Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2014, 18:06

kogut pisze:Zupełnie nie rozumiem transferu Romulo. Jest Lichtsteiner, Caceres, Padoin, Pepe i od biedy Motta. W ofensywie jest Pereyra, Giovinco. Na jakiej pozycji miałby niby Romulo grać i w jakim ustawieniu. Mamy masę piłkarzy prawonożnych i tylko dwóch 'lewaków' - Asamoah i Evre
Każdy z wyżej wymienionych ustępuje Lichemu w akcjach ofensywnych, a kilka wymienionych nazwisk nie powinno w ogóle być w Turynie. Chciałbym też przypomnieć, że Pepe grywał na lewej, gdy trzeba było. Jest ok. Ciekaw jestem, jakąż to bombę transferową szykuje Szalonooki w kwestii ataku? Boriello? :prochno:
Edit
Pepe stosuje taki styl gry, że z powodzeniem mógłby grać jako cofnięty, może nie w LM, ale w Seria A jak najbardziej.
Paweljuve2006 pisze:Ad1: Pepe grał u Conte w 4-3-3
I to przekreśla całe jego doświadczenie, jakie zdobył będąc pomocnikiem :ok: A na jakiej pozycji grał Pepe przed przybyciem Conte?
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2014, 08:09 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2014, 18:45

Pepe na wingbacku? To nie jest najlepszy pomysł, na prawą obronę to już w ogóle.

//

http://www.eurofutbol.pl/news/783889-Ju ... egalczyka/

WTF?

:doh: :roll:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2014, 20:49

Don Paolo pisze:Pepe na wingbacku? To nie jest najlepszy pomysł, na prawą obronę to już w ogóle.

//

http://www.eurofutbol.pl/news/783889-Ju ... egalczyka/

WTF?

:doh: :roll:
Ad1: Pepe grał u Conte w 4-3-3 na prawej stronie ataku. Lub, jak w meczu z Napoli, w środku, ale to sporadycznie. Także masz rację.

Ad2: Byłem pewny, że trafił już do Steaua Bukareszt, o czym mówiły włoskie media. Tam miałby szansę trafić do LM.. No cóż dziwna decyzja. Może bardziej korzystna finansowo dla Juve od Rumunów- co jest bardzo prawdopodobne :wink:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 03:26

Transfer Isli śmieszny. Jednak za warunki na jakich pozyskany został Romulo trzeba pochwalić zarząd. Czym różni się od naszych obecnych rezerwowych? Potrafi przeprowadzić akcję, która może skończyć się golem. Nie rozumiem krytyki tego ruchu. Pamięta ktoś, kiedy Isla ostatnio strzelił gola?

Uzupełnienia składu są naprawdę ok i moim zdaniem podnoszą jakość drużyny jako całości. Na pewno nie takiego mercato oczekiwałem, ale biorę to na klatę. Nie transferów określanych jako "uzupełnienia". Składu sobie nie pogarszamy, nawet biorąc pod uwagę fakt, że kluczowi zawodnicy się starzeją. Najgorszy dla mnie jest brak choćby jednego ofensywnego zawodnika, który swoją grą może wnieść do drużyny nową jakość. Odpadł Sanchez, odpadła Berardi, odpadł Shaqiri i Pastore też się do nas nie wybiera. Giovinco to, niestety, nie powinien być gość, który odgrywa poważną rolę w Juventusie. Myślę, że Comana powoli możemy rozpatrywać jako pełnoprawne uzupełnienie drużyny.

Marotta na prezentacji Romulo wspomniał, że dalej szukamy kogoś do obrony i ataku. Co defensywy to pewnie wyleci Ogbonna albo druga opcja, chyba mniej prawdopodobna, szukamy zmiennika dla Evry. Jeśli chodzi o zawodnika ofensywnego to mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Dla mnie gość może być nawet w wieku przedemerytalnym, ale grunt żeby prezentował wysoki poziom sportowy przez min. 2 sezony.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 04:48

Arbuzini pisze:Jeśli chodzi o zawodnika ofensywnego to mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Dla mnie gość może być nawet w wieku przedemerytalnym, ale grunt żeby prezentował wysoki poziom sportowy przez min. 2 sezony.
I pewnie twoja nadzieja zostanie zawiedziona. Biorąc pod uwagę, że będzie to zawodnik raczej tani, bądź nawet darmowy ( albo wypożyczenie ), jakoś nie widzę by był to ktoś na prawde trzymający poziom.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 08:31

Gdyby ktoś chciał się powściekać na Szalonookiego i szrot typu Motta, to ma dobry ku temu powód. Valbuena odchodzi do Dynamo Moskwa za 1,5 padoina. Maxiu ma grać bez typowych skrzydłowych i pomocnik z takim przeglądem pola (biorąc pod uwagę zaawansowany wiek Pirlo) , za takie pieniądze byłby darem niebios.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 09:49

annihilator1988 pisze:Valbuena-podpisal-kontrakt-z-Dynamem-Moskwa,wid,16794744,wiadomosc.html]Valbuena[/url] odchodzi do Dynamo Moskwa za 1,5 padoina.
Do pełni szczęścia brakuje teraz tego, aby np. Liverpool wziął Shaqiriego za kwotę mniejszą, niż my pozyskaliśmy Moratę. Nie rozumiem jaki Beppe i spółka mają w tym interes, żeby w taki sposób przeprowadzać transfery? Bo nikt chyba nie wmówi, że mają słabą orientację o klasie poszczególnych zawodników dostępnych na rynku transferowym...Wałkowana miliardy razy teoria, mówiąca o braku pieniędzy, w obliczu zmarnowania już sporej kasy (lub przynajmniej inwestowania w bardzo niepewne transfery, gdzie jak dla mnie na chwilę obecną mały plusik można postawić jedynie przy Evrze i wypożyczonym Romulo), podczas tegorocznego Mercato - chyba również odpada.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 10:15

słuchając filmiku doszedłem do wniosku, że śmieszny akcent ma ten nasz nowy Romulo :wink: No i w ogóle bardzo pozytywne wrażenie sprawia - takiego skromnego, ułożonego gościa. Biorąc pod uwagę, że w zeszłym sezonie kichy nie odstawiał - trzymam za niego kciuki

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 10:34

Tez odnioslem takie wrazenie. Najlepsze sa jednak zawirowania z numerami. Isla oddaje 33, bierze 2 ...zeby za pare dni oddac 2 i odejsc do QPR :-D

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 10:51

annihilator1988 pisze:Gdyby ktoś chciał się powściekać na Szalonookiego i szrot typu Motta, to ma dobry ku temu powód. Valbuena odchodzi do Dynamo Moskwa za 1,5 padoina. Maxiu ma grać bez typowych skrzydłowych i pomocnik z takim przeglądem pola (biorąc pod uwagę zaawansowany wiek Pirlo) , za takie pieniądze byłby darem niebios.
Pudło.. Myślisz że Valbuena chciałbym zarabiać (dajmy na to) 2 mln, jak w Moskwie dostaje pewnie z 5 ? (jak nie więcej)

Romulo nie widziałem ani razu w akcji. Wszystkie mecze Hallasu w tam tym sezonie mi umknęły, te z nami też niestety :prochno: Ale ławka poszerza się w zadowalający sposób. Romulo, Pereyra, młody Morata i Evra do zmiany taktyki. + Coman w którym pokłada się nadzieję. Jeszcze napastnik i ma to ręce i nogi.

EDIT " Valbuena": http://www.transfery.info/68476,oficjal ... mie-moskwa. ODchodzi za 7,5. Zarabia 10 mln.
Kicek7 pisze:Myślę, że spokojnie pensja do wyłożenia przez nas.
W jasnowidztwo się nie bawmy :stop:
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2014, 12:36 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

Ego thelivingplanet

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 11:19

Bierzmy tego Hernandeza <3

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 11:31

wagner pisze: EDIT " Valbuena": http://www.transfery.info/68476,oficjal ... mie-moskwa. ODchodzi za 7,5. Zarabia 10 mln.
"powiedział Valbuena, który podczas trzyletniego pobytu w Moskwie ma zarobić 10 milionów euro."

Czyli ~3,3 melona na sezon. Myślę, że spokojnie pensja do wyłożenia przez nas. Szkoda, według mnie śmieszne pieniądze za takiego zawodnika.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 12:09

wagner pisze:
annihilator1988 pisze:Pudło.. Myślisz że Valbuena chciałbym zarabiać (dajmy na to) 2 mln, jak w Moskwie dostaje pewnie z 5 ? (jak nie więcej)
Zarzucasz mi luki, a samemu bawisz się we wróżkę :smile: Pozbywając się szrotu, jak Ziegler, Motta itp, zarząd zrobiłby sobie miejsce w budżecie płacowym. Nie będę wnikał czym się kieruje Francuz, ale mając do wyboru normalny kraj oraz prestiżowy klub, pewnie wybrałby to, a niżeli życie wśród ruskich

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 12:39

annihilator1988 pisze:Zarzucasz mi luki, a samemu bawisz się we wróżkę :smile:
Jeśli porównujesz szacowanie zarobków przez Rosjan do oceniania czy Juventus mógłbym pozyskać zawodnika X to ja nie mam pytań. Przypomnę tylko zasadę tego forum. Dobry zawodnik to taki który kupuje inny klub niż Juventus. :ok:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 12:47

wagner pisze:Przypomnę tylko zasadę tego forum. Dobry zawodnik to taki który kupuje inny klub niż Juventus. :ok:
Dokładnie. Myślę, że to nie przypadek iż ten piłkarz poszedł do Rosji. Zresztą, mamy już jednego zawodnika tego samego wzrostu, grającego na podobnej pozycji i facet nie radzi sobie nawet w Serie A. Starszy Francuz byłby kolejnym półśrodkiem.

Zablokowany