pumex pisze:AdiJuve, nie obraź się, ale dzieciak z Ciebie, skoro trzeba Ci tłumaczyć takie kwestie. Zgodziłbyś się na wypożyczenie Vidala do United z nieprzymusową opcją wykupu po sezonie, mając świadomość, że przez te 12 miesięcy może zdarzyć się wszystko? Zaryzykowałbyś widząc przed oczami scenariusz, w którym po roku Vidal wraca do nas z zerwanymi więzadłami, przez co drugi klub z niego rezygnuje? Żadna rozsądna drużyna nie wypożycza ot tak zawodnika, którego w dodatku kreuje na jednego z lepszych w swoich szeregach. Tzn wypożycza, ale nie za półtora miliona, lecz za kwotę dużo wyższą, oscylującą przy 40-50% jego wyceny. Skoro Ty serio myślisz, że zrobiliśmy w konia Udine wypożyczając Pereyrę bez nakazu wykupu, będziemy się nim cieszyć przez rok a potem odeślemy jak się nie sprawdzi to wybacz, ale nie ma sensu z Tobą dalej dyskutować. Operacje z kartoflem Mottą czy Quagliem z zerwanymi więzadłami powinny Cię czegoś nauczyć.
Dzieciak to jest z Ciebie i się nie obraź, bo jak możesz porównywać Vidala do Pereyry i Juve do Udine, to są dwa różne światy:)
Z Mottą był przymus wykupu i Marotta choć nie chciał to musiał z Quaglią nie pamiętam czy był przymus czy nie, ale chyba też, ponadto Fabio do momentu kontuzji był naszym najlepszym graczem i Marotta miał prawo wierzyć,ze po powrocie wróci do formy i ja bym tego za zły transfer nie uznał, bo nieraz na tyłek w lidze czy LM uratował. Ale już widać,że Beppe zmądrzał z tymi wypożyczaniami z prawem wykupu i nie daje się tak robić w konia,że musi za rok wykupić za z góry ustalona cenę, co to to nie. Także ja nie pisałem nigdzie,ze Pereyry nie wykupimy, tylko,ze jak się nie sprawdzi to będzie to 6-7mln ale nie 13 i wtedy Udine w sumie może go chcieć do siebie z powrotem,żeby się odbudował i sprzedać komuś drożej tak też może być i tego wykluczyć nie można:)
Reasumując Marotta po prostu nieco się zabezpieczył by potem nie wydawać 13 baniek na gracza, który nie będzie zbyt przydatny dla Juve:)
Jak się sprawdzi Udine dostanie 13 baniek jak nie to będą ostre negocjacje odnośnie kwoty wykupu:)
Bazyliszek@
Popatrzyłem staty Pereyry i w sumie jego 3 lata w Udine to 8 asyst i 8 goli, co jak na ofensywnego pomocnika jest średnim wynikiem;/
Szkoda,że nie wzięliśmy Bruno Fernadnesa, który jest sporo młodszy od Pereyry, ale to on sprawiał lepsze wrażenie, przynajmniej dla mnie jak kilka razy widziałem Udinesse:) Zupełnie nie widzę Pereyry jak kreatora akcji Juve;/
Może Coman będzie objawieniem, Allegri ostatnio się wypowiadał,że musi on zostać w Juve, wiec może coś z niego będzie, Szarego ładnie wypromował może to samo zrobi z Comanem:)