Serie A 14/15 (10): Empoli 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2014, 22:38

Wojtek pisze:
Mate.G pisze:
Wojtek pisze:Co to da?
Kolejne przegrane przybliżą Nas do jakiejś zmiany.
Może i tak, ale po primo nie nastąpi to zbyt szybko, a po dwa nawet jeśli zmienimy trenera to niewiele to da. Jeśli zaliczymy kiepski sezon to prawdziwe zmiany zaczną się od przyszłego sezonu, więc lepiej chyba liczyć na wiktorię naszych pupili ;)
Zapomnij:prochno:

Do jakiejś zmiany miałem na myśli chociażby zmianę taktyki.
Allegri prezentuje nam odgrzewanego kotleta Conte, który odgrzewał tego kotleta przez dwa lata. Więc sory termin ważności minął.

Jakbyśmy tak przegrali parę razy to zmienimy trenera, jest wiele lepszych wyborów niż Max.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2014, 22:43

ostatnio przypomnialo mi sie jak wladowalismy Borucowi piec bramek jak gral w Fiorentinie, teraz 5 bramek to my strzelamy w czterech meczach...

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2014, 23:10

Morata od 1. minuty to klucz do wygrania tego meczu.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 00:50

Morata aż pali się do gry i grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Za każdym razem kiedy wchodzi na boisko to mam wrażenie, że jako jeden z niewielu w naszej drużynie ma zamiar robić coś 'ponad normę' i nie stawia na minimalizm.

Wygrajmy z tym Empoli i zagrajmy z jajem, a będę zadowolony. Niczego więcej od tego meczu nie wymagam.

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 04:18

koki90 pisze:Morata aż pali się do gry i grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Za każdym razem kiedy wchodzi na boisko to mam wrażenie, że jako jeden z niewielu w naszej drużynie ma zamiar robić coś 'ponad normę' i nie stawia na minimalizm.

Wygrajmy z tym Empoli i zagrajmy z jajem, a będę zadowolony. Niczego więcej od tego meczu nie wymagam.
Makiavel pisze:Morata od 1. minuty to klucz do wygrania tego meczu.
Jak w podstawie wybiegnie Llorente to już chyba naprawdę przestanę wierzyć w naszego trenera...

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 08:36

Wojtek pisze:
Mate.G pisze:
Wojtek pisze:Co to da?
Kolejne przegrane przybliżą Nas do jakiejś zmiany.
Może i tak, ale po primo nie nastąpi to zbyt szybko, a po dwa nawet jeśli zmienimy trenera to niewiele to da. Jeśli zaliczymy kiepski sezon to prawdziwe zmiany zaczną się od przyszłego sezonu, więc lepiej chyba liczyć na wiktorię naszych pupili ;)
Zdun pisze:Roma wygra z Napoli...ten zespól do momentu prowadzenia przeez Beniteza jest typowym średniakiem.
Może i grają teraz słabo, ale na mocniejszych rywali potrafią się zmotywować, a już szczególnie na San Paolo.
Az tak drastycznie - zmiana trenera to nie ale chociaz zmiane taktyki i rozbicie tego pieprzonego betonu...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 09:30

W perspektywie meczu w LM jutro Tevez,Lichy i Markiz/Vidal powinni odpocząć.
Jeżeli jutro będzie jako taka skuteczność to 3pkt. będą. A jak znowu tryliard bezsensownych strzałów i marnowanie okazji to znowu wtopa.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 11:57

To będzie bardzo smutny tydzień dla nas...Empoli i Olympiakos czyli kolejne punkty stracone z ogórami.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 13:07

Na miejscu treneiro zmienilbym taktyke na 3-6-1 - z takimi lebiodami jak Llorente i Morata, lepiej bedzie wprowadzic kolejnego ofensywnie usposobionego pomocnika, niz drewienko do ataku. Comana albo Pereyre poprosze.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 13:53

Prognozowane składy sugerują "dalsze doskonalenie" systemu 3-5-2, co mnie ani trochę nie dziwi.
Dokładnie tak, jak się obawiałem, iż decyzja o zmianie systemu może zostać podjęta jedynie z gabinecie zarządu, a nie przez kogoś takiego jak pionek Allegri. Pereyra, Pirlo i Morata in. W zasadzie kolejny mecz, w którym Pereyra będzie się dopiero uczył grać na wingbacku. Chyba też niewystawienie Romulo z tak ogórkowym przeciwnikiem, przy problemach Lichego, już wyleczonego jest symptomatyczne. Świadczy to o tym, że prawdopodobnie zarząd nie jest zainteresowany jego wykupieniem, po prostu nie rozegra wystarczającej liczby meczów. Ekonomia, stawiają na Pereyrę, mimo że nie jest to pozycja Argentyńczyka.

Obrazek

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 14:13

Kod: Zaznacz cały

Wszystko wskazuje na to, że Carlos Tevez nie zagra w najbliższym meczu przeciwko Empoli. Argentyńczyk nie zdobył bramki od spotkania z Romą i Massimiliano Allegri planuje dać mu odpocząć przed arcyważnym starciem z Olympiakosem w ramach Ligi Mistrzów.

Informację o tym, że napastnika zabraknie w kadrze na spotkanie z Empoli podało Tuttosport. Dziennikarze tego medium twierdzą, że szkoleniowiec Starej Damy chce mieć swojego najskuteczniejszego napastnika w najlepszej dyspozycji w środku przyszłego tygodnia, gdy turyńczycy mierzyć się będą w Lidze Mistrzów z Olympiakosem.
Allegri się obudził ?

Jak patrzę na tą grafikę to za Teveza Romulo i możemy grać 4-2-3-1 . Na papierze...

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 14:16

Jak mamy eksperymentować, to właśnie w takich meczach. Jeżeli z Empoli wyjdziemy po raz kolejny 3-5-2(a tak się stanie na 97%), to już chyba nie uwierzę w zmianę taktyki w najbliższych miesiącach. Chyba jakaś tragedia musiałaby zmienić podejście Naszego trenera.
Zresztą ciekawi mnie jedno. Już w tamtym sezonie z Conte na ławce trenerskiej przechodziliśmy na 4-3-3 w krytycznych momentach meczu. Mało tego - 2 mecze przeciwko Realowi zagraliśmy w takim systemie. Hmmm... wygląda na to, że ten system ma być rozwiązaniem problemu w końcówkach meczów, które przegrywamy. Skoro 4-3-3 ma Nas uratować przed porażką, to dlaczego od razu nie wyjdzie w takim ustawieniu, tylko przechodzimy na niej w +80min.? Bez sensu. :whistle:

Obrazek
freddie88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 19:30

stawiam na skromne1-0 po bramce Moraty :)

Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 20:44

Mam dziwne wrażenie, że wygramy ładnie, gładko i przyjemnie tak z 0-3 i wszyscy w klubie powiedzą, że kryzys zażegnany, a w tygodniu dostaniemy od olimpiakosu po pośladkach i zostanie LE..

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2014, 22:58

Powiedzcie mi skąd się bierze to przekonanie, że zmiana taktyki z 3-5-2 na 4-3-coś tam jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki odmieni naszą grę? Naprawdę wierzycie w to, że Allegri działa na szkodę klubu i własną stosując nieoptymalne ustawienie, bo jest betonem? Napoli uskutecznia 4-2-3-1 mając do tego odpowiednich wykonawców, a w Serie A spisuje się poniżej oczekiwań, nie wspominając o tym, że odpadło z Ligi Mistrzów. Roma ze swoim 4-3-3 została rozbita w proch i pył przez Bayern, w którym Guardiola eksperymentuje z nietypowymi jak na ten klub ustawieniami. To są tylko cyferki. Ważne jest to co robią piłkarze na boisku.

Podobnie uważam, że mówienie o kryzysie po remisie z Sassuolo i porażce z Genoą to przesada. Kryzys to dopiero może być jeżeli nie wyjdziemy z grupy Ligi Mistrzów. Wtedy ewentualnie będzie kryzys pełną gębą, ale teraz to powiedziałbym, że mamy obniżkę formy.

Prawdę mówiąc, nawet jeżeli nie wygramy jutro to nie będę wylewać kubła pomyj na Allegriego. Najważniejszy jest mecz z Olympiakosem, bo Juventus musi w końcu zacząć odzyskiwać swoje miejsce w Europie.

Obrazek
Zablokowany