Serie A 13/14 (26): Milan 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 11:09

Mnie denerwuje u Pogby to ze slizga sie przy prawie kazdym kontakcie z pilka, czasami idzie dynamiczna akcja, wszyscy biegna do przodu, pilke na pelnej szybkosci przyjmuje Pogba i wpada w poslizg - po akcji. Duzo bylo takich sytuacji w tym sezonie.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 11:15

Paweljuve2006 pisze:
Ouh_yeah pisze: Pogba gra w defensywie tak, jakby tylko udawał, że chce komuś zabrać piłkę, a Pirlo jak nie przestanie robić wślizgów w slow motion, w końcu wyleci z boiska.
Dokładnie tak. Już Padoin(!) więcej robił w defensywie niż Francuz.
Sporo jest w tym prawdy, jednak pamiętajmy jedną bardzo dobrą i ważną interwencję Pogby, kiedy w swoim polu karnym zablokował bodaj strzał Kaki, który pewnie skończyłby się bramką dla Milanu.
@D@$ pisze:uważam, ze zagraliśmy świetnie taktycznie
Bo ja wiem... :think: Momentami nasza gra nie wyglądała jak taktyczny majstersztyk, a przypominała bardziej utratę kontroli nad boiskowymi wydarzeniami, choć pewnie w dużej mierze dzięki temu oglądaliśmy tak świetne widowisko - chyba najlepsze w tym sezonie.

PS. Jeszcze jedno - Buffon. Prawda, Gigi kilkakrotnie uratował nam skórę i czepianie się go pewnie będzie kosmicznie dziwne, ale mam wrażenie, że trochę jechał na farcie tzn te jego odbicia piłki przez siebie wyglądały jak udane interwencje, ale przy odrobinie pecha mogły wyglądać jak proste bramkarskie błędy.

Obrazek
ziba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 11:24

@Kiper

Poślizgi Pogby to nic w porównaniu ile strat miał w ostatnim meczu i kilka wcześniej. Czasami wydaje się że na jakiś czas wyłącza myślenie i podaje byle gdzie/

LDP
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 11:28

Wynik lepszy niz gra... No ale tutaj styl nie ma znaczenia :)
Strasznie wczoraj nieobecni Pirlo i Pogba.
A Tevez to geniusz!
Scudetto sie zbliża \o/

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 11:54

Paweljuve2006 pisze:Dokładnie tak. Już Padoin(!) więcej robił w defensywie niż Francuz. Grał na wyprzedzenie i realnie starał się odebrać piłkę. Marchis to samo nękał każdego zawodnika Milanu, który był przy piłce w jego polu widzenia. Coraz bardziej irytujący jest Paul, gdzie ten zawodnik który, wracał, odbierał i robił świetne wślizgi..
Fenomenalna sprawa, że na boisko wchodzi teoretycznie najsłabszy zawodnik Juventusu i uspokaja grę w swojej strefie. Można narzekać na brak fajerwerków, ale solidność Padoina mnie zadziwia.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 13:22

pumex pisze: PS. Jeszcze jedno - Buffon. Prawda, Gigi kilkakrotnie uratował nam skórę i czepianie się go pewnie będzie kosmicznie dziwne, ale mam wrażenie, że trochę jechał na farcie tzn te jego odbicia piłki przez siebie wyglądały jak udane interwencje, ale przy odrobinie pecha mogły wyglądać jak proste bramkarskie błędy.
Tu się nie zgodzę, bo większość piłek Gigi odbił do boku, niektórych po prostu nie miał jak, np. strzał Kaki gdzie potem Bonu wzbijał z linii, reszta szła do boku, ale tam muszą być obrońcy.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 13:27

Buffona można jedynie ganić za grę nogami. Razem z Chiellinim mają podobny styl.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 13:35

pumex pisze:Jeszcze jedno - Buffon. Prawda, Gigi kilkakrotnie uratował nam skórę i czepianie się go pewnie będzie kosmicznie dziwne, ale mam wrażenie, że trochę jechał na farcie tzn te jego odbicia piłki przez siebie wyglądały jak udane interwencje, ale przy odrobinie pecha mogły wyglądać jak proste bramkarskie błędy.
Myślał, myślał i wymyślił :D. A co miał robić, łapać te bomby w zęby? Parowanie silnych strzałów do boku jest jak najbardziej zgodne z prawidłami sztuki bramkarskiej.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 13:50

A tak swoją drogą: wie ktoś co z Polim? Ściągnięty na noszach, nie wyglądało to dobrze. Czyżby Urus złamał mu szczękę?

Co do samego meczu, zapomniałem dodać, że bardzo mi się nie podobała gra Pogby (co już chyba wszyscy zdążyli powtórzyć) ale też "interwencja Pirlo, po której dostał żółtą kartę, a moim zdaniem sędzia mógł wyciągnąć i czerwo.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 14:24

Skibil pisze:A tak swoją drogą: wie ktoś co z Polim? Ściągnięty na noszach, nie wyglądało to dobrze. Czyżby Urus złamał mu szczękę?

Co do samego meczu, zapomniałem dodać, że bardzo mi się nie podobała gra Pogby (co już chyba wszyscy zdążyli powtórzyć) ale też "interwencja Pirlo, po której dostał żółtą kartę, a moim zdaniem sędzia mógł wyciągnąć i czerwo.
Otóż to aż sam sie zdziwiłem że żółta dostał bo juz w przed oczarmi mialem czerwoną ....... Ale żółta dla Markiza to był błąd totalny ..... Pogba to powinien na 2-3 mecze na lawke pójść :/

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 14:27

pumex Ty to jesteś gość, wszedłbyś nawet w odbyt żeby znaleźć problemy zniżki formy u każdego piłkarza. Buffona oceniam chłodno, dla mnie nie jest tym bramkarzem, gdy graliśmy za Lippiego i Capello, ale teraz bazuje na doświadczeniu i błędów w jego sztuce bramkarskiej z wczoraj na pewno nie widziałem, a co więcej... gdy zobaczyłem jak Bonucci ratuje mu dupe i oboje po prostu na pełnej się cieszą to wiedziałem, że w tym spotkaniu nic złego nam się nie stanie.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 15:07

Świetna pierwsza bramka i nawet bardziej ciszy niż bomba Teveza. Pogba słabo, ale nie zapominajmy, że gra praktycznie bez przerwy i ze 2 spotkania przerwy dobrze by mu zrobiły.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 15:16

wloski pisze:, a co więcej... gdy zobaczyłem jak Bonucci ratuje mu ### i oboje po prostu na pełnej się cieszą to wiedziałem, że w tym spotkaniu nic złego nam się nie stanie.
Bonucci ratował du** jedynie sobie, wcześniej popełnił błąd prowadzący do tak groźnej sytuacji, a Gigi zagrał wczoraj zdecydowanie lepiej niż blok obronny.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 16:32

Skibil pisze:A tak swoją drogą: wie ktoś co z Polim? Ściągnięty na noszach, nie wyglądało to dobrze. Czyżby Urus złamał mu szczękę?
Według tego co podaje Mediaset, skończyło się na krwiaku.

Jasne, że Pogbie przydałby się odpoczynek, ale znowu z Violą musi grać, bo Pirlo wisi za kartki. Później będą mecze LE i znowu będzie rotacja, więc po prostu musi grać. Jeśli nie mamy gotowego żadnego wariantu gry z dwoma środkowymi pomocnikami, piąty na wysokim poziomie bardzo by się w tej kadrze przydał.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2014, 16:56

bendzamin pisze:Jasne, że Pogbie przydałby się odpoczynek, ale znowu z Violą musi grać, bo Pirlo wisi za kartki. Później będą mecze LE i znowu będzie rotacja, więc po prostu musi grać. Jeśli nie mamy gotowego żadnego wariantu gry z dwoma środkowymi pomocnikami, piąty na wysokim poziomie bardzo by się w tej kadrze przydał.
Albo ściągnąć lewego obrońce (mój typ Coentrao) i po problemie. W razie kontuzji albo właśnie takiej rotacji Asa mógłby wejść do środka i problem z głowy. Myślę że taki ruch byłby rozsądniejszy.
Co do Pogby to bardzo mnie irytuję ostatnio jego gra jak tak dalej pójdzie to nie wiem co o tym myśleć.. Musi odpocząć zdecydowanie.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Zablokowany