Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 10:59

AdiJuve pisze:A niby dlaczego wypożyczyło tak Pereyre? Pomyślmy trochę:)
Wypożyczyli Pereyrę z nakazem wykupu po sezonie. Niby w oficjalnym komunikacie jest mowa wyłącznie o opcji wykupu, ale sam Marotta przyznał, że Juve go wykupi niezależnie od okoliczności.

Ty serio myślałeś, że Udinese wypożyczy nam Pereyrę czy Muriela (zwłaszcza tego pierwszego) tracąc ich na rok i nie mając pewności, czy po tym okresie uzyskają pełne pokrycie ich wartości? :lol:

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 10:59

pumex pisze:
Osgiliath pisze:Ech te Twoje czarnowidztwo Pumi... ;)
1.W temacie klasowych zawodników, brak konkretnych i jednocześnie wiarygodnych informacji o choćby jakiejś próbie wkroczenia w bardziej zaawansowany etap negocjacji niż zwykłe kontakty ze środowiskiem piłkarza
2. Wypowiedź trenera, który mówi o dodatkowym napastniku w liczbie pojedynczej
3. Wiele wieści o zaawansowanych rozmowach z Eto'o

Czy w związku z powyższym serio uważasz, że rozsiewam czarnowidztwo? Bo mnie się jednak wydaje, że jest wiele przesłanek ku pozyskaniu jedynie zapchajdziury.
@1 i 2 - denerwuje mnie jedynie to, że jest koniec lipca a sprzedaże stoją, przez co brak hajsu i fakt, że faktycznie do tej chwili nie zakończylismy zakupów, żeby skład w pełni mógł trenować.
@3 - to źle? to nie ma być ataker do pierwszego składu na większość sezonu, bo od tego będą LL i Tevez, natomiast w sytuacji, gdy powyższą dwójkę trzeba będzie odciążyć, przyda się akurat, czy to z Gio, czy z Moratą, gdy ten się wykuruje. Nie mów mi, że stawiasz obok siebie Eto Anelkę, czy Bendtnera, a nawet Boriello, bo Kameruńczyk ich łyka na śniadanie. Poza tym już wolę miec taką zapchajdziurę, niźli powyższych asów wespół z Vuciniciem, czy Q (nawet) w roli rezerwowych, bo do tego, jak już mówiłem, rola Eto się sprowadzi.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:01

Lucas87 pisze:
Paweljuve2006 pisze:Myślę, że jeżeli jest jeszcze na to szansa to Juve powinno się skupic na Shaqirim, który powinien być te 10 baniek tańszy.
Myślę podobnie, ale dla teorii głoszącej, że Bayern z czystym sumieniem puści go za 20 baniek - już ręki nie dam sobie obciąć.
To wcale nie jest tak nierealne, jakby się mogło zdawać. Cena za Shaqiriego rzeczywiście może oscylować wokół 20 mln euro - szczególnie, że na polskiej stronie Bayernu czytałem ostatnio, że Liverpool oferuje 14,2 mln funtów, co daje jakieś 18,5 mln euro.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:10

pumex pisze:
AdiJuve pisze:A niby dlaczego wypożyczyło tak Pereyre? Pomyślmy trochę:)
Wypożyczyli Pereyrę z nakazem wykupu po sezonie. Niby w oficjalnym komunikacie jest mowa wyłącznie o opcji wykupu, ale sam Marotta przyznał, że Juve go wykupi niezależnie od okoliczności.

Ty serio myślałeś, że Udinese wypożyczy nam Pereyrę czy Muriela (zwłaszcza tego pierwszego) tracąc ich na rok i nie mając pewności, czy po tym okresie uzyskają pełne pokrycie ich wartości? :lol:
Gdyby tak było to byłaby klauzula zobowiązująca Juve do wykupu Pereyry za określoną kwotę. Jest taka? Marotta powiedział,ze bez względu na wszystko da Udine te 13 baniek? Nigdzie tak nie powiedział, owszem powiedział,że go wykupią, ale jak się zupełnie nie sprawdzi to Beppe albo będzie negocjował zbicie ceny, na pewno nie da za niego 13 baniek jak nie wypali, albo w ogóle go nie wykupi(jeżeli Pereyra okazałby się totalnym nieporozumieniem co jest mało realne) także Udine nie ma żadnej pewności,że dostaną te 13mln za rok na 100% jak sugerujesz:)

Osgiliath@
Na tą chwilę to jeszcze nie wrócili gracze będący na mundialu, ponadto SerieA startuje wraz z końcem sierpnia, także ponad miesiąc treningów mają gracze Juve, w porównaniu z innymi ligami to włodarze SerieA dali najwięcej czasu na odpoczynek dla swoich graczy. Gracze Juve,którzy odpadli w grupie na MŚ są jaszcze na wakacjach także czasu jest sporo :)

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:15

AdiJuve pisze:a tą chwilę to jeszcze nie wrócili gracze będący na mundialu, ponadto SerieA startuje wraz z końcem sierpnia, także ponad miesiąc treningów mają gracze Juve, w porównaniu z innymi ligami to włodarze SerieA dali najwięcej czasu na odpoczynek dla swoich graczy. Gracze Juve,którzy odpadli w grupie na MŚ są jaszcze na wakacjach także czasu jest sporo :)
No niby tak, ale po kontuzji Moraty/odejściu Conte/sadze z odejściemVidala/Pogby me skołatane serce jest wystarczająco znerwicowane, że wolałbym już zakończyć kwestię mercato zakupem dwóch graczy i spokojną sprzedażą balastu i niech sobie tam ćwiczą obronę scudetto :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:22

AdiJuve, nie obraź się, ale dzieciak z Ciebie, skoro trzeba Ci tłumaczyć takie kwestie. Zgodziłbyś się na wypożyczenie Vidala do United z nieprzymusową opcją wykupu po sezonie, mając świadomość, że przez te 12 miesięcy może zdarzyć się wszystko? Zaryzykowałbyś widząc przed oczami scenariusz, w którym po roku Vidal wraca do nas z zerwanymi więzadłami, przez co drugi klub z niego rezygnuje? Żadna rozsądna drużyna nie wypożycza ot tak zawodnika, którego w dodatku kreuje na jednego z lepszych w swoich szeregach. Tzn wypożycza, ale nie za półtora miliona, lecz za kwotę dużo wyższą, oscylującą przy 40-50% jego wyceny. Skoro Ty serio myślisz, że zrobiliśmy w konia Udine wypożyczając Pereyrę bez nakazu wykupu, będziemy się nim cieszyć przez rok a potem odeślemy jak się nie sprawdzi to wybacz, ale nie ma sensu z Tobą dalej dyskutować. Operacje z kartoflem Mottą czy Quagliem z zerwanymi więzadłami powinny Cię czegoś nauczyć.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:23

evilboy pisze:
Lucas87 pisze:
Paweljuve2006 pisze:Myślę, że jeżeli jest jeszcze na to szansa to Juve powinno się skupic na Shaqirim, który powinien być te 10 baniek tańszy.
Myślę podobnie, ale dla teorii głoszącej, że Bayern z czystym sumieniem puści go za 20 baniek - już ręki nie dam sobie obciąć.
To wcale nie jest tak nierealne, jakby się mogło zdawać. Cena za Shaqiriego rzeczywiście może oscylować wokół 20 mln euro - szczególnie, że na polskiej stronie Bayernu czytałem ostatnio, że Liverpool oferuje 14,2 mln funtów, co daje jakieś 18,5 mln euro.
Oczywiscie my sie nim nie zainteresujemy i nie wydamy tych 20 mln na niego bo po co, Morata byl wieksza okazja i na niego koniecznie trzeba bylo wydac te 20 baniek :roll:

Przyjdzie Romulo i Osvaldo i po mercato, w sumie powinnismy sie cieszyc ze raczej nie odejdzie zaden z dwojki Vidal & Pogba, ale liczba pilkarzy potrafiacych zrobic cos z niczego pozostawia wiele do życzenia (chodzi mi glownie o kogos na pozycje TQ czy skrzydla, jak Shaqiri). Kto nam bedzie na tym treqaurtiscie gral? Pereyra? nie wątpie ze gosc ma dobra technike ale jakos nie zbyt kojarze by kreowal gre w Udinese, posylał key passy czy kiwał jakos niesamowicie przeciwników.

Co do wywiadu Allegriego to cieszy mnie to, że Allegri jest spokojny o pozostanie Vidala, no i Comana - mam nadzieje ze pod jego skrzydłami odpali jak El Shaarawy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:34

pumex pisze:AdiJuve, nie obraź się, ale dzieciak z Ciebie, skoro trzeba Ci tłumaczyć takie kwestie. Zgodziłbyś się na wypożyczenie Vidala do United z nieprzymusową opcją wykupu po sezonie, mając świadomość, że przez te 12 miesięcy może zdarzyć się wszystko? Zaryzykowałbyś widząc przed oczami scenariusz, w którym po roku Vidal wraca do nas z zerwanymi więzadłami, przez co drugi klub z niego rezygnuje? Żadna rozsądna drużyna nie wypożycza ot tak zawodnika, którego w dodatku kreuje na jednego z lepszych w swoich szeregach. Tzn wypożycza, ale nie za półtora miliona, lecz za kwotę dużo wyższą, oscylującą przy 40-50% jego wyceny. Skoro Ty serio myślisz, że zrobiliśmy w konia Udine wypożyczając Pereyrę bez nakazu wykupu, będziemy się nim cieszyć przez rok a potem odeślemy jak się nie sprawdzi to wybacz, ale nie ma sensu z Tobą dalej dyskutować. Operacje z kartoflem Mottą czy Quagliem z zerwanymi więzadłami powinny Cię czegoś nauczyć.
Dzieciak to jest z Ciebie i się nie obraź, bo jak możesz porównywać Vidala do Pereyry i Juve do Udine, to są dwa różne światy:)
Z Mottą był przymus wykupu i Marotta choć nie chciał to musiał z Quaglią nie pamiętam czy był przymus czy nie, ale chyba też, ponadto Fabio do momentu kontuzji był naszym najlepszym graczem i Marotta miał prawo wierzyć,ze po powrocie wróci do formy i ja bym tego za zły transfer nie uznał, bo nieraz na tyłek w lidze czy LM uratował. Ale już widać,że Beppe zmądrzał z tymi wypożyczaniami z prawem wykupu i nie daje się tak robić w konia,że musi za rok wykupić za z góry ustalona cenę, co to to nie. Także ja nie pisałem nigdzie,ze Pereyry nie wykupimy, tylko,ze jak się nie sprawdzi to będzie to 6-7mln ale nie 13 i wtedy Udine w sumie może go chcieć do siebie z powrotem,żeby się odbudował i sprzedać komuś drożej tak też może być i tego wykluczyć nie można:)
Reasumując Marotta po prostu nieco się zabezpieczył by potem nie wydawać 13 baniek na gracza, który nie będzie zbyt przydatny dla Juve:)
Jak się sprawdzi Udine dostanie 13 baniek jak nie to będą ostre negocjacje odnośnie kwoty wykupu:)

Bazyliszek@
Popatrzyłem staty Pereyry i w sumie jego 3 lata w Udine to 8 asyst i 8 goli, co jak na ofensywnego pomocnika jest średnim wynikiem;/
Szkoda,że nie wzięliśmy Bruno Fernadnesa, który jest sporo młodszy od Pereyry, ale to on sprawiał lepsze wrażenie, przynajmniej dla mnie jak kilka razy widziałem Udinesse:) Zupełnie nie widzę Pereyry jak kreatora akcji Juve;/
Może Coman będzie objawieniem, Allegri ostatnio się wypowiadał,że musi on zostać w Juve, wiec może coś z niego będzie, Szarego ładnie wypromował może to samo zrobi z Comanem:)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:45

Trochę martwi mnie ten cały zastój i kwestia wisienki na torcie ale już zaczynam przygotowywać się na to, że takowej po prostu nie będzie...choć jestem optymistą to zdaję sobie z braków w naszej drużynie...w Marottę nie wierzę i nigdy go nie będę darzył sympatia podobnie jak Agnellego ( Andrei naturalnie ) ale może czymś zaskoczą ? Cóż - zawsze tli się we mnie iskierka nadziei jeżeli chodzi o Juve bo w innym przypadku w pucharach może być kompromitacja ponownie !

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 11:54

Tak, wg Ciebie Juventus miał przymus wykupu Motty, ale nie ma przymusu Pereyry, chociaż oba komunikaty klubu są niemal takie same. This is logic! :lol:

Notka ws Motty: "Il contratto prevede la facoltà della Juventus di esercitare, al termine della stagione, il diritto di opzione per l’acquisizione a titolo definitivo"

Więc naprostuję Twoją wiedzę - przy transferze Motty, choć oficjlanie mieliśmy jedynie opcję jego wykupu, to nieoficjalnie strony uzgodniły, że wykup będzie obligatoryjny. Tak podawały wówczas sprawdzone źródła, tak podają również teraz przy temacie Pereyry.

Porównuję Vidala do Pereyry, ale jeśli przeszkadza Ci to porównanie, to weź innego piłkarza Juventusu, którego klub kreuje na jednego z lepszych w swoich szeregach - wyjdzie na to samo. Chyba, że to co wg Ciebie opłaca się Udinese, już z jakichś powodów nie opłaca się Juve, to tym bardziej winszuję zacnej logiki i chętnie posłucham rozwinięcia tej myśli, bo może być śmiesznie :lol:
AdiJuve pisze:Także ja nie pisałem nigdzie,ze Pereyry nie wykupimy
AdiJuve pisze:albo [Marotta] w ogóle go nie wykupi
aha :ok:

Zamiast zapętlać się w bzdurach to zrozum w końcu, że Udinese nijak nie opłacałaby się taka forma przeprowadzenia transakcji o jakiej Ty mówisz. I Udinese, i Juventusowi i Realowi i żadnemu innemu klubowi. Nie w przypadku zawodnika o podobnym klubowym statusie.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 12:02

Niepotrzebnie zagęszczacie atmosferę. Wie ktoś może o co chodzi z tym obrońcą? Przydałby się w sumie jakiś drugi lewy, ale pewnie mowa o kolejnym stoperze. Max przewiduje szpital, jak w Milanie?

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 12:36

20 czerwca przedłużyliśmy współwłasności z poniższymi zawodnikami:
Nazareno Belfasti
Giuseppe Ruggiero
Daniele Rugani
Vincenzo Fiorillo
Stefano Beltrame
Hordur Magnusson
Alberto Masi
Alberto Libertazzi
Edoardo Ceria
Simone Emmanuello
Luca Barlocco
Davide Cais
Laurentiu Branescu
Mame Thiam

Myślałem, że połówki wszystkich zawodników nadal zostają w naszych rękach, ale wszyscy od przyszłego sezonu zagrają w swoich aktualnych zespołach.
Sprzeczne jest to z tym, że pogrubieni zawodnicy znaleźli się na liście powołanych na pierwszy trening Juve(dzień przed rezygnacją Conte). W takim razie czy ktoś oprócz wymienionej dwójki znajduje się również u nas tylko został np. wcielony do Primavery?

Przy okazji może coś wiecie o statusach tych no-name'ach, którzy uzupełni(a)li naszą kadrę?
Audero
Fiorillo - współwłasność z Sampdorią. Sądziłem, że zostanie u nich. Teraz jest wypożyczony do Pescary.
Barloco - nie pogra w Atalancie?
Liviero(Primavera)
Varga
Ahmed Gueye
Appelt(P)
Bouy(P)- 21l., wrócił z półrocznego wypożyczenia do HSV(grał tylko połowę lutego - kawałki 4 spotkań). Mamy go na wyłączność, nieprawdaż?
Buchel(P)
Mattiello(P)
Slivka
Spinazzola
Vitale
Buenacasa
Donis

Niektórych kojarzę z primki(rok/2 lata temu), ale o reszcie (pewnie większość też z tego środowiska) nic nie wiem. Jest ktoś z nich u nas na zasadzie współwłasności? Wypożyczyliśmy kogokolwiek?

PS
Co z Castiglią, którego rok temu razem z Vicenzą wypożyczyliśmy do Empoli, Laursenem wypożycznym do Odense z prawem pierwokupu, Padovanem, który grał w Pescarze, ale nawet nie wiem na jakich zasadach i Schiavone, którego grająca połówka była w Sienie?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 12:49

pumex pisze:Tak, wg Ciebie Juventus miał przymus wykupu Motty, ale nie ma przymusu Pereyry, chociaż oba komunikaty klubu są niemal takie same. This is logic! :lol:

Notka ws Motty: "Il contratto prevede la facoltà della Juventus di esercitare, al termine della stagione, il diritto di opzione per l’acquisizione a titolo definitivo"

Więc naprostuję Twoją wiedzę - przy transferze Motty, choć oficjlanie mieliśmy jedynie opcję jego wykupu, to nieoficjalnie strony uzgodniły, że wykup będzie obligatoryjny. Tak podawały wówczas sprawdzone źródła, tak podają również teraz przy temacie Pereyry.

Porównuję Vidala do Pereyry, ale jeśli przeszkadza Ci to porównanie, to weź innego piłkarza Juventusu, którego klub kreuje na jednego z lepszych w swoich szeregach - wyjdzie na to samo. Chyba, że to co wg Ciebie opłaca się Udinese, już z jakichś powodów nie opłaca się Juve, to tym bardziej winszuję zacnej logiki i chętnie posłucham rozwinięcia tej myśli, bo może być śmiesznie :lol:
AdiJuve pisze:Także ja nie pisałem nigdzie,ze Pereyry nie wykupimy
AdiJuve pisze:albo [Marotta] w ogóle go nie wykupi
aha :ok:

Zamiast zapętlać się w bzdurach to zrozum w końcu, że Udinese nijak nie opłacałaby się taka forma przeprowadzenia transakcji o jakiej Ty mówisz. I Udinese, i Juventusowi i Realowi i żadnemu innemu klubowi. Nie w przypadku zawodnika o podobnym klubowym statusie.
Owszem zgodziłbym się,ze Marotta musi wykupić Pereyrę a za ile to się okaże za rok, ale porównywanie Juve do Udinesse to bardzo niesmaczny żart. To są dwa inne światy jeżeli chodzi o piłkę i jeżeli ktoś te oba kluby porównuje i szuka analogicznej sytuacji to gdzieś w pewnym momencie się zagubił:)
Już nie brnijmy w to dalej, ja twierdzę,że wcale Marotta nie musi dawać tych 13mln za Pereyrę. Jakby coś poszło nie tak, bo to byłby strzał w drugie kolano, musiał dać 13 baniek + bonusy za gracza, który okaże się totalną klapą i Beppe na pewno w jakiś sposób musiał się zabezpieczyć a jak tego nie zrobił no to ktoś powinien go ustawić do pionu:)
Ps. Kwota wykupu Motty była ustalona na 5mln, Marotta dał coś koło 3,5 także o to mi właśnie chodzi,ze może nie dać całej kwoty, rozumiesz już?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 14:33

Osgiliath pisze:@1 i 2 - denerwuje mnie jedynie to, że jest koniec lipca a sprzedaże stoją, przez co brak hajsu i fakt, że faktycznie do tej chwili nie zakończylismy zakupów, żeby skład w pełni mógł trenować.
Nie sądzę, aby sprzedaże wpływały jakoś na nasze zakupy, bo my ze sprzedaży nie wyciśniemy jakiejś kosmicznej kasy. Ewentualnie coś na zasadzie jeden za jeden. O tym pewnie myślisz? Mercato rządzi się jednak swoimi prawami (negocjacje sracje) i nigdy nie było i nie będzie tak, że początkiem lipca skład będzie kompletny i gotowy. Też nad tym ubolewam.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 14:36

Po wypowiedziach Maxa nie mam watpliwosci, ze nasze mercato juz zakonczylismy. Jesli Allegri mowi, ze potrzebujemy obronce i napastnika. To chyba wszyscy sa swiadomi, ze chodzi mu o Romulo i Eto'o, albo inna okazje tego typu np. Drogba. Max zyskal kilka pkt w moich oczach, to sa punkty pod tytulem- jestem marionetka Beppe. Oczywistym jest to rowniez, iz Max bedzie lepiej z tego co mu dostarcza. Nie czuje sie na silach pyskowac zwierzchnikom, po prostu ma zbyt duzo do stracenia. jak mozna ocenic nasze okienko? Wzmocnienie lawy z widokami na przyszlosc. Dwoch starych napastnikow wymieniamy na prospekta i doswiadczonego (niekoniecznie bedzie to Etoo ale to wlasnie moze byc Drogba czy pilkarz o podobnej chatakterystyce tj. Wiek + sukces i doswiadczenie). Bezuzytecznego Peluso wymieniamy na Evre, Romulo. Powoli szukamy zastepstwa dla Andrzeja i naszym pierwszym strzalem jest Pereyra, szczescie w tym jest takie, ze do czasu odejscia Pirlo, mamy jeszcze troche czasu wg mnie dwa sezony, i mozemy pozwolic sobie na strzaly w stope. W ciagu tych dwoch lat ogarniemy kogos za Mistrza. I konczac wypowiedz, jasnym jest, ze jesli trafi sie super okazja np. Tak jak Tevez to jeszcze kogos zakontraktujemy, powiedzmy ze Psg bierze DiMarie i khedire, wtedy Lavezzi czy ktos inny bedzie na wylocie i wtedy Marotta zadziala, ale jesli nie bedzie niespodzianek to nasze mercato zostalo zakonczone i teraz skupiamy sie na opchnieciu niepotrzebnych czyli skrzydla nasze kochane i ulokowaniem mlodych w innych zespolach wloskich.

Zablokowany