Serie A 13/14 (26): Milan 0-2 JUVENTUS
- Kiper69
- Juventino
Mnie denerwuje u Pogby to ze slizga sie przy prawie kazdym kontakcie z pilka, czasami idzie dynamiczna akcja, wszyscy biegna do przodu, pilke na pelnej szybkosci przyjmuje Pogba i wpada w poslizg - po akcji. Duzo bylo takich sytuacji w tym sezonie.

- pumex
- Juventino
Sporo jest w tym prawdy, jednak pamiętajmy jedną bardzo dobrą i ważną interwencję Pogby, kiedy w swoim polu karnym zablokował bodaj strzał Kaki, który pewnie skończyłby się bramką dla Milanu.Paweljuve2006 pisze:Dokładnie tak. Już Padoin(!) więcej robił w defensywie niż Francuz.Ouh_yeah pisze: Pogba gra w defensywie tak, jakby tylko udawał, że chce komuś zabrać piłkę, a Pirlo jak nie przestanie robić wślizgów w slow motion, w końcu wyleci z boiska.
Bo ja wiem...@D@$ pisze:uważam, ze zagraliśmy świetnie taktycznie

PS. Jeszcze jedno - Buffon. Prawda, Gigi kilkakrotnie uratował nam skórę i czepianie się go pewnie będzie kosmicznie dziwne, ale mam wrażenie, że trochę jechał na farcie tzn te jego odbicia piłki przez siebie wyglądały jak udane interwencje, ale przy odrobinie pecha mogły wyglądać jak proste bramkarskie błędy.

Fenomenalna sprawa, że na boisko wchodzi teoretycznie najsłabszy zawodnik Juventusu i uspokaja grę w swojej strefie. Można narzekać na brak fajerwerków, ale solidność Padoina mnie zadziwia.Paweljuve2006 pisze:Dokładnie tak. Już Padoin(!) więcej robił w defensywie niż Francuz. Grał na wyprzedzenie i realnie starał się odebrać piłkę. Marchis to samo nękał każdego zawodnika Milanu, który był przy piłce w jego polu widzenia. Coraz bardziej irytujący jest Paul, gdzie ten zawodnik który, wracał, odbierał i robił świetne wślizgi..
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Tu się nie zgodzę, bo większość piłek Gigi odbił do boku, niektórych po prostu nie miał jak, np. strzał Kaki gdzie potem Bonu wzbijał z linii, reszta szła do boku, ale tam muszą być obrońcy.pumex pisze: PS. Jeszcze jedno - Buffon. Prawda, Gigi kilkakrotnie uratował nam skórę i czepianie się go pewnie będzie kosmicznie dziwne, ale mam wrażenie, że trochę jechał na farcie tzn te jego odbicia piłki przez siebie wyglądały jak udane interwencje, ale przy odrobinie pecha mogły wyglądać jak proste bramkarskie błędy.
- Arbuzini
- Juventino
Myślał, myślał i wymyśliłpumex pisze:Jeszcze jedno - Buffon. Prawda, Gigi kilkakrotnie uratował nam skórę i czepianie się go pewnie będzie kosmicznie dziwne, ale mam wrażenie, że trochę jechał na farcie tzn te jego odbicia piłki przez siebie wyglądały jak udane interwencje, ale przy odrobinie pecha mogły wyglądać jak proste bramkarskie błędy.

- Skibil
- Redaktor
A tak swoją drogą: wie ktoś co z Polim? Ściągnięty na noszach, nie wyglądało to dobrze. Czyżby Urus złamał mu szczękę?
Co do samego meczu, zapomniałem dodać, że bardzo mi się nie podobała gra Pogby (co już chyba wszyscy zdążyli powtórzyć) ale też "interwencja Pirlo, po której dostał żółtą kartę, a moim zdaniem sędzia mógł wyciągnąć i czerwo.
Co do samego meczu, zapomniałem dodać, że bardzo mi się nie podobała gra Pogby (co już chyba wszyscy zdążyli powtórzyć) ale też "interwencja Pirlo, po której dostał żółtą kartę, a moim zdaniem sędzia mógł wyciągnąć i czerwo.
- krystiank
- Juventino
Otóż to aż sam sie zdziwiłem że żółta dostał bo juz w przed oczarmi mialem czerwoną ....... Ale żółta dla Markiza to był błąd totalny ..... Pogba to powinien na 2-3 mecze na lawke pójśćSkibil pisze:A tak swoją drogą: wie ktoś co z Polim? Ściągnięty na noszach, nie wyglądało to dobrze. Czyżby Urus złamał mu szczękę?

- wloski
- Juventino
pumex Ty to jesteś gość, wszedłbyś nawet w odbyt żeby znaleźć problemy zniżki formy u każdego piłkarza. Buffona oceniam chłodno, dla mnie nie jest tym bramkarzem, gdy graliśmy za Lippiego i Capello, ale teraz bazuje na doświadczeniu i błędów w jego sztuce bramkarskiej z wczoraj na pewno nie widziałem, a co więcej... gdy zobaczyłem jak Bonucci ratuje mu dupe i oboje po prostu na pełnej się cieszą to wiedziałem, że w tym spotkaniu nic złego nam się nie stanie.
- johnnybgoode
- Juventino
Bonucci ratował du** jedynie sobie, wcześniej popełnił błąd prowadzący do tak groźnej sytuacji, a Gigi zagrał wczoraj zdecydowanie lepiej niż blok obronny.wloski pisze:, a co więcej... gdy zobaczyłem jak Bonucci ratuje mu ### i oboje po prostu na pełnej się cieszą to wiedziałem, że w tym spotkaniu nic złego nam się nie stanie.
- bendzamin
- Redaktor
Według tego co podaje Mediaset, skończyło się na krwiaku.Skibil pisze:A tak swoją drogą: wie ktoś co z Polim? Ściągnięty na noszach, nie wyglądało to dobrze. Czyżby Urus złamał mu szczękę?
Jasne, że Pogbie przydałby się odpoczynek, ale znowu z Violą musi grać, bo Pirlo wisi za kartki. Później będą mecze LE i znowu będzie rotacja, więc po prostu musi grać. Jeśli nie mamy gotowego żadnego wariantu gry z dwoma środkowymi pomocnikami, piąty na wysokim poziomie bardzo by się w tej kadrze przydał.
- naros
- Juventino
Albo ściągnąć lewego obrońce (mój typ Coentrao) i po problemie. W razie kontuzji albo właśnie takiej rotacji Asa mógłby wejść do środka i problem z głowy. Myślę że taki ruch byłby rozsądniejszy.bendzamin pisze:Jasne, że Pogbie przydałby się odpoczynek, ale znowu z Violą musi grać, bo Pirlo wisi za kartki. Później będą mecze LE i znowu będzie rotacja, więc po prostu musi grać. Jeśli nie mamy gotowego żadnego wariantu gry z dwoma środkowymi pomocnikami, piąty na wysokim poziomie bardzo by się w tej kadrze przydał.
Co do Pogby to bardzo mnie irytuję ostatnio jego gra jak tak dalej pójdzie to nie wiem co o tym myśleć.. Musi odpocząć zdecydowanie.

Un capitano c'è solo un capitano!!!