Serie A 13/14 (30): JUVENTUS 2-1 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 13:07

Liczę na występ Szwagra z Quagiem (chociaż po 45 minut każdy). Terminarz nie jest naszym sprzymierzeńcem, ale wybieram 3x 1:0 po nudnych meczach, niż 3:0 dzisiaj a reszta w plecy.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 13:13

Nie wiem skąd ta pewność, że wygramy. Od kiedy przejął Juventus Conte, nie było ani takiego szpitala, ani takiego zmęczenia. A przed nami Napoli i 2x Lyon. Serio boję się o zespół, chociaż mniej o wystawianie rezerw. Ostatnio ci rezerwowi wyglądają lepiej od podstawowego składu, a Vidal już nawet zachowaniem względem przeciwnika okazuje frustrację.

Parma jest w świetnej formie i lubi grać z kontry. Wygraną 1-0 biorę w ciemno.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 13:53

Ehh nie lubię jak gramy w tygodniu bo zawsze wypada mi praca nie na tej zmianie co trzeba, dzisiaj obejrzę połówkę tylko, a drugą w zależności od rozwoju meczu zdecyduję czy prześledzić na livescorze czy ściągnąć po powrocie z pracy, obstawiam remis, myślę że już nie damy rady ślizgać się po 1:0. tym bardziej patrząc na ostatnią formę Parmy.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 14:02

Spiąć poślady od 1 min i zaatakować strzelić szybko 2 bramki, nie 1, 2!!! i potem odpuścić. To byłby idealny scenariusz. Myślę że wygramy ale będzie bardzo ciężko przed nami decydujące spotkania tego sezonu!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 15:34

Na WhoScored nawet specjalny artykuł poświęcony Parmie: http://www.whoscored.com/Articles/kggba ... -to-Europe

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 16:01

Szikit pisze:Nie wiem skąd ta pewność, że wygramy. Od kiedy przejął Juventus Conte, nie było ani takiego szpitala, ani takiego zmęczenia. A przed nami Napoli i 2x Lyon. Serio boję się o zespół, chociaż mniej o wystawianie rezerw. Ostatnio ci rezerwowi wyglądają lepiej od podstawowego składu, a Vidal już nawet zachowaniem względem przeciwnika okazuje frustrację.

Parma jest w świetnej formie i lubi grać z kontry. Wygraną 1-0 biorę w ciemno.
Otoz to.

Dlatego strasznie sie wkurzylem wczoraj jak Roma strzelila na 2:1. W tej chwili mamy 11 punktow przewagi, a w obliczu tego, ze jest jeszcze 9 kolejek do konca, mamy dwa trudne wyjazdy do Neapolu i Rzymu, jestesmy juz zmeczeni sezonem i mamy sporo kontuzji, moze byc jeszcze roznie i Rzymianie moga nas ostatecznie podgonic w tej tabeli (tfu, tfu).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 16:25

Widzę że niektórzy zaczynają się bać, może i słusznie bo Roma nie odpuszcza. Musimy dziś wygrać bo prawdopodobnie w weekend przegramy na San Paolo. Pozostaję spokojny i uważam że nie będzie problemów czy obaw o scudetto, lecz też myślę że ta przewaga na koniec sezonu może się zmiejszyć nawet do 5ciu punktów.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 16:26

jakku1 pisze:W tej chwili mamy 11 punktow przewagi, a w obliczu tego, ze jest jeszcze 9 kolejek do konca, mamy dwa trudne wyjazdy do Neapolu i Rzymu, jestesmy juz zmeczeni sezonem i mamy sporo kontuzji, moze byc jeszcze roznie i Rzymianie moga nas ostatecznie podgonic w tej tabeli (tfu, tfu).
Spokojnie, mamy na rozkładzie takie mecze jak: Livorno, Bolognę i Caliagri u siebie oraz Saussolo na wyjeździe. Nie napiszę, że to pewne 12 pkt, ale 10 jak nic. Do końca 9 kolejek. Mamy przewagi 11 pkt, więc potrzeba nam już tylko 17 lub 16 (w przypadku korzystnego bilansu z Romą) do pewnego mistrzostwa. Wliczając te 10-12 pkt z ogórami, pozostaje nam zdobyć jakieś marne 4-7 pkt w 5 pozostałych meczach z: Parmą i Atalantą u siebie oraz Udinese, Napoli i Romą na wyjeździe. Nawet jak dziś zremisujemy z Parmą, potem przegramy z Napoli, a Roma wygra wszystko, to i tak będziemy mieć bezpieczne 6 pkt przewagi. Trzecie z rzędu mistrzostwo nam już nie ucieknie. Nie z takim trenerem jak Conte, który jest Napoleonem własnego podwórka. Bukmacherzy już nawet nie przyjmują zakładów na to, kto zdobędzie mistrza (przed meczem z Catanią był na nas kurs 1.01, a na Romę 12.00).

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 17:45

Wojtek pisze:Widzę że niektórzy zaczynają się bać, może i słusznie bo Roma nie odpuszcza. Musimy dziś wygrać bo prawdopodobnie w weekend przegramy na San Paolo. Pozostaję spokojny i uważam że nie będzie problemów czy obaw o scudetto..
Mam podobne zdanie. Biorąc pod uwagę fakt, że w Neapolu nie wygraliśmy od ...2001r. nie wygramy pewnie i teraz. Ponadto dziś wychodząc podstawą, w niedzielę Conte zmieni skład, żeby nieco wypoczęli. Dlatego też dziś musimy wygrać, nie wiem jak to zrobimy ale musimy. Gramy słabo i każdy to widzi, ciężko się nas ogląda. Do tego dochodzi zmęczenie...
Passa Parmy robi wrażenie ale nasza jeszcze większe. Biorę w ciemno wyniki 1-0, po męczarniach. Śmierdzi mi remisem ale mam nadzieję, że nasi jeszcze to dziś pociągnął.

Ehh... tęsknię za tym Juventusem z meczów przeciwko napoli, romie czy interowi...

Obrazek
paveloneddar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 18:23

Będę na meczu takze licze na wyrównany mecz i bramke Teveza na wage zwycięstwa
Forza Bianconeri

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 18:44

A ja patrząc na skład mam wyjątkowo dobre przeczucia, że nasi się zepną właśnie przez tę serię Parmy i dziś punktów nie stracą.

No i dobrze, że dziś wychodzimy podstawą, a z Napoli pewnie zagra Isla, Padoin, Giovinco i Osvaldo, bo mamy na tyle przewagi, by w Neapolu odpuścić (nawet wyjście podstawą nie dałoby nam tam pewnych 3 pkt), żeby potem znowu wyjść najsilniejszym na Lyon. Swoją drogą jakbyśmy tak zagrali z Napoli na wpół rezerwowym składem, jakimś 5-3-2, nastawieni na defensywę i kontry i wywieźli choć 1 pkt, to byłoby dla nich piękne upokorzenie :C

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 19:28

Poważnie się zastanawiam, czy oglądać. Po meczu z Catanią mam uraz psychiczny...

W ostatnich 6 spotkaniach Parma zgubiła mniej punktów niż Roma. To naprawdę groźny i godny rywal, a 3 punkty będą bardzo cenne. Można by się wtedy solidnie spiąć na LE i nie męczyć naszych najlepszych zawodników w Neapolu w niedzielę. Żaden rekord w Serie A nie jest tego wart. Szkoda, że nie mamy kim rotować w obronie. Kiedy wracają Barzagli i Ogbonna? Defensywa radzi sobie dobrze, ale ten brak alternatyw jest dość przerażający.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 19:56

deszczowy pisze:
Sila Spokoju pisze:Co tu dużo gadać, JUVENTUS STADIUM BICZYS !

Pewnie 1:0 będzie :prochno:
Niech tam. Choćby 1-0 po samobóju obrońcy Parmy strzelony wackiem. To nie będzie spacerek.

#czarnemyslideszczowego
Oj deszczowy deszczowy, czasami się zastanawiam, czyś Ty zdrowy :D. No ale niech twoja przepowiednia okażę się tą słuszną :)

Dragon pisze: Ehh... tęsknię za tym Juventusem z meczów przeciwko napoli, romie czy interowi...
Ojj tak, ile bym dał żebyśmy w końcówce sezonu wrzucili najwyższy bieg i demolowali wszystkich po 3/4:0 ;)

Obrazek
Bolek_1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 20:06

Juventus (3-5-2): Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente.

Parma (3-5-2): Mirante, Paletta, Lucarelli, Felipe, Molinaro, Biabiany, Parolo, Marchionni, Obi, Amauri, Cassano.

JUVE JUVE JUVE
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 20:44

Obstawiam 4:1 :C

Zablokowany