Mercato (Lato 2015)
- pumex
- Juventino
Sky w swoim wieczornym raporcie transferowym podało, że jednak Berardi raczej zostanie w Sassuolo na następny sezon.jakku1 pisze:Na chwile obecna Berardi jest o jeden krok blizej powrotu do Juve. W najblizszych godzinach/dniach ma byc cos wiecej wiadomo na ten temat.

- Marian.
- Juventino
Ciekawy jestem kogo sciągniemy na skrzydło w razie niepowodzenia transferu Alexisa. Jeśli nie stać nas na wydatek ~25 mln euro, to Berardi byłby dobrym wyborem, tym bardziej zważając na naszą sytuacje finansową. Jak mamy płacic 10-15 baniek na leszczy typu Pereyra to lepiej odpuścić takie deale.pumex pisze:Sky w swoim wieczornym raporcie transferowym podało, że jednak Berardi raczej zostanie w Sassuolo na następny sezon.jakku1 pisze:Na chwile obecna Berardi jest o jeden krok blizej powrotu do Juve. W najblizszych godzinach/dniach ma byc cos wiecej wiadomo na ten temat.
Albo sciągamy jakiegoś kozaka na skrzydło za gruby hajs, albo Berardiego. W półśrodki nie ma sensu pakować kasy.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jednak,raczej. Przygotowawczy ma z nami i pozniej decyzja. Wszystko zalezy od Conte i mozliwosci Domenico.pumex pisze:Sky w swoim wieczornym raporcie transferowym podało, że jednak Berardi raczej zostanie w Sassuolo na następny sezon.jakku1 pisze:Na chwile obecna Berardi jest o jeden krok blizej powrotu do Juve. W najblizszych godzinach/dniach ma byc cos wiecej wiadomo na ten temat.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pumex
- Juventino
Najlepsze jest to, że ponownie z doniesień wynika, że tak naprawdę nie mamy sprecyzowanej charakterystyki poszukiwanego gracza, a większość będzie zależała po prostu od tego, kto okaże się większą okazją. Podczas Mundialu nasi mają obserwować Lukaku, Drogbę i Sancheza, a przecież ten ostatni jest kompletnie innym graczem od pierwszej dwójki :doh:Marian. pisze:Ciekawy jestem kogo sciągniemy na skrzydło w razie niepowodzenia transferu Alexisa. Jeśli nie stać nas na wydatek ~25 mln euro, to Berardi byłby dobrym wyborem, tym bardziej zważając na naszą sytuacje finansową. Jak mamy płacic 10-15 baniek na leszczy typu Pereyra to lepiej odpuścić takie deale. Albo sciągamy jakiegoś kozaka na skrzydło za gruby hajs, albo Berardiego. W półśrodki nie ma sensu pakować kasy.
Wątpię w taki scenariusz. W takie przestawianie z kąta w kąt można się bawić z zawodnikiem z Primavery, któremu szuka się drużyny do ogrania, a nie z talentem, który ma za sobą dwa bardzo dobre sezony w dorosłych drużynach.Adrian27th pisze:Przygotowawczy ma z nami i pozniej decyzja. Wszystko zalezy od Conte i mozliwosci Domenico.

- wloski
- Juventino
Dokładnie, przecież Berardi ma lepszy start do dorosłej piłki niż Pogba, a w Juventusie jeszcze zastanawiają się co z nim zrobić... to samo z Ruganim, który miałby szansę pograć u nas po sprzedaży np. Ogbonny tylko, że Conte nie lubi stawiać na ryzykowne decyzje, więc chłopak pewnie w ogóle by nie pograł po czym zostałby wypożyczony w zimie.pumex pisze:Wątpię w taki scenariusz. W takie przestawianie z kąta w kąt można się bawić z zawodnikiem z Primavery, któremu szuka się drużyny do ogrania, a nie z talentem, który ma za sobą dwa bardzo dobre sezony w dorosłych drużynach.Adrian27th pisze:Przygotowawczy ma z nami i pozniej decyzja. Wszystko zalezy od Conte i mozliwosci Domenico.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
To tylko doniesienia medialne, a dziennikarze wypisują nazwiska tak jak im to pasuje. Gdyby Marotta powiedział, że Morata to alternatywa dla Sancheza to byłoby to dziwne. Nie ma co się skupiać na doniesienia mediów.pumex pisze:Najlepsze jest to, że ponownie z doniesień wynika, że tak naprawdę nie mamy sprecyzowanej charakterystyki poszukiwanego gracza, a większość będzie zależała po prostu od tego, kto okaże się większą okazją. Podczas Mundialu nasi mają obserwować Lukaku, Drogbę i Sancheza, a przecież ten ostatni jest kompletnie innym graczem od pierwszej dwójki :doh:
- Azrael
- Juventino
Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:pumex pisze:Najlepsze jest to, że ponownie z doniesień wynika, że tak naprawdę nie mamy sprecyzowanej charakterystyki poszukiwanego gracza, a większość będzie zależała po prostu od tego, kto okaże się większą okazją. Podczas Mundialu nasi mają obserwować Lukaku, Drogbę i Sancheza, a przecież ten ostatni jest kompletnie innym graczem od pierwszej dwójki :doh:
Pozdrawiam!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Immo - po prostu OGROMNA SZKODA tej sprzedazy, oby nam sieknal hat-tricka w LM.sebatiaen pisze:Immobile 10 baniek
Ogbonna pewnie też coś koło tego
Isla wymiana z saviciem i nie wielka dopłata dzięki temu zaoszczędzimy te 5,6 baniek pod transfer Sancheza:)
tylko ten Pereyra? cały tok myślenia zmienia ten koleś, przecież on nic nie pokazał by dawać za niego nawet 9 milionów:(
Postać praktycznie anonimowa:(
Ogbonna - kupic za 15, sprzedac za 10. Biznes podobny do tych, jakie ja "krece".
Isla - kup za 13, wymien na gostka, ktory jest wyceniany na 10-11... Z reszta jezeli ten Czarnogorzec jest talenciak, to Fiora nam go w zyciu nie odda.
Pereyra to niestety kmiot, ktorym Europy nie zawojujemy.
Z tym niezainteresowaniem/odpuszczeniem Meneza, to tez nie kumam. Gosciu moze drugim Cristiano Ronaldo nie jest, ale jakims matołem tez nie. Mamy grac 4-3-3, ale na chwile obecna na prawy atak, gdzie Menez by pociagnal, mamy Isle und Pepe...
Powiedz to naszym działaczom... Tyczy sie to z reszta kazdej pozycji.Marian. pisze:Albo sciągamy jakiegoś kozaka na skrzydło za gruby hajs, albo Berardiego. W półśrodki nie ma sensu pakować kasy.
Aha, chce Perina:

Pozdrawiam.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- MVP
- Juventino
Zatrważający to był holokaust, seryjny morderca, atak terrorystyczny albo Jolanta Rutowicz, ale to co najwyżej może być zastanawiające. No chyba, że chodziło Ci o "zatwardzające" to jak najbardziej. ;pAzrael pisze: Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Szczerze mówiąc póki co te wszystkie plotki to o kant pupy można. Transfery na dobre ruszą dopiero po mundialu. Mam wrażenie że nasz szalonooki Mari ma marzenie zgarnąć jakiegoś nieznanego chłopa co to w Brazylii pokaże się z dobrej strony. Taki typ jak Mandżu po Euro czy coś.
Ze sfery Football Manager to ja bym się zainteresował Konopianką czy jak to sie pisze skoro poszukujemy skrzydłowych. Przynajmniej z tych kilku spotkań które widziałem reasumuje, że w 4-3-3 mógłby być równie przydatny co Sanchez. Nie wiem jednak jak sprawy się mają z jego ceną itp.
Wiem, wiem, pierdu pierdu takie, ale jednak jakoś ten zawodnik by mi pasował. Inna kwestia, że to kompletna fikcja

Aha, po co nam Perin?
- pumex
- Juventino
Co w tym zatrważającego? Nie ma powodu, by nie wierzyć wybranym doniesieniom prasowym - tym z dobrych źródeł, bo w erze panowania Marotty one nie zawodziły. Nie było zawodnika (może poza Islą), który przyszedł do Juve i byłby królikiem z kapelusza. Zazwyczaj cała strategia Juventusu jest bardzo dobrze przewidziana przez zaufanych włoskich redaktorów.Azrael pisze:Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Odnośnie 'okazji', przecież sam Marotta nie kryje się z tym, że kwestia ceny gra dużą rolę przy doborze zawodników i nieraz staje się ona czynnikiem ważniejszym od charakterystyki. Przykłady? Jednoczesne zainteresowanie Rossim i Vuciniciem, Bastosem i Elią czy Lukaku i Sanchezem. Także chyba trochę popłynąłeś z oburzeniem.

- kamil-8853
- Juventino
MVP pisze:Zatrważający to był holokaust, seryjny morderca, atak terrorystyczny albo Jolanta Rutowicz, ale to co najwyżej może być zastanawiające. No chyba, że chodziło Ci o "zatwardzające" to jak najbardziej. ;pAzrael pisze: Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Szczerze mówiąc póki co te wszystkie plotki to o kant pupy można. Transfery na dobre ruszą dopiero po mundialu. Mam wrażenie że nasz szalonooki Mari ma marzenie zgarnąć jakiegoś nieznanego chłopa co to w Brazylii pokaże się z dobrej strony. Taki typ jak Mandżu po Euro czy coś.
Ze sfery Football Manager to ja bym się zainteresował Konopianką czy jak to sie pisze skoro poszukujemy skrzydłowych. Przynajmniej z tych kilku spotkań które widziałem reasumuje, że w 4-3-3 mógłby być równie przydatny co Sanchez. Nie wiem jednak jak sprawy się mają z jego ceną itp.
Wiem, wiem, pierdu pierdu takie, ale jednak jakoś ten zawodnik by mi pasował. Inna kwestia, że to kompletna fikcja
Aha, po co nam Perin?
Na Konopiankę mocno nalega Van Gaal - Man U oferuje za niego coś w granicach 15 mln funtów. W miedzy czasie duże na ich stronie piszą o zainteresowaniu Sanchezem, kto wie może nie ściągną obu zawodników i wypadnie nam jeden rywal z walki o klasowego TOP skrzydłowego tylko póki co nie spotkałem się z informacją aby Marotta interesował się Ukraińcem - a grajek z niego jest naprawdę megaaa !
- blackadder
- Juventino
A czy są jakieś przesłanki mówiące o tym że wymieramy między Lukaku, Drogbą i Sanchezem? Z tego co mi się wydaje to Drogba ma być rezerwowym, Lukaku to opcja w przypadku odejścia Llorente, a Sanchez to osobny pomysł, do gry na prawej stronie ataku przy czym jego cena zmusiła naszych do zastanowienia się nad sprowadzeniem Berardiego.pumex pisze:Co w tym zatrważającego? Nie ma powodu, by nie wierzyć wybranym doniesieniom prasowym - tym z dobrych źródeł, bo w erze panowania Marotty one nie zawodziły. Nie było zawodnika (może poza Islą), który przyszedł do Juve i byłby królikiem z kapelusza. Zazwyczaj cała strategia Juventusu jest bardzo dobrze przewidziana przez zaufanych włoskich redaktorów.Azrael pisze:Zatrważające jest, że ktoś kto mieni się "redaktorem JP" i napisał w ciągu ostatnich 6 lat 6119 postów wierzy w doniesienia prasowe i uważa, że nasza strategia transferowa prowadzona przez Marottę, Pariticiego w konsultacji z Conte, będzie przypominała kupowanie "na pałę" tego kto będzie akurat w promocji... :roll:
Odnośnie 'okazji', przecież sam Marotta nie kryje się z tym, że kwestia ceny gra dużą rolę przy doborze zawodników i nieraz staje się ona czynnikiem ważniejszym od charakterystyki. Przykłady? Jednoczesne zainteresowanie Rossim i Vuciniciem, Bastosem i Elią czy Lukaku i Sanchezem. Także chyba trochę popłynąłeś z oburzeniem.
Rynek transferowy jest nieprzewidywalny, tym bardziej po mundialu, tym bardziej gdy w wielkich klubach jak Manchester, Barcelona dochodzi do istotnych zmian. Przygotowywanie się na różne scenariusze to konieczność, stąd nie posądzałbym Marotty i spółki o brak zamysłu w działaniach. Podejrzewam że samo czekanie na okazje na rynku nie przekonałoby Conte do pozostania.

- jakku1
- Juventino
Na VS ludzie mowia teraz, ze Berardi na pewno jednak wraca. I raczej tylko on, reszta naszych wspolwlasnosci zostaje tam gdzie byla.pumex pisze:Sky w swoim wieczornym raporcie transferowym podało, że jednak Berardi raczej zostanie w Sassuolo na następny sezon.jakku1 pisze:Na chwile obecna Berardi jest o jeden krok blizej powrotu do Juve. W najblizszych godzinach/dniach ma byc cos wiecej wiadomo na ten temat.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
To jest informacja za która rozliczam Cie na koniec mercato!jakku1 pisze:Na VS ludzie mowia teraz, ze Berardi na pewno jednak wraca. I raczej tylko on, reszta naszych wspolwlasnosci zostaje tam gdzie byla.
Pieknie,swietnie. Teraz juz mozna dywagować na temat innych zakupow.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.