Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 15:24

Haris pisze:czemu my go nie próbujemy ściągnąć?.
Na ostatnich fotkch widać cały czas Marottę bez patrzałek...przypuszczam, że oczy tak mu się rozregulowały, że w ogóle patrzy nie tam gdzie trzeba... :)
A na poważnie - to jest właśnie wykorzystywanie przez łysego nadarzających się okazji... :?

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 15:28

Skoro już poruszyliście ten temat... Wie ktoś dlaczego do tej pory nikt nim się nie interesował? Czytałem, że ponoć został zaoferowany klubom i to za małą kasę, ale nikt nie wyraził zainteresowania. Aż tyle zarabia, czy aż tak obniżył loty?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 16:24

Przecież Song to żaden defensywny pomocnik ani ŚO. Gość jest totalnie beznadziejny w odbiorze.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 16:52

Song kosi 6-7 mln rocznie...czemu nikt go nie chce? moze maja w pamieci jego popis na mundialu :lol: O ile mnie pamiec nie myli, całkiem niedawno były jakies ploty łączące go kolejno z Liverpoolem i Manchesterem Utd

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 16:59

Podobno pozyskaliśmy kolejny talent dla naszej Primki. Gość nazywa się Djalo, grał w młodzieżówce Realu Madryt...ktoś coś more info?

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 17:58

Pellegrini oficjalnie umieścił Nastasica na liście, Marotta do roboty! pewnie do Arsenalu pójdzie..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 18:23

PrzemasJuve pisze:Pellegrini oficjalnie umieścił Nastasica na liście, Marotta do roboty! pewnie do Arsenalu pójdzie..
Pewnie tak, Arsenal nam wszystkich kosi bo jest konkretny w swoich działaniach a nasz mierny łysy bazuje na "porozumieniu z zawodnikiem"... :angry:

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 19:16

alessandro1977 pisze:
PrzemasJuve pisze:Pellegrini oficjalnie umieścił Nastasica na liście, Marotta do roboty! pewnie do Arsenalu pójdzie..
Pewnie tak, Arsenal nam wszystkich kosi bo jest konkretny w swoich działaniach a nasz mierny łysy bazuje na "porozumieniu z zawodnikiem"... :angry:
Gościu! Już wszyscy wiedzą jak bardzo gardzisz naszym DSem. Podkreślanie tego w każdym poscie jest słabe, bo każdy już poznał Twoje zdanie, tym badziej że piszesz wyłącznie o tym.

Arsenal weźmie tylko jednego z dwójki Kostas-Nastasic, drugi mógłby wylądować u nas. Mam nadzieje że uda nam się pozyskać Rabiota, i kogoś na skrzydło (póki co jest tylko Pepe, dla nikogo poza nim nie jest to naturalna pozycja, więc póki co prędzej zagramy 4-3-2-1 niż 4-3-3).

Zabawny ten żart z Falcao.

PS. Beppe bazuje na naszym budżecie transferowym i co ważniejsze płacowym.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 19:24

A niech Gunersi biorą tego Manolasa kostasa, czy jak mu tam. Będzie Nastasic dla nas, czyli opcja A miast opcji B w tym wypadku :)

Ten Rabiot iście taki fantastyczny jest, że tak niby pół Europy się o niego bije?? Śmiem wątpić. Przynajmniej wg mnie w tym roku winniśmy sobie dac spokój. Najwyżej wpadnie po kontrakcie ;)

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 20:48

nie przyjdzie ani Manolas ani Nastasic

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 20:57

Nie rozumiem oskarżania Marotty o skąpstwo. Facet wydaje tyle ile może. Te wszystkie jego kombinacje polegające na wypożyczeniach i ratach są jedyną możliwością by dobrze wzmocnić zespół.
W tym okienku wydaliśmy już wszystko, teraz tylko możemy liczyć na wypożyczenie jakiegoś zawodnika, a o to będzie bardzo trudno. Te wszystkie machinacje pokazują jak mało pieniędzy otrzymał Marotta na wzmocnienie zespołu.
Biorąc to wszystko pod uwagę można stwierdzić, że Marotta to inteligentny facet, który naprawdę ma pomysł na funkcjonowanie klubu mimo takich przeszkód.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 21:23

Problem w tym, jak Łysy wydał te pieniądze. Za Morate, Pasquato, Marrone, Sturaro i Isle zapłacił około 35 mln. Zamiast tego, gdyby kupić Griezzmana (30 mln), Evre, Comana, wypożyczyć Pereyre i Romulo, wyszlibysmy o wiele lepiej, a zostałoby 5 mln jeszcze na zmiennika Llorente, chociaż tutaj można by było zostawić Quagliarelle. Max na pewno dawałby mu dużo szans, z racji tego iz byłby pierwszy do wejścia z ławki.
Zaś Marotta wydał kase na Morate który może być niewypałem jak Melo i Diego, oraz 4 zbędnych grajków którzy w koszulce Juventusu w przyszłym sezonie nie zagrają ani minuty.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 21:40

Baczu pisze: Zaś Marotta wydał kase na Morate który może być niewypałem jak Melo i Diego
Bardzo daleki jestem od gloryfikowania Marotty albo twierdzenia, że to okienko zapewni nam skok jakościowy, na który liczyłem, ale nie przeginajmy w drugą stronę. Każdy piłkarz może być niewypałem. Na takich, którzy z dużym prawdopodobieństwem odpalą i dadzą nam nową jakość niestety nas nie stać, trzeba kupować takich, po których spodziewać się można wszystkiego.
19 pisze: W tym okienku wydaliśmy już wszystko, teraz tylko możemy liczyć na wypożyczenie jakiegoś zawodnika, a o to będzie bardzo trudno. Te wszystkie machinacje pokazują jak mało pieniędzy otrzymał Marotta na wzmocnienie zespołu.
Biorąc to wszystko pod uwagę można stwierdzić, że Marotta to inteligentny facet, który naprawdę ma pomysł na funkcjonowanie klubu mimo takich przeszkód.
Niby tak, ale w takim razie trzeba sobie zadać pytanie - dlaczego w zasadzie w każdym okienku letnim Zezol marnuje dużo czasu i wysiłku na negocjacje w sprawie piłkarza, na którego, jak się później okazuje, nie mieliśmy ani przez sekundę najmniejszych szans? Nie mam do niego pretensji o to, że nie udało mu się kupić Sancheza, podobnie jak nie mam mu za złe niesprowadzenia RvP czy Aguero, zastanawia mnie jedynie po co były te wszystkie szopki.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 21:47

Baczu pisze:Problem w tym, jak Łysy wydał te pieniądze. Za Morate, Pasquato, Marrone, Sturaro i Isle zapłacił około 35 mln. Zamiast tego, gdyby kupić Griezzmana (30 mln), Evre, Comana, wypożyczyć Pereyre i Romulo, wyszlibysmy o wiele lepiej, a zostałoby 5 mln jeszcze na zmiennika Llorente, chociaż tutaj można by było zostawić Quagliarelle. Max na pewno dawałby mu dużo szans, z racji tego iz byłby pierwszy do wejścia z ławki.
Zaś Marotta wydał kase na Morate który może być niewypałem jak Melo i Diego, oraz 4 zbędnych grajków którzy w koszulce Juventusu w przyszłym sezonie nie zagrają ani minuty.
Widzisz, to nie takie proste:

Pasquato i Islę wykupić musieliśmy, chcąc zachować relacje z Udine takie, jakie mamy - czyli dobre. Friuliani nie byliby zbyt szczęśliwi dostając od nas zgniłe jaja, na których raczej nie zarobią ;)

Powrót Luki M. to właściwie wymiana za Peluso - nie straciliśmy ani nie zyskaliśmy na tym.

Domniemane 30 milionów topnieje więc nieco. Griezmann to boczny napastnik, my zaś celowaliśmy w równorzędnego zmiennika na szpicę dla Fernando - a takich na rynku dość mało.

Quagliarella był zmiennikiem Hiszpana, ale z jakiegoś powodu został sprzedany. I nie wiem, czy dawanie mu większej ilości szans zrobiłoby z niego dobrego jokera, dublera.

Z drugiej strony, długo szarpaliśmy się z Weroną o ich Argentyńczyka i wykładaliśmy te +20 mln. Może i jakoś by się na Francuza uciułało. Trudno powiedzieć. Griezmann zmieniał klub jeszcze za kadencji Contego, widocznie mu nie pasował :prochno:
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2014, 21:52 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 3 razy.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2014, 21:48

Marotta wraz z Conte a potem z Allegrim uznali, że Morata jest wart 20 mln imożna się z tym zgadzać bądź nie ale to jest nasz top w tym okienku. Dużo osób piszę że mogliśmy mieć Griezmana, ale widoczniej w Turynie uznano, że lepiej wydać pieniądze na Morate

Zablokowany