Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2014, 22:29

jakku1 pisze:Na chwile obecna Berardi jest o jeden krok blizej powrotu do Juve. W najblizszych godzinach/dniach ma byc cos wiecej wiadomo na ten temat.
Sky w swoim wieczornym raporcie transferowym podało, że jednak Berardi raczej zostanie w Sassuolo na następny sezon.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2014, 23:20

pumex pisze:
jakku1 pisze:Na chwile obecna Berardi jest o jeden krok blizej powrotu do Juve. W najblizszych godzinach/dniach ma byc cos wiecej wiadomo na ten temat.
Sky w swoim wieczornym raporcie transferowym podało, że jednak Berardi raczej zostanie w Sassuolo na następny sezon.
Ciekawy jestem kogo sciągniemy na skrzydło w razie niepowodzenia transferu Alexisa. Jeśli nie stać nas na wydatek ~25 mln euro, to Berardi byłby dobrym wyborem, tym bardziej zważając na naszą sytuacje finansową. Jak mamy płacic 10-15 baniek na leszczy typu Pereyra to lepiej odpuścić takie deale.

Albo sciągamy jakiegoś kozaka na skrzydło za gruby hajs, albo Berardiego. W półśrodki nie ma sensu pakować kasy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2014, 23:48

pumex pisze:
Jednak,raczej. Przygotowawczy ma z nami i pozniej decyzja. Wszystko zalezy od Conte i mozliwosci Domenico.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 11:22

Marian. pisze:Ciekawy jestem kogo sciągniemy na skrzydło w razie niepowodzenia transferu Alexisa. Jeśli nie stać nas na wydatek ~25 mln euro, to Berardi byłby dobrym wyborem, tym bardziej zważając na naszą sytuacje finansową. Jak mamy płacic 10-15 baniek na leszczy typu Pereyra to lepiej odpuścić takie deale. Albo sciągamy jakiegoś kozaka na skrzydło za gruby hajs, albo Berardiego. W półśrodki nie ma sensu pakować kasy.
Najlepsze jest to, że ponownie z doniesień wynika, że tak naprawdę nie mamy sprecyzowanej charakterystyki poszukiwanego gracza, a większość będzie zależała po prostu od tego, kto okaże się większą okazją. Podczas Mundialu nasi mają obserwować Lukaku, Drogbę i Sancheza, a przecież ten ostatni jest kompletnie innym graczem od pierwszej dwójki :doh:
Adrian27th pisze:Przygotowawczy ma z nami i pozniej decyzja. Wszystko zalezy od Conte i mozliwosci Domenico.
Wątpię w taki scenariusz. W takie przestawianie z kąta w kąt można się bawić z zawodnikiem z Primavery, któremu szuka się drużyny do ogrania, a nie z talentem, który ma za sobą dwa bardzo dobre sezony w dorosłych drużynach.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 11:52

pumex pisze:
Adrian27th pisze:Przygotowawczy ma z nami i pozniej decyzja. Wszystko zalezy od Conte i mozliwosci Domenico.
Wątpię w taki scenariusz. W takie przestawianie z kąta w kąt można się bawić z zawodnikiem z Primavery, któremu szuka się drużyny do ogrania, a nie z talentem, który ma za sobą dwa bardzo dobre sezony w dorosłych drużynach.
Dokładnie, przecież Berardi ma lepszy start do dorosłej piłki niż Pogba, a w Juventusie jeszcze zastanawiają się co z nim zrobić... to samo z Ruganim, który miałby szansę pograć u nas po sprzedaży np. Ogbonny tylko, że Conte nie lubi stawiać na ryzykowne decyzje, więc chłopak pewnie w ogóle by nie pograł po czym zostałby wypożyczony w zimie.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 11:56

pumex pisze:Najlepsze jest to, że ponownie z doniesień wynika, że tak naprawdę nie mamy sprecyzowanej charakterystyki poszukiwanego gracza, a większość będzie zależała po prostu od tego, kto okaże się większą okazją. Podczas Mundialu nasi mają obserwować Lukaku, Drogbę i Sancheza, a przecież ten ostatni jest kompletnie innym graczem od pierwszej dwójki :doh:
To tylko doniesienia medialne, a dziennikarze wypisują nazwiska tak jak im to pasuje. Gdyby Marotta powiedział, że Morata to alternatywa dla Sancheza to byłoby to dziwne. Nie ma co się skupiać na doniesienia mediów.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 11:56

pumex pisze:Najlepsze jest to, że ponownie z doniesień wynika, że tak naprawdę nie mamy sprecyzowanej charakterystyki poszukiwanego gracza, a większość będzie zależała po prostu od tego, kto okaże się większą okazją. Podczas Mundialu nasi mają obserwować Lukaku, Drogbę i Sancheza, a przecież ten ostatni jest kompletnie innym graczem od pierwszej dwójki :doh:
Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:

Pozdrawiam!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 13:32

sebatiaen pisze:Immobile 10 baniek
Ogbonna pewnie też coś koło tego
Isla wymiana z saviciem i nie wielka dopłata dzięki temu zaoszczędzimy te 5,6 baniek pod transfer Sancheza:)
tylko ten Pereyra? cały tok myślenia zmienia ten koleś, przecież on nic nie pokazał by dawać za niego nawet 9 milionów:(
Postać praktycznie anonimowa:(
Immo - po prostu OGROMNA SZKODA tej sprzedazy, oby nam sieknal hat-tricka w LM.
Ogbonna - kupic za 15, sprzedac za 10. Biznes podobny do tych, jakie ja "krece".
Isla - kup za 13, wymien na gostka, ktory jest wyceniany na 10-11... Z reszta jezeli ten Czarnogorzec jest talenciak, to Fiora nam go w zyciu nie odda.
Pereyra to niestety kmiot, ktorym Europy nie zawojujemy.

Z tym niezainteresowaniem/odpuszczeniem Meneza, to tez nie kumam. Gosciu moze drugim Cristiano Ronaldo nie jest, ale jakims matołem tez nie. Mamy grac 4-3-3, ale na chwile obecna na prawy atak, gdzie Menez by pociagnal, mamy Isle und Pepe...
Marian. pisze:Albo sciągamy jakiegoś kozaka na skrzydło za gruby hajs, albo Berardiego. W półśrodki nie ma sensu pakować kasy.
Powiedz to naszym działaczom... Tyczy sie to z reszta kazdej pozycji.

Aha, chce Perina:
Obrazek

Pozdrawiam.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 13:48

Azrael pisze: Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Zatrważający to był holokaust, seryjny morderca, atak terrorystyczny albo Jolanta Rutowicz, ale to co najwyżej może być zastanawiające. No chyba, że chodziło Ci o "zatwardzające" to jak najbardziej. ;p

Szczerze mówiąc póki co te wszystkie plotki to o kant pupy można. Transfery na dobre ruszą dopiero po mundialu. Mam wrażenie że nasz szalonooki Mari ma marzenie zgarnąć jakiegoś nieznanego chłopa co to w Brazylii pokaże się z dobrej strony. Taki typ jak Mandżu po Euro czy coś.
Ze sfery Football Manager to ja bym się zainteresował Konopianką czy jak to sie pisze skoro poszukujemy skrzydłowych. Przynajmniej z tych kilku spotkań które widziałem reasumuje, że w 4-3-3 mógłby być równie przydatny co Sanchez. Nie wiem jednak jak sprawy się mają z jego ceną itp.
Wiem, wiem, pierdu pierdu takie, ale jednak jakoś ten zawodnik by mi pasował. Inna kwestia, że to kompletna fikcja :)

Aha, po co nam Perin?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 14:10

Azrael pisze:Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Co w tym zatrważającego? Nie ma powodu, by nie wierzyć wybranym doniesieniom prasowym - tym z dobrych źródeł, bo w erze panowania Marotty one nie zawodziły. Nie było zawodnika (może poza Islą), który przyszedł do Juve i byłby królikiem z kapelusza. Zazwyczaj cała strategia Juventusu jest bardzo dobrze przewidziana przez zaufanych włoskich redaktorów.

Odnośnie 'okazji', przecież sam Marotta nie kryje się z tym, że kwestia ceny gra dużą rolę przy doborze zawodników i nieraz staje się ona czynnikiem ważniejszym od charakterystyki. Przykłady? Jednoczesne zainteresowanie Rossim i Vuciniciem, Bastosem i Elią czy Lukaku i Sanchezem. Także chyba trochę popłynąłeś z oburzeniem.

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 14:53

MVP pisze:
Azrael pisze: Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Zatrważający to był holokaust, seryjny morderca, atak terrorystyczny albo Jolanta Rutowicz, ale to co najwyżej może być zastanawiające. No chyba, że chodziło Ci o "zatwardzające" to jak najbardziej. ;p

Szczerze mówiąc póki co te wszystkie plotki to o kant pupy można. Transfery na dobre ruszą dopiero po mundialu. Mam wrażenie że nasz szalonooki Mari ma marzenie zgarnąć jakiegoś nieznanego chłopa co to w Brazylii pokaże się z dobrej strony. Taki typ jak Mandżu po Euro czy coś.
Ze sfery Football Manager to ja bym się zainteresował Konopianką czy jak to sie pisze skoro poszukujemy skrzydłowych. Przynajmniej z tych kilku spotkań które widziałem reasumuje, że w 4-3-3 mógłby być równie przydatny co Sanchez. Nie wiem jednak jak sprawy się mają z jego ceną itp.
Wiem, wiem, pierdu pierdu takie, ale jednak jakoś ten zawodnik by mi pasował. Inna kwestia, że to kompletna fikcja :)

Aha, po co nam Perin?

Na Konopiankę mocno nalega Van Gaal - Man U oferuje za niego coś w granicach 15 mln funtów. W miedzy czasie duże na ich stronie piszą o zainteresowaniu Sanchezem, kto wie może nie ściągną obu zawodników i wypadnie nam jeden rywal z walki o klasowego TOP skrzydłowego tylko póki co nie spotkałem się z informacją aby Marotta interesował się Ukraińcem - a grajek z niego jest naprawdę megaaa !

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 15:27

pumex pisze:
Azrael pisze:Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Co w tym zatrważającego? Nie ma powodu, by nie wierzyć wybranym doniesieniom prasowym - tym z dobrych źródeł, bo w erze panowania Marotty one nie zawodziły. Nie było zawodnika (może poza Islą), który przyszedł do Juve i byłby królikiem z kapelusza. Zazwyczaj cała strategia Juventusu jest bardzo dobrze przewidziana przez zaufanych włoskich redaktorów.

Odnośnie 'okazji', przecież sam Marotta nie kryje się z tym, że kwestia ceny gra dużą rolę przy doborze zawodników i nieraz staje się ona czynnikiem ważniejszym od charakterystyki. Przykłady? Jednoczesne zainteresowanie Rossim i Vuciniciem, Bastosem i Elią czy Lukaku i Sanchezem. Także chyba trochę popłynąłeś z oburzeniem.
A czy są jakieś przesłanki mówiące o tym że wymieramy między Lukaku, Drogbą i Sanchezem? Z tego co mi się wydaje to Drogba ma być rezerwowym, Lukaku to opcja w przypadku odejścia Llorente, a Sanchez to osobny pomysł, do gry na prawej stronie ataku przy czym jego cena zmusiła naszych do zastanowienia się nad sprowadzeniem Berardiego.
Rynek transferowy jest nieprzewidywalny, tym bardziej po mundialu, tym bardziej gdy w wielkich klubach jak Manchester, Barcelona dochodzi do istotnych zmian. Przygotowywanie się na różne scenariusze to konieczność, stąd nie posądzałbym Marotty i spółki o brak zamysłu w działaniach. Podejrzewam że samo czekanie na okazje na rynku nie przekonałoby Conte do pozostania.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 17:42

pumex pisze:
Na VS ludzie mowia teraz, ze Berardi na pewno jednak wraca. I raczej tylko on, reszta naszych wspolwlasnosci zostaje tam gdzie byla.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2014, 22:13

Jeśli Sancheza wartość rośnie po asystach w towarzyskich, to wartość Marcelo właśnie spadła :P

Już widzę ofertę Szalonookiego 5mln plus bonusy :D

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2014, 00:16

jakku1 pisze:Na VS ludzie mowia teraz, ze Berardi na pewno jednak wraca. I raczej tylko on, reszta naszych wspolwlasnosci zostaje tam gdzie byla.
To jest informacja za która rozliczam Cie na koniec mercato!

Pieknie,swietnie. Teraz juz mozna dywagować na temat innych zakupow.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany