Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 15:33

A w miedzyczasie pojawia sie rewelacja.

Immobile moze wylądować w.. Florencji.

Podobno możemy sie wymienić sie połowkami (zapewne z nasza dopłata) i dogadywać odpowiednio z Udine/Torino.
Oczywiscie chodzi o połowke Cuadrado. - dzieki Zaki :)
To chyba NAJLEPSZA opcja. Majac swietne uklady z Udinese, mozemy im dać Zaze ktorego chca i jeszcze kogoś. Co nie Panowie? Zahorku jak myslisz? Dobry pomysl?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 15:48 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 3 razy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 15:37

Adrian27th pisze:A w miedzyczasie pojawia sie rewelacja.

Immobile moze wylądować w.. Florencji.

Podobno możemy sie wymienić sie połowkami (zapewne z nasza dopłata) i dogadywać odpowiednio z Udine/Torino.

To chyba NAJLEPSZA opcja. Majac swietne uklady z Udinese, mozemy im dać Zaze ktorego chca i jeszcze kogoś. Co nie Panowie? Zahorku jak myslisz? Dobry pomysl?
Ale jak rozumiem, od Fiorentiny bierzemy Cuadrado?

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 15:46

SKAr7 pisze:
Kamex22 pisze: Wiem, że to kontrowersyjna wypowiedź, ale wydaje mi się, że wypalił się razem z zespołem.
Może tak być, ale są pewne rzeczy, które przeczą temu wrażeniu.
No bo co znaczy, że Conte chce różne Maryje? Co oznaczają wypowiedzi rok temu, że ma nadzieję, że Juventus będzie w stanie dać mu transfer za 40 milionów? No bo dla mnie to, że dostał przed tym sezonem skład, który mu nie do końca odpowiadał i odnośnie którego nie do końca wierzył w sukces(czy tam zdolność sensownej rywalizacji na wszystkich poziomach). A ten co? Scudetto pomimo mocarnej Romy na poziomie europejskim, na 2 kolejki przed końcem brakuje 2 punktów do rekordu Serie A, półfinał Ligi Europy. Pomimo tego, że Vidal jest od pół roku cieniem siebie, ma problemy z kolanami, Markiz co chwile wypadał, Pirlo tak samo często mecze wygrywa jak zawala, a Pogba gra w kratkę i non stop... to jest możliwe, że Tonio osiągnął to wszystko w takich warunkach, wypalając się, ale... no średnio trzyma się kupy. To jednak nie jest casus Guardioli, który coś tam osiągnął w swoim ostatnim sezonie, ale przed sezonem uważał ludzi którymi dysponuje za zadowalających.

No może użyłem złego słowa. Powinienem raczej napisać, że "wydaje mi się, że Conte się wypala". Jeszcze ciągnie, ale nie wiadomo jak długo. No ale to tylko moja opinia. Nikt nie siedzi w głowie Conte i nie wie co ona tam myśli (no może poza żoną, w końcu one zawsze wszystko wiedzą :| )

Oczywiście może się też zdarzyć tak, że jeśli otrzyma kogo chce, wtedy nabierze nowych sił witalnych i nowej motywacji i znowu będziemy zachwycać nie tylko w Serie A, ale i w Europie.

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 16:17

Watzke:
-Mogę oficjalnie potwierdzić, że Immobile jest zdecydowany na transfer do naszego klubu. Nie mam do powiedzenia nic więcej w tej sprawie. Kiedy wszystko będzie jasne, ogłosimy to - skomentował prezes Dortmundu.

- Jak już powszechnie wiadomo, we Włoszech spotkaliśmy się z przedstawicielami Juventusu Turyn, aby omówić kwestię transferu. Oba nasze kluby od lat utrzymują bliskie stosunki. Przeprowadziliśmy poważną rozmowę. Z jakim rezultatem? To na razie pozostanie naszą tajemnicą - dodał.
Spotkanie trwało około półtorej godziny. Według ustaleń Bildu, Borussia Dortmund złożyła za Immobilego ofertę w wysokości 15 milionów euro. Oba kluby z Turynu oczekują jednak kwoty 18 milionów. Wszystko wskazuje na to, że droga do całkowitego porozumienia nie będzie zbyt długa, a Borussia rozpocznie nowy sezon z dwoma klasowymi napastnikami w kadrze.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 17:08

Lulic bardzo blisko - bardzo dobre zrodlo (Momblano).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 17:23

jakku1 pisze:Lulic bardzo blisko - bardzo dobre zrodlo (Momblano).
Cos wiecej jest? Kwota? Czy damy im nasze gwiazdeczki?

Dobrze rozumiem że własnie TRWA spotkanie Conte z działaczami?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 17:58 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 17:31

Nic wiecej nie wiadomo. Teraz podobno duzo zalezy od nas, tj. jaka decyzje podejmiemy. Albo bierzemy Lulicia, albo rozgladamy sie za kims innym. Jednak Bosniak, jakby co, to jest juz niemal zaklapany.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 18:13

jakku1 pisze:Nic wiecej nie wiadomo. Teraz podobno duzo zalezy od nas, tj. jaka decyzje podejmiemy. Albo bierzemy Lulicia, albo rozgladamy sie za kims innym. Jednak Bosniak, jakby co, to jest juz niemal zaklapany.
Dla mnei good news, choć lekko stresuje się tym co tez tam Antonio i reszta ekipy uradzają...

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 18:26

Adrian27th pisze:Dobrze rozumiem że własnie TRWA spotkanie Conte z działaczami?

Info z SJ "Pojawiły się wiadomości, że oczekiwane spotkanie z Conte się jednak nie odbędzie i zostanie przełożone na inny termin, być może na początek nowego tygodnia. "

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 18:38

Poprostu pisze:
Adrian27th pisze:Dobrze rozumiem że własnie TRWA spotkanie Conte z działaczami?

Info z SJ "Pojawiły się wiadomości, że oczekiwane spotkanie z Conte się jednak nie odbędzie i zostanie przełożone na inny termin, być może na początek nowego tygodnia. "
Takie cos tylko bardziej mnie stresuje. Conte stwierdził ze nie chce bo nie dostanie tego czego chce,lecz nie popsuje atmosfery przed meczem z Roma co stestabilizowalo by zespół...

@Sz:Na szczęscie tylko taka hipoteza. Póki co.

Nie chce nawet myslec ze za tydzien wreczajac Scudetto pozegnamy Antka.. :snooty:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 19:05 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 18:53

Adrian27th pisze:Conte stwierdził ze nie chce bo nie dostanie tego czego chce,lecz nie popsuje atmosfery przed meczem z Roma co stestabilizowalo by zespół...
To Twoja opinia czy masz jakieś źródło tej informacji?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 19:51

Zhx123 pisze:Watzke:
-Mogę oficjalnie potwierdzić, że Immobile jest zdecydowany na transfer do naszego klubu. Nie mam do powiedzenia nic więcej w tej sprawie. Kiedy wszystko będzie jasne, ogłosimy to - skomentował prezes Dortmundu.

- Jak już powszechnie wiadomo, we Włoszech spotkaliśmy się z przedstawicielami Juventusu Turyn, aby omówić kwestię transferu. Oba nasze kluby od lat utrzymują bliskie stosunki. Przeprowadziliśmy poważną rozmowę. Z jakim rezultatem? To na razie pozostanie naszą tajemnicą - dodał.
Spotkanie trwało około półtorej godziny. Według ustaleń Bildu, Borussia Dortmund złożyła za Immobilego ofertę w wysokości 15 milionów euro. Oba kluby z Turynu oczekują jednak kwoty 18 milionów. Wszystko wskazuje na to, że droga do całkowitego porozumienia nie będzie zbyt długa, a Borussia rozpocznie nowy sezon z dwoma klasowymi napastnikami w kadrze.
Sprawa w ostatnim czasie nieźle się rozwinęła i rzeczywiście coś może być na rzeczy. :wink: Są jednak 3 problemy, o których należałoby wspomnieć:
1. Torino, dowiedziawszy się o rozmowach BVB z Juve, chce iść na wojnę i jest wściekłe, że Niemcy rozmawiali jedynie z turyńczykami (a czego, cholera, się spodziewali? :smile: Oczywistym jest, że Borussia w tej sprawie zwróciła się właśnie do nas);
2. Z tą kwotą jest coś nie halo - może i Torino by na coś takiego poszło, ale nie my. Już ostatnio pojawiło się info, że takie pieniądze odrzucamy już na starcie. Minimum 20 mln;
3. Pojawiła się plotka, że moglibyśmy poświęcić naszą połówkę Immobile, by pozyskać połowę karty Cuadrado należącą do Fiorentiny (ta wyraziła chęć nawiązania współpracy z włoskim napastnikiem) - wówczas wystarczyłoby dogadać się z Udinese, a to nie byłby raczej problem, zważywszy na wzajemne relacje.

Lulić w Juve? :ok: W lidze sprawuje się świetnie i w końcu mielibyśmy na lewej obronie kogoś, kogo nie można nazwać półśrodkiem. Jednocześnie, przyznasz Jakku, w dalszym ciągu mielibyśmy wolne miejsce dla piłkarza non-EU, czyli bierzemy Sancheza. :prochno:

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 20:08

Przecież od ostatniego sezonu wróciły 2 miejsca non-EU na sezon. A patrząc na newsa z głównej o LL to już naprawdę ciężko uwierzyć w jakąkolwiek rzetelność dziennikarską. Ten kto to napisał powinien z piłki przerzucić się na bajki

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 20:16

Adrian27th pisze:Takie cos tylko bardziej mnie stresuje.
A mnie jakoś wcale to nie stresuje. Conte swoje oczekiwanie starał się przedstawić już dużo wcześniej. Nie wyglądałby na zbyt poważnego człowieka, gdyby teraz w jednej chwili miał zmienić zdanie i cichutko bez żadnego gadania - podpisał nowy kontrakt. Nie sądzę też, że Conte upiera się na Di Marię, jeśli faktycznie za jego sprowadzenie, musielibyśmy wyłożyć pewną astronomiczną kwotę. Może po prostu Nani, nie jest zawodnikiem, którego pozyskałby w pierwszej kolejności. Jeśli jednak Beppe zaproponuje pozyskanie np. Portugalczyka, Lulicia i kogoś z Atalanty ( i nikogo ponadto)- nasz trener zda sobie sprawę, że nic lepszego w Champions League może już nie ugrać. To nie zachęci do rozmów o dalszej przyszłości w Juve. Tymczasem Football Italia powiela plotki o tym, iż rzekomo Conte chce jeszcze Suareza i Cavaniego. Sanchez, Morata, Kolarov i Evra też na tapecie.
mrozzi pisze:Torino, dowiedziawszy się o rozmowach BVB z Juve, chce iść na wojnę i jest wściekłe, że Niemcy rozmawiali jedynie z turyńczykami
Yyy, a Torino to już nie Turyńczycy?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2014, 20:26

Lucas87 pisze:
mrozzi pisze:Torino, dowiedziawszy się o rozmowach BVB z Juve, chce iść na wojnę i jest wściekłe, że Niemcy rozmawiali jedynie z turyńczykami
Yyy, a Torino to już nie Turyńczycy?
Przyzwyczajenie, nie skojarzyłem faktów. :smile:

Conte chce po prostu, żeby ten zespół szedł do przodu i się rozwijał, a niestety niskim kosztem tego nie osiągniemy. Nie zawsze będzie można pozyskiwać piłkarzy za darmo czy też takich, którzy są warci grosze, bo się nie sprawdzili w obecnych klubach. Di Maria, przy obecnej formie i pozycji w Realu, to mission impossible i to nawet dla wielu bogatszych od nas klubów - Antonio musi sobie z tego zdawać sprawę. Myślę jednak, że z transferów Nani, Sanchez, Gabbiadini, Lulić, Baselli byłby zadowolony.

Zablokowany