Serie A 13/14 (30): JUVENTUS 2-1 Parma
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Liczę na występ Szwagra z Quagiem (chociaż po 45 minut każdy). Terminarz nie jest naszym sprzymierzeńcem, ale wybieram 3x 1:0 po nudnych meczach, niż 3:0 dzisiaj a reszta w plecy.
- Szilgu
- Juventino
Nie wiem skąd ta pewność, że wygramy. Od kiedy przejął Juventus Conte, nie było ani takiego szpitala, ani takiego zmęczenia. A przed nami Napoli i 2x Lyon. Serio boję się o zespół, chociaż mniej o wystawianie rezerw. Ostatnio ci rezerwowi wyglądają lepiej od podstawowego składu, a Vidal już nawet zachowaniem względem przeciwnika okazuje frustrację.
Parma jest w świetnej formie i lubi grać z kontry. Wygraną 1-0 biorę w ciemno.
- Hoffman
- Juventino
Ehh nie lubię jak gramy w tygodniu bo zawsze wypada mi praca nie na tej zmianie co trzeba, dzisiaj obejrzę połówkę tylko, a drugą w zależności od rozwoju meczu zdecyduję czy prześledzić na livescorze czy ściągnąć po powrocie z pracy, obstawiam remis, myślę że już nie damy rady ślizgać się po 1:0. tym bardziej patrząc na ostatnią formę Parmy.
- naros
- Juventino
Spiąć poślady od 1 min i zaatakować strzelić szybko 2 bramki, nie 1, 2!!! i potem odpuścić. To byłby idealny scenariusz. Myślę że wygramy ale będzie bardzo ciężko przed nami decydujące spotkania tego sezonu!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Na WhoScored nawet specjalny artykuł poświęcony Parmie: http://www.whoscored.com/Articles/kggba ... -to-Europe
- jakku1
- Juventino
Otoz to.Szikit pisze:Nie wiem skąd ta pewność, że wygramy. Od kiedy przejął Juventus Conte, nie było ani takiego szpitala, ani takiego zmęczenia. A przed nami Napoli i 2x Lyon. Serio boję się o zespół, chociaż mniej o wystawianie rezerw. Ostatnio ci rezerwowi wyglądają lepiej od podstawowego składu, a Vidal już nawet zachowaniem względem przeciwnika okazuje frustrację.
Dlatego strasznie sie wkurzylem wczoraj jak Roma strzelila na 2:1. W tej chwili mamy 11 punktow przewagi, a w obliczu tego, ze jest jeszcze 9 kolejek do konca, mamy dwa trudne wyjazdy do Neapolu i Rzymu, jestesmy juz zmeczeni sezonem i mamy sporo kontuzji, moze byc jeszcze roznie i Rzymianie moga nas ostatecznie podgonic w tej tabeli (tfu, tfu).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Wojtek
- Juventino
Widzę że niektórzy zaczynają się bać, może i słusznie bo Roma nie odpuszcza. Musimy dziś wygrać bo prawdopodobnie w weekend przegramy na San Paolo. Pozostaję spokojny i uważam że nie będzie problemów czy obaw o scudetto, lecz też myślę że ta przewaga na koniec sezonu może się zmiejszyć nawet do 5ciu punktów.
- Crunny
- Juventino
Spokojnie, mamy na rozkładzie takie mecze jak: Livorno, Bolognę i Caliagri u siebie oraz Saussolo na wyjeździe. Nie napiszę, że to pewne 12 pkt, ale 10 jak nic. Do końca 9 kolejek. Mamy przewagi 11 pkt, więc potrzeba nam już tylko 17 lub 16 (w przypadku korzystnego bilansu z Romą) do pewnego mistrzostwa. Wliczając te 10-12 pkt z ogórami, pozostaje nam zdobyć jakieś marne 4-7 pkt w 5 pozostałych meczach z: Parmą i Atalantą u siebie oraz Udinese, Napoli i Romą na wyjeździe. Nawet jak dziś zremisujemy z Parmą, potem przegramy z Napoli, a Roma wygra wszystko, to i tak będziemy mieć bezpieczne 6 pkt przewagi. Trzecie z rzędu mistrzostwo nam już nie ucieknie. Nie z takim trenerem jak Conte, który jest Napoleonem własnego podwórka. Bukmacherzy już nawet nie przyjmują zakładów na to, kto zdobędzie mistrza (przed meczem z Catanią był na nas kurs 1.01, a na Romę 12.00).jakku1 pisze:W tej chwili mamy 11 punktow przewagi, a w obliczu tego, ze jest jeszcze 9 kolejek do konca, mamy dwa trudne wyjazdy do Neapolu i Rzymu, jestesmy juz zmeczeni sezonem i mamy sporo kontuzji, moze byc jeszcze roznie i Rzymianie moga nas ostatecznie podgonic w tej tabeli (tfu, tfu).
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mam podobne zdanie. Biorąc pod uwagę fakt, że w Neapolu nie wygraliśmy od ...2001r. nie wygramy pewnie i teraz. Ponadto dziś wychodząc podstawą, w niedzielę Conte zmieni skład, żeby nieco wypoczęli. Dlatego też dziś musimy wygrać, nie wiem jak to zrobimy ale musimy. Gramy słabo i każdy to widzi, ciężko się nas ogląda. Do tego dochodzi zmęczenie...Wojtek pisze:Widzę że niektórzy zaczynają się bać, może i słusznie bo Roma nie odpuszcza. Musimy dziś wygrać bo prawdopodobnie w weekend przegramy na San Paolo. Pozostaję spokojny i uważam że nie będzie problemów czy obaw o scudetto..
Passa Parmy robi wrażenie ale nasza jeszcze większe. Biorę w ciemno wyniki 1-0, po męczarniach. Śmierdzi mi remisem ale mam nadzieję, że nasi jeszcze to dziś pociągnął.
Ehh... tęsknię za tym Juventusem z meczów przeciwko napoli, romie czy interowi...

- paveloneddar
- Juventino
Będę na meczu takze licze na wyrównany mecz i bramke Teveza na wage zwycięstwa
Forza Bianconeri
Forza Bianconeri
- Crunny
- Juventino
A ja patrząc na skład mam wyjątkowo dobre przeczucia, że nasi się zepną właśnie przez tę serię Parmy i dziś punktów nie stracą.
No i dobrze, że dziś wychodzimy podstawą, a z Napoli pewnie zagra Isla, Padoin, Giovinco i Osvaldo, bo mamy na tyle przewagi, by w Neapolu odpuścić (nawet wyjście podstawą nie dałoby nam tam pewnych 3 pkt), żeby potem znowu wyjść najsilniejszym na Lyon. Swoją drogą jakbyśmy tak zagrali z Napoli na wpół rezerwowym składem, jakimś 5-3-2, nastawieni na defensywę i kontry i wywieźli choć 1 pkt, to byłoby dla nich piękne upokorzenie :C
No i dobrze, że dziś wychodzimy podstawą, a z Napoli pewnie zagra Isla, Padoin, Giovinco i Osvaldo, bo mamy na tyle przewagi, by w Neapolu odpuścić (nawet wyjście podstawą nie dałoby nam tam pewnych 3 pkt), żeby potem znowu wyjść najsilniejszym na Lyon. Swoją drogą jakbyśmy tak zagrali z Napoli na wpół rezerwowym składem, jakimś 5-3-2, nastawieni na defensywę i kontry i wywieźli choć 1 pkt, to byłoby dla nich piękne upokorzenie :C
- Arbuzini
- Juventino
Poważnie się zastanawiam, czy oglądać. Po meczu z Catanią mam uraz psychiczny...
W ostatnich 6 spotkaniach Parma zgubiła mniej punktów niż Roma. To naprawdę groźny i godny rywal, a 3 punkty będą bardzo cenne. Można by się wtedy solidnie spiąć na LE i nie męczyć naszych najlepszych zawodników w Neapolu w niedzielę. Żaden rekord w Serie A nie jest tego wart. Szkoda, że nie mamy kim rotować w obronie. Kiedy wracają Barzagli i Ogbonna? Defensywa radzi sobie dobrze, ale ten brak alternatyw jest dość przerażający.
W ostatnich 6 spotkaniach Parma zgubiła mniej punktów niż Roma. To naprawdę groźny i godny rywal, a 3 punkty będą bardzo cenne. Można by się wtedy solidnie spiąć na LE i nie męczyć naszych najlepszych zawodników w Neapolu w niedzielę. Żaden rekord w Serie A nie jest tego wart. Szkoda, że nie mamy kim rotować w obronie. Kiedy wracają Barzagli i Ogbonna? Defensywa radzi sobie dobrze, ale ten brak alternatyw jest dość przerażający.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Oj deszczowy deszczowy, czasami się zastanawiam, czyś Ty zdrowydeszczowy pisze:Niech tam. Choćby 1-0 po samobóju obrońcy Parmy strzelony wackiem. To nie będzie spacerek.Sila Spokoju pisze:Co tu dużo gadać, JUVENTUS STADIUM BICZYS !
Pewnie 1:0 będzie
#czarnemyslideszczowego

Ojj tak, ile bym dał żebyśmy w końcówce sezonu wrzucili najwyższy bieg i demolowali wszystkich po 3/4:0Dragon pisze: Ehh... tęsknię za tym Juventusem z meczów przeciwko napoli, romie czy interowi...

- Bolek_1987
- Juventino
Juventus (3-5-2): Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente.
Parma (3-5-2): Mirante, Paletta, Lucarelli, Felipe, Molinaro, Biabiany, Parolo, Marchionni, Obi, Amauri, Cassano.
Parma (3-5-2): Mirante, Paletta, Lucarelli, Felipe, Molinaro, Biabiany, Parolo, Marchionni, Obi, Amauri, Cassano.
JUVE JUVE JUVE
- Mate.G
- Juventino