Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 01:18

Evra u nas.

Póki co brakuje oficjalnego info, ale Evra przesłał podpisany kontrakt mailem, jako że znajduje się obecnie na wakacjach w Los Angeles. Info do Di Marzio.

Benvenuto alla Juve Patrice. :wink:

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 02:02

mrozzi pisze:Evra u nas.

Póki co brakuje oficjalnego info, ale Evra przesłał podpisany kontrakt mailem, jako że znajduje się obecnie na wakacjach w Los Angeles. Info do Di Marzio.

Wszystko już podpisane przed wykonaniem badań? A gdyby się okazało, że Patrice ma dziurawe zęby to co wtedy? :prochno: Już był jeden taki przypadek i z transferu wyszły nici :lol:

Być może to tylko jakiś wstępny kontrakt, a najważniejsze dokumenty zostaną podpisane w klubie po badaniach? W każdym razie czekam z niecierpliwością. 1,7 bańki +200k bonusów to git deal, nawet mimo tego, że chłop ma 33 lata. Za głupiego Peluso zapłaciliśmy swego czasu 4,5 miliona.

Jedyne co trochę razi w oczy to ten kontrakt - 3,5 bańki za rok, trochę dużo, ale kwota odstępnego niska, więc jakoś się to wyrównuje.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 02:19

mrozzi pisze:Evra u nas.

Czyli honorowo- zaczynają od najstarszego :smile: Oby w poniedziałek-wtorek potwierdziły sie transferty Moraty i przede wszystkim Iturbe. Wtedy Nasi działacze mogą sie skupić na sprzedarzach, a co jak co jest ich dość sporo. Wierze w jeszcze przynajmniej jedno zaskoczenie na rynku.

*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 09:35

Wczoraj kolejne informacje na temat tego, że Vidal jest blisko MU podała jakże wiarygodna gazeta Metro (która ostatnio podała, że Di Maria ma już ustalone warunki kontraktu z Czerwonymi Diabłami), kwota transferu: 32 mln funtów + .... Patrice Evra, który ponoć jest już naszym zawodnikiem. Gdzieś indziej widziałem, że rzekomo jesteśmy w stanie oddać Arturo, ze względu na jego częste problemy z kolanami... "Potwierdzone info".

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:01

Gdybysmy chcieli oddac Vidala to napewno znalazl by sie ktos kto wylozy wiecej niz te marne 32 mil funtow. Byle ogor kosztuje dzis 25. Za Arturo Monaco czy Psg wylozylo by pewnie 60m€.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:03

jakku, pumex, mrozzi co bardziej wiarygodne źródła mówią na temat Vidala? Szczerze to już trochę mnie te pogłoski niepokoją tymbardziej, że Arturo siedzi jakoś tak cichutko od czasu jego kontuzji.

#AllegriOut
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:14

*Birdman* pisze:Wczoraj kolejne informacje na temat tego, że Vidal jest blisko MU podała jakże wiarygodna gazeta Metro (która ostatnio podała, że Di Maria ma już ustalone warunki kontraktu z Czerwonymi Diabłami), kwota transferu: 32 mln funtów + .... Patrice Evra, który ponoć jest już naszym zawodnikiem. Gdzieś indziej widziałem, że rzekomo jesteśmy w stanie oddać Arturo, ze względu na jego częste problemy z kolanami... "Potwierdzone info".
Bujda na resorach, serio wierzycie w to, że Vidal odejdzie za 40 patyków? Skoro po wcześniejszych plotkach o podobnej ofercie Bayernu, Marotta zadeklarował, że Arturo zostaje z nami. Nie chce mi się w to wierzyć. Z resztą, na kogo byśmy przeznaczyli te pieniądze? Nie widzę żadnych przesłanek żeby 40 mln ze sprzedaży Arturo przeznaczyć na wzmocnienie jakiejkolwiek pozycji. Skoro teraz za byle wieśka trzeba bulić grube melony.

Z porannych nowinek, Tuttosport wspomina o wymianie Lichsteiner - Rabiot. Ale to nic konkretnego. Mowa jest też o Romulo, który w wypadku odejścia Szwajcara miałby go zastąpić na prawej obronie, bądź w wypadku gdyby nasz ekspres został miałby być alternatywą do środka pola. Co ciekawe ponoć Marotta cwanie zagrał (oby się na tym nie przejechał) pozwólcie, że zacytuje "Chcecie 27 mln euro? Dołączcie do Iturbe również Romulo!" Manchester daje nie 40 a 50 mln za Arturo, po tym jak ktoś z personelu medycznego Chile poinformował ich o zawartości dokumentów medycznych Arcziego. Ci postanowili podwyższyć ofertę. To by znaczyło tyle, że z jego kolanem jest tylko i wyłącznie lepiej. Mówią, że sprzedamy Ogbonne by w jego miejsce ściągnąć Nastasica z City, który będzie miał jeszcze mniej szans na grę ze względu na transfer Eliaquima Mangali z Porto (40mln!). Porto to jest kopalnia diamentów i pieniędzy:) Coman, przechodząc do nas odrzucił oferty kilku czołowych zespołów (Arsenal, Bayern, Liverpool), przede wszystkim dlatego, że zagwarantowaliśmy mu taki sam start, jak innym zawodnikom pierwszego składu. Sam Kingsley chciałby rozegrać paręnaście meczy i pobić wyczyn z PSG (37 minut). Podoba mi się to, że młodzi widzą szansę u nas zaistnieć to może być dla nas magnesem na młode talenty.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:19

jarmel pisze:jakku, pumex, mrozzi co bardziej wiarygodne źródła mówią na temat Vidala? Szczerze to już trochę mnie te pogłoski niepokoją tymbardziej, że Arturo siedzi jakoś tak cichutko od czasu jego kontuzji.
Faktycznie coraz większy szum dotyczący Vidala robi się w Anglii (chodzi o brytyjskie szmatławce), głównie za sprawą Chilijskich mediów. Włoskie Sky Sport, Di Marzio, Agresti dalej są pewni, że klub nie myśli o sprzedaży Arturo. Transfer mógłby dojść do skutku pod dwoma warunkami:
1. Sam Vidal poprosi o transfer
2. Zainteresowany klub wyłoży za niego minimum 60mln euro. Promocji nie będzie.

Nie chce mi się wierzyć, że Vidal odszedłby tego lata. Nie po akcji z Conte, dla którego pozostawienie Vidala w drużynie było absolutną podstawą i nie do Manchesteru, który akurat w tym roku nie pogra w LM.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2014, 10:23 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:20

dr.DeV pisze: Co ciekawe ponoć Marotta cwanie zagrał (oby się na tym nie przejechał) pozwólcie, że zacytuje "Chcecie 27 mln euro? Dołączcie do Iturbe również Romulo!"
Zaczynam mieć złe przeczucie co do Iturbe. Hellas się wk...., że prawie wszystko dogadane, a tu nagle nasi zaczynają kombinować i mogą sprzedać go do Atletico.
dr.DeV pisze:Mówią, że sprzedamy Ogbonne by w jego miejsce ściągnąć Nastasica z City, który będzie miał jeszcze mniej szans na grę ze względu na transfer Eliaquima Mangali z Porto (40mln!).
Ooooo tak :ok: :ok: :ok: :ok:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:31

http://manutd.pl/aktualnosci/21005/vida ... o-man-utd/

Myslicie że Arturo by tak powiedział?:(

Obrazek
*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:35

FelekJUVE pisze:http://manutd.pl/aktualnosci/21005/vida ... o-man-utd/

Coraz bardziej mi się te doniesienia nie podobają, mimo iż strona fanowska MU nie jest dla mnie zbyt wiarygodna, to mimo wszystko, lekki niepokój jest.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:35

Spinazzola który w połowie jest zawodnikiem Juventusu może trafić po przyzwoitym sezonie w Sienie do klubu z Serie A. Interesują się nim Parma. Cagliari, Udinese. Mam nadzieję, że chłopak trafi do któregoś z tych klubów

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:36

Jeżeli przyjdzie oferta rzędu 70mln+ to naprawdę Marotta miałby ciężko orzech do zgryzienia;/ Z taką kasą można się udać do PSG i wyciągnąć Verrattiego, a jeszcze zostanie. Ciekawe ja z zdrowiem Arturo bo z kolanem żartów nie ma i jeżeli na mundialu grał z niedoleczoną kontuzją to się może bardzo źle skończyć w sezonie;/ Kiedyś Milan sprzedał do Realu Kake z defektem i tylko w takiej sytuacji uznałbym pozbycie się Arturo za dobry ruch. Klub jest jednak najważniejszy.
Ale najlepiej by było jakby został:)

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:36

FelekJUVE pisze:http://manutd.pl/aktualnosci/21005/vida ... o-man-utd/

Tradycyjnie już pewnie spreparowany wywiad. Vidal pewnie powiedział, że schlebia mu zainteresowanie Manchesteru, ale już gra w wielkim klubie i nie ma zamiaru z niego odchodzić bo zarówno on jak i jego rodzina czują się dobrze w Turynie. Serio, nie bierzcie pod uwagę tych chorych wywiadów ze stron innych drużyn - mało wiarygodne źródło. Pamiętajcie tylko JP na 100%

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 10:40

Ponoć na VS mówią, że czekamy z Iturbe bo sprzedajemy Vidala, żeby wziąć Di Marię :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany