Mercato (Lato 2015)
- annihilator1988
- Juventino
Każdy z wyżej wymienionych ustępuje Lichemu w akcjach ofensywnych, a kilka wymienionych nazwisk nie powinno w ogóle być w Turynie. Chciałbym też przypomnieć, że Pepe grywał na lewej, gdy trzeba było. Jest ok. Ciekaw jestem, jakąż to bombę transferową szykuje Szalonooki w kwestii ataku? Boriello?kogut pisze:Zupełnie nie rozumiem transferu Romulo. Jest Lichtsteiner, Caceres, Padoin, Pepe i od biedy Motta. W ofensywie jest Pereyra, Giovinco. Na jakiej pozycji miałby niby Romulo grać i w jakim ustawieniu. Mamy masę piłkarzy prawonożnych i tylko dwóch 'lewaków' - Asamoah i Evre

Edit
Pepe stosuje taki styl gry, że z powodzeniem mógłby grać jako cofnięty, może nie w LM, ale w Seria A jak najbardziej.
I to przekreśla całe jego doświadczenie, jakie zdobył będąc pomocnikiemPaweljuve2006 pisze:Ad1: Pepe grał u Conte w 4-3-3

Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2014, 08:09 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Don Paolo
- Juventino
Pepe na wingbacku? To nie jest najlepszy pomysł, na prawą obronę to już w ogóle.
//
http://www.eurofutbol.pl/news/783889-Ju ... egalczyka/
WTF?
:doh: :roll:
//
WTF?
- PlanetJuve
- Juventino
Ad1: Pepe grał u Conte w 4-3-3 na prawej stronie ataku. Lub, jak w meczu z Napoli, w środku, ale to sporadycznie. Także masz rację.Don Paolo pisze:Pepe na wingbacku? To nie jest najlepszy pomysł, na prawą obronę to już w ogóle.
//
WTF?
Ad2: Byłem pewny, że trafił już do Steaua Bukareszt, o czym mówiły włoskie media. Tam miałby szansę trafić do LM.. No cóż dziwna decyzja. Może bardziej korzystna finansowo dla Juve od Rumunów- co jest bardzo prawdopodobne
- Arbuzini
- Juventino
Transfer Isli śmieszny. Jednak za warunki na jakich pozyskany został Romulo trzeba pochwalić zarząd. Czym różni się od naszych obecnych rezerwowych? Potrafi przeprowadzić akcję, która może skończyć się golem. Nie rozumiem krytyki tego ruchu. Pamięta ktoś, kiedy Isla ostatnio strzelił gola?
Uzupełnienia składu są naprawdę ok i moim zdaniem podnoszą jakość drużyny jako całości. Na pewno nie takiego mercato oczekiwałem, ale biorę to na klatę. Nie transferów określanych jako "uzupełnienia". Składu sobie nie pogarszamy, nawet biorąc pod uwagę fakt, że kluczowi zawodnicy się starzeją. Najgorszy dla mnie jest brak choćby jednego ofensywnego zawodnika, który swoją grą może wnieść do drużyny nową jakość. Odpadł Sanchez, odpadła Berardi, odpadł Shaqiri i Pastore też się do nas nie wybiera. Giovinco to, niestety, nie powinien być gość, który odgrywa poważną rolę w Juventusie. Myślę, że Comana powoli możemy rozpatrywać jako pełnoprawne uzupełnienie drużyny.
Marotta na prezentacji Romulo wspomniał, że dalej szukamy kogoś do obrony i ataku. Co defensywy to pewnie wyleci Ogbonna albo druga opcja, chyba mniej prawdopodobna, szukamy zmiennika dla Evry. Jeśli chodzi o zawodnika ofensywnego to mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Dla mnie gość może być nawet w wieku przedemerytalnym, ale grunt żeby prezentował wysoki poziom sportowy przez min. 2 sezony.
Uzupełnienia składu są naprawdę ok i moim zdaniem podnoszą jakość drużyny jako całości. Na pewno nie takiego mercato oczekiwałem, ale biorę to na klatę. Nie transferów określanych jako "uzupełnienia". Składu sobie nie pogarszamy, nawet biorąc pod uwagę fakt, że kluczowi zawodnicy się starzeją. Najgorszy dla mnie jest brak choćby jednego ofensywnego zawodnika, który swoją grą może wnieść do drużyny nową jakość. Odpadł Sanchez, odpadła Berardi, odpadł Shaqiri i Pastore też się do nas nie wybiera. Giovinco to, niestety, nie powinien być gość, który odgrywa poważną rolę w Juventusie. Myślę, że Comana powoli możemy rozpatrywać jako pełnoprawne uzupełnienie drużyny.
Marotta na prezentacji Romulo wspomniał, że dalej szukamy kogoś do obrony i ataku. Co defensywy to pewnie wyleci Ogbonna albo druga opcja, chyba mniej prawdopodobna, szukamy zmiennika dla Evry. Jeśli chodzi o zawodnika ofensywnego to mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Dla mnie gość może być nawet w wieku przedemerytalnym, ale grunt żeby prezentował wysoki poziom sportowy przez min. 2 sezony.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
I pewnie twoja nadzieja zostanie zawiedziona. Biorąc pod uwagę, że będzie to zawodnik raczej tani, bądź nawet darmowy ( albo wypożyczenie ), jakoś nie widzę by był to ktoś na prawde trzymający poziom.Arbuzini pisze:Jeśli chodzi o zawodnika ofensywnego to mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. Dla mnie gość może być nawet w wieku przedemerytalnym, ale grunt żeby prezentował wysoki poziom sportowy przez min. 2 sezony.
- annihilator1988
- Juventino
Gdyby ktoś chciał się powściekać na Szalonookiego i szrot typu Motta, to ma dobry ku temu powód. Valbuena odchodzi do Dynamo Moskwa za 1,5 padoina. Maxiu ma grać bez typowych skrzydłowych i pomocnik z takim przeglądem pola (biorąc pod uwagę zaawansowany wiek Pirlo) , za takie pieniądze byłby darem niebios.
- Lucas87
- Juventino
Do pełni szczęścia brakuje teraz tego, aby np. Liverpool wziął Shaqiriego za kwotę mniejszą, niż my pozyskaliśmy Moratę. Nie rozumiem jaki Beppe i spółka mają w tym interes, żeby w taki sposób przeprowadzać transfery? Bo nikt chyba nie wmówi, że mają słabą orientację o klasie poszczególnych zawodników dostępnych na rynku transferowym...Wałkowana miliardy razy teoria, mówiąca o braku pieniędzy, w obliczu zmarnowania już sporej kasy (lub przynajmniej inwestowania w bardzo niepewne transfery, gdzie jak dla mnie na chwilę obecną mały plusik można postawić jedynie przy Evrze i wypożyczonym Romulo), podczas tegorocznego Mercato - chyba również odpada.annihilator1988 pisze:Valbuena-podpisal-kontrakt-z-Dynamem-Moskwa,wid,16794744,wiadomosc.html]Valbuena[/url] odchodzi do Dynamo Moskwa za 1,5 padoina.
- mati888
- Juventino
słuchając filmiku doszedłem do wniosku, że śmieszny akcent ma ten nasz nowy Romulo
No i w ogóle bardzo pozytywne wrażenie sprawia - takiego skromnego, ułożonego gościa. Biorąc pod uwagę, że w zeszłym sezonie kichy nie odstawiał - trzymam za niego kciuki
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Buffalo
- Juventino
Tez odnioslem takie wrazenie. Najlepsze sa jednak zawirowania z numerami. Isla oddaje 33, bierze 2 ...zeby za pare dni oddac 2 i odejsc do QPR :-D
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- wagner
- Juventino
Pudło.. Myślisz że Valbuena chciałbym zarabiać (dajmy na to) 2 mln, jak w Moskwie dostaje pewnie z 5 ? (jak nie więcej)annihilator1988 pisze:Gdyby ktoś chciał się powściekać na Szalonookiego i szrot typu Motta, to ma dobry ku temu powód. Valbuena odchodzi do Dynamo Moskwa za 1,5 padoina. Maxiu ma grać bez typowych skrzydłowych i pomocnik z takim przeglądem pola (biorąc pod uwagę zaawansowany wiek Pirlo) , za takie pieniądze byłby darem niebios.
Romulo nie widziałem ani razu w akcji. Wszystkie mecze Hallasu w tam tym sezonie mi umknęły, te z nami też niestety

EDIT " Valbuena": http://www.transfery.info/68476,oficjal ... mie-moskwa. ODchodzi za 7,5. Zarabia 10 mln.
W jasnowidztwo się nie bawmyKicek7 pisze:Myślę, że spokojnie pensja do wyłożenia przez nas.

Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2014, 12:36 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ego thelivingplanet
- Juventino
Bierzmy tego Hernandeza <3
- Kicek7
- Juventino
"powiedział Valbuena, który podczas trzyletniego pobytu w Moskwie ma zarobić 10 milionów euro."wagner pisze: EDIT " Valbuena": http://www.transfery.info/68476,oficjal ... mie-moskwa. ODchodzi za 7,5. Zarabia 10 mln.
Czyli ~3,3 melona na sezon. Myślę, że spokojnie pensja do wyłożenia przez nas. Szkoda, według mnie śmieszne pieniądze za takiego zawodnika.
- annihilator1988
- Juventino
wagner pisze:Zarzucasz mi luki, a samemu bawisz się we wróżkęannihilator1988 pisze:Pudło.. Myślisz że Valbuena chciałbym zarabiać (dajmy na to) 2 mln, jak w Moskwie dostaje pewnie z 5 ? (jak nie więcej)Pozbywając się szrotu, jak Ziegler, Motta itp, zarząd zrobiłby sobie miejsce w budżecie płacowym. Nie będę wnikał czym się kieruje Francuz, ale mając do wyboru normalny kraj oraz prestiżowy klub, pewnie wybrałby to, a niżeli życie wśród ruskich
- wagner
- Juventino
Jeśli porównujesz szacowanie zarobków przez Rosjan do oceniania czy Juventus mógłbym pozyskać zawodnika X to ja nie mam pytań. Przypomnę tylko zasadę tego forum. Dobry zawodnik to taki który kupuje inny klub niż Juventus.annihilator1988 pisze:Zarzucasz mi luki, a samemu bawisz się we wróżkę

- ewerthon
- Juventino
Dokładnie. Myślę, że to nie przypadek iż ten piłkarz poszedł do Rosji. Zresztą, mamy już jednego zawodnika tego samego wzrostu, grającego na podobnej pozycji i facet nie radzi sobie nawet w Serie A. Starszy Francuz byłby kolejnym półśrodkiem.wagner pisze:Przypomnę tylko zasadę tego forum. Dobry zawodnik to taki który kupuje inny klub niż Juventus.