevez jak nie Tevez, Buffon dowalił farfocla... :think:

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:16

zahor pisze: Do tej pory jedenastki wykonywał kapitalnie, dzisiaj mu nie wyszło i wychodzi że to gwiazdorzący błazen, który nigdy nie miał techniki :|
Trzeba jednak przyznać, że dziś mógł ustąpić komuś innemu jedenastkę. Byłby to miły gest.

zahor pisze:Nie mam zielonego pojęcia kto jest w tej chwili w lepszej sytuacji. Z jednej strony Grecy wygrali dwumecz, z drugiej Juventus gra z Atletico u siebie w ostatniej kolejce, kiedy Hiszpanie powinni mieć już zapewniony awans. Z trzeciej zaś nie dam sobie uciąć ręki, że Stara Dama ze Szwecji przywiezie komplet punktów.
To pewnie jak większość z nas. Nic nowego, co roku ta sama historia. Trzeba obawiać się do końca.

P.S. - wiem, że ten mecz to żaden wyznacznik, ale jakoś dziwnym trafem jak gramy coś innego niż 3-5-2, to nasza gra jakby trochę wyglądała na żywszą, czy mi się tylko wydaję?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:16

Ein pisze:
pablo1503 pisze: Ależ to były emocje. Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem tak emocjonujący mecz w wykonaniu kopaczy Juventusu.
Czyli tylko ja miałem odczucie :prochno:
Yyy... że co?
Ciekaw jestem, czy będziemy kontynuowali grę 4-ileś tam.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:18

Jak można było dopuścić do sytuacji, że do rzutu karnego podchodzi gość, któremu jedyne co wyszło w tym meczu, to koza z nosa?!

Ludzie, którzy skreślali LL są durniami. Nikogo personalnie nie obrażam a jedynie stwierdzam fakt.

Zarówno pierwsza jak i druga połowa świetna w naszym wykonaniu (choć np. zahor w przerwie twierdził inaczej, ale on zawsze musi być odmieńcem albo jest ślepy). Tylko ta skuteczność... :angry:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Z Malmo i tak musielibyśmy wygrać, niezależnie od wszystkiego. Co potem, będziemy się zastanawiać. Natomiast samo to, że dziś Juventus zaryzykował i chciał, trzeba docenić.

To, co zauważyć można na tym forum zwłaszcza w ostatnim czasie, to to, że sporo osób ma problemy... ze sobą.

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zachowanie Vidala przy karnym było na poziomie przy wyniku co najmniej 4-0...powinien się skoncentrować a nie kabaret odwalać. Morata pokazał swoje świetne umiejętności, może i LIorente jest drewnem itp ale od Moraty jest na dzien dzisiejszy lepszy.
Natomiast Allegri to kaleka taktyczny 4 3 1 2 wszystko fajne ale wiedząc ze obrona greków jest dość niska to od pierwszych minut powinien grać LIorente a nie Morata , szkoda ze GIovinco nie wystawił...

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:19

Antek666 pisze:What? Nie rozumiem.
Zawiódł w meczu(mimo wszystkiego od Niego oczekuje się dużo więcej), spieprzył karnego. Dzisiejszy mecz to lekcja z której Arturo wyciągnie wnioski i zobaczysz, ze jego forma wróci do normy. Bo ten zawodnik ma wszystko. A jak czytam tutaj, że nigdy nie miał techniki etc... ale tego nie chce komentować, bo mam już żółtą :lol:
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2014, 23:19 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:19

Cobra, dwa odbiory Vidala. Prawdziwy bóg defensywy. Milivojević z Olympiakosu miał cztery odbiory...

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:21

kuba2424 pisze:
zahor pisze: Do tej pory jedenastki wykonywał kapitalnie, dzisiaj mu nie wyszło i wychodzi że to gwiazdorzący błazen, który nigdy nie miał techniki :|
Trzeba jednak przyznać, że dziś mógł ustąpić komuś innemu jedenastkę. Byłby to miły gest.
Wydaje mi się, że on sam czuł przez ostatnie tygodnie, że jest w dołku i chciał tą bramką - która miała być ważnym przypieczętowaniem zwycięstwa w dwumeczu - podbudować sobie morale i uwierzyć w siebie, bo mam wrażenie, że pewności siebie brakuje mu ostatnio przede wszystkim. Wydaje też mi się, że jego koledzy z drużyny również uważali, że to on powinien wykonać tego karniaka.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2014, 23:25

mnowo pisze:
kuba2424 pisze:
Wydaje mi się, że on sam czuł przez ostatnie tygodnie, że jest w dołku i chciał tą bramką - która miała być ważnym przypieczętowaniem zwycięstwa w dwumeczu - podbudować sobie morale i uwierzyć w siebie, bo mam wrażenie, że pewności siebie brakuje mu ostatnio przede wszystkim. Wydaje też mi się, że jego koledzy z drużyny również uważali, że to on powinien wykonać tego karniaka.
Zawsze źle, jak ja takich kibiców nie lubię przez cały tydzień narzekają płaczą, w ciągu meczu płaczą i po meczu płaczą. Spieprzył karnego, trudno... zaczynają się pojazdy, że jest słaby, że w ogóle nie powinien grac w klubie, nie powinien strzelać karnych, może miły gest by oddać innemu. To jest profesjonalna piłka, a nie liga amatorska.

Zablokowany