Mercato (Lato 2015)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A w miedzyczasie pojawia sie rewelacja.
Immobile moze wylądować w.. Florencji.
Podobno możemy sie wymienić sie połowkami (zapewne z nasza dopłata) i dogadywać odpowiednio z Udine/Torino.
Oczywiscie chodzi o połowke Cuadrado. - dzieki Zaki
To chyba NAJLEPSZA opcja. Majac swietne uklady z Udinese, mozemy im dać Zaze ktorego chca i jeszcze kogoś. Co nie Panowie? Zahorku jak myslisz? Dobry pomysl?
Podobno możemy sie wymienić sie połowkami (zapewne z nasza dopłata) i dogadywać odpowiednio z Udine/Torino.
Oczywiscie chodzi o połowke Cuadrado. - dzieki Zaki

To chyba NAJLEPSZA opcja. Majac swietne uklady z Udinese, mozemy im dać Zaze ktorego chca i jeszcze kogoś. Co nie Panowie? Zahorku jak myslisz? Dobry pomysl?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 15:48 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 3 razy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Ale jak rozumiem, od Fiorentiny bierzemy Cuadrado?Adrian27th pisze:A w miedzyczasie pojawia sie rewelacja.
- Kamex22
- Juventino
SKAr7 pisze:Może tak być, ale są pewne rzeczy, które przeczą temu wrażeniu.Kamex22 pisze: Wiem, że to kontrowersyjna wypowiedź, ale wydaje mi się, że wypalił się razem z zespołem.
No bo co znaczy, że Conte chce różne Maryje? Co oznaczają wypowiedzi rok temu, że ma nadzieję, że Juventus będzie w stanie dać mu transfer za 40 milionów? No bo dla mnie to, że dostał przed tym sezonem skład, który mu nie do końca odpowiadał i odnośnie którego nie do końca wierzył w sukces(czy tam zdolność sensownej rywalizacji na wszystkich poziomach). A ten co? Scudetto pomimo mocarnej Romy na poziomie europejskim, na 2 kolejki przed końcem brakuje 2 punktów do rekordu Serie A, półfinał Ligi Europy. Pomimo tego, że Vidal jest od pół roku cieniem siebie, ma problemy z kolanami, Markiz co chwile wypadał, Pirlo tak samo często mecze wygrywa jak zawala, a Pogba gra w kratkę i non stop... to jest możliwe, że Tonio osiągnął to wszystko w takich warunkach, wypalając się, ale... no średnio trzyma się kupy. To jednak nie jest casus Guardioli, który coś tam osiągnął w swoim ostatnim sezonie, ale przed sezonem uważał ludzi którymi dysponuje za zadowalających.
No może użyłem złego słowa. Powinienem raczej napisać, że "wydaje mi się, że Conte się wypala". Jeszcze ciągnie, ale nie wiadomo jak długo. No ale to tylko moja opinia. Nikt nie siedzi w głowie Conte i nie wie co ona tam myśli (no może poza żoną, w końcu one zawsze wszystko wiedzą

Oczywiście może się też zdarzyć tak, że jeśli otrzyma kogo chce, wtedy nabierze nowych sił witalnych i nowej motywacji i znowu będziemy zachwycać nie tylko w Serie A, ale i w Europie.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Watzke:
-Mogę oficjalnie potwierdzić, że Immobile jest zdecydowany na transfer do naszego klubu. Nie mam do powiedzenia nic więcej w tej sprawie. Kiedy wszystko będzie jasne, ogłosimy to - skomentował prezes Dortmundu.
- Jak już powszechnie wiadomo, we Włoszech spotkaliśmy się z przedstawicielami Juventusu Turyn, aby omówić kwestię transferu. Oba nasze kluby od lat utrzymują bliskie stosunki. Przeprowadziliśmy poważną rozmowę. Z jakim rezultatem? To na razie pozostanie naszą tajemnicą - dodał.
-Mogę oficjalnie potwierdzić, że Immobile jest zdecydowany na transfer do naszego klubu. Nie mam do powiedzenia nic więcej w tej sprawie. Kiedy wszystko będzie jasne, ogłosimy to - skomentował prezes Dortmundu.
- Jak już powszechnie wiadomo, we Włoszech spotkaliśmy się z przedstawicielami Juventusu Turyn, aby omówić kwestię transferu. Oba nasze kluby od lat utrzymują bliskie stosunki. Przeprowadziliśmy poważną rozmowę. Z jakim rezultatem? To na razie pozostanie naszą tajemnicą - dodał.
Spotkanie trwało około półtorej godziny. Według ustaleń Bildu, Borussia Dortmund złożyła za Immobilego ofertę w wysokości 15 milionów euro. Oba kluby z Turynu oczekują jednak kwoty 18 milionów. Wszystko wskazuje na to, że droga do całkowitego porozumienia nie będzie zbyt długa, a Borussia rozpocznie nowy sezon z dwoma klasowymi napastnikami w kadrze.
- jakku1
- Juventino
Lulic bardzo blisko - bardzo dobre zrodlo (Momblano).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Adrian27th
- Juventino
Cos wiecej jest? Kwota? Czy damy im nasze gwiazdeczki?jakku1 pisze:Lulic bardzo blisko - bardzo dobre zrodlo (Momblano).
Dobrze rozumiem że własnie TRWA spotkanie Conte z działaczami?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 17:58 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
Nic wiecej nie wiadomo. Teraz podobno duzo zalezy od nas, tj. jaka decyzje podejmiemy. Albo bierzemy Lulicia, albo rozgladamy sie za kims innym. Jednak Bosniak, jakby co, to jest juz niemal zaklapany.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Osgiliath
- Juventino
Dla mnei good news, choć lekko stresuje się tym co tez tam Antonio i reszta ekipy uradzają...jakku1 pisze:Nic wiecej nie wiadomo. Teraz podobno duzo zalezy od nas, tj. jaka decyzje podejmiemy. Albo bierzemy Lulicia, albo rozgladamy sie za kims innym. Jednak Bosniak, jakby co, to jest juz niemal zaklapany.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Adrian27th pisze:Dobrze rozumiem że własnie TRWA spotkanie Conte z działaczami?
Info z SJ "Pojawiły się wiadomości, że oczekiwane spotkanie z Conte się jednak nie odbędzie i zostanie przełożone na inny termin, być może na początek nowego tygodnia. "
- Adrian27th
- Juventino
Takie cos tylko bardziej mnie stresuje. Conte stwierdził ze nie chce bo nie dostanie tego czego chce,lecz nie popsuje atmosfery przed meczem z Roma co stestabilizowalo by zespół...Poprostu pisze:Adrian27th pisze:Dobrze rozumiem że własnie TRWA spotkanie Conte z działaczami?
Info z SJ "Pojawiły się wiadomości, że oczekiwane spotkanie z Conte się jednak nie odbędzie i zostanie przełożone na inny termin, być może na początek nowego tygodnia. "
@Sz:Na szczęscie tylko taka hipoteza. Póki co.
Nie chce nawet myslec ze za tydzien wreczajac Scudetto pozegnamy Antka.. :snooty:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 19:05 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To Twoja opinia czy masz jakieś źródło tej informacji?Adrian27th pisze:Conte stwierdził ze nie chce bo nie dostanie tego czego chce,lecz nie popsuje atmosfery przed meczem z Roma co stestabilizowalo by zespół...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sprawa w ostatnim czasie nieźle się rozwinęła i rzeczywiście coś może być na rzeczy.Zhx123 pisze:Watzke:
Spotkanie trwało około półtorej godziny. Według ustaleń Bildu, Borussia Dortmund złożyła za Immobilego ofertę w wysokości 15 milionów euro. Oba kluby z Turynu oczekują jednak kwoty 18 milionów. Wszystko wskazuje na to, że droga do całkowitego porozumienia nie będzie zbyt długa, a Borussia rozpocznie nowy sezon z dwoma klasowymi napastnikami w kadrze.
1. Torino, dowiedziawszy się o rozmowach BVB z Juve, chce iść na wojnę i jest wściekłe, że Niemcy rozmawiali jedynie z turyńczykami (a czego, cholera, się spodziewali?
2. Z tą kwotą jest coś nie halo - może i Torino by na coś takiego poszło, ale nie my. Już ostatnio pojawiło się info, że takie pieniądze odrzucamy już na starcie. Minimum 20 mln;
3. Pojawiła się plotka, że moglibyśmy poświęcić naszą połówkę Immobile, by pozyskać połowę karty Cuadrado należącą do Fiorentiny (ta wyraziła chęć nawiązania współpracy z włoskim napastnikiem) - wówczas wystarczyłoby dogadać się z Udinese, a to nie byłby raczej problem, zważywszy na wzajemne relacje.
Lulić w Juve?

- Winner
- Juventino
Przecież od ostatniego sezonu wróciły 2 miejsca non-EU na sezon. A patrząc na newsa z głównej o LL to już naprawdę ciężko uwierzyć w jakąkolwiek rzetelność dziennikarską. Ten kto to napisał powinien z piłki przerzucić się na bajki
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Lucas87
- Juventino
A mnie jakoś wcale to nie stresuje. Conte swoje oczekiwanie starał się przedstawić już dużo wcześniej. Nie wyglądałby na zbyt poważnego człowieka, gdyby teraz w jednej chwili miał zmienić zdanie i cichutko bez żadnego gadania - podpisał nowy kontrakt. Nie sądzę też, że Conte upiera się na Di Marię, jeśli faktycznie za jego sprowadzenie, musielibyśmy wyłożyć pewną astronomiczną kwotę. Może po prostu Nani, nie jest zawodnikiem, którego pozyskałby w pierwszej kolejności. Jeśli jednak Beppe zaproponuje pozyskanie np. Portugalczyka, Lulicia i kogoś z Atalanty ( i nikogo ponadto)- nasz trener zda sobie sprawę, że nic lepszego w Champions League może już nie ugrać. To nie zachęci do rozmów o dalszej przyszłości w Juve. Tymczasem Football Italia powiela plotki o tym, iż rzekomo Conte chce jeszcze Suareza i Cavaniego. Sanchez, Morata, Kolarov i Evra też na tapecie.Adrian27th pisze:Takie cos tylko bardziej mnie stresuje.
Yyy, a Torino to już nie Turyńczycy?mrozzi pisze:Torino, dowiedziawszy się o rozmowach BVB z Juve, chce iść na wojnę i jest wściekłe, że Niemcy rozmawiali jedynie z turyńczykami
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Przyzwyczajenie, nie skojarzyłem faktów.Lucas87 pisze:Yyy, a Torino to już nie Turyńczycy?mrozzi pisze:Torino, dowiedziawszy się o rozmowach BVB z Juve, chce iść na wojnę i jest wściekłe, że Niemcy rozmawiali jedynie z turyńczykami
Conte chce po prostu, żeby ten zespół szedł do przodu i się rozwijał, a niestety niskim kosztem tego nie osiągniemy. Nie zawsze będzie można pozyskiwać piłkarzy za darmo czy też takich, którzy są warci grosze, bo się nie sprawdzili w obecnych klubach. Di Maria, przy obecnej formie i pozycji w Realu, to mission impossible i to nawet dla wielu bogatszych od nas klubów - Antonio musi sobie z tego zdawać sprawę. Myślę jednak, że z transferów Nani, Sanchez, Gabbiadini, Lulić, Baselli byłby zadowolony.